Şimdi Ara

YKS'ye Nasıl Çalışmalıyım? Programım Nasıl Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
10
Favori
4.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben bu sene 12. sınıfa geçtim. Sayısal öğrencisiyim. Kendimden bahsetmek gerekirse;
    Ortalama bi Anadolu Lisesinde okuyorum. Notlarım 11.sınıf hariç iyi, 11.sınıfta kafamı biraz başka şeylere yordum. 9 ve 10. sınıfta matematik dışında gayet iyiydim. İyi bir öğrenci olabilecekken ortalama bir öğrenciyim.

    Hedefim bilgisayar mühendisliğin ve YTÜ'ye girsem bana yeter fakat daha fazlası için çalışacağım.

    Neyse, 7 Temmuz'da valilik yaz kursu açacak. Hem oraya gidip ders dinleyeceğim, soru çözeceğim. Ardından kütüphaneye gidip orada soru çözeceğim. Sonrasında evde eğer önemli bir konu kaldıysa ona biraz bakar veya paragraf çözerim diye düşünüyorum. Bu yaz böyle gider

    TYT için KAF1 aldım ve TYT 345 ile MPS Geometri 1 var. Bence gayet iyiler. Belki bir matematik kitabı daha alırım, sizce gerek var mı?

    Biyoloji için 9.sınıfta kullandığım Palme duruyor. Ondan ve internetten bakarak konulara çalışıp tekrar eder ardından Palme TYT Biyoloji, alırım, oradan çözerim diye düşünüyorum.

    Kimya ve Fizik için de kitaplarım var geçen senelerden. Özellikle kimya için esen kullanmıştım ve tekrar ederim. Soru kitabı için hangisini almalıyım bilmiyorum.

    Yalnız birkaç sorum olacak

    Hangi günler hangi dersleri çalışacağım, hangi kitaplardan çözeceğini kararlaştırmadım. Denemeleri ne zaman almalıyım?

    Ayrıca,

    TYT'yi bitirip AYT çözmeye başladıktan sonra TYT konularını nasıl hafızamda tutabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • tyt konularını devamlı hafızanda tutamazsın. arada geriye dönücen. denemelerde eksiklerin çıkacak. o zaman bi tane s.b dan o eksikleri halledecen.
  • Hocam tyt mat kitabı için çözüm 3d' yi de öneririm.
    Yaz süresince kendini çok yorma bence zaten zorlu bir sene seni bekliyor. Senenin sonuna doğru sıkılabilirsin. Eğer bu senenin ardından bir de mezun senesi gelirse iyice bunalırsın. Demem o ki hem tatilini yap hem de ders çalış.
    Ara sınıf kitapları öğrencileri oyalamak için bazen gereksiz sorular sorabiliyor, bence yks kitapları üzerinden soru çözmelisin.
    Matematik için 345 tyt den başlamanı öneririm.
    Ayt ye başladıktan sonra tyt konuları için tekrar kitapları olabiliyor , tyt denemeleri ile de ilerleyebilirsin fakat şunu da belirteyim birçok konu zaten hem tyt hem ayt'de bulunuyor bu yüzden tekrar sıkıntısı çok yaşanmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben bu sene tyt adına sadece acili çözdüm,ama tyt için bana en çok şey katan bölüm denemeleriydi.ama ne kadar çok soru görsen iyidir,bence elindeki kitapları yalayıp yut,tekrar testi diye soru bırakma, hepsini çöz,güzel sorulara işaret koymanı şiddetle öneririm.

    ayrıca tyt için önemli olan şey hız kazanmak,soruları pratik yolla çözmek,misal bir sayının %90 fazlasını bulup eklemek yerine %190la çarpma mantığını anlayabilmek.benim için zor olmuştu

    tyt konularını unutmamak için çoğu şeyi mantığıyla öğrenmeyi dene,mesela su dolu cam şişeye üflediğinde çıkan sesin farklı olmasını ben 7.sınıftan beri duyuyodum ama hiç aklımda kalmıyodu,bu sene gaz moleküllerinin titreştiği,çok dolu suda gaz moleküleri daha az olduğu için birim zamanda daha çok titreştiği,bu sayede freansın arttığı , sesin daha ince çıktığını öğrendim. bunu eminim ki hayatım boyunca unutmam.

