Şimdi Ara

Yılların Kullanıcısı Olarak Golf Otomobil Problemlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu başlığı açma sebebim yıllardır Golf araç kullandığım ve ne gibi sorunlarla karşılaştığımı sizlere anlatmaktır. Sorunları tek çatı altında incelersek birbirimize daha faydalı olacağı kanaatindeyim. 2009 Ekim ayından beri Golf 6 DSG araç kullanmaktayım. Aracı sıfır km aldım. İl aldığım günlerde herşey yolundaydı. Taki 2 yıl sonrasına kadar. Neler mi oldu;

    1- Araç ilk çalıştırmada yüksek devirde çalışıyor bir müddet sonra devir düşüyor normale dönüyor. Her zaman değil.
    2- Aracın sağ ön kısmında torpido gözü arkasından özellikle yazın rölantide vuruntu-tıkırtı geliyor. Hortumun şase ye çarpması olarak değerlendirmişlerdi.
    3- Yine özellikle yazın sıcak havalarda direksiyonu çevirirken gıcırtı sesi gelmekte.
    4- Araçla fren yaparken disklerden gıcırtı sesi gelmekte.
    5- Aracın ikinci senesinden sonra kalkışta 1. vitesten 2. vitese geçerken vuruntu ve sarsıntı oluşmakta. Bende yıllardır var. Ama buda aracı ilk çalıştırdığımda olmaz, kısa mesafe şehir içi gezilerimde de olmaz. Örneğin şehir içinde 1 saatten fazla dolaştınız ve dur kalklar yapıyorsunuz işte o zaman vuruntu başlıyor.
    6- Aracın kalkışta diğer araçlara göre yavaş kalması. Bu beni üzen en önemli kısım çünkü kalkarken aracı zorlamamaya çalışıyorum birde silkeleme yaptığı için bir şey olmasından korkuyorum. bir linea yada clio bile kalkışta beni geçmiş oluyor. Yine selektör yada korna yiyoruz.
    7- Araçla şehir içinde caddeden sokağa yada tam tersi dönüşlerde araç gaz yemiyor gaza bassam bile geç tepki veriyor. Mesela caddeden sokağa 90 derece açı ile 40 km hızla döndüm diyelim döndüğüm an gaza bassam gitmiyor belli bir süre sonra gaz yiyor. Bu da aracın yavaşlamasına ve arkadakilerin selektör yapmasına sebep oluyor.
    8- Aracın direksiyonu üzerinde ki radyo yada ses açma-kapama düğmelerinden cızırtı gelmekte. (Farları açınca)
    9- Son 9. senesinde yeni bir problem başladı. Aracı ilk çalıştırdığım da kalkış yapacağım zaman zorlanması ve yüksek devir yapması ve buna bağlı gelen yüksek motor sesi. Kalkış sonrası hemen 2. vitese atıyor ve normale dönüyor.

    Böyle problemler yaşadım. Ha bunun dışında aracın sağa sola çekmesi, direksiyon titremesi felan onları çözdük rot balans ile. Ama yukarıda saydığım problemler kronikleşmiş durumda ve bir çok kişide var. Daha aracı alırken DSG problemi olacağını bilmek 3-5 sene sonra değiştireceğini bilmek insanı bu araçlardan soğutuyor. Şunu da belirtmek isterim araç beni birkez olsun yolda bırakmadı. Daha yeni Konya ya gittim geldim ve yaklaşık 800 km yol yaptım. Aküsünü bile değiştirmedim daha. Şu son problem beni iyice işkillendirdi. Aracın kalkmakta zorlanması sanki ağır bir masraf çıkarma zamanının geldiğini gösteriyor gibi. Bu konularda problem yaşayanlar varsa burada paylaşabiliriz. Çözüm önerileri de sunabiliriz.







  • kalkışta zayıf demişsin ama motoru nedir söylememişsin?
    sağa sola çekme rot ayarıyla düzeldi diyorsun. sıfırdan aldığım 2 aracı 17 sene kullandım ve hiçbirinde rot ayarı gitmedi. rot ayarının gitmesi için aracın biraz hor kullanılması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    kalkışta zayıf demişsin ama motoru nedir söylememişsin?
    sağa sola çekme rot ayarıyla düzeldi diyorsun. sıfırdan aldığım 2 aracı 17 sene kullandım ve hiçbirinde rot ayarı gitmedi. rot ayarının gitmesi için aracın biraz hor kullanılması lazım.

    Araç TSİ 122 hp. Aracı hor kullansaydım çoktan kavrama mekatronik değişmişti. 9 yıldan beri şu sıkıntılar içinde en sorunlusu vitesteki titreme ve vuruntu o nada 5-6 senedir sabrediyorum Zaten aracı artık değiştirmeyi düşünüyorum ve vw ye bulaşmam artık. Alacağım her DSG şanzımanlı araç ilerride birgün mutlaka titreyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatlisevgi -- 20 Şubat 2018; 16:57:37 >
  • Honda civic tavsiye ederim :) 1.5 182 hp otomatik. 20 sen kullan😑

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende tavsiye ederim. Hem kendiliğinden sağa sola çeken bagaj kapağı, denizdeki dalga gibi güzel dalgalanan bir tavanı. Hatta arkadaşlarına kapın açık kalmış dedirtecek kadar şaşırtıcı araç kapında olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.