Şimdi Ara

Yoğuşmasız kombiden yoğuşmalıya geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bircoğunuz benim yaşadığım sorunları biliyorsunuz.kısaca özetlemek gerekirse :Bosch exclusive hermetik kombi kullanıyordum.kombim sık devreye giriyordu ve ben bunun yazılımdan kaynaklandığını ısrarla savunuyordum.sserin başta olmak üzere burdaki abzı arkadaşlar ise bunun tesisattan evden yalıtımdan vs kaynaklandığını söylüyorlardı.Eski kombimi 45 e alıyordum 50 de sönüyordu ve 10 saniye içinde 7 derece düşüyordu ve 43 oluyordu geri kalan 3 derce ise birkaç dakika içinde düşüp kombi 40 derece olunca devreye giriyordu ve aşırı dur kalk yapıyordu bu saçma sapan çalışma prensibinden dolayı.Başta ısısan olmak üzere bunun kombiden kaynaklandığına kimseyi ikna edemedim.en son ısısandan bir muhendis aradı ve bu modeller böyle dedi ben de bunun çok saçma olduğunu bunu anlamak için mühendis olmaya gerek olmadığını söyledim ve kapadım telefonu yüzüne.sorunuma kimseyi inandıramıyordum yani.geçen cuma günü sivastaki kombicileri gezdim 10 aylık kombime en fazla parayı veren baymak bayii olunca tercihimi mecburen novadens extradan yana kullandım.İlk tercihim kesinlikle immergas victrixti ikinci tercihim ise demirdöküm nitromixti.bu iki kombinin yine kusursuz olduğuna inanıyorum (fiyat ve perfonmans yönüyle)novadensi istemesem de sonuçta iyi bir teklifti eski kombimi 700 liraya saydırıp novadensi taktırdım.ancak ölçüm yapamadım ilk etapta çünkü kombim baca minumum fan hızından kaynaklanan bir sorundan dolayı sürekli yanıyordu.şükür o sorunu da zor da olsa çözdük ve iki gündür kombimi deneme imkanı buldum.ve işte sonuç:
    aynı şartlar ve aynı derecelerde olmak koşuluyla:
    Bosch exclusive kombi termostadsız kullanım günlük :14-15 m3
    Bosch exclusive +fr10(modülasyonlu termostad) günlük:10-11 m3

bunlar kombi değişmeden önceki değerlerim.

ve novadens extra ile sonuç:

baymak novadens extra günlük 6,5-7,5 m3

yani yaklaşık olarak 3 m3 günlük tüketimim düştü.Şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim belki insan gibi makul aralıklarla dur kalk yapan vailant ve eca gibi yoğuşmasız kombi kullanıyor olsaydım bu fark bence en fazla 1 m3 olurdu.ama söz konusu yoğuşmasız bosch olunca durum değişiyor.

gelelim novadens extraya:elbette eski kombinden daha iyi ama şu an için alınabilecek aşamada değil çünkü bazı yazılım sorunları var.eski yeşil kapaklı novadenslerin yanından bile geçemezler.Ben herkese şiddetle dd nitromix ve immergas victrix öneriyorum.

Forumdaki tüm arkadaşlara sevgiler saygılar..!

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58
    Şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim belki insan gibi makul aralıklarla dur kalk yapan vailant ve eca gibi yoğuşmasız kombi kullanıyor olsaydım bu fark bence en fazla 1 m3 olurdu.ama söz konusu yoğuşmasız bosch olunca durum değişiyor.

Bosch ile diğerlerini dur kalk dışında denemediniz ama. Annemlerdeyim ve un ucuz buderus var. Geçen ay 260 tuttu fatura. Trpleks kendi evimde ise yoğuşmalı 35 kw var. Bunun kadar yakmaz sanırım. Evde değilim şu an kıyaslamak zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim belki insan gibi makul aralıklarla dur kalk yapan vailant ve eca gibi yoğuşmasız kombi kullanıyor olsaydım bu fark bence en fazla 1 m3 olurdu.ama söz konusu yoğuşmasız bosch olunca durum değişiyor.

