Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
647
Cevap
2
Favori
173.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla kardeşim..

    Askerlik şubeleri,hep aynı şeyi söylerler.. Bi şey olmaz,gözünüzde büyütmeyin vs. gibilerinden.. Ama, bir de şu Askeriye ile ilgili kanunun 63.md 1'nci fıkrasını inceleyin isterseniz.. Size fikir verecektir elbette..

    Malumunuzdur ki, artık askeri mahkemeler bakmıyor bu davalara, sivil yargı bakıyor. Ondan dolayı da, askerlik şubelerindeki sivil memurlar, ben de tecilliyim ve tecil ettirirken yanımdaki diğer gençlere de aynı şeyleri söylediler. Şöyle ki:

    1- " 3-5 günlük bir gecikmeden dolayı, ceza almazsınız bunu bu kadar gözünüzde büyütmeyin. " dediler.
    2- Ardından "savunmanızı ve mazeretlerinizi belirten bir yazı yazmanız gerek" deyip, yazı için kağıt kalem verdiler ve,
    3- "O savunmanızı da,değerlendirmek üzere ilçedeki sivil mahkemeye yönlendireceğiz" dediler.

    Bunlardan anlaşılıyor ki artık süreç,mahkeme tarafından incelenme ve değerlendirlip karara bağlanma yeri olan sivil mahkemelere kalır. Yani, mazeretinizi belirten savunmanızı, askerlik şubesi inceleyemez. Çünkü, mesajımın şu cümleleri takib eden kısmında yazacağım tarihten sonra artık inceleme kurumu, askerlik şubesi değil sivil mahkemeler oluyor.

    Örneğin;
    1- yoklamanızı, zamanında yaptırmadığınız için (31 ekim tarihine kadar) o tarihten sonra, 22 şubat tarihine kadar yoklama kaçağı olabilme durumunuz işliyor. Ama değilsiniz...
    2- !22 şubat! tarihinden sonra da, aklınıza gelip de son yoklamanızı yaptırdığınız gün ve tarihten itibaren, ceza kanunu uygulanmak ve size kanunen dava açmak üzere, dosyanızı mahkemeye gönderecekler. Çünkü yoklama kaçağı suçunuişlemiş bulunuyorsunuz artık..
    3- Savcı da, bakacak 63.md'deki ilgili fıkralara. Özellikle de 1nci fıkrasına. Orada mealen diyor ki: "Son yoklamasını, yoklama kaçağı sayılma tarihi başlangıcı olan 22 şubat tarihinden sonra > 7 gün içinde gelenler, 1 ay içinde gelenler vs. gibi sürelere nispet edilerek, haklarında kamu davası açılacağı " belirtiliyor."
    4- 1 ile 7 gün arası geç gitmiş iseniz (22şubat sonrası), ona göre dava açılmayabiliyor ve bunun için de bir meblağ belirleniyor ve o meblağ karşılığı ön ödeme isteniyor. Eğer ki o istenilen meblağ, istenilen süre içerisinde ödenir ise, kamu davası açılmıyor. (ama bu durum, 1 ile 7 gün arası geç gelenler için..) 22 şubat sonrası 7.'nci günden(29 şubat'tan sonra diyebiliriz sayarsak) sonra geldiğiniz süreye göre, direkt kamu davası açılıyor hakkınızda ve bu dava sonucunda beraat almaz ve 1TL'lik dahi bir ceza almanız durumunda, sicilinize işleniyor. Hele ki, herhangi bir özel veyahut da kamu kurumunda işe yerleşmemiş ve yerleşme düşünceniz var ise, size negatif bir getiri sağlıyor bu en küçük ceza dahi..

    Benim aktarmak istediklerim, bunlardan ibaret idi.. Kimseyi korkutmak isteme gibi bir niyetim yok... Korkacaksanız, Allah'tan korkun ki bu yazdıklarımda ne yalan ne de korkutma amacı vardır. Sadece bu durumu düşen veyahut da düşebilecek olan arkadaşlarımızı bilgilendirme ve uyarma mahiyetinde yazılmış.. Ve Sadece, sivil mahkemedeki yetkili mercilerden aldığım bilgileri aktarmış bulunmaktayım.. Sözlerimin arkasındayım...

