Şimdi Ara

Yineleme, sessel yineleme ve diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yinelemeler kaça ayrılıyor yani yineleme diyince ''kıpır kıpır, catur çutur'' gibi şeyler arıyorum ama bugün fark ettim sadece bunlar değil. sessel yineleme var bir de. örneklerle açıklar mısınız? bir de söz sanatlarından en yaygın olanları

• kolay kolay sessel yinelemedir
    hem hem bağlacı ,ya ya bağlacı sessel yinelemedir.
  • bunlarda göze batmayı arıyorsun dostum. paragrafta aynı kelime 2 defa geçmiş diye sazan gibi atlamıyosun. göze batıcak. bir ben vardır bende benden içeri gibi olabilir mesela. he böyle sözcük tekrarı olmak zorunda değil. yapabilirisiniz görebilirsiniz gidebilirsiniz falan ebilmek tekrar ediyorsa bunu da kabul edersin. sessel derken harf sayan manyaklar çıkabilir. aliterasyon gibi. dediğim gibi göze batıyorsa alırsın. paragrafa şöyle bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

bunlarda göze batmayı arıyorsun dostum. paragrafta aynı kelime 2 defa geçmiş diye sazan gibi atlamıyosun. göze batıcak. bir ben vardır bende benden içeri gibi olabilir mesela. he böyle sözcük tekrarı olmak zorunda değil. yapabilirisiniz görebilirsiniz gidebilirsiniz falan ebilmek tekrar ediyorsa bunu da kabul edersin. sessel derken harf sayan manyaklar çıkabilir. aliterasyon gibi. dediğim gibi göze batıyorsa alırsın. paragrafa şöyle bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

ikinize de çok teşekkürler eyvallah
  • Sayıp dökme neydi arkadaşlar ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selenimm

Sayıp dökme neydi arkadaşlar ??

google amcaya sorunca şuraya geliyor :http://forum.donanimhaber.com/m_72806307/tm.htm
    özetle , arka arkaya virgül koyarak bişeyler sayacak. eksiltili cümleler de olabilir. sımsıcak hava , deniz ,kum , güneş... gibi.
  • Sessel yineleme kelime sonlarındaki eklerin birden çok tekrarlanması durumudur. Örneğin O her zaman buraya gelir ve onlara saygı gösterirdi. Burdaki geniş zaman ekleri sessel yinelemedir. Her ikileme de yineleme değildir emin olmadıkça soru şıkkında bu ifadeyi en sona bırakmanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.