Şimdi Ara

Yılın Oyununu Seçiyoruz 2010 ( Seçim Tamamlanmıştır )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
1
Favori
10.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010 YILI İÇERSİNDE YAPILAN SIRALAMALARIN DEĞERLENDİRMESİ İLE GENEL PUAN DURUMU

Mafia 2 : 297
    Bad Company 2 : 270
    Assasin Creed 2 : 265
    Call of Duty: Black Ops : 255
    Starcraft 2 : 199

Metro 2033 : 132
    FIFA 11 : 122
    Mass Effect 2 : 88
    Fallout: New Vegas : 61
    Need For Speed Hor Pursuit : 60
    Pro Evolution Soccer 11 : 59
    Medal of Honor 2010 : 56
    NBA 2K11 : 42
    Singularity : 36
    S.T.A.L.K.E.R. : Call of Pripyat : 32
    Civilization V : 32
    Darksiders : 30
    Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City : 27
    Amnesia: The Dark Descent : 15
    Just Cause 2 : 15

artık geleneksel hale gelen yılın oyunu konusunu açma vakti gelmiş , aralıktada çıkcak pek bir oyun gözükmüyor zaten

yine geçen senelerdeki kurallar aynen geçerlidir arkadaşlar
    http://forum.donanimhaber.com/m_28410927/mpage_1/key_//tm.htm#28410927
    http://forum.donanimhaber.com/m_36149518/mpage_1/key_yilin%2Coyununu%2Cseciyoruz/tm.htm

herkez "ilk 5" listesini yazacak ( puanlamalar 31 aralık günü sona erecek ve sonuçlar belli olacaktır )

oyun listemizin puanlanması

1. 4 puan
    2. 3 puan
    3. 3 puan
    4. 2 puan
    5. 1 puan alacak

hafızayı tazalemek için 2010 oyunları listesi
    http://www.gamespot.com/games.html?type=top_rated&platform=5&mode=all&sort=score&dlx_type=all&date_filter=year&sortdir=asc&official=all
    http://forum.donanimhaber.com/m_8415223/tm.htm

not : puanlar Pc oyunları içindir , her sayfa değiştiğinde hesaplanıp ilk mesajda gösterilecek ... eğer 2010 yılına ait olmayan oyunlar yazılırsa sıralamadaki yerleri boş sayılacak , mesaj edit yapsanız bile eğer puanlar sayılmışsa bunu geri alamayız ... ancak yeni çıkan bir oyun için edit yapılacaksa bunu pm ile değerlendiririz

..........................................................................................................................................................

bu sene rpg veya act. rpg yılı oldu diyebilirz gerçekten seçim yapmayı bir hayli zorlaştıran sağlam oyunlar var özellikle ilk 3 arasında çok zor karar verdim diyebilirm , ilk 5 e sokmak istediğim ama dışarda kalan 2-3 baba oyunda cabası , neyse açılışı yapıyorum :)

1. Mass Effect 2
    2. Assassin's Creed 2
    3. S.T.A.L.K.E.R. : Call of Pripyat
    4. Aliens vs. Predator
    5. Singularity

- Singularity , Two Worlds 2 ve MOH 2010 senin süprizleri oldu benim için ,

Singularity çakma rus oyunlarında biri sanmıştım ilk duyduğumda ama gerçekten harika bir oyun çıktı , evet bir çok oyundan alıntılar yapmış ama hepsini güzel bir şekilde harmanlayıp kendi atmosferinin yaratmayı başarmış ve tabi kendine ait yenlikçi yanlarıda olan bir oyun , gerilim + gore yönünü de iyi kullanması en büyük artısı oldu

Two Worlds 2 de ise ilk oyundaki dandik optimize ve garfiklerden eser kalmamış ... harika atmosfer , güzel grafikler ve iyi bir optimize olunca zaten o dünyayı tanımak istemekten kaçamıyor insan , mükemmel mekanlar , devasa adalar , rpg unsurlarının iyi dizaynı , dövüşlerin fiziği ve rahat oynanış en büyük artıları

MOH 2010 resmne 3. MW oyunu gibiydi benim gözümde , artı olarak sesler ve gore ögeleri gösterebilirz iyi grafiklerle beraber optimize konusunuda çok iyi halletmişler tabi ,