Bosch ile diğerlerini dur kalk dışında denemediniz ama. Annemlerdeyim ve un ucuz buderus var. Geçen ay 260 tuttu fatura. Trpleks kendi evimde ise yoğuşmalı 35 kw var. Bunun kadar yakmaz sanırım. Evde değilim şu an kıyaslamak zor.

Ben arkadaslara faydasi dokunur diye yazdim takdir ve yorum okuyucunun artik.kombi alan arkadaslar donutte bulunmuyor ve bazi konular havada kaliyor ben degerlerimi ve artilari eksileri yazdim acim benimle ayni sorunlari yasayanlara fikir vermek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başka biri de kombinin çalışma süresin uzun olmasının kalorifer suyunun soğumasına ve ısıtmak için daha fzla yaktığından bahsediyordu. Ortası bulunmalı tabii.
  • quote:

Başka biri de kombinin çalışma süresin uzun olmasının kalorifer suyunun soğumasına ve ısıtmak için daha fzla yaktığından bahsediyordu. Ortası bulunmalı tabii.

Termostad kullaniminda da su soguyor ornegin ternostad istenilen dereceye geldiginde kapatiyor kombiyi 1 saat belki daha fazla calismiyor onda da su soguyor ona kalirsa ama tasarruf yaoiyor cunku gereksiz yere dur kalk yapmiyor.bence uzun sure bekleyen kombi tasarrufludur tecrubeyle sabit

• quote:

quote:

Başka biri de kombinin çalışma süresin uzun olmasının kalorifer suyunun soğumasına ve ısıtmak için daha fzla yaktığından bahsediyordu. Ortası bulunmalı tabii.

Termostad kullaniminda da su soguyor ornegin ternostad istenilen dereceye geldiginde kapatiyor kombiyi 1 saat belki daha fazla calismiyor onda da su soguyor ona kalirsa ama tasarruf yaoiyor cunku gereksiz yere dur kalk yapmiyor.bence uzun sure bekleyen kombi tasarrufludur tecrubeyle sabit

Benim triplekste petekler odalara göre çok büyük. Hemen ısıtıyor odayı ama su da çabuk soğuyor. Sirkülasyon yavaşdı ama kombiyi kapatmazsam rahat yetiyor. Dönüş suyu soğuk olunca tasarrufta oluyor. Yoğuşma açısından. Kombi 35 kw idi ama ağır ağır yanardı. Hiç düşünmedim durdu yandı diye. Eve gidemiyorum şu an ama gidince artık kombiyi dinleyeceğim

• quote:

quote:

quote:

Benim triplekste petekler odalara göre çok büyük. Hemen ısıtıyor odayı ama su da çabuk soğuyor. Sirkülasyon yavaşdı ama kombiyi kapatmazsam rahat yetiyor. Dönüş suyu soğuk olunca tasarrufta oluyor. Yoğuşma açısından. Kombi 35 kw idi ama ağır ağır yanardı. Hiç düşünmedim durdu yandı diye. Eve gidemiyorum şu an ama gidince artık kombiyi dinleyeceğim

Benim peteklerde buyuk ev de buyuk yasadigim yer de sivas olunca benim de donus suyum cabuk soguyor.evet kombiniin calisma suresine dikkat ederseniz iyi olur en azindan veri olur fikir sahibi olmak isteyenlerde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Benim peteklerde buyuk ev de buyuk yasadigim yer de sivas olunca benim de donus suyum cabuk soguyor.evet kombiniin calisma suresine dikkat ederseniz iyi olur en azindan veri olur fikir sahibi olmak isteyenlerde.

Pekala bosch hermetik Antalyada yalıtımlı bir evde ve petekler de azken uygun olamaz mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pekala bosch hermetik Antalyada yalıtımlı bir evde ve petekler de azken uygun olamaz mı?

