Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
647
Cevap
2
Favori
173.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tecil yaptırmayı unuttuğum için benim de başıma geçen sene başı benzer bir durum geldi. Ama mahkemelik olmadım şükür sadece polis geldi kaçak gözüküyorsun deyince soluğu şubede aldım. Muayene olup tecil yaptırmıştım. Şimdi de erken sevk yaptırdım, Ağustosta askerim Allah kısmet ederse.
  • 24 yaşındayım. okul-ev-dersane-üniversite dörtgeninde büyüdüm. askerlikten falan anlamıyorum. kimse bize bir yol göstermedi. askerlik şubesi zaten bir rezalet. hayvan muamelesi görüyorsun. saatlerce .imze için beklemeler. içeri alınmamalar. birçok olumsuz gözlem var bende. bu durumda böyle bir yere gidip kim bir konu hakkında birisiyle muhattab olmak ister?
    bende kimseyle muhattab olmadan direkt evrakla işi çözmeye çalıştım ama olmuyormuş. kimsenin bir yol göstememesi yüzünden ben bu haldeyim. askerlik şubesinde kimse gerek yoğunluk gerek kendini bişey sanmalar yüzünden yardımcı olmuyorlar.
    bu yıl aöf ye kayıt için dediler sen kaçaksın (ama ne kaçağı olduğumu bende bilmiyom) git muayeni ol gel dediler. gittim muayne oldum geldim 1 aylık tecil verdiler. aöf ye kayıt için. sonrada dava açılmış. hiç hoş bulmadım bu işlemi. zira biz askerlikten kaçmıyoruz!
    eninde sonunda gideceğiz. yapılacak işlerim üniversite öğrenimine maddi katkıda bulunduğum kardeşim yüzünden uzatıyorum. kolay değl üniversite öğrencisi ayda 300-400 arası harcama yapıyor. ben zaten asgari ücretle çalışan biriyim. aileme ve kardeşime destek olmak için askere gitmedik 4 yıl. acıtasyon olsun diye yazmadım bunları. yanlış anlaşılmasın.




  • mahkeme nasıl geçti acaba bilgi verebilir misiniZ?
  • Sayın HASANBARIŞ, davanız nasıl geçti, benim de 5 temmuzda davam var, nasıl bir savunma yaptınız?
  • benim de 5 haziranda. acaba davası nasıl geçti arkadaşın bende merakla bekliyorum....
  • benimde 3 haziranda var aynı durumda olan arkadaslar davadan sonra durumları hakkında bilgi verirlerse nasıl savunma yaptıkları konusunda cok yardımcı olurlar saygılarımla
  • hocam 5 haziran cumartesi tekrar bakın isterseniz tahite yanlıs olmasın
  • peki tekrar gitmen gerekiyormu mahkemeye yoksa son mahkeme mi oldu bir sey dediler mi?
    2.si de neler soruyorlar okula devam ettigini filan mı ?
  • tesekkür ederim kardesim ben konyadayım bende iki yıllık üniversite bitirdim fakat bitirdigim okul askeriyeye bitirme belgesi göndermemis daha sonra acık ögretim hazırlık sınıfına kayıt oldum hazırlık sınıfını gectim. bu sene hazırlık bitti icin 3 sınıfa tekrar kayıt yaptırmam gerekiyordu yaptırmak icin tecil belgesi lazım oldu askeriyeye gittim ben okulu bitirdim acık ögretime kayıt yaptıracam tecil belgesi lazım burda hala okuyor görünüyorsun ısparta süleyman demirel üniversitesinde bitti okul dedim diplomayı verdim dediler bize böyle bir belge gelmedi.. sonra iste işlemler yapıldı diploma işlendi dedim gecen sene acık ögretim hazırlık okudum hazırlık okudugum dönem subat ayından ekim ayına kadar 8 aylık bir kacak durumu olustu diplomayı verince hemen islemler baslandı.

    ordaki uzman birsey olmaz merak etme senden kaynaklanan bir sorun degil dedi arkasından mahkeme dilekcesi geldi ifade verdim savcıda merak etme dedi bir sey olmaz falan hayırlısı bilmiyorum ne derler hazırann 3 de belli olacak artık :)


    allah devletin eline düsürmesin yarabbi ya :( bir takıstı mı bırakmıyor haklı dahi olsan haksız oluyorsun :( belgeler yerine ulasmıyor suclu biz oluyoruz ne isse :)




  • benim mahkeme 4 haziranmış aklımda 5 kalmış kusura bakma kardeş. adı mahkeme olunca adamda ne kafa kalıyo ne keyif. kaç gündür ben babama söyleyemedim içimi kemiriyo. babama söylesem zaten tansinyon var kalp var kolestorl var adamda.
  • arkadaşlar ben haziran 2009 da mezun oldum...bana askerlik için kağıt gelmediği için hiç gitmedim...

