Şimdi Ara

YKS PUAN HESAPLAMA ÖNGÖRÜM[HANGI NETE KAC PUAN GELIR ICERI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
13.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçük bir hesap yaptım.Kesinlikle dogrudur demiyorum,asagi yukari tutabilir o yuzden kendinizi buna hazirlamayin bu sadece yök başkanının vermis oldugu oranlardan benim kendi kafamda hesapladigim soru basina dusen puanlardir.Puan hesabi , kac net kac puan getirir hesaplamak istiyorsaniz bunu kullanabilirsiniz. Sayisallar icindir.

**Simdi puan hesaplamalarinda 500 uzerinden puan aliyoruz.Bunun 100 puani direk sistem tarafindan bize verilir. Yani sizin sinavda yaptiginiz sorularin puan toplami 400 dur uzerine sistem 100 puan ekler ve puaniniz olusur.

**1.oturum yani tyt nin toplam yks uzerindeki etkisi %40, 2. Oturumun etkisi ise %60tir.
    400 puanin %40 i = 160
    %60 i = 240

**Yök baskaninin dedigine göre 1.oturumun puanini temel turkce %50, temel matematik %50 etkiliyor. Yani 40 sorulur temel matematik testi 80 puan , 40 soruluk temel türkce testi 80 puan getiriyor.

Sonuc olarak temel matematik soru puani 2 , temel turkce soru puani 2

**Simdi 2. Oturumu hesaplayalim. Yök baskani yine sayisallar icin matematik %50, fen %50 etkiliyor dedi. Yani 40 fene 120 puan, 40 matematige 120 puan dusuyor.

Sonuc olarak matematige 3 puan , fene 3 puan dusuyor soru basina.

** Elde ettigimiz verileri bir araya getirelim:

Temel matematik ve temel turkce : Soru basina 2 puan
    Ileri matematik ve fen : Soru basina 3 puan

Bir ornek yapalim:

Temel matematik netiniz 35 , temel turkce netiniz 30
    Ileri matematik netiniz 30 , Fen netiniz 35 (kolay hesaplansin diye boyle yuvarlak sayilar verdim.)

35×2=70 puan temel matematik
    30×2=60 puan temel turkce
    30×3= 90 puan ileri matematik
    35×3=105 puan Fen

Toplam =325 puan ====》 Buna sistem 100 puan ekleyecek

=425 puan sinav ham puaniniz hayirli olsun

Bu puani alip istediginiz yilin ham yiginsal puan siralamasina bakiyorsunuz bu puana hangi siralama gelebilir bunu ogreniyorsunuz. Isterseniz obp puaninizi da ekleyerek toplamdaki yerlestirme puaninizi da ogrenebilirsiniz.

**NOT: Dedigim gibi bu derslerin puan oranlari ösym verisi fakat hesapladigim soru basina dusen puan bana aittir yanlislik olabilir,standart sapmaya gore degisebilir ama asagi yukari boyle olur.

Yanlis bir hesap varsa duzeltmeme yardimci olabilirsiniz herkese basarilar :)

EDIT:2017 YIGINSAL TABLO LINKTEDIR

EDIT:2010 YIĞINSAL TABLO LİNKTEDİR
    http://www.osym.gov.tr/TR,8215/2010-osys-yuksekogretim-programlarinin-merkezi-yerlestirmedeki-en-kucuk-ve-en-buyuk-puanlari-kitabi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vikingr -- 13 Ekim 2017; 20:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağır saçmalamışsın.
  • YGS_Mİ_KALDI_OLUM kullanıcısına yanıt
    ARKADASLAR BOYLE DUSUNCELERINIZ VARSA NEDENLERIYLE BIRLIKTE YAZIN DEDIGIM GIBI STANDART SAPMALAR FALAN ISI DEGISTIRIR BEN YÖKÜN ORANLARINA GORE HESAPLADIM

• Açıklayayım. Puan hiçbir şeyi ifade etmez. Sınav kolay olursa 420 puan hiç bir şeydir hedefi yüksek adama. Zor olursa tıp kazandırır.
    Sınavı beklemekten başka çaremiz yok.
    Iste bu yuzden yiginsal tablo ekledim 2017nin. Isteyen diger yillardan yararlanabilir. Tabi yiginsallar her sene az cok degisir. Fakat kendi kafasinda puan olusturmak isteyen varsa puanini hesaplar zor ya da kolay hangi yil gibi gelecegini dusunup yiginsal tablodan bakar. Bu dusuncenize gore puan hesaplama siteleri yalan