- COD : Black Ops ve Splinter Cell: Conviction ise kesinlikle senenin hayal kırıklıkları bir kere optimizeden dipliyor ikiside ama Black Ops u şöyle MOH 2010 la aynı anda oynayınca dipleme nedeninin sadece optimize olmadığıda anlaşılıyor bence , oyun zorlama olmuş baya savaş atmosferi falanda hak getire tabi , Mafia 2 yide sayabilirm aslında ama benim çokta beklendtim yoktu bu oyunda açıkcası onun için hayal kırıklığına uğradım diyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Aralık 2011; 16:37:48 >

4. Assassin's Creed 2
    5. FIFA 11

2010 yılı bence oyun dünyası için çok kötü bir yıl oldu... CoD, MoH ve Mafia gibi oyunlar beklentilerimi hiç karşılayamadı... Starcraft II olmasa doğru dürüst oynayacak oyun yok... Bad Company 2 ve FIFA 11 gibi oyunlar beklentilerimin üstünde olduğu için benim ilk 5'ime girdi...

Hardcore "PC" Gamer...
    Turquie, tu dois Atatürk a dieu et le reste a Atatürk! Daniel Dumoulin
  • 1. StarCraft II
    2. Mass Effect 2
    3. NBA 2K11
    4. Bad Company 2
    5. Need For Speed Hor Pursuit
    4. Two Worlds 2
    5. S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

6. Mafia II
    7. Call of Duty: Black Ops
    8. Assassin's Creed 2
    9. Mass Effect 2
    10. Just Cause 2

StarCraft II bu senenin açık ara en iyi oyunudur bence. İnsanlarda üst düzey bir beklenti varken bu beklentilerin çok daha üzerinde bir oyun ortaya çıkarmak hiç kolay birşey değil. Blizzard'a sonsuz teşekkürler.

Fallout: New Vegas da, Fallout 3'e göre çok daha serbest bir dünya sundu bize. Saatlerce oynadık, açılmadık sandık, keşfedilmedik mekan, öldürülmedik Ghoul bırakmadık.

Bad Company 2 ise, single player'ı bir şaheser olmasa da multiplayer'ı ile kendine bağladı. Sorunsuz oyun yapısı, Physix'e taş çıkaran geliştirilmiş Havok motoru, kalabalık haritalar ile "multiplayer dediğin böyle olur" dedirtti bize. Belki eski BattleField'lerden farklıydı ama kendi içinde ayrı güzeldi.

Two Worlds 2, bu yılın en büyük sürprizlerinden biri oldu benim için. Hiç beklemediğim bir anda harika grafiklere sahip olmasına karşın aynı zamanda mükemmel bir optimizasyona da sahip olan, RPG dalında artık ismini durmadan anacağımız bir oyun ile karşılaştık. Senaryosu kendine kilitledi, RPG öğelerinin son derece kullanışlı olduğu bir sistemle büyüledi bizi.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok aslında. S.T.A.L.K.E.R. serilerinin en iyisidir bence. Hayal kırıklığına uğratmadı, 5. sırayı haketti.

Bir de ilk 5'e giremeyenler var;

Mafia II; oldukça güzeldi ama ilk 5'te onu zorlayan oyunlar vardı. Bu yüzden listenin hemen altında 6. sırada yer aldı. Canlı bir şehirde güzel bir senaryo ile karşıladı bizi. Aksiyon had safhadaydı, eğlenceliydi ama yeterince açık bir dünya sunmadı bize. Yine de sandbox bir oyun için fazla fazla doluydu.

Call of Duty: Black Ops... Bu olmamalıydı, daha farklı birşeyler bekliyordum aslında. Treyarch diye korkmuştuk en başta, ne yazık ki korktuğumuz da başımıza geldi. Bunca zaman binlerce saatini CoD serilerine harcamış biri olarak, eski CoD havasından eser kalmadığını söyleyebilirim. Aralıksız aksiyon ile donatılmış, güzel bir senaryoya sahip bir oyun olsa da; aksiyonu arttırmak için yapılan saçmalıklar, yerlerde gezen bir yapay zeka, silahlardaki vuruş hissinin kötülüğü ve multi'de hala sorunlu bir oyun olması sebebiyle ilk 5'e almadım. Üzdün beni CoD...

Assassin's Creed 2 kesinlikle ilk oyundan çok daha iyi bir yapım. İlk oyun kendini aşırı tekrar ediyordu, Assassin's Creed 2'de bu biraz aşılmış olsa da yine de tam çözüme ulaşılamamış bence. Ama yine de Ezio gibi değişik bir karaktere bürünerek gayet güzel vakit geçirdim.