    eğer ingilizce arama yapabilirsen kamyon dolusu kaynak mevcut.Tabii bazı konuların mantığını anlamak zaman kaybı -modern fizik denklemleri,özel görelilik, bunlar ağır konular,tyt adına konuşuyorum-

    o yüzden çoğu şeyi mantığıyla öğrendiğin sürece aklından çıkması imkansıza yakın.ha unuttukların için zaten fark ediceksin unuttum diye özellikle biyolojide, ben konu tekrarını öneririm, denemelerde de görebilirsin ancak benim içimde hep ya denemede bir konu hiç sorulmamışsa-mesela bu seneki partonogenez sorusunu daha doğrusu partonogenezle ilgili soru hiçbir denemede karşıma gelmedi-o yüzden konu tekrarı bence çok daha yararlı.




  • Tyt de matematiği anlayarak, geri kalan konuları ise hızlıca bitirmeye bak. Hızlıca bitir ve önemli yerleri not al. Sonra unuttukça o notları oku. Zaten tyt fende 9-10'da anladıysan hiç bi şey yok nerdeyse hızlıca rahat rahat bitirirsin.

    Türkçeye dikkat et dil bilgisine başla eylül gibi. Geometrinin bütün konularını ve 11 fiziği yazın halletmeni öneriyorum. Aniden çok çalışma. Yavaş yavaş başla. Yazın günde 4 saate sabitlersen sene içi artırman kolay olur. Bence 11 fizik ve geometride iki üç konu eylüle kadar biter bu tempoyla. Geometriyi olabildiğince her gün çözmeyi unutma. Arada sıkılıp salsan bile çabuk toparlaman lazım. Bi de eylülde başlarım, yok efendim ekimde başlarım, ona okullar açılınca bakarım diye diye konuları erteleme. Derece istiyorsan derece öğrencisi gibi çalışacaksın. Şimdiden bazı konuları halletmezsen mezun yolu gözükür. 1 yıl daha stresli bir şekilde ders çalışmaktansa bu yıl yaz tatilinden ödün vermelisin. Böylece seneye yaz tatilinde kafan rahat olur. Bu arada ders çalışmayı planladığın vakitlerde arkadaşların çağırdığında hayır demeyi öğrenmen lazım. Yoksa bi bakmışsın Ocak gelmiş sen daha doğru düzgün hiç bi şey yapmamışsın, çalıştığını da unutmuşsun...

    Sınava hazırlanmak disiplin ve ilgi ister. Ama psikolojini de iyi tutman gerekir. Verim alamadıktan sonra ders çalışmak hiç önemli değil. Ben bazen kafamın almadığını hissettiğimde bırakırdım. Ya da bi konu beni bunalttıysa ve zorlarsam ders çalışma hevesim yok olacak gibiyse 2-3 gün, Ocak-Şubat gibi çook daha fazla bunaldıysam 1 hafta bile dersi bıraktığım oldu. Suçluluk duydum ama çalışmadım kafamı dağıttım. Moralini yüksek tut, kendine inan, bi şansın daha yokmuş gibi çalış. İnsanlar mezuna kalma şansları olduğunu düşündüğünde ister istemez aman seneye giderim diyip salmaya başlıyor.

    Evet ders için ne dedik? Yazın geometri çalışman sana + net olarak dönecek, her gün geometri 1 test de olsa çözüyoruz, özümseyerek çalışıyoruz, 11 fiziği hallediyoruz, tyt de çok vakit kaybetmiyoruz hızlıca bitiriyoruz. Başka sorun olursa cevaplarım yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 26 Haziran 2019; 10:23:30 >




  • ncxx N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    345'in yanında ne çözmeliyim?
    Ve yanına alacağım kitabı 345'i çözdükten sonra mı yoksa yanında mı çözeyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bel air B kullanıcısına yanıt
    Dönem kitaplarından tekrar edip TYT kitaplarında çözmeliyim diyorsunuz yani?
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dershane şart mı sizce
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 11. sınıf fiziğim berbat, kaldığım bi ders.
    1.sınıf Palme fizik var ama doğru düzgün çözmedim.
    Ne yapmamı önerirsiniz?