    geçen hafta ağustos için başvurmaya gittiğimde subay kağıt gelmesi lazımdı filan dedi...neyse bilgisayarda işlemler yapıldı, muayene yapıldı sonra pat mahkemelik oldun dediler...nasıl dedim 90 günlük kaçak gözüküyorsun dediler..dedim kağıt filan bir şey gelmedi, onlarda gerekçe kısmına tarafıma tebligat gelmedi diye yazdırdılar...bir de yabancı şube de başvurdum, mahkemeye verilen yer trabzon..nasıl bir sonuç çıkar...ağustosta askere gidicem..etkilenir mi?
  • Etkilenmez rahat ol aynı sıkıntı bir sürü insanda var ben dahil.Dava acılan yer hemen belli oldumu mahkeme kagıdı falan geldimi.Askerde oldugun zaman bildiğim bulundugun birliğe yakın bir yerde mahkeme görülüyor
  • Arkadaslar size bişey danısmak istiyorum.Ben sube daire baskanı ile görüştüm bu yoklama kacagı davası ile ilgili.Senin gitmene gerek yok dosyan üzerinden işlem yapılacak sonuclanacak dedi.Sizler burada davaya falan girmekten söz ediyorsunuz.acaba simdi kimin dediği dogru kafam karıstı.Büyük bir ihtiamlle sube dogru gibi 2 kez ayrı zamanlarda sormustum aynı cevabı verdi.Bazı arkadaslar 4-5 gibi mahkemeye cıkacam diyor.Evede kagıt gelmeyecekmiş dosyadan her sey halolacakmış.Zaten yazılı savunmanı bu yüzden aldık dediler.
  • tee 2010 yılında 1900 lü yılların sistemini uygulayan genel kurmay yeter yaa. vatani görevini yapmadığı için iş dünyasında karşısına binbir türlü aksilik çıkarttıkları yetmiyomuş gibi bir de sanki askerden kaçacakmış gibi dava açıp daha da zamanımızı çalıyorlar. Ya düşün artık yakamızdan. Vergi denir veririz , yol yaparlar para denir veririz, askere gideceksin denir gideriz pekiii devlet bizim için ne yapıyor ? Hiiiiiiçççç bişi. Biz vatandaşlık görevlerimizi eksiksiz yerine getirirken devlet üstüne düşen görevleri yerine getiriyor mu? Bizi resmen keriz yerine koyuyolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    Arkadaslar size bişey danısmak istiyorum.Ben sube daire baskanı ile görüştüm bu yoklama kacagı davası ile ilgili.Senin gitmene gerek yok dosyan üzerinden işlem yapılacak sonuclanacak dedi.Sizler burada davaya falan girmekten söz ediyorsunuz.acaba simdi kimin dediği dogru kafam karıstı.Büyük bir ihtiamlle sube dogru gibi 2 kez ayrı zamanlarda sormustum aynı cevabı verdi.Bazı arkadaslar 4-5 gibi mahkemeye cıkacam diyor.Evede kagıt gelmeyecekmiş dosyadan her sey halolacakmış.Zaten yazılı savunmanı bu yüzden aldık dediler.


    işini şubeye bırakma..

    mahkemen var ise, çağrılınca gitek zorundasın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbsamet


    quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    Arkadaslar size bişey danısmak istiyorum.Ben sube daire baskanı ile görüştüm bu yoklama kacagı davası ile ilgili.Senin gitmene gerek yok dosyan üzerinden işlem yapılacak sonuclanacak dedi.Sizler burada davaya falan girmekten söz ediyorsunuz.acaba simdi kimin dediği dogru kafam karıstı.Büyük bir ihtiamlle sube dogru gibi 2 kez ayrı zamanlarda sormustum aynı cevabı verdi.Bazı arkadaslar 4-5 gibi mahkemeye cıkacam diyor.Evede kagıt gelmeyecekmiş dosyadan her sey halolacakmış.Zaten yazılı savunmanı bu yüzden aldık dediler.


    işini şubeye bırakma..

    mahkemen var ise, çağrılınca gitek zorundasın



    Çagırılınca gideceğim zatende bende ses soluk çıkartmıyor kimse.Mahkeme kagıdı falan gelmesse ikametgahıma o zaman tarihi bilmediğim için gidemeyecegim.Mahkeme tarihini öğrenmek için subeyi aradım.Senin mahkeme ile işin yok dosyan üzerinden davan görülecek duruma göre ceza alırsın o da para cezası olur ödersin dedi.Diyen memur değil albay(daire baskanı).Herkes mahkemeye çıkıyor sanırım bana özel bir durum kıyamadılar benim mahkemeye cıkmama




  • Kardeşim derler ya hani,insan kardeşine babasına bile güvenemediği bu devirde, istersen orgnral olsn, farketmez..

    kendi işini, şubeden değil, bölge mahkemenden hallet,savcından hallet.. mahkeme olarak,sulh hukuk veya sulh ceza ilgilenecek seninle..

    aman kardeşim.. dikkat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbsamet

    Kardeşim derler ya hani,insan kardeşine babasına bile güvenemediği bu devirde, istersen orgnral olsn, farketmez..

    kendi işini, şubeden değil, bölge mahkemenden hallet,savcından hallet.. mahkeme olarak,sulh hukuk veya sulh ceza ilgilenecek seninle..

    aman kardeşim.. dikkat

    Sagol hocam takip etcem
  • Arkadaslar arkadasımada gelmişti celp mokoko oldu 2000 tl ceza yedı. Olay tamamen hakimde bitiyor gerçi onun haklı bir sebebi yoktu. Duruşmaya kendiniz gidemez durumda iseniz en azından annenızı babanızı yollayın onların yaptırımı daha fazla oluyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    Arkadaslar arkadasımada gelmişti celp mokoko oldu 2000 tl ceza yedı. Olay tamamen hakimde bitiyor gerçi onun haklı bir sebebi yoktu. Duruşmaya kendiniz gidemez durumda iseniz en azından annenızı babanızı yollayın onların yaptırımı daha fazla oluyor...


    Nihayet, benim yazdıklarımın doğru olduğunu ve meselenin hakimin inisiyatifinde olduğunu te'yid eder, bir arkadaştan söz geldi..

    Katılıyorum sana
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.