Şimdi Ara

yok mu bir fikri olanArkadaşlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir golf V(yeni kasa) almak istiyorum fakat fsı olanlara sanırım lpg sistemi uymuyor.Bu yüzden normal(fsı)olmayan bir golf almak istiyorum.Bu iki motor arasında ciddi farklar var mı?Lpg taktırmak istediğim için normal almak istiyorum fikirlerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apeks64 -- 22 Mayıs 2008; 17:08:43 >



  • golf5 lerde normal 16v motor yok. fsi direkt enjeksiyonludur. 8v motor ise şu aşamada üretimden kalkan bir motordur eski çağ dışı teknolojisini sonunda vw rafa kaldırmıştır
  • Golfün yeni kasalarında FSI olmayan bir motor var onu soruyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    golf5 lerde normal 16v motor yok. fsi direkt enjeksiyonludur. 8v motor ise şu aşamada üretimden kalkan bir motordur eski çağ dışı teknolojisini sonunda vw rafa kaldırmıştır
  • http://forum.donanimhaber.com/m_23348721/tm.htm#23365807

    Jetta Kulübünde konuştuğumuz konu sizin sorunuzu cevaplayabilir sanırım. Taner Bey'in aynı bölümde alttaki yazılarını da okuyun lütfen... Golf ile Jetta motorları aynı.

    Unutmadan bildiğim kadarıyla 8V motor hala Almanya'da satılıyor. FSI motor artık yok!

    http://forum.donanimhaber.com/m_23378280/tm.htm --> Burada da Taner Bey LPG ile bilgiler vermişti!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 22 Mayıs 2008; 19:12:14 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: apeks64

    Golfün yeni kasalarında FSI olmayan bir motor var onu soruyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    golf5 lerde normal 16v motor yok. fsi direkt enjeksiyonludur. 8v motor ise şu aşamada üretimden kalkan bir motordur eski çağ dışı teknolojisini sonunda vw rafa kaldırmıştır




    golfun yeni kasasında FSI olmayan motor TSI war 140HP
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==


    quote:

    Orjinalden alıntı: apeks64

    Golfün yeni kasalarında FSI olmayan bir motor var onu soruyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    golf5 lerde normal 16v motor yok. fsi direkt enjeksiyonludur. 8v motor ise şu aşamada üretimden kalkan bir motordur eski çağ dışı teknolojisini sonunda vw rafa kaldırmıştır




    golfun yeni kasasında FSI olmayan motor TSI war 140HP

    Ben yanlış biliyor olabilirim ama bunlar ne?
    http://www.sahibinden.com/25_000_km_de_2005_model_1_6_golf_c_lineWQQaXQQ7459357WQQpXQQdisplayitem




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    golf5 lerde normal 16v motor yok. fsi direkt enjeksiyonludur. 8v motor ise şu aşamada üretimden kalkan bir motordur eski çağ dışı teknolojisini sonunda vw rafa kaldırmıştır


    komik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklımda bi uygulama fikri var
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: plantamax


    quote:

    Orjinalden alıntı: dr_onur


    quote:

    Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    golf5 lerde normal 16v motor yok. fsi direkt enjeksiyonludur. 8v motor ise şu aşamada üretimden kalkan bir motordur eski çağ dışı teknolojisini sonunda vw rafa kaldırmıştır


    komik



    komik olan ne


    hocam komik olan şu, aynı muhabeti bir başlıkta tartışıyoruz, sanki kamera şakası gibi üzerinen bir gün geçmeden yine başka bir başlıkta aynı muhabbet açılıyor. 8v-16v, çağdışı-çağiçi, eski-yeni....vs.vs.. muhabbet uzadıkça uzuyor, sonra bitiyor, sonra tekrar başlıyor. şaka gibi.
    daha dün konuştuk aynı şeyleri.




  • Evet,

    Tüm FSI'ler, T-FSI'ler ve TSI'ler 16 Valftir. 8 Valfli motoru da kök kodu AKL ile ifade ederseniz sorun kalmaz. Motoru valf sayısı ile ifade etmek başka, yakıt püskürtme sistemi ile ifade etmek başka bir şeydir. Teşekkür ederim.

    Taner Göde
  • arkadaşlar madem ki muhabbet yeniden açıldı, cahilliğimi bağışlayın belki çok komik ama bir sorum olacak... bu valf ne işe yarıyor? mesela eski arabam 2001 polo 1.4 lt 75hp 16 valf idi, şimdiki arabam jetta 2008 model 1.6 lt. 102 hp. 8 valf. yani şunu merak ediyorum aracı kullanırken bu valf sayısının farkını nasıl anlayabilirim? vallahi bilmediğimden soruyorum, ayıplamayın lütfen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_onur -- 22 Mayıs 2008; 21:35:13 >
  • Sevgili doktor Onur,

    İçten patlamalı motorun nasıl çalıştığını bildiğini var sayıyorum. Konuyu valflere getirmek istiyorum. İlk çıkan motorlarda güç ve tüketim arka planda, motorun bol miktarda benzinle volan dişlisini döndürmesi yeterliydi. Bu düzen 1970'li yıllardaki Petrol Krizine kadar devam etti. Arap ülkelerinin petrol piyasasını 1973'te kitlemesi nedeni ile benzin sıkıntısı had safhaya ulaştı, otomobil kullanıcıları ve otomobil üreticileri çok daha az yakıt tüketen motorlara yöneldiler.