    Saygılarımla..




  • Selamlar arkadaşlar .. 2001 senesinde üniversiteye kayıt olmak için askerlik bürosuna gittiğimde muayene olman lazım diyip gümüşşuyu askeri hastanesine yolladılar.muayene olup evrağımı şubeye verdim ve belgemi alıp kayıdımı oldum... o tarihten bu güne kadar açık öğretimi bitiremedim kaydım silindi , iş güç felan derken bu hafta içi askere gitmeye karar verdim. Şubedeki bir tanıdık tc kimliğim ile durumuma bakıp bana sen hiç muayene olmamışsın yoklama kaçağı gözüküyorsun.. buraya gelip başvurduğun gibi buradan senin yanına bir asker verip direk birliğin belirlenip oraya gönderirler dedi... 2001 den bu güne yoklama kaçağı gözüküyormuşum meğer :(

    Sormak istediğim bunun bir cezai yaptırımı varmıdır? Gittiğimiz bölükte yada askerlik şubesinde bir sorunla karşılaşırmıyım?
  • Bu tür durumlarda, kanun gereği olarak cezalar söz konusu olabilmektedir.


    Sizin durumunuz hakkında ayrıntılı bilgiyi öğrenmek için, askerlik şubenize gidin. Oradan sorup öğrenin, yoklama kaçağı veyahut da asker kaçağı durumları ve sizin durumunuz ile ilgili olarak. Çünkü, bir önceki yazımdan da anlaşılacağı üzere, ilgili kanunun ilgili maddesi gereği yapılacağından, olumsuz durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

    İçiniz rahat etmesi için tavsiyem, ayrıntılı bilgiyi şubenizden öğrenmeniz şeklinde olacaktır. Sonrasında,öğrendiklerinizi buradan paylaşırsanız, bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız inş.

    Saygılarımla..
  • Arkadaşlar ben de askerlik şubesine gittim, 2009 mezunuyum, yoklama kaçağısın mahkeme açılacak dediler. 20-30 tane kağıt verip şube içinde ona buna imza attırdılar. Nasıl bi mahkeme olacak? hiç tecrübesi olan yada bilen arkadaş var mı? Bu KPSS öldürecek adamı, hep onun yüzünden :D
  • GÜNCEL....... MAHKEMESİ SONUÇLANAN ARKADAŞ SONUCU YAZSIN BİZDE ÖĞRENELİM..

    BENDEDE 3 AYDAN SONRA GELMEK SUÇU VAR. İFADE VERDİM MAHKEMEDE 11 MAYISTA KARAR BELLİ OLACAKMIŞ.
  • arkadaşlar yoklamaya gitmediği için evine polis gelen oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THX

    arkadaşlar yoklamaya gitmediği için evine polis gelen oldu mu?





    polis gelmez asker gelir... kaçak durumun tespit edilirse ve mahkemeye gitmessen zorla götürülürsün.
  • banada yoklama kacagı gozukuyodıye kagıt geldı ve verılen tarıhten ıtıbaren 3 ayı gecmıstı bende korktum ancak
    acık ogretımden ogrencı durum belgesı alıp askereıyeye gittim onlarda acıkogretım bazen gec yolluyo o yuzden bız tecıl edemıyoruz haliyle dedı . sende al bu kagıdı askerlık subene yolla dedıler onlar tecılını yapar dıye...


    aradan 4-5 gün sonra aradım tecilim yapılmıs

    yanı eger okuyorsan ve bunu ıspat edıcek belgen varsa sorun olmaz dıye dusnuyorum

    cunku bana askerıyede işlem yapmadılar sadece su belgeyı postala tamamdır dediler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: managerM


    quote:

    Orijinalden alıntı: THX

    arkadaşlar yoklamaya gitmediği için evine polis gelen oldu mu?





    polis gelmez asker gelir... kaçak durumun tespit edilirse ve mahkemeye gitmessen zorla götürülürsün.




