Şimdi Ara

Yoğurt Yapma Makinası Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi evde kendi yoğurdumuzu yapmak üzere Yoğurt Yapma Makinası Tavsiyesi istiyorum. Piyasada Arzum, Severin Tefal ve Sinbo markalar var, Kullanan arkadaşlar hangi markayı kullandıklarını ve artılarını eksilerini yazarlarsa memnun olurum.
    Teşekkürler



  • Eşim yıllardır yoğurdu evde yapıyor. İlk önce sütü (günlük süt) ısıtıyor, serçe parmağını 27 ye sayıncaya kadar ısınmış sütün içinde tutabiliyorsa başka bir kabta 2-3 çorba kaşığı yoğurt ile hazırladığı mayayı sütün içine döküp karıştırıp (kimi karıştırmaz tencerenin bir kenarından bırakır) ağzını kapatıp, tencereyi kalın bir bez ile sarıp 4-5 saat kadar sonra açıp taze yoğurdu buz dolabına koyuyor. Ertesi gün yoğurt hazır.

    Daha sonra Sinbo yoğurt makinası kullanmaya başladı. Bu makina da güzel yoğurt yapıyor. Ancak kısa zamanda ısı ayarında dengesizlikler oluyor. Servis hiç sorun çıkartmıyor. Hatta yeni uygulamalarına göre evden alıp yenisini getirip veriyorlar. Ama eşim 4-5 değişimden sonra şimdi başka bir yolla yoğurt yapıyor.

    1 lt kadar süt alacak ağzı kapaklı toprak bir çömlek içine biraz ısınmış sütü koyup mayayı da karıştırıyor, çömleğin kapağını kapatıyor. Bu çömleği bir tencerenin içine koyuyor ve kettle da kaynattığı suyu tencereye döküp tencerenin kapağını kapatıp üstüne bir örtü sarıyor. 4-5 saat sonra çömleği çıkarıp buzdolabına koyuyor. Ertesi gün yoğurt hazır. Bence bu son teknik en iyi yoğurdu veriyor. Tabii süt ne kadar iyi ise yoğurt da o kadar lezzetli olacaktır. Sağlıkla kalın




  • Cevap için çok teşekkürler

    Sağlıklı olması açısından bizde evde yoğurt yapmaya çalışıyoruz daha doğrusu eşim yapıyor. Bu konuyu epey araştırdım. Maya için ideal süt sıcaklığının 42-43° olması lazımmış. Çocukların vücut ısısını ölçmeye yarayan dijital termometreler 42° 'ye kadar ölçüm yapabiliyorlar. Onunlada yapmaya çalıştık, yaptığımız denemelerde kimi zaman güzel tuttu kimi zamanda çok sulu oldu. (Açıkta satılan sütlerden kullanıyoruz, süt kaliteli, kaynatma sırasında üstünde epey kaymak birikiyor) Bizim esas sıkıntımız sıcaklığı sabit tutamamak. Tavsiyenize uyarak toprak çömlek alacağım, birde öyle deneyelim. Yalnız kullandığınız kabın içi sırlımı? yani cila gibi birşeyle kaplımı?




  • Çömleğin içi sırlı. Birkaç kez bende yaptığım için biliyorum. Sıcaklık fazla bir sorun olmuyor. Sözgelişi Sinbo'da ve bu çömlek metodunda ılıktan az sıcak süte mayayı karıştırıp koysanız bile yoğurt güzel oluyor. Tabii tencereye koyduğunuz su kaynar olacak. Tabii, siz açık süt kullandığınıza göre önce sütü kaynatıp biraz soğuttuktan sonra mayalıyorsunuzdur. Sağlıkla kalın.[simage][/simage]

     Yoğurt Yapma Makinası Tavsiyesi


     Yoğurt Yapma Makinası Tavsiyesi


     Yoğurt Yapma Makinası Tavsiyesi


     Yoğurt Yapma Makinası Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 10 Şubat 2011; 17:31:06 >




  • Sütü kaynattıktan sonra soğumasını bekliyoruz, doğrudur.

    Hafta sonu çarşıya çıkınca bende bir tane alayım, kişi ev yoğurduna alışınca hazır yoğurdun tadı yavan geliyor, o süt kokusunu, kaymak tadını arıyor

    Çok teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: esman

    Çömleğin içi sırlı. Birkaç kez bende yaptığım için biliyorum. Sıcaklık fazla bir sorun olmuyor. Sözgelişi Sinbo'da ve bu çömlek metodunda ılıktan az sıcak süte mayayı karıştırıp koysanız bile yoğurt güzel oluyor. Tabii tencereye koyduğunuz su kaynar olacak. Tabii, siz açık süt kullandığınıza göre önce sütü kaynatıp biraz soğuttuktan sonra mayalıyorsunuzdur. Sağlıkla kalın




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kahve Makinası Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.