    Ancak küçük motorların bir kusuru vardı, bunlar o zamanlarda çok güçsüzdü, 1.6 motorlar 75 HP civarında güç üretiyordu. Karbüratör, 1 emme ve 1 eksoz valfi ile ancak bu kadar güç üretilebildiğini gören Japon mühendisleri 1960'lı yıllarda trigger kayışı ile hareket ettirilen çift üstten eksantrikli motoru üreten ve tüm ürün paletnde kullanan FIAT'tan sonra MULTI VALVE teknolojisini gelştirerek 12 Valfli motorları piyasaya sürdüler. 2 emme ve 1 eksoz valfinden ibaret bu motor silindirin içine birden çok daha fazla hava/yakıt karışımı alabiliyor ve daha fazla güç üretebiliyordu. Bu konuda Alman ve Amerikan otomobil üreticileri geriden gelmiş, çok daha sonra çok valfi teknoloye geçmiştir. 1990'lı yıllarda 2 emme ve 2 eksozlu, üstten çift eksantrikli ve hatta (TSI motorlarda da var olan) değişken valf zamanlama (VVT) teknolojileri geliştirildi.

    Valf sayısı arttığından silindire daha fazla hava/yakıt karışımı girebiliyor, yanmış gazlar daha çabuk ve verimli olarak silindirden dışarı atılabiliyor. En bariz sonucu daha fazla güç, daha yüksek tork ve daha düşük yakıt tüketimi.

    Şu anda standart teknoloji 2 emme ve 2 eksoz ve her valf grubuna ayrı bir eksantrik olmak üzere çift eksantrik ve 4 silindir için 16 valftir (4 silindir x 2 emme ve 2 eksoz valfi = 16 valf).

    En son teknoloji silindir başına 3 emme ve 2 eksozdur. Lamborghini tarafından geliştirilmiş, VW'nin Lamborghini'yi AUDI ve SEAT bünyesine katması ile bu teknoloji VW ve SEAT motorlarında da kullanılmıştır (1.8 20V motorlar).



    Emme zamanı - Hava ve yakıt buharı içeri emilir
    Sıkıştırma zamanı - Yakıt buharı ve hava sıkıştırılır ve tutuşturulur
    Yanma zamanı - Yakıt yanar ve piston aşağı itilir
    Egsoz zamanı - Yanmış gazlar dışarı atılır

     yok mu bir fikri olanArkadaşlar


    http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_overhead_cam#Double_overhead_camshafts

    Among the early pioneers of DOHC were Isotta Fraschini's Giustino Cattaneo, Austro-Daimler's Ferdinand Porsche Stephen Tomczak (in the Prinz Heinrich), and W. O. Bentley (in 1919); Sunbeam built small numbers between 1921 and 1923.[1] The first DOHC engines were two- or four-valve per cylinder designs from companies like Fiat (1912), Peugeot Grand Prix (1913, 4 valve), Alfa Romeo GP (1914, 4 valve) and 6C (1925), Maserati Tipo 26 (1926), Bugatti Type 51 (1931), and Audi. Most Ferraris used two-valve DOHC engines as well.

    When DOHC technology was introduced in mainstream vehicles, it was common for it to be heavily advertised. While used at first in limited production and sports cars, FIAT is credited as the first car company to use a belt-driven DOHC engine across their complete product line, in the mid-1960s.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 22 Mayıs 2008; 22:16:16 >




  • taner bey cevabın sizden geleceğini tahmin ediyordum, teşekkür ederim. sayenizde şimdi taşlar yerine oturdu.
  • Üstten Çift Eksantrikli Silindir Başına 2 Emme 2 Eksoz Valfli Motor (mesela bizim FSI, TSI, TDI 16V)

    DOHC or Double OverHead Cam - the setup used in many today's cars. Since it's possible to install multiple valves per cylinder and place intake valves on the opposite side from exhaust vales, DOHC engine can "breath" better meaning that it can produce more horsepowers with smaller engine volume. Compare: The 3.5-liter V6 DOHC engine of 2003 Nissan Pathfinder has 240 hp, similar to 245 hp of the 5.9-liter V8 OHV engine of 2003 Dodge Durango.
    Pros: High efficiency, possible to install multiple valves per cylinder and adopt variable timing.
    Cons: More complex and more expensive design.