Mass Effect 2; ilk oyunun çok daha gerisinde kalıp role playing özelliklerini düşüren bir oyun olmasaydı muhtemelen ilk 5'e rahat girerdi ama bu hayal kırıklığı sebebiyle ben de notunu kırdım. Herkes oynasın diye basitleştirilen oyunların en güzel bir örneklerinden biri. Yine de konusu ve konunun işlenişi, biraz da ilk oyunun hatrı için ilk 10'a koydum (ama puanlandırmada bir önemi olmayacak)

Just Cause 2 ise devasa bir dünyada harika grafiklere oynadığım, son derece eğlenceli bir oyundu. Ama görevlerin bir süre sonra kendini tekrar etmesi sebebiyle ilk 5'e giremedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 29 Kasım 2010; 14:48:58 >

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°

• 1. Assassin's Creed 2
    2. Need for Speed Hot Pursuit
    3. FIFA 11
    4. StarCraft II
    5. Mafia II
    4. Mafia II
    5. Civilization V
    4-Mass Effect II
    5-Fallout: New Vegas
    2- Call of Duty: Black Ops
    3- Mafia II
    4- Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
    5- Pro Evolution Soccer 2011
    3- Mass Effect 2
    4- Mafia 2
    5- Battlefield: Bad Company 2

Steam: Enchanted | PSN: Enchantedd | Origin: Enchanteddd | Playfire: Enchanted | Game Center: Enchanteddd
  • bu yılda çıkan tüm pc oyunları gamespot puanı ile:
    http://www.gamespot.com/games.html?type=top_rated&platform=5&mode=all&sort=score&dlx_type=all&date_filter=year&sortdir=asc&official=all

ben mi ben daha karar vermedim sonra editlicem
    ve edit:
    1.Starcraft 2
    2.Nba 2k11
    3.Mafia 2
    4.Pes 2011
    5.Assasin's Creed 2

listeye giremeyen ama zorlayan oyunlar:
    Call of Duty 7
    Moh
    Bad Company 2
    Fifa 11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vico -- 29 Kasım 2010; 16:17:25 >

• 1-Starcraft II
    2-Metro 2033
    3-Mafia II
    4-Fallout New Vegas
    5-Fifa 11
    MSI Optix MAG274QRF-QD Monitor - i710700k - Z590 Tuf - Aorus Master Rtx 3070 ti - 32gb ram - Phanteks P500a - Nzxt Kraken x62 - Logitech G513 Carbon Rgb Keyboard - Logitech G602 Mouse - Asus RT-AC87U Router - ZYXEL NSA325 V2 Nas 3tb 3tb - Sony MDR 1000X Headphones - PreSonus AudioBox Studio - HD7 High Definition Headphones - M7 Microphone - Samsung S10+ - Xiaomi Mi TV Box 3 4K - XGIMI H1 1080p Projector DLP - Specta 265x150 Motorized Auto Projector Screen - AVR Pioneer VSX-921 - Wharfedale Diamond 5.0 set - Klipsch R-100 SW Subwoofer
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

1. StarCraft II
    2. Fallout: New Vegas
    3. Battlefield: Bad Company 2
    4. Two Worlds 2
    5. S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

6. Mafia II
    7. Call of Duty: Black Ops
    8. Assassin's Creed 2
    9. Mass Effect 2
    10. Just Cause 2

StarCraft II bu senenin açık ara en iyi oyunudur bence. İnsanlarda üst düzey bir beklenti varken bu beklentilerin çok daha üzerinde bir oyun ortaya çıkarmak hiç kolay birşey değil. Blizzard'a sonsuz teşekkürler.

Fallout: New Vegas da, Fallout 3'e göre çok daha serbest bir dünya sundu bize. Saatlerce oynadık, açılmadık sandık, keşfedilmedik mekan, öldürülmedik Ghoul bırakmadık.

Bad Company 2 ise, single player'ı bir şaheser olmasa da multiplayer'ı ile kendine bağladı. Sorunsuz oyun yapısı, Physix'e taş çıkaran geliştirilmiş Havok motoru, kalabalık haritalar ile "multiplayer dediğin böyle olur" dedirtti bize. Belki eski BattleField'lerden farklıydı ama kendi içinde ayrı güzeldi.