Burdaki bir arkadasimiza isisan muhendisi bu kombi sibiryada da boyle calisir col sicaginda da boyle calisir demis.ne olcagini bilemiyorum tam olarak ama az petek ve isi kaybi azsa daha ekonomik olacagi kesin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Burdaki bir arkadasimiza isisan muhendisi bu kombi sibiryada da boyle calisir col sicaginda da boyle calisir demis.ne olcagini bilemiyorum tam olarak ama az petek ve isi kaybi azsa daha ekonomik olacagi kesin

İkinizinde sirkülasyonunuz yavaş olamaz mı? Plastik pislik tutucu gibi. Veya borularda bir darlık mesela. Petekler büyük ve az su geliyor. Ortam gereği çabukda soğuyor. Sirkülasyon yavaş da olsa bir kaç saniye de kombinin içi aşırı soğur. Suyu hızla gönderemez ve aşşırı ısınır. Kapanır çabucak.

Yoğuşmalıda ise su ne kadar soğuk gelse o kadar iyi.

• http://forum.donanimhaber.com/m_68463301/tm.htm

bakın başka marka kombilerde de var aynı durum. Kombi markasından değil de diğer şartlara yoğunlaşmak lazım belki de.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_68463301/tm.htm

bakın başka marka kombilerde de var aynı durum. Kombi markasından değil de diğer şartlara yoğunlaşmak lazım belki de.

Daha hala diger sartlar diyorsun inan anlamiyorum seni bastaki yaziyi okur musun lutfen her sey ayni diyorum kombi degisti tuketim dustu.su an sivas gibi yerde ve ust katta da oturdugunu var sayarsan makul seviyede.fazla tuketimin nedeni bosch kombinin sacma sapan calisma mantigi bu kadar nokta.test edildi goruldu emek ve para harcandi gunlerce kafa yoruldu her yol denendi sorun kombinin sacma sapan calisma mantigi bu kadar basit.su muydu bu muydu y gerek yok.benim tarzim bir sikayetiniz varsa tek cozumunuz kombiden kurtulmak.

• Benim kombimde Novadens ekstra.
    He ben aldığıma pişmanmıyım tabiki pişmanım ama yapacak birşey yok artık kardeş kardeş geçinmeye başladık :)
    Oda termostatı ile kullanıyorum ve durumu cidden iyi yakıt yönünden.

Oda termostatı kapandıktan sonra 2-3 saat hemen hemen hiç yanmıyor çünkü içerisi soğumuyor.
    Ben SDR yi de 1,3 falan yapıyorum öyle 0,5 yapıp sürekli çalışmasını istemiyorum.
    Çünkü 0,5 kısa bir sürede düşebilir ama 1,3 olması uzun sürüyor ve çok farkedilmiyor.
    Hemde kendimi çok sıcağa alıştırmak istemiyorum gece yatarken 22 yapıyorum sürekli.

Tesisatım tamamen yerden döşeli.
    Kombi 2-3 saat hiç yanmadığında tesisat sıcaklığına baktığımda 32-38 derece arası oluyor hep.
    Doğal olarak 45derecede yakınca da alev işareti 1-2çucuk anca oluyor.

Ama uzun süre yakmayınca su 15derecelerde oluyor 45e çıkarmak için 3 çubuk yanıyor 3-5 dakka sonra normale dönüyor.

Ama yakıt yönünden cidden süper o kısmını iyi yapmışlar :)

• bende de meddah arkadaşın tavsiye ettiği immergas vitrix var.ama anlamadığım kombi sürekli çalışıyor.hiç kapanmıyor.küçük alev modunda devamlı yanıyor.sebebi nedir acaba?35,40,45,50 derece farketmez hepsinde aynı.istenilen ısıya ulaşmadığı içinmi acaba bööyle yapıyor..
  • İmmergas da böyle acayip bir çalışma şekli var... yoğuşmasız modelini gördüm kombi saman alevi gibi yanıyor derece bir anda yükseliyor sonra hemen düşüyor 10-15 saniyede böyle döngüler yapıyor.. Ne ara yanıyor ısıtıyor soğutuyor anlamak mümkün değil bu yüzden yakıtı fazla sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 12 Aralık 2012; 12:29:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serihan

bende de meddah arkadaşın tavsiye ettiği immergas vitrix var.ama anlamadığım kombi sürekli çalışıyor.hiç kapanmıyor.küçük alev modunda devamlı yanıyor.sebebi nedir acaba?35,40,45,50 derece farketmez hepsinde aynı.istenilen ısıya ulaşmadığı içinmi acaba bööyle yapıyor..

