Şimdi Ara

Yok Mu '+90555...' Başındaki +9'u Engellemenin Bi Yolu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
13.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Turkcell kontörlü hattımı kartalcell kontörlü 1903 olarak taşıdım... 100 kontörü yükleyince her yöne hediye 300 dakika aylık görüşme verdi.

9333 ü aradığımda veya mesaj ile sorgulama yaptığımda bunların bilgilerini alıyor olmama rağmen KartalCELL içi ücretsiz görüşme sağlayan 1903 dakikadan geriye kalan süreyi sorgulayamıyorum... Kartalcell olan numara ile görüşme yaptığımda mevcut kontörlerimde azalma olmuyor ama ne kadar dakika kaldığınıda öğrenemiyorum...

Nasıl öğrenebilirim bunu?

2. Olarak İse;

Telefon rehberimde 053... şeklinde kayıtlı olan numara tarafından arandığımda arayan numara olarak +9053... görünüyor. +9 fazladan geliyor yani. Bunun sebebi ne olabilir? Önceden böyle bişey yoktu.

Not: Telefonum SE K790, Hattım KartalCELL - AveA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 29 Ekim 2009; 19:26:24 >

• 2. sorunla ilgili acaba olan olay şumudur?

mesela arkadaşın rehberde kayıtlı ama o kişi seni aradığında ismi yerine, numarasının başında +95...... diye numarasımı gözüküyor yani ismi çıkmıyormu?
  • 1. sorunla ilgili olarak ise sanırım 2yanıttan birisi olacak denersen iyi olur

a- DAKIKA yaz 8907 e yolla

b- DAKIKA yaz 8903 e yolla
  • 2.sorunun yanıtı: 053x ile +9053x arasında hiçbir fark yoktur. 90 türkiyenin uluslararası telefon kodudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeTha

2.sorunun yanıtı: 053x ile +9053x arasında hiçbir fark yoktur. 90 türkiyenin uluslararası telefon kodudur.

onu biliyoruz hocam yalnız annemin telefonunda kardeşimin numarası kayıtlı ama aradığında numarası çıkıyor vede başında +9 çıkıyor

kardeşimin numarasını rehbere başına +9 olaak şekilde kaydediyorum ama yinede numara çıkıyor isim çıkmıyor, buna ne diyeceksiniz peki?

bu sorun annemin numarasını turkcellden vodafone'a taşıyınca başladı halbuki turkcelliyken böyle bişiy yoktu
  • Numarası çıkmayan telefon iki farklı isimle kayıt edilmiştir telefona..

İstersen dene evde..

Birisini a diğerini b diye kayıt ettiğin numar seni aradığında rehberdeki isimler çıkmaz, sadece numara çıkar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Numarası çıkmayan telefon iki farklı isimle kayıt edilmiştir telefona..

İstersen dene evde..

Birisini a diğerini b diye kayıt ettiğin numar seni aradığında rehberdeki isimler çıkmaz, sadece numara çıkar..

onu da biliyorum volkan hocam onu da denedim ama hala aynı şekilde çıkıyor, anlamadım bu vodafone'u neden sadece bu numaraya has bi şey yapıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turkcell hatlarda arayanlar 05xx diye avea ve vodafone'da +905xx şeklinde gözüküyor.şebeke ayarı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syruse

quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Numarası çıkmayan telefon iki farklı isimle kayıt edilmiştir telefona..

İstersen dene evde..

onu da biliyorum volkan hocam onu da denedim ama hala aynı şekilde çıkıyor, anlamadım bu vodafone'u neden sadece bu numaraya has bi şey yapıyor

Olayın vodafone yada turkcell ile alakası olmadığına eminim açıkcası..

Rehberi baştan aşağı yeniden tara.Kesinlikle 2 aynı numara durumu var :) Sen diyeceksin yok ama ben yinede bakmanı öneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: syruse

1. sorunla ilgili olarak ise sanırım 2yanıttan birisi olacak denersen iyi olur

a- DAKIKA yaz 8907 e yolla

b- DAKIKA yaz 8903 e yolla

KartalCELL Olduğumdan 8903 olayı geçerliymiş. Denedim ve kalan dakikamı öğrendim...

