Şimdi Ara

Yıllar geçtikçe verilen internet hizmetinin daha iyi olması gerekmiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ama daha kötü. Yıllar geçtikçe bazı şeylerin gelişmesi gerek. Ama verilen hizmette değişiklik yok ama fiyatlar uçmuş. Ben bundan 5 yıl önce doping adsl kullanıyordum 16 mpbs 50 lira veriyordum. Kalite on numaraydı. Müşteri hizmetlerini aradığımı pek hatırlamıyorum. İnternet bağlantımda kopmalar olmuyordu hiç. Hatta 24 ay tahahhüt süremde 18 ay akn'siz kullanmıştım. Şimdi vodafone net 8 mbps'ye 60 lira ödüyorum. Kalite sıfır. Günde en az 1 kere bağlantım kopuyor. Modeme reset atmak zorunda kalıyorum. Modeme reset atsam dahi belli bir süre gelmiyor. Bu kopmaları en az bir kere hergün yaşıyorum. Ama 2 de oluyor 3 de oluyor değişiyor. 8 mbps hızda almıyorum aldığım hız 4 mbps. 5 yıl geçmiş aradan ama aldığımız hizmet eskisinden kötü.

2014

Ne kadar sert düşmüşüz değil mi.

Ülkeler harıl harıl alt yapısını geliştirirken biz 3 senede 22 basamak düşmüşüz.

Hala 8 megabit paket satıyoruz hatta ona da garanti veremiyoruz 8 megabite kadar diyoruz. Almanya 50 megabit hızı 35 euro ya veriyorken biz 8 mbps ye kadar 50 gb kotali İnternete 55 lira veriyoruz. 50 gb sonra 3 mbps ye düşüyor.

Bizim her 5 abonenin biri fiber internet kullanıyor. Almanya da her 60 aboneden biri fiber internet kullanıyor. Almanya bakır kablo üzerinden 100 mbps limitsiz İnterneti 40 euro ya veriyor. Biz fiber internet üzerinden 50 gb duran akıllı kotali tarifeler çıkarıyoruz.

Akamai raporlarındaki sert düşüşümuzu eleştiren bazı dernek başkanları gariptir akn sonrası hızların yükseltilmesi kararını iss lerin zararına olacağıni savunuyor.

Bir de işin diğer kısmı Almanya da bir Telekom teknisyeni en az 2500 Euro para alıyordur. En ucuz çalışanına 2000 euro para veriyordur. Bu kadar işçiliğinin pahalı olduğu yerde adamlar 100 mbps limitsiz İnterneti 40 Euro ya veriyorlar. Türk Telekom teknisyenine kaç para veriyordur en fazla 1800 TL. Ama bizim 100 mbps limitsiz internetimiz 500 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Türkiye sözde Atatürk'ün de hedefi olan "Çağdaş Medeniyetler Seviyesine" gelecek. Bizim üçüncü dünya ülkelerinin arasında ne işimiz var o zaman? Sadece bu internet için değil her konuda. Bu ülkede bazı şeyleri düzeltmek, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak gayreti yok.
    Edit: Ayrıca servis sağlayıcılarının son 10 yılda ettiği karlara da bakmak lazım. Her sene kar üstüne kar yapıyorlar ama altyapıyı geliştirmiyorlar. Bu paralar nereye gidiyor o zaman? O kadar elde ettikleri kar. Ortaklara paylaştırıyorlardır. Alt yapıyı geliştirelim derdinde bulunmuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9B9D22A8A -- 1 Ekim 2017; 2:32:5 >
  • reklam yapiliyor ortada pek icraat yok ücra köşede dağ başında köyde fiber var istanbulda şehrin göbeğinde yok veya 500 nufüslü köyde vdsl altyapı var benim oturdugum 15.000 nufüslü mahallede adsl var böyle bir planlama olamaz artık kim planlama yapıyorsa yatırımı ölü yere yapip yatırım yapılması gereken yere yatırım yapmıyor adamlar yapmişken bir kere yapip tam yapmaları gerekirken önce saha dolabına kadar fiber çekiyolar bakır kabloyla devam ediyor 2-3 sene öyle duruyor saha dolabı kafası esince binaya kadar fiber sokuyolar böyle bir mantıkla ne kadar çok ilerliyecekki bizim altyapımız insanın siniri oynuyor 1000-1500 nufüslü köyde fiber kutu görüyorum çıldırıyorum artık o kabini hangi amaçla koydularsa anlayamadım 20 kere mi 30 kere mi türk telekoma altyapı için gittim mesaj attim tweet attim bi altyapı yenilenmesi olmadı neyi bekliyolar bunu anlamıyorum 16 mbps kullanıyorum çok şükür santrale yakınım 16 mbps hız alıyorum idare edebiliyorum şimdilik eski evimde 6 mbps'ti santrale 3 kat mesafe vardı şuan 16 mbps aldıgım evden asıl sorun yakında internet aboneleri dahada çoğaldıkça portlar yetmeyecek 3-4 sene sonra daha fazla müşteri olucak nufüs artıcak bakalım o zaman ne yapacaklar 1 tane küçük dolap koyup geçiyolar mahalleye sonra dolap çok yoğun olunca hız düşüşü yaşaniyor gülünç ya sinirlendim gece gece

• erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Aynen. Sorun sadece altyapıda değil. Fiyatlar.

Koyunlar daha internetin ne olduğunu bilmeden kullanınca firmalara da fırsat çıkıyor tabi.
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artik sehir merkezlerinde en azindan adsl kalmamali diye dusunuyorum tum adsl kullanicilari vdsl e gecse en azindan 20basamak atlayabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.