    Üstten Tek Eksantrikli Silindir Başına 1 Emme 1 Eksoz Valfli Motor (mesela 1.6 8V benzinli ve 1.9 8V dizel)

    OHC in general means OverHead Cam while SOHC means Single OverHead Cam.
    In the SOHC engine the camshaft is installed in the cylinder head and valves are operated either by the rocker arms or directly through the lifters (as in the picture).
    The advantage is that valves are operated almost directly by the camshaft - easy to achieve the perfect timing at high rpm. Also it's possible to install three or four valves per cylinder
    The disadvantage - an OHC engine requires a timing belt or chain with related components - more complex and more expensive design.

    Alttan Tek Eksantrikli Silindir Başına 1 Emme 1 Eksoz Valfli Motor (70 ve 80'lı yıllarda üretilen MURAT 131)

    OHV engine design - 4-cylinder 8 valves OHV engine - OHV means OverHead Valve - an engine design where the camshaft is installed inside the engine block and valves are operated through lifters, pushrods and rocker arms (an OHV engine also known as "Pushrod" engine). Although an OHV design is a bit outdated, it has been successfully used for decades. An OHV engine is very simple, has more compact size and proven to be durable.
    Downside: it's difficult to precisely control the valve timing at high rpm due to higher inertia caused by larger amount of valve train components (lifter-pushrod-rocker arm). Also it's very difficult to install more than 2 valves per cylinder or implement some latest technologies such as Variable Valve Timing - something that could be easily done in a DOHC engine.




  • Teşekkür ederim Sn. Doktor Onur.

    Hayatım hep otomobiller, motorlar, vites kutuları, araba mezalıkları, otomobil çöplükleri arasında geçti. Diğer arkadaşlarım gibi herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.

    Saygılarımla,

    Taner Gödehttp://www.samarins.com/glossary/index.html

    Not: 1 Eksoz, 2 Emme Valfli AMA 1 eksantrikli HONDA MOTOR Kapağı için burayı tıkla:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Head_D15A3.JPG (resme tıklarsan ekanı kaplar)




  • 2009 NISSAN MAXIMA (Farlara Dikkat!) Ama ABD versiyonu ve malı (Made in USA) ama güzel otomobil.

     yok mu bir fikri olanArkadaşlar
     yok mu bir fikri olanArkadaşlar


    NASHVILLE, TN - Nissan shows the all-new 2009 Maxima - '4-door sports car'. The 2009 Maxima has front-wheel drive design with a standard 3.5-liter VQ-series DOHC 24-valve V6 engine rated at 290 horsepower and 261 lb-ft of torque and a new Xtronic CVT™ (Continuously Variable Transmission), a standard ABS and Vehicle Dynamic Control (VDC) with Traction Control System (TCS). Some of the available amenities include:

    - High Intensity Discharge (HID) Xenon headlights
    - Heated steering wheel
    - RearView Monitor
    - Nissan Hard Drive Navigation System with Voice Recognition
    - Bluetooth® Hands-Free Phone System
    - Interface System for iPod®.
    - 9.3GB Music Box Hard Drive

    Fuel economy is estimated to be 19 mpg (12.4 L/100km) in a city, 26 mpg (9.0 L/100km) on highway.
    The 2009 Nissan Maxima will be assembled at Nissan North America Manufacturing Smyrna & Decherd Tennessee Plants. The 2009 Maxima is scheduled to arrive at Nissan dealers in early summer 2008.




  • elinize sağlık taner bey. çok faydalı bilgiler var gerçekten...
  • Abi konuyu ansiklopedi gibi açtınız ama ben derdime derman bulabilmiş değilim şimdi bu golf V lerin fsı olmayan motoru yok mu?
  • Var tabi,

    1.6 8V 102 HP motoru var. Ara bağaj kapağında 1.6 yazar ve sanırım ülkemizde de çok satılıyor. Özellikle de son zamanlarda (aynaları renksiz olan modeller).

    Taner Göde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: apeks64

    Abi konuyu ansiklopedi gibi açtınız ama ben derdime derman bulabilmiş değilim şimdi bu golf V lerin fsı olmayan motoru yok mu?


    var. 1.6 l benzinli 102 hplik motorları var. lpg ye en uyumlu olan motor bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_onur -- 22 Mayıs 2008; 23:14:01 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Var tabi,

    1.6 8V 102 HP motoru var. Ara bağaj kapağında 1.6 yazar ve sanırım ülkemizde de çok satılıyor. Özellikle de son zamanlarda (aynaları renksiz olan modeller).

    Taner Göde

    Taner bey bu motorların 8 valf olmasının dezavantajı nedir bir de 115 hp olanları yok mu saygılar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.