Şimdi Ara

YKS SORULARININ BEKLENENDEN KOLAY OLMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2018 tyt ve ayt sorularını ayrıntılı bir şekilde inceledim. Tyt Türkçede özellikle dilbilgisi sorularının çok da üst düzey bilgi gerektirmediğini, okuduğunu anlayan bir öğrencinin rahatlıkla 35+ yapabileceğini düşünüyorum. Sosyal ve fen soruları için de ayni şeyi düşünüyorum. Sağlam bir ortaokul bilgisi ile 15+ çok rahat yapilabilir.
    Sınavın eleyici olan dersi tyt matematik. Tyt matematik yapan bir adim öne geçiyor.

AYT matematik sorularının farklı bakış açılarına göre birden fazla çözüm yolu var. Konunun mantığını az çok anlayan biri bu soruları bir şekilde çözer. Edebiyatsosyal için de aynı şeyi söyleyebilirim.

Ayt fene bakmadım.
    Umarim ÖSYM sınav günü hayal kırıklığı yaşatmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanoğlugaffur -- 25 Mayıs 2019; 21:11:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam zaten her sene böyle türkiye geneli sınav değil bu türkçesini kaç profesör inceliyor kim bilir
    Dakika hesabını kaç kere yapıyorlar
    Ve 2 milyon kişi giriyor zor yapmak mantıksız olur

• Umut tacirliği yapmak istemem ama ben tyt kısmında zor bi' sınav görmedim.Sınav anında zor gelse bile sınavdan 3 4 gün sonra bakıldığında her şeyin apaçık ve yapılabilir olduğu anlaşılabiliyor.

Ayt için konuşursak,geçen sene hazırlık okurken sıfır çalışmayla girdiğim halde matematikten 30 net çıkardım,şu sıralar çalıştığım halde 32 33 net civarında geziyorum.Fen kısmında ise bilen ve kendine güvenen kişi her türlü yapıyor

Bol şans
  • yks 2018 raporunu incelersen okuduğunu anlayan bir öğrencinin RAHATLIKLA 35+ yapamadığını çünkü sınavın evde deneme çözmekle bir olmadığını -rahatlıkla- anlayabilirsin kanka

• padfoot96 kullanıcısına yanıt
    Ya da öğrencilerin sistem yüzünden okuduğunu anlayamadığını rahatlıkla anlayabilirsin adam anlayandan bahsetmiş zaten

• Kvgrsn K kullanıcısına yanıt
    tm

• Bu seneye başlarken bakmıştım ösym nin sınavdaki netlerle ilgili yayınladığı grafikler var açıp bakarsan ülkenin halini görürsün dostum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    inceleniyor ama ona rağmen başka yayından çalıntı soru bulunuyor
  • Başka yayından soru alınması yasak diye bir ibare var mı

geçmişte yapanların bugünkü ibretlik hallerini görüyoruz.
  • Her yıl sınav birilerine göre zor, birilerine göre kolay olmasa sıralama diye bir şey olmazdı. Sınavda gelecek soru tipine aşina insanlar sınavın kolay olduğunu, eski sisteme yönelik çalışıp zor yayınların kitap ve denemelerinden soru çözmeyenler de oldukça zor olduğunu söyleyecek bu kadar basit. Ayrıca sınavda çözerken evde çözdüğünüz gibi olmuyor diyenlere de katılıyorum. Bildiği şey aklına gelmiyor insanın bazen

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38BAFF06C

inceleniyor ama ona rağmen başka yayından çalıntı soru bulunuyor
    Aslında bunun yandaş yayınevlerini zengin etmek için yapıldığını düşünüyorum.

• Emek veren insanın emeğinin karşılığını almasını sağlayan türden sorular oldugunu soylemek istedim.

• öyle olucak zaten tyt hakkında bir şey diyemem muhtemelen yine aynı seviye gelicek gibi lakin ayt piyasadaki birçok denemeden kolay gelicek diye düşünüyorum çünkü artık birçok yayın sırf fantazi olsun diye çok uçuk sorular soruyorlar ya da oranı tutturamıyorlar mesela ben acili çözerken ilk 15 soruda zorlandığım kadar kalan sorularda zorlanmadın halbuki ösym ilk sorulardan herkesin yapabileceği şekilde soruyor kimse 0 çekmesin diye daha çok geometriyi zorluyor neyse tekrar dediğim gibi bence de beklediğimizden kolay gelicek ayt kısmı
  • Kolay olması daha kötü birşey değilmi

• Kolay olması daha kötü birşey değilmi hocam.

• Felsefe ve din kolay değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Kolay sınavın seçiciliği az olur o yüzden zor olması daha iyi bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Gecen yıl iki insan tipi gördüm.
    Biri, epeyce para verip bir dershaneye kaydoldu. Dershaneye gitti geldi. Bir sürü kitap aldı. Zamanının çoğunu elinde kitaplarla dışarılarda gezerek geçirdi. Verimli bir sekilde ders çalışmadı. Ona göre bunları yapmak sinavda başarılı olmak için yeterliydi.
    Diğeri, mütevazi imkanlarla evde günde ortalama 10 saat ders çalıştı.
    Azimli kararlı iradeliydi. Çok emek verdi.
    Birinci arkadaş gülerek İkincisi sınav binasına gözyaşları içinde girdi.
    Sonuç ne oldu dersiniz?
    Birincisi tyt barajını geçemedi.
    Ikincisi tıp fakültesi kazandı.

Bu olması gereken bir durumdu ve adil olan da buydu.
    Bu adaleti sağlayan ÖSYM'nin soru tarzıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanoğlugaffur -- 26 Mayıs 2019; 14:17:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.