Şimdi Ara

yine touareg

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumdaşlar çok araştırdımm ama bulamadım touareglerde galiba yokuşta kalkış destek sistemi yok hani hill holder diyolar siz biliyor musunuz

• var, hatta touregde bulunan çekiş kontrol sistemleri artık nesiller ötesi bir boyuta ulaştığından hill holder'ın adının geçmesi bile gerekmemiş =)
  • abi sen ciddisin değil mi yani şimdi bu araba pardon bu cip yokuşta geriye kaydırmıyor değil mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: B.A.L

abi sen ciddisin değil mi yani şimdi bu araba pardon bu cip yokuşta geriye kaydırmıyor değil mi

tiptronik olanlarda kesin var onu biliyorum, manuelini zaten üretmiyolar ya da türkiye ye getirmiyorlar hiç manuel görmedim.
  • peki bu hill holder otomatik mi yoksa herhangi bir düğmesi var mı hani passatlarda düğmesi var ya belki bunda da vardır
  • Belirli bir eğimde dururken ayağınızı gazdan çekince hill holder devreye giriyor ve 2-3 saniye için aracı tutuyor bu sürede gaza basmak için yeterli zamanınınz oluyor. Bu özelliği kapatmak için bir tuş var zaten. Ancak devreye girmediği ya da gireceğinden şüphe ettiğiniz durumlada özellikle devreye sokmak için bir düğme var mı bilmiyorum.
  • Passatlarda Auto-hold açma-kapama düğmesi var.Eğer düğmeye basarsanız ışık yanıyor,her yokuşta durduğunuzda sistem kendi kendine devreye giriyor.Gaza basınca da,araç kalkabilecek kadar güç ürettiğinde kendi kendine devreden çıkıyor.

Eğe düğme kapalı ise ışık yanmıyor sistem çalışmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault motorlu c180 gerçek mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tiguan'da AUTOHOLD isimli bir düğme var, bastığınızda yokuşta sizi tutuyor, kalkışla birlikte otomatik bırakıyor aracı. Touareg'te kesin vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: B.A.L

forumdaşlar çok araştırdımm ama bulamadım touareglerde galiba yokuşta kalkış destek sistemi yok hani hill holder diyolar siz biliyor musunuz
  • maalesef yok arkadaşlar bugün öğrendim bu izmir gaziemirdeki dodda iken sordum onların bi de vw bayisi varmış aradılar sordular yokmuş maalesef üzldüm ve güldüm oauto hold yokmuş ama yok kaymıyormuş araba yok şöyleymiş böyleymiş saydı da saydı ama ben sadece güldüm
  • kaymaz tabi tork konvertörlü bir otomatik şanzıman için zaten auto holda gerek de yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

kaymaz tabi tork konvertörlü bir otomatik şanzıman için zaten auto holda gerek de yok.

Dogrudur, DSG kayma yapmıyor bildigim kadarıyla. Ayrıca Auto Hold'u niye bu kadar büyüttünüz anlamadım cok da gerekli ve önemli bir sey degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aatabay -- 16 Şubat 2009; 19:32:45 >
  • Sevgili BAL,
    Touareg standart donanımında Hill Holder mevcut.
    Aktif hale getirmek için herhangi bir düğme yok yani sürekli aktif durumda.
    Hafif veya dik eğim olması farketmiyor, kesinlikle geri kaçmaz.
    Yumuşak ve kaygan bir zeminde, çok dik bir rampada durmuşsanız 2.vitesle kalkış yapmak gerekir.
    Tiptronik vitesi 2'ye getirip ayağınızı frenden çekin,
    hiç gaz vermediğiniz halde 2.vitesde dahi çok dik bir yokuşta geriye kaçmayacaktır.
    Aracı o şekilde 2.viteste bırakıp araçtan inebilirsiniz, yani 2-3 sn süren bir özellik değil.
    Aynı şekilde Hill Descent özelliği var ama aktif hale getiren düğmesi yok.
    Çok dik inişlerde tiptronik vitesi 1'e getirip ayağı gazdan ve frenden çekmek yeterli.
    İniş hızı 7km/h olarak sabitlenir.

yine touareg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 16 Şubat 2009; 23:08:22 >

• teşekkür ederim her şeyi anladım da niye 2 ye getiriyoruz onu anlamadım o iki gerçekte 2. vites mi yoksa sadece sürüş modu olarak iki mi bu arada auto holda önem veriyorum ama touaregi de seviyorum o yüzden araştırıyorum touareg şu ana kadar incelediğim her açıdan çok güvenli bir cip ama bu güvenli aracın geriye kaymasını da kendime yediremem sonuçta bu cipi alacak param olmasa da bilgi edinmek ve bu cipi hayallerimdeki cip yapmak içinsizlere soruyorum

quote:

Orjinalden alıntı: asclepius

Sevgili BAL,
    Touareg standart donanımında Hill Holder mevcut.
    Aktif hale getirmek için herhangi bir düğme yok yani sürekli aktif durumda.
    Hafif veya dik eğim olması farketmiyor, kesinlikle geri kaçmaz.
    Yumuşak ve kaygan bir zeminde, çok dik bir rampada durmuşsanız 2.vitesle kalkış yapmak gerekir.
    Tiptronik vitesi 2'ye getirip ayağınızı frenden çekin,
    hiç gaz vermediğiniz halde 2.vitesde dahi çok dik bir yokuşta geriye kaçmayacaktır.
    Aracı o şekilde 2.viteste bırakıp araçtan inebilirsiniz, yani 2-3 sn süren bir özellik değil.
    Aynı şekilde Hill Descent özelliği var ama aktif hale getiren düğmesi yok.
    Çok dik inişlerde tiptronik vitesi 1'e getirip ayağı gazdan ve frenden çekmek yeterli.
    İniş hızı 7km/h olarak sabitlenir.

yine touareg

• Bu Tuareg in son sürati kaç arkadaşlar 250 yapar mı ? :)) 240ı geçmezse almam ben bu arabayı :))
  • yeni kasa daha çok hayllerini süsler çizgiler pürüzsüz olucak...q7 halt etmiş
  • yeni kasayı biliyor musun resimleri var mı varsa koysan ya ne zaman çıkacak piyasaya :D

quote:

Orjinalden alıntı: egunns

yeni kasa daha çok hayllerini süsler çizgiler pürüzsüz olucak...q7 halt etmiş
  • Araçta 240 km. logosu var fakat ben 195 gibi bir süratte kaldım. Daha fazla gitmiyor sanırım.

quote:

Orjinalden alıntı: Alpi_Turk

Bu Tuareg in son sürati kaç arkadaşlar 250 yapar mı ? :)) 240ı geçmezse almam ben bu arabayı :))
  • Üff. Yırtılma dedikleri bu olsa gerek. Düşmanımın başına gelmesin.
  • muhtemelen yüksek damperli bir kamyon.
  • ne hale gelmiş hava yastığı kan sürücü kesin ölmüştür
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.