Şimdi Ara

Belli bir hız ve devir üstünde oluşan titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2014 model 97 bin KM'de BMW F30 kullanıcısıyım.

Yaklaşık 2 senedir jant lastik takımını kullanıyorum. Önler 225 40 19, arkalar ise 255 35 19. Lastikler de P Zero.

Yaklaşık son 2 haftadır gaza bastığımda ozellille 2 3 bin devir aralığında arkadan titreme ve biraz da ses çıkmaya başladı.

Önde de titreme vardi jant duzeltme ve balans sonrası azaldi. Araba içinde de sallama azaldi.

Janti duzeltenler göbekten yamukluklar var hepsi düzelmez yeni jant lazim dediler.

Yerine göre 160 170e kadar çıktım. Özellikle yokuş yukarı ve gaza bastığımda titreme artıyor. Ben bunun sadece janttan olacağına inanmamaya başladım.

Motor kulagi aklıma geliyor ama rolantide ve 70 80 km hizlarda hic bir sey yok. Sadece gaza fazla abandiginda ya da surat yüksek hizlara çıktığında oluyor.

19 inçlik jant takımı ve lastiği yok edip yeni bir takım almak da masraf. Yapmak gerekiyorsa yapılır ama sorun yine devam ederse de insanı üzer. Maalesef herkes değiştireceği parcaya laf atıp onu değiştirmek istiyor. Güvenemedim jantcilara.
    Siz ne Dersiniz?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belli bir hızda titreme genelde balans, jant veya lastikten yapıyor ama sizin ayrıca gaza yüklenince ve yük altında titreşiminiz var. Bunun için güç aktarımı yapan kısımlara da bakmak gerekiyor. Motor veya şanzıman takozlarına baktırmakta yarar var.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.