Şimdi Ara

YKS Hakkında Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam detaylı ve her soruya cevap vermenize gerek yok sadece kafamda bir fikir oluşmasını istiyorum herkesin yorumuna açığım.

12.sınıfım, sayısalım. Temelim var ve yok gibi bir şey; yazılılarım asla 80 altı gelmedi ama son gün uyumadan çalışarak bu notları aldım. Muhtemelen çoğu şeyi unutmuşumdur.

1. TYT ve AYT kaç ayda biter veya bitirmeliyim?
    2. TYT ve AYT beraber götürebilir miyim? Nasıl? /Okul ile TYT nasıl beraber götürürüm, hocalarım tabiri caizse çöp
    3. Gün olarak kaç ders çalışmalıyım? Kaç konu çalışmalıyım? Sadece matematik çalışıyorum şu anlık diğer dersleri neye göre çalışayım
    4. Fix olarak paragraf geometri ve problemler çöz diyorlar ama +Test eklersem bunları nasıl 1 güne sığdırabilirim?
    5. Konuları tam olarak bitirmesem bile denemelere girmem önemlimi?
    6. Derse göre çalışma sitilim nasıl olmalı? Oku geç, not falan filan

Kısaca ustam çok bir zamanım yok zaman konusunda sıkıntılar yaşıyorum bir türlü kafamda oluşturamıyorum

• 1 - Net bir sınırı yok

2 - TYT genel ve branş denemesi çözmen lazım, oradan görürsün nerede ne eksiğin var. TYT'de çok sb çözülecek bi olay yok, deneme çözmen lazım. Matematik için problemler fasikülü faydalı olabilir, tyt geometri için sb çöz, sonra denemelere geç. AYT konu ağırlıklı gider, konuları SB'den pekiştirip bahara doğru bitirmeni öneririm.

3 - Kişiden kişiye değişir, ben paso matematik + 1 fen dersi çalışırdım, sen ihtiyaca göre şekillendireceksin.

4 - fix paragrafa gerek yok. Problem ve geoyu zaten tyt mat branş denemesi çözerek halledersin, ayrı ayrı problem ve geo diye çözmeye gerek yok.

5 - Gir, olayın ciddiyetinin farkına varmış olursun. Her denemeye gir mümkünse, yayın çok uyduruk zart zurt yayınları değilse (onlara bile gir mümkünse, en fazla 2 saat kaybedersin ne olacak, 1-2 ek bilgi öğrenmiş olursun)

6 - Çok değişken soru, genel kalıplar var ama senin en ideali bulman lazım.

• Çok kişisel detay sorular sormuşsun. Bence bu “Sizce en sevdiğim yemek ne olmalı, en sevdiğim renk ne olmalı, hangi müziklerden hoşlanmalıyım?” sorularından farksız. Forumu gezersen görürsün ki günde 8 saat çalışıp başarılı olan var, günde 3-4 saat çalışıp başarılı olan da. Günde tek ders çalışıp başarılı olan da var, günde 4 ders çalışıp başarılı olan da. Kendi verimliliğini maksimize edecek yöntemleri bul ve öyle ilerle bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli plan kurduğum için düşünmeyi bıraktım, konu bitir 2 gün o konu hakkında soru çöz şeklinde gidiyorum plan yapmayı bıraktığım içinde tyt ayt beraber götürmeyede kafa yormuyorum hafta sonu okula yetişmeye çalışıyorum hafta içi tyt

günde 2 ders çalışıyorum matematik fix fen derslerinden canım o sıra hangisini isterse

forumdakilerin ileri seviye olduğunuda anladım ayt tyt kaç ayda biter demişim adam branş denemeleri çöz eksiklerini ordan kapat demiş -.- herhalde 2.kez döndüğümü sanıyor

elimden geldiğince hızlı bitirmeye çalışıcağım yetişmezse geçmişimin sorunu benim değil

yks hakkında yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.