    Bi de, hangi gün hangi derslere çalışacağını nasıl belirlerim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle fizik derslerine gitmemek için aileme yalvardığım günleri biliyorum, hocan bu zor dersi sana sevdirecek kadar iyi bir hoca olmamış olabilir. Ya da direkt nefret ettirecek bi hocadır Fizik yapmak zorundasın. Sevmiyorum diye bi şey yok. Ben ilk önce bunu kabul ettim. Fizik yapmak zorundayım, madem çalışıcam severek çalışayım dedim. Önceki yıllarda Umut Öncül kanalını, bu yıl fizikle barışı kullandım. İkisi de çok iyidir. Fakat Umut Öncül'ün youtube videoları eski o yüzden fizikle barış kullanmanı öneririm. Modern Fizik oldukça karmaşık olduğundan bu konuda Ertan hoca youtube da en iyisi. Not üzerinden gitmiyor o yüzden ya bi fasikül ile Ertan hocayı dinlersin ya da kendin not alırsın dinlerken. Fizikte kafana takılan her şeyi hocana sormayı unutma ve not alarak ilerle. Hem de tüm konularında. Benim ayt fizik not birikimim 30 sayfa. Sınava girmeden mis gibi tekrar ettim. Emin ol o notlar hem özgüvenini artıracak hem kolayca tekrar yapmanı sağlayacak dönem içinde ve sınav öncesinde.

    Her gün geometri çözmeni öneriyorum elinden geldiğince, yani her güne geo konu ya da soru koy ama her gün bi konu halletmeye çalışma geometriyi sindirerek hallet. Matematikten de her güne konu ya da soru koy yine aynı şekilde her gün bi konu bitirmeye çalışma sindirerek git. Mat-geo dışında her güne bir de fen dersi koy. Ben canım hangi fen dersini isterse onu koyuyordum genelde, bazen de hangisinde daha çok eksiğim varsa ya da fizikten mesela konu yarım kaldıysa ertesi güne de fizik koyardım vs o şekilde. Ben her şeyi kavramaya çalıştım üstünkörü geçmedim. Bu çalışma ayt için daha doğru bi çalışma. Tyt için ben çok saçma çalıştım başkasından tavsiye alabilirsin ama tyt de çok vakit kaybetme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 26 Haziran 2019; 22:46:31 >




  • hocam bende 12ye geçtim geometri ve problemler eksik tyt mat adına
    geometrinin reçetesi belli kenan kara sonra o konudan test
    problemleri nasıl halledebilirim ve ne kadar sürer
  • Rivaul kullanıcısına yanıt
    Hocam ben problemlere çalışmadım soru çözdüm. Sadece bi soru tipi vardı yarışı biri bitirince 2. nin 400 metresi kalıyodu 2. bitirince 3. nün şu kadar metresi kalıyodu vs onların nasıl çözüldüğünü görmüştüm çap problemler fasikülünde. Ben çok kasıntı problemler çözülmesi gerektiğine inanmıyorum. Problemlere çok önem vermedim. Hızlanmak adına 345 tyt nin problemleri, çap problemler ve acil tyt nin problemlerinin birazını çözdüm onun dışında sınav yaklaşınca endemik tyt 12'li deneme çözmüştüm bi de çözüm 3d tyt mat denemesi bu kadar galiba.
  • Rivaul kullanıcısına yanıt
    Çap, apotemi vb. beğendiğin bir problem fasikülünü al, her gün 10 gibi bir sayıdan başlayarak (zamanla arttırsın) düzenli çöz. Bitti, bu kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konu anlatımı dinlemeden bir yerden direkt çözeyim mi fasikülü(0ım çap aldım çok tavsiye eden vardı başlangıç için)
    2 gündür behzat problemlere bakıyorum hiçbi bok anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bel air B kullanıcısına yanıt
    hocam 3.paragrafında gaz molekülleri daha az olduğu için demişsin ya; aslında gaz molekülleri aynı fakat gaz moleküllerine ayırlan hacim azaldığı için: birim zamanda daha çok çarpışmasının nedeni bu değil mi?
  • Rica ediyorum. 345 in yanında çözüm 3d' yi şiddetle tavsiye ediyorum ikisini bir arada götürmek veya ayrı ayrı çözmek size kalmış hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ncxx N kullanıcısına yanıt
    Tamamdır.
    Geometri için Mps 1 var. Sonra da 2yi alacağım. Geometri ye nasıl, hangi kitaplardan çalışmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben en son 3 yıl önce geometri çalıştım şu anki kaynaklardan haberim yok pek fazla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birey B, Acil geometri ve Kenan Kara.
  • Teşekkür ederim, en kısa zamanda temin edip başlayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.