Bilgi için teşekkürler...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim numaranın balında +9 çıkmasına.

Bi arkadaş ismi çıkmıyor gibisnden şeyler söylemiş ama benim derdim bu değil. K790'da arayan numaranın ismi yazar hemen altında da numarası yazar...

_Ahmet__
    05312345

Şeklinde.
    Numara taşımadan önce turkcelldeyken aynen bu şekildeydi arayan ekranı. Fakat numarayı aveaya taşıdıktan sonra;

__Ahmet__
    +905312345

Oldu. Pek önemli bişey değil veya bana bi zararıda yok tabi ki ama yinede bu detay kafamı karıştırdı. Numara bende normal kayıtlı olduğu halde neden arandığımda başına +9 ekleniyor?

Nasıl düzeltebilirim? Eskisi gibi +9 olmadan görünmesinin bi yolu yokmudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: veziroglu

turkcell hatlarda arayanlar 05xx diye avea ve vodafone'da +905xx şeklinde gözüküyor.şebeke ayarı sanırım.

Olabilir ama bunu düzeltmenin bi yolu yokmu? Tcell'deyken normaldi. 053... olarak görünüyordu arayan. Ama avea'ya geçince +9053... olarak görünmeye başladı.

quote:

2.sorunun yanıtı: 053x ile +9053x arasında hiçbir fark yoktur. 90 türkiyenin uluslararası telefon kodudur.

Fark olmadığını biliyorum ama neden tcell'de normalken avea da +9 ekleniyor? Benim öğrenmek istediğim bu. Tcelldeki gibi +9 suz yazmasının bi yolu yokmudur?

• Sanmıyorum bir yolu olduğunu. Operatör o şekilde ayar yapıyor çünkü..
  • quote:

Sanmıyorum bir yolu olduğunu. Operatör o şekilde ayar yapıyor çünkü..

Mail atıcam bakalım ne cevap gelicek.
  • +9'a bi çare yokmu?

Tüm avea olan hatlarda böylemi bu durum?
  • +90 türkiyenin uluslararasi kodu oldugu malum. Bence böyle olmasi daha makbul, çünkü diyelim aradigin kisi yurtdisina cikti ve roaming yapiyor, sen basinda +90la aradigin için ulasamayacaksin ve sürpriz bir ücretle karsilasmayacaksin. Aveadan gelecek yaniti bekle çünkü şebeke ayari böyle telefonundan kaynaklanmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

+90 türkiyenin uluslararasi kodu oldugu malum. Bence böyle olmasi daha makbul, çünkü diyelim aradigin kisi yurtdisina cikti ve roaming yapiyor, sen basinda +90la aradigin için ulasamayacaksin ve sürpriz bir ücretle karsilasmayacaksin. Aveadan gelecek yaniti bekle çünkü şebeke ayari böyle telefonundan kaynaklanmiyor.

Tcell'deyken yoktu böyle bi mevzu. Tüm avea'larda bölemi acaba?

Mail attım ama müşteri hizmetlerini arayın diyolar her maile cevap olarak. Sinir oldum.
  • Turkcell de olmadigini, vodafone ve aveada böyle bir durumun oldugunu arkadaslar yazmis. Müsteri hizmetlerinin çözüm bulacagi bir sorun degil. Çünkü +9 olup olmamasi bu kadar üstünde durulacak sorun degil :)
    En yakin zamanda turkcelle bekliyoruz tekrardan
  • Tcell benzer bişey yapmadan bi daha asla tcell demem :)

+9 lu hayata merhaba diyelim :)
  • Çok çirkin oluyor ama +9 çikinca :)
  • Bu kötü bişey değilki ya..

Aksine numarayı daha dolu gösteriyor

Hiç dikkat etmedim valla ayrıca bu duruma hangisinde çıkıyor hangisinde çıkmıyor..

kartalcell
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.