Şimdi Ara

YKS'de kaldırılan konular(LİMİT TÜREV İNTEGRAL) için önerim!! ÖSYM'ye yazıyoruz 🤗 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
0
Favori
7.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu önerinin uygulanacağını sanmıyorum ve bazı sıkıntılar da doğurabilir. Ayrıca insanca fikrini beyan eden birine yapılan saldırılar bu foruma yakışmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LawLove -- 29 Mart 2020; 20:25:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar yine yazıyorum eksiden taa 2009 2008 e kadar mezun sayısı çok azdı bu mezuna kalma olayı hakikaten iyi saçmalaştı bence herkes mezuna bırakıyo sınav mezunlara değil 12.sınıfa kadar gelmiş kişilere göre müfredat hazırlanır yapılır ona bakarsanız 5 senelik adamda mezun sınava giriyo onunda görmediği konular var bu saçma bi düşünce bu konuları çıkartıp ona göre hazırlanın boş ağlamının bir anlamı yok herkes aynı sınava giricek.
  • Sizin anlayamadığınız da bu. Zaten 12. Sınıflara göre hazırlanıyor. Ona bakılırsa türevde birsürü konu kaldırıldı kimsenin sesi çıkmadı. Çünkü o yılki 12ler görmemişti. Biz de anlayışla karşıladık. Ama siz direk 10 soru kaldırıyorsunuz be. Matematiği direk kaldırıyorsunuz. Haksızlık burada. 12 ler diye tutturmuşsunuz. Onlar da mağdur olmasın diye bunu söyledik. Eğer onlara haksızlık yapılacak olsaydı bu yıl sınava giremezlerdi. Sene tekrarı yaparlardı. Çünkü 2. Dönemi işlememişler (!) Zaten yeterince korunuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence epey mantıklı ama olmayacak bir şey gibi geldi.
    1-)Sınavın odak kitlesi 12.sınıflar yani adam mezunlara göre bir şey yapmıyor öyle bir durum olsa bu sene mantık olurdu.12.sınıf müfredatı baz alınacağı için bu durum epey zor gözüküyor.Sosyaldeki ek test ile kıyaslamışsınız ama bana saçma geldi doğrusu.Sonuçta o sosyal testindeki seçimi de lise yaşantındaki derslere göre alıyorsun.Umarım olur ama boşuna amin demeeye de gerek yok gibi.Ben lti konularında çok çok iyi bir seviyede olan biri olarak bunu diyorum.Yanlış anlaşılma olmasın.Benim işime gelir ancak daha sınavın bile tarihinde olup olmayacağı belli değilken böyle bir topa ÖSYM veya Meb'in girecekse bile şu an girmeyeceğini düşünüyorum.Ayrıca adamlar istese limiti ve türevin max mine kadar olan kısmını bile koyabilirlerdi lakin onlar ne yaptılar direkt 1.dönem dediler.12.sınıfların bu konuları görmesine rağmen kaldıranlar bana kalırsa 12.sınıfların görmediği ek test asla ama asla koymayacaktır.Üzgünüm...

• Çok mantıklı böylece kimsenin hakkı yenmemiş olur.. Ne diyordu ÖSYM " emeğiniz emanetimizdir" hepsi yalanmış

• Şöyle bir durum var. Zaten diyorum ya 12 ler hep gözetiliyor şimdi de gözetilsin sorun değil. Sorun çıkaracak olsam mesela mantığa çıkarırım "biz mantık gördük neden sınavda çıkmıyor" diye.

Ama gelgelelim sınavın neredeyse yarısı gitti. Bu çok büyük yığılma demektir. Bu olağanüstü bir durum ve bizi resmen gözden çıkardılar ben bunu söylemeye çalışıyorum. 12. Sınıflar sene tekrarı yapsın o zaman.

• Bence mantıklı bir düşünce bazı insanların neden bu kadar değişik tepki verdiğini anlamak cidden zor. Burda adam kendi fikrini belirtiyor, istersen katılır istersen katılmazsın. Aşağılayıcı cümleler kullanıp kendini düşürmenin Mantığı yok.

• malenaaaa M kullanıcısına yanıt
    Hocam nereye sıkıştıracaklar bu durumu 12 ler sene tekrarı yaparsa sınava siz de Eylül sonu gireceksiniz demektir.Okullar açılacak gibi durmuyor çünkü.Ben lti sormasından tarafım ama hayal gibi duruyor.Adamların umrunda olsak 8 sınavı erteledikleri gün yks sınavının ertelendiğini açıklarlardı.2 hafta muallakta kaldık demek ki bu adamlar bile ne yapacaklarını bilmiyor.Bu sene ne yazık ki sınav böyle olacak ama ben yardım için tage destek veririm neye yarar bilmem ama inşallah sonucu iyi olur.Benim sayısal arkadaşım 4 aydır düzenli ayt denemesi çözüyordu o adama da yazık oldu yani ama kimsenin saatlerini taktıklarını düşünmüyorum
  • Hayır:) kötülüklerini düşünsem böyle derdim demek istedim.

İşte ne olacak belli değil. İçimde çok büyük sıkıntı var. Nisan 30 da okulları kesin açacağız dedi bugün Ziya Selçuk. Kalan konulara bakabilirler mesela. Zaten sınav 40 gün ertelendi. 40 gün de tatil yapmış oldular. Durum eşitlendi.

Çok erken açıklama yapıldı müfredat hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malenaaaa -- 29 Mart 2020; 20:57:0 >
    Kesin açacağız dediğine emin misin sen
    Nerede söyledi atar misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyibilirdik -- 29 Mart 2020; 21:1:1 >
  • iyibilirdik İ kullanıcısına yanıt
    Bugün 10'da ntv yayını vardı. Ayrıca kendisi hafta başında müdredatla ilgili açıklama yapılacak da dedi

• Uygulanabilirliği yok. Sadece matematikte kaldırılan konu yok. Ayrıca açıklamayı yaptılar herkes çıkmayacak diye onlara çalışmayı bıraktı.Bu saatten sonra soramazlar.
  • Allah Allah ya sadece 3 gündür çalışmayı bıraktı herkes. Sizin hesabınıza göre 3 aydır çalışan ne olacak

• eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    Ben de mezunum, lehime olanı değil veya birisinin lehine olanı değil bu durum da olması gereken en doğru karar neyse onu dillendiriyorum. Ve masaya yatırdığınız çözüm öyle "ya işte zaten lti çözen 100k, 80k sı 12. sınıf desen bunların çoğu da emek vermiştir lti ye yapmıştır, çözmüştür, çıkmıştır, inmiştir" lerle 3 milyon kişiyi ilgilendiren sınavı yamayamazsınız, bir esas vardır ona göre hareket edersiniz, o da şudur: sınav 12. sınıflara göre ayarlanır. 12. sınıf müfredatına göredir herşey. Sen dal seçerken lisede bir nevi devletle sözleşme imzalamış olursun, devlet sana derki, bak sayısalı seçtin ben sana bu dersleri vericem görevimdir ama cayarsan tm ye geçersen lise bittikten sonra otur çalış ben görevimi yaptım. Şimdi devlet sizde görevini yapmış siz sınava girmiş misiniz? Evet. Müfredatta sıkıntı var mıydı yoktu. Devlet görevini yapmıştır. Şimdi sıra 12. sınıflarda görevini yapıp sınavı teslim edecek ama yapamıyor, acaba neden?! Ve o yüzden aslolan 1 ise bile isterse karşısı 2 milyon olsun farketmez. Bundan önce MEB o yüzde otuz konuyu çıkarırken mezunlara sormadı, sorsa mıydı? Tabii herkes ister kimse mağdur olmasın.

Aynen dediğin gibi bu bir sıralama sınavı, yeterlilik değil. Bir şeylerin eksilip, çıkması kimsenin lehine değil.

Tyt ve ayt hala çok farklılar. Ayt yi ayt yapan kalkan konular değildi zaten, ayt nin farkı konunun mantığını kavrayan yapıyor olmasıydı bundan hiçbir şey kaybetmedi, işte bu yüzden (bilgim dahilinde olduğu için hep matematikten örnek veriyorum.) lti yi iyi halletmiş adamın diğer konuları süperdir süper. sınavın da eleyiciliği arttı bunu herkes söylüyor. İstemeyenlerin zaten derdi bu yığılma falan değil, pkobla uğraşacak olmaları.

Evet, tyt nin korunması saçmalık ki yığılmaların asıl sebebi.

• Aga ben 12.sınıfım ama ben bu lti ye yazın başından beri emek verdim baya bi mesafe kattettim yani lti benim kalem gibiydi direk 10-12 netle başlıyordum her soru tipini ayrı ayrı inceledim acil fasikülleri olsun apotemiler olsun hepsini çözüp koydum kenara ama birden dediler 2.dönem dahil değil adalet mi bu ayrıca 12.sınıfların çoğu türev limit biliyordu zaten kimse kendini kandırmasın okulda anlatıldı geçildi burada mezunlara hak vermek durumundayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav son sene mezun olanların işledikleri konulara göre hazırlanıyor. Böyle bir uygulama yapılması doğru değildir.
  • Evet dostum bu 12.sınıf-mezun savaşı değil.
    Matematik yapabilenler-matematik yapamayanlar savaşı

Burada itiraz edenlerin işine öyle geliyor. Hepsi matematik yapamayanlar zaten

• Bataron kullanıcısına yanıt
    Ya zaten gerçekten eleyiciliği artmışsa bu sınavın Allah şahidim itiraz etmem. Benim derdim konularla değil. Benim trigonometrim de süper. Hatta daha iyi diğerlerinden. Benim korkum yığılma olması.

30 Nisan'da okullar kesin açılacak dediğini sanmıyorum su durumda . Bence sen salliyorsun hiçbir şey için kesinlik vermeyen adam ona ki kesinlik vericek

• iyibilirdik İ kullanıcısına yanıt
    www.hurriyet.com.tr
    Son dakika... Milli Eğitim Bakanı'ndan önemli açıklamalar
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-milli-egitim-bakanindan-onemli-aciklamalar-41480733

Aga al oku, adam diyor ki A B C planlarımızı yaptık her durum için bir planımız var diyor. Keşke gerçekten 1 aya virüs bitse, o zamana pik yapması bile.....

Bu hafta konularla alakalı açıklama olacak ama. Yani belli olmaz konular.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.