Şimdi Ara

Yoklama Kaçağı olduğunuz için aranmaktasınız. - Bedelli - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Belirli nedenler ötürü askeri gitmedim ve yoklamamı da çevremde pek bilgi veren birileri olmadığından korkup devam ettirmedim.

Bedelli yapmak istiyorum. 31 aralık 2025'te tecilim bitti.

Şimdi nasıl adımlar izlemem gerekli. Hemen yoklama başvurusu yaparsam sıram gelir mi, aile hekimi muayenesi sonrasında.

Ödemeyi hemen mi yapmalıyım ve süreci benim gibi gecikmeyenlerin sanırım 3 kere celp dönemi değiştirme hakkı oluyormuş, sanırım benim olmayacak.

Birde ilaç konusunu sormak istiyorum. Belirli ilaçlar kullanmak gerekli onları içeri nasıl sokuyoruz, mide ve kronik kas ağrıları için bilgisi olan varsa teşekkür ederim.

• CB'lığı dijital dönüşüm ofisinin resmi videosudur, süreci kısaca anlatıyor.

Edevlette takıldığınız veya işlem yapamadığınız yerde en yakın askerlik şubesine gidersiniz. Zaten yoklama kaçağı olduğunuzdan bedelli parasına + ek bedel tutarı ödeyeceksiniz, bunun hesabını şubede yapacaklar ona göre adınıza tutar çıkaracaklar. Vakıf, ziraat, halk bankasından birine ödeme yaptığınızda bedelli kapsamında olacaksınız.

(Yoklama kaçağı oldugunuz için) Ödeme yapmanız için 2 ay süre verilecek, bu süreyi geçirmeyin sonra bedelli hakkınız yandı demesinler. Paranızı ona göre hazır ediniz.

2027 ocak ayında bedelli yerleri açıklanır, hangi tarihte hangi birliğe gideceğiniz belli olur. Aşağıdaki linki takip edersiniz duyurular buradan yayınlanıyor
    www.msb.gov.tr
    ASAL MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Aile hekimi rahatsızlıklarınızdan ötürü hastaneye sevk verebilir. Bu da süreci uzatacaktır.

Yoklama kaçağı olduğunuzdan günlüğü 58 tlden ceza çıkacaktır. 1 ocak 2026dan itibaren muayene onayı alana kadar geçen süreyi hesaplayacaklar. Tebligatı adresinize de gelebilir ya da şubeden verebilirler. Mal müdürlüğü, deftardarlık veya vergi dairesine ödemesini yaparsınız

Almanız gereken ilaçları reçetesiyle beraber yanınızda götürürsünüz. Bölüğünüzde ilaçların saklandığı ecza odası olur, başına bir er durur. Saati geldiğinde gidip ilacınızı alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Şuan geç kaldığım için en erken 2027'ye mi kalmış oldu işlemleri tamamlarsam.

Mayıs 2026 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a145bb359e6f4a43840e0e36a38412c2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.