Kardes servisi ara ve durumu soyle baca minumum fan hizindan kaynaklaniyor bence onu yukseltmek lazim.petegin uzunsa petekler kombiye uzaksa evde isi kaybin fazlaysa bundan yapiyor olabilir bende de novadens extrada ayni sorun vardi ve sonunda bu baca fan hizıyla cozuldu.tuketımın nasıl kardes

• quote:

quote:

bende de meddah arkadaşın tavsiye ettiği immergas vitrix var.ama anlamadığım kombi sürekli çalışıyor.hiç kapanmıyor.küçük alev modunda devamlı yanıyor.sebebi nedir acaba?35,40,45,50 derece farketmez hepsinde aynı.istenilen ısıya ulaşmadığı içinmi acaba bööyle yapıyor..

Kardes servisi ara ve durumu soyle baca minumum fan hizindan kaynaklaniyor bence onu yukseltmek lazim.petegin uzunsa petekler kombiye uzaksa evde isi kaybin fazlaysa bundan yapiyor olabilir bende de novadens extrada ayni sorun vardi ve sonunda bu baca fan hizıyla cozuldu.tuketımın nasıl kardes

dairem 1. kat, yalıtım yok şu an.altım bodrum.üstteki vatandaş kızına gitti yakmıyor.anlıyacağın kendi kendimize ısınmaya çalışıyoz.ondanmı acaba kombi hiç kapanmıyor.birde bu pompa sesini azaltma şansımız yokmu.sesi beni çok rahatsız ediyor.

• quote:

quote:

quote:

dairem 1. kat, yalıtım yok şu an.altım bodrum.üstteki vatandaş kızına gitti yakmıyor.anlıyacağın kendi kendimize ısınmaya çalışıyoz.ondanmı acaba kombi hiç kapanmıyor.birde bu pompa sesini azaltma şansımız yokmu.sesi beni çok rahatsız ediyor.

kombinin markası ne?bir de hiç mi durmuyor.yani bunun bir çok sebebi olabilir.benimki söyleydi aynı sartlar altında diğer dairede yasayan komsularımın ki duruyordu benim ki durmuyordu .Yani ikizmide üst katız ve aynı cepheye sahibiz.üstümüz bos onun altı bos benim doluydu onun kombisi duruyordu benimki sürekli dur kalk yapıyordu o sebple kombiyi değiştim.yani direk kombiden diyemeyiz daha detay vermelisn

• eca confeo plus.çalışma aralığı 40 +9 -9 yani 40 derecede başlıyor.49 da duruyor.31 de yanmaya başlıyor.5,8 m2 petek açık en düşük derece olan 40 derecede 8-9 m3 yakıyor.kombidenmi ev denmi çözemedim.içerisi 20,6-21,5 arası termostad almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

eca confeo plus.çalışma aralığı 40 +9 -9 yani 40 derecede başlıyor.49 da duruyor.31 de yanmaya başlıyor.5,8 m2 petek açık en düşük derece olan 40 derecede 8-9 m3 yakıyor.kombidenmi ev denmi çözemedim.içerisi 20,6-21,5 arası termostad almayı düşünüyorum.

Calisma araligi gayet makul bence hatta soyle desem daha iyi hayallerimdeki calisma araligi.yasadiginiz yer evinizin yalitim durumlari diger hususlar nasil?simdi ben bunlari komsularimla kiyas yaptim cunku ayni sartlardi o sebeple degistim kombimi ve gunluk 2-3 metrekup hissedilir fark oldu.sunu da sylwyeyim bosch kombime termostad takmadan onceye gore ise fark yuzde yuz.degerlere bakarsaniz gorusrunuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.