Şimdi Ara

YKS'de kaldırılan konular(LİMİT TÜREV İNTEGRAL) için önerim!! ÖSYM'ye yazıyoruz 🤗

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
6.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ösym sınavlarında baba konular kalktı 😥 ben de donanımhaber kullanıcıları bu adaletsizliği görmezden gelmez dedim bu hesabı açtım. şimdi benim bu konuda iki tarafı da memnun edecek bir önerim var🤗🤗

10 soru ortak olacak arkadaşlar, isteyen limit, türev, integral; isteyen ise önceden gördükleri konular olan parabol, logaritma grubunu çözecek.

örnek senaryo : (matematik için konuşuyorum.)

ayt matematikte 40 soru var.0-30 soru arası herkesin sorumlu olduğu konular.kalan 10 soru için 2 farklı grup olarak.

ilk grupta herkesin sorumlu oldugu sorular olacak. (örneğin 30-40 arası)

40-50 arasında ise 12. sınıfın 2. döneminde kaldırılan konular olacak. (limit-türev integral.)

adaylara yöneltilecek 1. grup soru veya 2. grup soruları çözmek istiyorum şeklinde her testin üzerine bir kutucuk konur.ona göre değerlendirme yapılır.

haksız olan bir durum yok, 12. sınıfların buna karşı çıkması art niyetli gibi geldi bana.

Yani 30 soru ortak 10 soru ise seçmeli olmuş olacak.
    Mezunlar limit türev integral; 12. Sınıflar ise önceden görmüş oldukları konudan soru çözecekler. Zorluk seviyeleri eşit hazırlanır.

İsteyen istediğini çözmüş olur. Böylece her iki tarafın da emeği boşa gitmez. Lütfen bunu twitter'a taşıyalım. Destek verirseniz eğer çok adil bir adım olacaktır. Büyük sevaba girersiniz 💞💞

Hashtag açalım ismi de #halisaygünsesimiziduy #yksiçinönerim

Bence olabilecek en adaletli sistem bu olur. Keza felsefe görmeyenler için tyt sosyalde 25 soru çıkıyor zaten. Ösym'nin böyle bir sistemi var yani. Zor olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malenaaaa -- 29 Mart 2020; 18:44:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kağıt üstünde iyi ama pratikte baya saçma. Şimdi mezunlar bakıyor lti kol gibi gelmiş adamlar hemen dönüyor ilk kısmı çözüyor. Ya da 12ler bakıyor ilk kısım kol gibi gelmiş azıcık lti biliyorsa(ki integral olmasa bile limit türevi bitirmeyen yoktur bence) ikinci kısma atlıyor. Böyle bir şey yapılamaz abi uygulamasını da düşünün bunun azıcık.
  • Forumu fosforcular bastı ahali yetişiin.

Zaten soru sayısı az bu ne saçmalık.

Bu arada hanımefendi siz karı mısınız?

• Ketçap mayonezde atim mi abime?
  • Söylediğim bence her iki tarafı da mutlu edecektir.
    Bir el atalım arkadaşlar lütfen 😊

Yazımda anlaşılmayacak bir şey yok ki.
    30 soru ortak 10 soru ise seçmeli olacak. İsteyen limit türev integral istemeyen logaritma, parabol, geometri, olasılık çözecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malenaaaa -- 29 Mart 2020; 18:2:52 >
  • malenaaaa M kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğin sadece mezunları mutlu eder. Kalkmasının sebebi 12 ler zaten. Bu adamlar yüz yüze konuları göremeyecekler diye kalktı sen hâlâ 10 soru seçmeli olsun diyorsun. Mezunsun dimi?
    Ayrıca sedace lti mi kalktı modern fizik organik bitki de olsun mu seçmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rascolnick -- 29 Mart 2020; 17:53:47 >
  • Ama zaten ben de onu söylüyorum. 12. Sınıflara önceden işlediği sorular sorulsun diyorum. Neresi adaletsiz ki? Yanlış okudunuz herhalde 😊

Önceden işlediği nereler limit mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Logaritma, olasılık, parabol yazdım. 12. Sınıflar o soruları çözsün yazdım.