Two Worlds 2, bu yılın en büyük sürprizlerinden biri oldu benim için. Hiç beklemediğim bir anda harika grafiklere sahip olmasına karşın aynı zamanda mükemmel bir optimizasyona da sahip olan, RPG dalında artık ismini durmadan anacağımız bir oyun ile karşılaştık. Senaryosu kendine kilitledi, RPG öğelerinin son derece kullanışlı olduğu bir sistemle büyüledi bizi.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok aslında. S.T.A.L.K.E.R. serilerinin en iyisidir bence. Hayal kırıklığına uğratmadı, 5. sırayı haketti.

Bir de ilk 5'e giremeyenler var;

Mafia II; oldukça güzeldi ama ilk 5'te onu zorlayan oyunlar vardı. Bu yüzden listenin hemen altında 6. sırada yer aldı. Canlı bir şehirde güzel bir senaryo ile karşıladı bizi. Aksiyon had safhadaydı, eğlenceliydi ama yeterince açık bir dünya sunmadı bize. Yine de sandbox bir oyun için fazla fazla doluydu.

Call of Duty: Black Ops... Bu olmamalıydı, daha farklı birşeyler bekliyordum aslında. Treyarch diye korkmuştuk en başta, ne yazık ki korktuğumuz da başımıza geldi. Bunca zaman binlerce saatini CoD serilerine harcamış biri olarak, eski CoD havasından eser kalmadığını söyleyebilirim. Aralıksız aksiyon ile donatılmış, güzel bir senaryoya sahip bir oyun olsa da; aksiyonu arttırmak için yapılan saçmalıklar, yerlerde gezen bir yapay zeka, silahlardaki vuruş hissinin kötülüğü ve multi'de hala sorunlu bir oyun olması sebebiyle ilk 5'e almadım. Üzdün beni CoD...

Assassin's Creed 2 kesinlikle ilk oyundan çok daha iyi bir yapım. İlk oyun kendini aşırı tekrar ediyordu, Assassin's Creed 2'de bu biraz aşılmış olsa da yine de tam çözüme ulaşılamamış bence. Ama yine de Ezio gibi değişik bir karaktere bürünerek gayet güzel vakit geçirdim.

Mass Effect 2; ilk oyunun çok daha gerisinde kalıp role playing özelliklerini düşüren bir oyun olmasaydı muhtemelen ilk 5'e rahat girerdi ama bu hayal kırıklığı sebebiyle ben de notunu kırdım. Herkes oynasın diye basitleştirilen oyunların en güzel bir örneklerinden biri. Yine de konusu ve konunun işlenişi, biraz da ilk oyunun hatrı için ilk 10'a koydum (ama puanlandırmada bir önemi olmayacak)

Just Cause 2 ise devasa bir dünyada harika grafiklere oynadığım, son derece eğlenceli bir oyundu. Ama görevlerin bir süre sonra kendini tekrar etmesi sebebiyle ilk 5'e giremedi.

gayet güzel anlatım olmuş , zevk alma yönünden ilk 5 listemiz pek benzeşmesede hemen hemen tüm değerlendirmelere katılıyorum , özellikle Two Worlds konusunda , Predator fanatikliğim olmasa TW 2 gircekti benimde ilk beş listeme :)

vico @

verdiğin gamespot linki daha iyi oldu onu ekliyorum ilk meseja

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 29 Kasım 2010; 16:27:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeanBack

1- Call of Duty: Black Ops
    2-Battlefield: Bad Company 2
    3- Mafia II

3. Fifa 2011
    4. Metro 2033
    5. Mass Effect 2

6. Call of Duty : Black Ops
    7. Assassin's Creed 2
    8. Medal of Honor 2010
    9. Amnesia : Dark Descent
    10.Two Worlds II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 29 Kasım 2010; 16:39:36 >
    4.Fifa 2011
    5.Call Off Duty Black Ops
  • 1. S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
    2. Battlefield: Bad Company 2
    3. Metro 2033
    4. Call Off Duty Black Op
    5. Medal of Honor 2010
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • 1. Fallout New Vegas
    2. Starcraft 2
    3. Civilization 5
    4. Darksiders
    5. Mass Effect 2
    4, Starcraft 2
    5, Mass Effect 2

gördüğünüz gibi her şeyin 2 si guzeldi bu sene, hiç özgün bir yapı, ya da çok çekişmeli geçecek bir liste yok! ne yazık ki!
    4. Battlefield: Bad Company 2
    5. Need For Speed Hor Pursuit
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.