    Büyük şehirlerde yaşıyorsanız Asker degil polis gelir.. sivil polis evinize gelir sizi Karakola cagirir...gitmeseniz Zorla gotururler. 1 gun karakolda misafir edilirsiniz sonra sovciliga sevk ordan askerlik sübesine tecil işlemleri yapılır. otomatik 1 yilik tecil edilir. sonra evinize donersiniz. 1 yıl sonra kesin askre gidersiniz tecil edemesiniz.
  • ARKADAŞLAR YOKLAMA KAÇAĞI DURUMUNA DÜŞÜP MAHKEMEYE ÇIKACAKSANIZ TECİLLİNİZ OLSA BİLE VEYA HEMEN TECİL YAPTIRSANIZ DAHİ MAHKEMEYE ÇIKIYORSUNUZ CEZA ALIYORSUNUZ.NE CEZASI ALINIYOR 11 MAYISTA ÖĞRENİCEM.BENİM MAHKEMEM OZAMAN AÇIKLANACAK
  • 3. mahkeme kagıdım gıtmıs eve. Ben askerde oldugumdan ve ifadem 3 aydır maraştan istanbula gitmediğinden sürüp gidiyor...

    şafak demiş 15 hasta ediyorlar adamı :D
  • Bende yoklama kacagı durumundayım elimde 2 yıllık tecil kagıdım vardı üstündede bişey yazıyodu su tarihte yoklama yaptırın diye.Şimdi yeni adet çıkmıs trt duyuru yapıyormus ona göre gelecekmişiz.Yahu bu devirde kac kısı trt yi 24 saat izliyor.24 SAAT HER GÜN İZLESE HADİ GÖRÜR DİYELİM eve polis yollamayı biliyorlar ama bir kagıt yollamak zorlarına gidiyor sanırım.6 ay geç yoklama yaptırıp kendi isteğim ile tehirimi bozdurdum.Subedeki memur ceza alacagını sanmam alsan alsan 600 tl para cezası verirler onuda 12 ye böler ödersin dediler.Sanırım benim kendi rızam ile yoklama yaptırmam ceza almamı engelliyor yada para cezası olarak ceza kesiyorlar.Sicile işlenme olurmu diye sordum olmaz dediler subeden.Zaten sen kendin yoklamaya gelmişsin dedi.Bana mahkeme kagıdı gelmeyecekmiş sube takip edecekmiş ve sonuc subeye gelecekmiş mahkemeye çıkma durumun olmaz dediler çokda emindiler.Subenin komutanına sordum albaya.BİŞEY OLMAZ RAHAT OL dedi.Bakalım ne olacak sonuc.




  • Yanlıs olmus üstteki mesajda.Yukarıda tecil kagıdımda yoklama tarihi yazmıyordu harf hatası olmus.Yoklama ile ilgili tehir kagıdımda en ufak bir bilgilendirme yoktu ve evime kagıt gelmedi uyarı mahiyetli
  • bu olay yeni galiba.kimsenin bilgisi yok... önümü görüp plan yapamıyorum.cezanın ne olacağını bilmediğim için.
  • 600 tl para cezası alacaksın maksimum oda.Ama yakalanıp isteğin dısında yoklama olduysan durum biraz vahim.Hersey olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    600 tl para cezası alacaksın maksimum oda.Ama yakalanıp isteğin dısında yoklama olduysan durum biraz vahim.Hersey olabilir.



    askerlik şubesine okula vermek için tecil belgesi almaya gittim.orda ortaya çıktı yoklama kaçağı olduğum ..yazılı ifademi aldılar.bir akç ay sonra eve mahkeme kağıdı geldi.gittim mahkemeye tekrar ifademi aldılar.karar 11 mayısta açıklanacakmış.


    ((((((MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI..WEB SİTESİNE AÇIKLA KOYMUŞ
    Son yoklamanızı süresi içinde yaptırmadığınız ve mazeretinize ait belgeleriniz askerlik şubesine ulaşmadığı takdirde yoklama kaçağı suçu işlemiş olur ve Askerlik Kanunu ve Askeri Ceza Kanunu gereğince, askerlik şubelerince idari para cezası veya cumhuriyet baş savcılıkları tarafından yapılacak yargılama sonucunda hapis veya ağır hapis cezası ile cezalandırabilirsiniz ağır hapis cezası aldığınız takdirde kamu hizmetlerinde görev alma, seçme ve seçilme hakkı vb. Bazı kamusal haklardan ömür boyu mahrum kalabilirsiniz. )))))))

    askerlik şubesi ceza verseydi para cezası olurdu.ama ben mahkemeye çıktım demekki hapismi oluyor..