• quote:

Orijinalden alıntı: vikingr

Iste bu yuzden yiginsal tablo ekledim 2017nin. Isteyen diger yillardan yararlanabilir. Tabi yiginsallar her sene az cok degisir. Fakat kendi kafasinda puan olusturmak isteyen varsa puanini hesaplar zor ya da kolay hangi yil gibi gelecegini dusunup yiginsal tablodan bakar. Bu dusuncenize gore puan hesaplama siteleri yalan

Ortada yalan diye bir kavram olamaz. O siteler verilere dayanarak geçmiş sınavların yığınsalına göre size bilgi veriyor. Hiçbir puan sitesi 2018 YKS puan-sıralama bilgisi vermez/veremez. Senin yaptığın geleceği boş yere tahmin etmek. Bu yalan değil, boş eylemdir.
    Bu sozunuzden sonra sizi ciddiye alamiyorum belliki yazdigimi okumamissiniz , ben 2018 yiginsallarini tahmin ediyorum demedim bu hesapladiginiz puani alin onceki senelerin yiginsallarina bakin dedim. Puan hesaplama siteleri de boyle yapar. Uste yazdigimi gelip bana soyluyorsunuz boyle yapman gerek diye. Puan hesaplama programi yapmistim gecen senelerde de . Bence daha fazla kendinizi rezil etmeyin ustte yazdiklarimi adam akilli okuyun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence doğru bir hesaplama ancak yığınsal tabloyu 2010 a göre almalısınız bence.

Sınav genel olarak kolay olacak deniliyor 2010 da 10k nın puanı (obp dahi) 515 civarlarında.

• .INFINITY. kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun hocam artık herkes nasıl bekliyorsa ona göre alır 2017yi örnek olarak verdim

• Oncelikle emegin icin sag ol,puanlamalar dogru ancak senin de dedigin gibi sinavin zorluguna,süresine ve milletin yapabilirligine gore siralamalar ortaya cikacaktir.

En azindan kac net hedeflenmesi gerektigi hesaplanabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen uruk sıralama allahın işi zaten en azından netlerimi bu yoldan belirleyebilirsiniz

• Eyvallah hooke, istedikleri gibi hesaplarından yine 10K öyle olacak iş soru sayısında bitiyor bu kadar azaltırlarsa olacağı bu kankam

• Güzel konu, beğenmeyen arkadaş bakmaz. Burda bir argüman ortaya konulmuş ve her ne kadar belirsiz olsa da bu sıralamalara yakın olacaktır. Konu sahibi arkadaşa tavsiyem eğer bulabilirse 2010 ve 2015'i de koyması olur. Daha yakın bir sonuç hesaplanabilir.

• İyi hoş da belirli bir şey söylenemez.

Çoğu şey değişti, soru sayısı azaldı.

Etkisi YGS LYS gibi olabilir. Hep bir oran belirtilir ama uygulanmaz.

Mesela geçen sene YGS'nin etki oranı %18 civarıydı.

Ayrıca zorluğuda kesin değil.

Tam bir sıkıntı anlayacağınız.

• Tavsiye için sağol hocam koyacağım. Troll olduğunu sananlar yazılanı okumadan yorum yapınca böyle şeyler oluyor hocam :D

• 1.sınav 80 soru 5 puandan 400 100 ösym tabanı 500 yüzde 40 ı 200 2.sınav 80 soru 5 puan 400 100 ösym taban puanı 500 yüzde 60 ı 300 200 le topla 500 okul puanı en fazla 60 560 neyse sosyal ciler 2.testte edebiyat coğrafya 40 sosyal tarih felsefe sosyoloji psikoloji mantık olmak üzere 40 soru çözecek.Tm ler Edebiyat Coğrafrafya 40 soru Matematik 40 soruluk Sayısal Fen Matematik 80 soru Dilde ki ler 80 soruluk Dil sınavına girecek bu kadar

Bu söylediğini herkes biliyor. Adam sıralama değil puan hesabından bahsetmiş bilmem farkında mısın
  • Bir de iddia ediyor ya

• 425 ham puanmı çıkdı yani obp hariç 425 mi
  • Bu hesaba göre 35'er yapsam beni kurtarır gibi. 2010 yiginsali dikkate aldim. Güzel olmuş hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.