Ya da üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlananlar,hikayelerini paylaşabilir mi?
Ben yıllardır hazırlananlardanım Hikayemi yazmayacağım ama daha ilk yıllarında olanlar için şunu yazayım. Her şeyden önce oturun bir kenara, "ben gerçekten ne istiyorum? " diye düşünün. Buna yetenekleriniz var mı, ulaşıbilirliği nedir, neleri feda edebilirsiniz, gerçekten elinizden geleni verecek misiniz?" hepsini hesaba katın. İlk önce kendinizi keşfetmeye, tanımaya çalışın. Tüm baskılardan, önyargılardan sıyrılın. Eğer hayallerinizde normal bir hayat sürmek varsa garanti meslek tercihi yapın. Yok ben çok daha farklı düşünüyorum, fazlasını istiyorum diyorsanız elinizden geleni yapmaya da hazırlıklı olun. Her şeyden önce başkalarının fikirlerine takılıp savrulup gitmeyin. Sokaklar amaçsızca yaşayan zombilerle dolu.
İlk girişimden tam 10 sene sonra, bu defa da hep hayalim olan şeyi gerçekleştirmek adına şansımı denemek için giriyorum.
Aralık'ta kafama yattı, fazla hazırlanma fırsatı bulamadan YGS'ye girdim. Eğer ters bir durum olmazsa umduğumdan iyi, fakat geç başladığımdan dolayı yapabileceğimin çok altında gelecek gibi. O nedenle LYS'ye mümkün olduğunca ağırlık vermeye çalışıyorum. Yalnız şöyle bir sıkıntı var; müfredat inanılmaz değişmiş. Sadece müfredat da değil, genel olarak her şey değişmiş. Bu yeni sistem ve müfredattan oldukça uzak olmamdan dolayı şu ara oldukça sağlam bocalıyorum, şu alışma evresini bir atlatırsam hedeflediğim yeri gayet rahat yapabilirim gibi gözüküyor.
Ben zorunlu olmadığım için üzerimde öyle pek bir baskı yok, ya yapamazsam diye genel anlamda bir dedim yok, zaten çalışma hayatındayım. O nedenle kendi senelerinde girecek olan kardeşlerimden avantajlıyım; kendi alanımda fena olmayan bir altyapıya sahibim, hem yaş hem şimdiye kadar tüm hayatımın bu istediğim alanda kitap okumakla geçmesinden dolayı birçok avatanjım var, fakat bunlar sınavı kazanmak için yeterli olmuyor maalesef Sistemi ve müfredatı benden çok daha iyi bildikleri için kendi dönemlerinde giren genç kardeşlerim benden birkaç adım daha önde bulunuyor. O nedenle ben de elimden geleni yapacağım, umarım herkes istediği yere gider ve hayallerine kavuşur.
up
Ben 28 yaşındayım ve ikinci üniversite hayaliyle gerçekten istediğim meslek için sınava gireceğim.. Umarım herkes ne kadar çalışacaksa, karşılığını eksiksiz olarak görür haziranda..