Terket forumu

• Neden böyle davrandınız la kendince mantıklı mantıksız bir şey şöylüyor. Neyse şunu söyleyeyim biz ne de yapsak boş adamlar karar verdiler geri dönmezler bu dediğin şeyler kolay şeyler değil haberin olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana kalırsa da gayet mantıklı bir öneri.Tabii birlik olmamız gerek bunun Halis Aygün'e ulaşması için.

Çözüm önerileri iyileştirilebilir ama burda sınava dolu dolu 2 ay kala kocaman konuları müfredattan çıkarmak tam anlamıyla adaletsizlik.Üstelik sınava girenlerin yüzde 60'tan fazlası 12. sınıf değil.Her şeyi geçtim online olarak internetten öğreniyor artık herkes bu konuları.

Herkes çözmese de çözmek isteyenler bunu tercih edebilmeli.
  • Teşekkür ediyorum 🌸

• Kağıt üstünde iyi ama pratikte baya saçma. Şimdi mezunlar bakıyor lti kol gibi gelmiş adamlar hemen dönüyor ilk kısmı çözüyor. Ya da 12ler bakıyor ilk kısım kol gibi gelmiş azıcık lti biliyorsa(ki integral olmasa bile limit türevi bitirmeyen yoktur bence) ikinci kısma atlıyor. Böyle bir şey yapılamaz abi uygulamasını da düşünün bunun azıcık.

• İyi ama zorluk derecesi aynı olsun. Ona bakılırsa eşit ağırlık, sayısal da aynı. Benim geçen yıl bir arkadaşım sınavda karar verdi baktı fen çok zor tm çözmeye başladı.

Sadece bir taraf kabul edilmiş olur. Pratikte bence sıkıntı yok. Sınavda din kültürü ve ahlak bilgisi görenler diye bir yer var orayı dolduruyorlar mesela. Bunda da limit türev integral görenler diye bir yer işaretleriz. 1,5 milyonun hakkının yenmesinden daha mantıklı.

• Hocam mantıksız bir öneri değil lakin işin boyutu sadece Matematikle kalmıyor. Ayt Fen, Edebiyat derken uzar da uzar bu iş. İnanın bu işten kimse memnun değil çünkü alışılagelmişin dışında bir sınav bekliyor olacak hepimizi. Bu da haliyle mezunlardan 12'lere kadar herkesi tedirgin ediyor.

Anladığım kadarıyla bunun kararını ÖSYM Başkanı Halis Aygün kendi vermedi öyle olsa bizzat açıklamada bulunurdu.Beraber bir istişare sonucunda verildi ama bana sorarsan top tamamen MEB Bakanı Ziya Selçuk'a bırakılmış durumda. Geri bir adım da hiç mümkün görükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 29 Mart 2020; 19:3:53 >
  • Tabii ki sadece matematik'te değil bu iş. Ama en kötü darbeyi matematik yedi diyebiliriz. Diğer dersler daha kabul edilebilir cinsten. Ama bu limit türev integrali aklım almıyor yani. En azından burada bir eleyicilik olsun istedim. Sağ olun 🌻

• hem kolam dökülmesin hem g*tüm si*ilmesin

• YKS'de kaldırılan konular(LİMİT TÜREV İNTEGRAL) için önerim!! ÖSYM'ye yazıyoruz 🤗

• Hocam size katılıyorum hatta aynen bunları alan bir konu açmıştım 1 hafta önce ancak bunun olması mümkün gibi gözükmüyor @savcınız dediği gibi işin AYT FEN kısmı da olduğundan dolayı sıkıntı olacaktır ister istemez. Bu sene böyle bitirilir seneye düzelir artık yapacak bir şey yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.