  • Yahu ne hapis cezası ya.En fazla 600 tl agır para cezası ödeyeceksin.Adam mı öldürdün tecavüz sucumu işledin.Topu tüfeği 5-6 ay yoklama yaptırmadın.Kendi isteğin ile subene gittiysen 600 tl en fazla ödersin ama yıllar geçmiş sen subene ugramamısın seni polis yada asker tutmus yakalamıs getirmiş o zaman belki bir hapis durumu olur ki 1.5 milyon bakaya (asker kacagı varmıs) bu ülkede bir o kadar da yoklama kacagı vardır ki hesabını sen yap bir ton hapis cezası olurdu ve biz bunu bir yerden duyardık.Subedeki memur bile daha ben ceza alan görmedim belki para cezası alırsın o da belki diyor 15 yıllık memur bunu söyleyen hesap edin artık.Milleti korkutmak bir yaptırımı olsun diye maddeler koymuslar nerede görülmüş 5-6 ay yoklama yaptırmamıs insanı hapise attıkları.Bırakın yaaa.
  • Birde tüm para cezası ve hapis cezalarını savcılık tarafından incelenip mahkeme tarafından karar verilecek askerlik subelerinin böyle bir yetkisi yok.Subem bana kagıtları biz yollayacagız ancak sana kagıt falan gelmeyecek mahkeme sonucu bize gelecek ve bizden sonucu öğreneceksin dediler.Bu kadar kişi yazıyor buraya hapis cezası olsa biri duyup yazardı ki o hapis cezasıda bakaya durumdakiler için olur.Bizler kendi rızamız ile tecil bozdurmaya gelmişiz.Sube kendin geldiğin için sıkıntın olmaz askere gitmek istediğini gösterir bu dedi.Benden artık bu kadar saygılar korkmaya gerek yokkkk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbsamet


    Askerlik şubeleri,hep aynı şeyi söylerler.. Bi şey olmaz,gözünüzde büyütmeyin vs. gibilerinden.. Ama, bir de şu Askeriye ile ilgili kanunun 63.md 1'nci fıkrasını inceleyin isterseniz.. Size fikir verecektir elbette..

    Malumunuzdur ki, artık askeri mahkemeler bakmıyor bu davalara, sivil yargı bakıyor. Ondan dolayı da, askerlik şubelerindeki sivil memurlar, ben de tecilliyim ve tecil ettirirken yanımdaki diğer gençlere de aynı şeyleri söylediler. Şöyle ki:

    1- " 3-5 günlük bir gecikmeden dolayı, ceza almazsınız bunu bu kadar gözünüzde büyütmeyin. " dediler.
    2- Ardından "savunmanızı ve mazeretlerinizi belirten bir yazı yazmanız gerek" deyip, yazı için kağıt kalem verdiler ve,
    3- "O savunmanızı da,değerlendirmek üzere ilçedeki sivil mahkemeye yönlendireceğiz" dediler.

    Bunlardan anlaşılıyor ki artık süreç,mahkeme tarafından incelenme ve değerlendirlip karara bağlanma yeri olan sivil mahkemelere kalır. Yani, mazeretinizi belirten savunmanızı, askerlik şubesi inceleyemez. Çünkü, mesajımın şu cümleleri takib eden kısmında yazacağım tarihten sonra artık inceleme kurumu, askerlik şubesi değil sivil mahkemeler oluyor.

