Nette pek çok hesaplama sayfasına baktım ama emin olamadığım için size sormak istedim.
AMD Phenom II X2 555BE (Henüz belli değil 4 çekirdeğin açılıp açılmadığı), Gigabyte 770TA-UD3, 2 x 2GB 1333mHz RAM, Ati 5830 ekran kartı, 1 adet 640GB dahili hdd, 1 adet harici Hdd, 2 adet DVDRW, 3 ledsiz kasa fanı 120mm, 1 adet PCI tv kartı, 1 adet kart okuyucu.
Hız aşırtma yapmayacağım, bu parçalar olan kasa için OCZ Fatality 550w aldım ama henüz açmadım kutusunu. Sizden gelecek tavsiyeye göre ya kullanacağım ya da değiştireceğim, alternatif olarak CORSAIR 80+ CMPSU-650HX model 650W bir güç kaynağı var aklımda, daha pahalısını şu an için alamayacağım. OCZ yeterli midir? 550w olmasına rağmen 650w güç kaynaklarına denk olduğunu okudum hem burada hem başka yerlerde.
O sisteme rahatlıkla yetecektir.
Vallahi masraf bir yerde artık bitsin diye dua ediyordum, yeter gerek yok fazlasına, diye yanıt gelmesini bekliyordum rahatladım :D, çok teşekkür ederim yanıtınız için Müşavir.
yeter o testlere inanma hepsi yalan
Peki ne yapayım Hapocod, testlere zaten güvenemediğim için içime sinmedi? Bir güvendiğim kaynak burası var zaten o yüzden herkes gibi sizlere danışıyorum.
O güç kaynağı o sisteme yeter artar bile hatta ekran kartını değiştirip 5850 veya 5870 bile kullanabilirsin rahatlıkla. Aynı güç kaynağını kullanıyorum sistemim şu: C2D E7400 2.8@3.5 DFI X48 2x1 1066Mhz DDR2 Zotac 9600GT Amp! 1 tane HDD 1 tane DVD-RW 2 tane 120mm tekli ledli fan 1 tane 80mm ledli fan
Çok teşekkür ederim Skid_row yanıtınız için. Ne yalan söyleyeyim, bu forumda marka üzerine aslında bir şey sormaya çekiniyorum tartışma çıkacak diye, bu konuyu bile çekinerek açtım.
Çok teşekkür ederim Skid_row yanıtınız için. Ne yalan söyleyeyim, bu forumda marka üzerine aslında bir şey sormaya çekiniyorum tartışma çıkacak diye, bu konuyu bile çekinerek açtım.
O kavgalar genellikle nvidia&ATI kavgaları oluyor =)) Bu güç kaynağı hakkında pek bi tartışma çıkıcağını zannetmiyorum herkez sınıfında çok başarılı bi güç kaynağı olduğunu bilir verdiğim linki incelersen görürsün 650W'ta bile zorlanmadan çalışabilen bi güç kaynağı =))
Peki tekrar teşekkür ederim :). Hemen bağlantıyı açtım okumaya başladım.
fiyatıda vatanda vatan card ile diğer sitelere göre uygun fiyata geliyor
PSU almışken bir kere alınıyor, ekran kartı vs. gibi değiştirme yaşanmıyor. O yüzden ilerde daha çok güç çeken ekran kartı ya da SLI/CF konfigürasyoun kullanırsan diye 650W alabilirsin. HX650 de alınabilecek en iyilerden.
Şifacı ve Luzz yanıtlarınız için teşekkür ederim, Fatality'i kullanmaya başladım inanılmaz sessiz. İlginiz için tekrar teşekkürler.
1megabayt,
Sisteminizde güç kaynağı fanınız kaç devirde çalışıyor acaba? Boşta ve yük altındaykenki iki değeri de yazabilirseniz sevinirim. Bir de yük altındayken güç kaynağının gürültüsü çok mu acaba?
Retchop, geç yanıt için özür dilerim şimdi gördüm mesajınızı, fanın devrini kontrol etmek için bir program önerirseniz memnuniyetle kontrol edip bildirebilirim, ekran kartının içinden COD oyunu çıktı onu denedim, ayrıca Pi hesaplama testlerini uzun süre çalıştırdım (8 saat civarı) 4 çekirdek açıldığı için biraz olsun emin olmak için, Maya'da sürekli "High Quality Rendering" açık olarak çalıştım, ses seviyesi kişiye göre değişecektir muhakkak ama güç kaynağının fanını şu ana kadar bahsettiğim hiç bir uygulamanın sesinde duymadım. İşlemcinin fan sesi ve ekran kartının çok hafif bir sesi duyuluyor yalnızca onlarda olmasa fan sesi yok gibi diyebilirim. Nasıl kullandığımın fotoğrafınıda aşağıya ekledim masa üzerinde yan kapağı açık şekilde kullanıyorum kasa ile aramda en fazla 60cm mesafe var. Eğer güç kaynağı ihtiyacınıza karşılayacak güçte ise düşünmeyin derim, arkadaşlar sağolsunlar tavsiye ettiler ve inanın içime sindi. Bahsedilen "kalitesi" ve "parasını haketmesi" kavramlarını kullanmaya başlayınca anladım, açık söyleyeyim ne olacak ki sonuçta güç kaynağı diyordum ve işimi gören fiyatı uygun herhangi bir parçayı kullanırdım öyle değilmiş :D.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 14 Mayıs 2010; 16:39:26 >
Cevap için teşekkür eerim 1megabayt,
Fan kontrolü için speedtest adlı programı önerebilirim ama kontrol edebilir misin bilemiyorum. Ben kontrol edemiyorum çünkü. Değer girmeme rağmen yerine getirmiyor. Sanırm Bios ile alakalı birşey diye tahmin ediyorum. Benim güç kaynağı fanı sürekli 5000 devirde dönüyor bu da haliyle aşırı gürültü demek. Fan devirni azaltacak bir çözüm bulamadım henüz. Buradan öneri sunacak biri varsa müteşekkir olurum ona. Yazdıklarına göre güç kaynağı her yönden başarılı. Alınacak bir ürün.
Rica ederim Retchop net bilgi bilgi verip faydalı olamadığım için kusura bakmayın, speedtest isimli programı buldum ancak sadece işlemci, anakart, hdd sıcaklıklarını ve anakartın fan sensorleriyle işlemci fanını algıladı, aynı şekilde speedfan programı da ek olarak mosfet sıcaklığını ve ekran kartını algıladı yani psu fan devrini ya da sıcaklığını göstermedi, anakart Gigabyte, onun EasyTune isimli yazılımını kurdum bir ihtimal diyerek o da yalnızca psu ile ilgili voltaj değerleri hakkında bilgi veriyor yani fan ve sıcaklık değerleri yok maalesef, ek olarak psunun kılavuzunu okudum, psu fanını direk anakartın kontrol etmesini sağlayacak bir bağlantı seçeneği de bulamadım gerçi gerek yok inanın çok sessiz çok bilimsel bir sonuç olmasada, işlemci ve ekran kartı fanlarını durdurup sesi dinledim inanın yok denecek kadar az, ben yanında otururken duyamıyorum. Bu arada bu kadar övüyorum aman yanlış anlaşılmasın herhangi bir marka ya da firmayla ürünlerini almak dışında hiç bir alâkam yok sadece gerçekten çok memnun kaldım onu belirtmek için yazıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme