Şimdi Ara

Yıldızlarla Buluşma / Star Talk - Neil deGrasse Tyson

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cosmos: Bir Uzay Serüveni’nde Dünya ve uzayın sırlarını, büyüleyici görsel animasyonlarla açıklayan Neil DeGrasse Tyson, geçtiğimiz yıl eleştirmenler tarafından en iyi reality şov sunucusu olarak seçilmişti. Tyson, National Geographic Channel’ın ilk talk show’u “Yıldızlarla Buluşma”da, internette oldukça popüler olan programını, gece kuşağı şovu konseptiyle izleyicilere sunuyor. Astrofizikçi Tyson, hevesli ve heyecanlı sunumuyla programda, ünlüler, bilim insanları ve komedyenlerle kozmik konulara açıklık getiriyor. Dr Tyson, her hafta gerçekleştirdiği röportajda, özgeçmişleri ne olursa olsun, teknoloji ve bilimin konuklarının hayatlarını nasıl etkilediğini inceleyecek.
    Popüler bilim kurgu, uzay yolculuğu, uzayda hayat, Büyük Patlama, Dünya’nın ve doğanın geleceği gibi alanlarla ilgili konuların tartışılacağı “Yıldızlarla Buluşma”ya, büyük ilgi uyandıracak isimler konuk olarak katılıyor.

Emmy ödüllü belgesel serisi Cosmos:Bir Uzay Serüveni’nin sunucusu,ünlü astrofizikçi Neil DeGrasse Tyson’ın gece kuşağı şovu, Yıldızlarla Buluşma 22 Nisan - 24 Haziran tarihleri arasında her Çarşamba 22.00’de National Geographic Channel’da.

George Takei,Christopher Nolan,Richard Dawkins gibi isimler programa konuk olarak katılıyor.

Nat Geo'nun kendi sitesinde bölümleri bulabilirsiniz.
    http://natgeotv.com/tr/yildizlarla-bulusma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 6 Mayıs 2015; 20:54:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stephen Hawking'de katılırsa güzel olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç bölümünü izledim ve güzel konuşmalar oluyor.
  • Dawkins reise bak bee Allah uzun ömürler versin

Yalnız dublaj iğrenç olmuş.Tyson ve Dawkins'i kendi sesleriyle dinlemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 7 Mayıs 2015; 23:03:09 >
  • İlk iki bölümü izlememiştim.Hatta programı bu konu sayesinde öğrendim.Senin Dawkins yorumunu görünce direk 3'ü açtım izledim.Dawkins'i çok az konuşturmuşlar.Geri dönüş,fikir sorma gibi bir durum olmadığı için peder Dawkins'in videosu üzerine konuşmuş durmuş.Sanki her sözüne bir cevabı var algısı ortaya çıkmış.Programın sonunda bir şey yakaladım.

Peder:''Bir noktada sebepsiz sebeplere ulaşıyoruz.Sonsuz bir gerileme olması mantıklı değil.İşte ben bu noktada tanrı diyorum''
    Neil deGrasse Tyson:''Evrenin bize mantıklı gelmek gibi bir yükümlülüğü yok''
    Peder:''Tanrının da yok''

İşte bilim odaklı insanlarla tartışmanın güzelliği budur.Mantıktan bahseden pedere bile 5-10 saniye sonra ''tanrının mantıklı gelmesi şart değildir'' dedirtebiliyorsunuz.
  • Evet az konuşturmuşlar ama zaten Dawkins'in fikirleri belli ve her çıktığı programda da bunlarla tekrar tekrar vurguluyor.O yüzden biraz da pedere söz hakkı tanımışlar acaba bu konudaki görüşleri ne diye.

Ya bir kere bu adamlarla mantıklı konuşmak için biraz da onların din sınırlarını aşıp günaha girmeleri lazım Peder örneğinde olduğu gibi.Tanrı'nın en azından bahsettiğimiz vahiy kaynaklı Tanrıların mantıklı gelme gibi zorunlulukları vardır.Çünkü kutsal kitaplarında yazdıklarına göre Allah'ın,Jesus'un,Yehova'nın mantıklı gelmediği toplumlara neler yapıldığını biliyoruz.O yüzden ilahi dinlerin Tanrısının o konuda çok da hoşgörülü olduğunu zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Evet az konuşturmuşlar ama zaten Dawkins'in fikirleri belli ve her çıktığı programda da bunlarla tekrar tekrar vurguluyor.O yüzden biraz da pedere söz hakkı tanımışlar acaba bu konudaki görüşleri ne diye.

Ya bir kere bu adamlarla mantıklı konuşmak için biraz da onların din sınırlarını aşıp günaha girmeleri lazım Peder örneğinde olduğu gibi.Tanrı'nın en azından bahsettiğimiz vahiy kaynaklı Tanrıların mantıklı gelme gibi zorunlulukları vardır.Çünkü kutsal kitaplarında yazdıklarına göre Allah'ın,Jesus'un,Yehova'nın mantıklı gelmediği toplumlara neler yapıldığını biliyoruz.O yüzden ilahi dinlerin Tanrısının o konuda çok da hoşgörülü olduğunu zannetmiyorum

Tartışma ortamı çok harikaydı. Ama keşke süre biraz daha uzun tutulabilseymiş. Böyle konular için yarım saat gibi bir süre kafi gelmiyor bana göre.
    Birde tyson ın pedere son sözü söyletmesi canımı sıktı ve peder açısından lafı gediğine yerleştirmiş gibi bir algı oluşturdu çoğu insanda.
    Orda tyson'ın "Mantıksız davranan tanrı güvenirliğini yitirir." demesini bekledim. Peder o konuda daha çok "imamın dediğini yap yaptığını yapma" mantığını savunuyor. Tanrı varsa bile bu düşünce tanrı için geçerli bir düşünce olamaz. Ayrıca peder tanrının basın sözcüsüymüş gibi konuşuyor, hangi kitapta tanrı; "ben mantıklı davranmak zorunda değilim" diye ayet indirmiş merak ediyorum. Eğer hiçbir kitapta yoksa böyle bir mesaj, pederin neresinden uydurduğunu merak ediyorum. Bizde de durum böyle, herkes din konusunda tanrının okey arkadaşıymış gibi konuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaRpKaN -- 11 Mayıs 2015; 15:13:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsedilen yayını izledim. Orada ''Tanrı mantıklı davranmak zorunda değil'' demedi. Tam olarak yazamasam da ''Tanrı da mantıklı gelmek zorunda değil'' demişti. O adamın söylediğine de katılıyorum.
  • 5.bölümün ismi "Richard Dawkins" olacakmış. Dawkins'i tüm bölüm görücez sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LKLC -- 12 Mayıs 2015; 1:20:52 >
  • 3. bölümün ilginç diyaloglarından biri, "Evrimin geçerliliğini ret edemiyorum" diyor peder ve ekliyor "ret edenleri de anlamıyorum"

Tabi tüm inananlar evrim teorisini kabul edecek diye bir şey yok ama ret edemeyenler bunca yıllık yaratılış öğretilerini nasıl bu sürece "adapte" edecek merak ediyorum
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    İncil'i bilmiyorum ama Kuran açısından herhangi bir sorun söz konusu değil. Müslümanların evrim karşıtlığı da Hristiyanlardan alınan görüşlerle ortaya çıkmıştır. Kutsal kitaplarına dayanarak değil.
  • Bu adam bitek bana mı tatlı geliyor çok tatlı tombiş değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ariana Grande

Bu adam bitek bana mı tatlı geliyor çok tatlı tombiş değil mi

Bana da öyle geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Bana da öyle geliyor

Aslında Arianaya laf etmesen iyi birisin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Bana da öyle geliyor

Aslında Arianaya laf etmesen iyi birisin

Tipi gıcık geliyor o kadar

• Türkçe altyazısı yok maalesef..
  • ilk 2 bölümü izledim olağanüstü güzel ve eğlenceli program keşke ülkemizde de olsa ama bu kadar sıcak bir program olmaz sanırım.
  • Altyazılı hiç bir yerde yok bu seri.Dublajlı da çekilmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.