    Örneğin;
    1- yoklamanızı, zamanında yaptırmadığınız için (31 ekim tarihine kadar) o tarihten sonra, 22 şubat tarihine kadar yoklama kaçağı olabilme durumunuz işliyor. Ama değilsiniz...
    2- !22 şubat! tarihinden sonra da, aklınıza gelip de son yoklamanızı yaptırdığınız gün ve tarihten itibaren, ceza kanunu uygulanmak ve size kanunen dava açmak üzere, dosyanızı mahkemeye gönderecekler. Çünkü yoklama kaçağı suçunuişlemiş bulunuyorsunuz artık..
    3- Savcı da, bakacak 63.md'deki ilgili fıkralara. Özellikle de 1nci fıkrasına. Orada mealen diyor ki: "Son yoklamasını, yoklama kaçağı sayılma tarihi başlangıcı olan 22 şubat tarihinden sonra > 7 gün içinde gelenler, 1 ay içinde gelenler vs. gibi sürelere nispet edilerek, haklarında kamu davası açılacağı " belirtiliyor."
    4- 1 ile 7 gün arası geç gitmiş iseniz (22şubat sonrası), ona göre dava açılmayabiliyor ve bunun için de bir meblağ belirleniyor ve o meblağ karşılığı ön ödeme isteniyor. Eğer ki o istenilen meblağ, istenilen süre içerisinde ödenir ise, kamu davası açılmıyor. (ama bu durum, 1 ile 7 gün arası geç gelenler için..) 22 şubat sonrası 7.'nci günden(29 şubat'tan sonra diyebiliriz sayarsak) sonra geldiğiniz süreye göre, direkt kamu davası açılıyor hakkınızda ve bu dava sonucunda beraat almaz ve 1TL'lik dahi bir ceza almanız durumunda, sicilinize işleniyor. Hele ki, herhangi bir özel veyahut da kamu kurumunda işe yerleşmemiş ve yerleşme düşünceniz var ise, size negatif bir getiri sağlıyor bu en küçük ceza dahi..

    Benim aktarmak istediklerim, bunlardan ibaret idi.. Kimseyi korkutmak isteme gibi bir niyetim yok... Korkacaksanız, Allah'tan korkun ki bu yazdıklarımda ne yalan ne de korkutma amacı vardır. Sadece bu durumu düşen veyahut da düşebilecek olan arkadaşlarımızı bilgilendirme ve uyarma mahiyetinde yazılmış.. Ve Sadece, sivil mahkemedeki yetkili mercilerden aldığım bilgileri aktarmış bulunmaktayım.. Sözlerimin arkasındayım...

    Saygılarımla..



    Konu ile alakalı olduğunu düşünerekten tekrar alıntılama gereği duydum kendi yazımdan.. İyi inceleyin.

    Bir de, mahkemeye çıkmış olan arkadaşlarımız sonuçları yazarlarsa, güzel olur. Üyeler olarak fikir verir ve yazdıklarımızın hukuksal değeri olup olmadığı anlaşılır düşüncesindeyim..




  • Sicile işlense bile ağır bir suc değil zaten memurlukta yazar ağir hapis yada 1 yıldan fazla hapis cezası alanlar ile yüz kızartıcı suc işleyenler memur olamaz ancak daha az hapis cezası alıp para cezasına cevrilen yada 6 aydan az hapis yatanların memurluk hakları vardır özel sektör içinde aynen öyle yoklama kacagı sucundan siciline işlense nolcak.Bizim gibi kac kişi var Allah bilir.Benim evime yoklama kacagı olduguma dair yazı gelmedi milletin evine gelmiş benim tecil kagıdımda(subeden istemiştim)Hiçbir sekilde yoklama tarihi uyarı falan yazmıyordu hepsini dilekceme koydum.Yazdıgım sey kısaca:Subeden almıs oldugum tecil kagıdında 2 yıl tecilli görünmeme ragmen kendi isteiğim ile subeme gidip tecilimi bozdurdugumda memur yoklama kacagı oldugumu söyledi ve elimde bulunan ecil kagıdında yoklama tarihi ile ilgili bir uyarı olmaması ve evime uyarı mahiyetli bir yazı subemce gönderilmediği için bilgim dısında yoklama kacagı durumuna düştüm VS VS YAZDIM BÖYLE BAKALIM nolacak sonuc.En azından askeri mahkemeden daha ılımlı olurlar diye düşünüyorum en azından kendi gelip yoklama yaptıranlar için.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.