Şimdi Ara

YILDIZ OTOGAZ ''PRİNS SÖNMEZ USTA ''İLE LPG HAKKINDA HERŞEY .... (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.527
Cevap
37
Favori
91.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfson61

    Sönmez ustam merhaba, silverline kit ile yaklaşık 2000 km yaptım herhangi bir sorun yoktu ancak bugün araç kendiliğinden benzine geçti gaz bitti sandım. Daha sonra tekrar gaza geçti. Biraz sonra tekrar benzine geçti. Normalde benzine geçince birkaç kez ötüp susan ses durmadı, düğmeye basarak susturdum yani benzine geçirdim. Daha sonra gidip gaz aldım ve gaza geçirdim. Daha 300 m civarı gitmişken araç tekrar benzine geçti. Bu durum epey tekrarladı.

    Daha önce gazı opetten almıştım böyle bir sorun olmamıştı. Son gazı Po'dan almıştım. Daha sonra shell'den de gaz aldım ama yine aynısını yaptı.

    Bu durumun sebebi sizce ne olabilir?

    merhaba

    eğer sorunun akıt kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız :( muhtemelen basınç sensörünüz (map ) arızalanmıştır .Diğer ihtimaller devir sinyalinin sağlıklı çalışmaması ,kesici valflerden birinin arızalnmış olmadır .son olarak elekrik tesisatında şase yada kopuk olmuş olması olabilir .bunlardan birtanesi bu soruna neden olabilir .sıkmayın canınızı çözülmeyecek bir sorun yoktur .

    selamlar




  • Bugün arıza ile ilgili servise gittim, bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler ve map sensörünün arızalı olduğunu söylediler, ancak sensör ellerinde yokmuş... Ustanın elinde sensörün arızalı olanından birkaç tane vardı. Anlamadığım şey madem sık arıza veren bir parça, neden yedek bulundurmuyor ki???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfson61

    Bugün arıza ile ilgili servise gittim, bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler ve map sensörünün arızalı olduğunu söylediler, ancak sensör ellerinde yokmuş... Ustanın elinde sensörün arızalı olanından birkaç tane vardı. Anlamadığım şey madem sık arıza veren bir parça, neden yedek bulundurmuyor ki???

    kesinlikle size katılıyorum ...
  • Sönmez ustam aracımda kme sistem takılı 2008 yılında taktırdık ve üzerindeki map sensörü ps-cc1 tipi küp şeklindeki eski tip sensör. Geçen ay gaz ayarı için baktırdığımızda aracın benzin haritası oluşmuyor eski tip ecude benzin haritasının oluşmasında map sensörününde etkisi varmış (ingilice katalogtan anladığım kadarıyla). Şu an için değerlerde regülatör basıncı normal 1.10 civarında ama vakum 0 (sıfır) olarak çıkıyor. Aracın gaza ve benzine geçmesinde herhangi bir sıkıntı yok. Map sensörünü yenileyince vakum değeri gelir mi yoksa başka biryerede bakmak lazımmı ? (Hortum bağlantıları kontrol edildi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArmaganT

    Sönmez ustam aracımda kme sistem takılı 2008 yılında taktırdık ve üzerindeki map sensörü ps-cc1 tipi küp şeklindeki eski tip sensör. Geçen ay gaz ayarı için baktırdığımızda aracın benzin haritası oluşmuyor eski tip ecude benzin haritasının oluşmasında map sensörününde etkisi varmış (ingilice katalogtan anladığım kadarıyla). Şu an için değerlerde regülatör basıncı normal 1.10 civarında ama vakum 0 (sıfır) olarak çıkıyor. Aracın gaza ve benzine geçmesinde herhangi bir sıkıntı yok. Map sensörünü yenileyince vakum değeri gelir mi yoksa başka biryerede bakmak lazımmı ? (Hortum bağlantıları kontrol edildi)

    aracın yakıt ve sürüşle ile ilgili br sorunu yok ise böyle kullanabiliriniz .bir problem çıkarmaz tip 3 map sensörü kullanılırsa vakum gelir .mapta bir sorun yok :)




  • selamlar..

    aracım fiat punto 2012 modem 22000km de..servis landirenzo önerdi..
    bende forumdan araştırdım sorunlar varmış enjektör arızası devirsiz çalışma vs.vs.vs.
    siz ne önerirsiniz.. ?
    ne tavsiye edersiniz?
    ankaradayım.
    teşekkürler..
  • Merhaba Ustam,


    chevrolet Cruze 1.6 otomatik vites aracım için hangi sistemi önerirsiniz? bir de ordudayım yakınlarda önerebileceğiniz bir usta var mıdır?

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbsrkc06

    selamlar..

    aracım fiat punto 2012 modem 22000km de..servis landirenzo önerdi..
    bende forumdan araştırdım sorunlar varmış enjektör arızası devirsiz çalışma vs.vs.vs.
    siz ne önerirsiniz.. ?
    ne tavsiye edersiniz?
    ankaradayım.
    teşekkürler..

    pm den sorunuzu cevapladım :) kısaca herşeyden daha önemli olan tek bişey var o da TECRÜBELİ USTA kit 2 sırada gelir .

    selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanil

    Merhaba Ustam,


    chevrolet Cruze 1.6 otomatik vites aracım için hangi sistemi önerirsiniz? bir de ordudayım yakınlarda önerebileceğiniz bir usta var mıdır?

    Saygılar

    bir önceki mesajımda diğer arkadaşa söylediklerim sizin içinde geçerli usta usta usta iyi usta .orduda di tüm servislerle görüşün sektörde eski olan en önemlisi size her koşulda güven veren montaj sonrası sorun olduğunda arkasında duracak sorunlarınızı çözecek usta seçip montajını yaptırın . romano akl prins montajı yaptırabilirsiniz .

    selamlar
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D84605DF8 -- 13 Eylül 2015; 20:38:22 >
  • prinsin yeni çıkan technomax modeli ile silverline'ı kıyaslarsak hangisi tercih edilmeli?
    prinsin kitleri keihin enjektör kullanıyor, o yüzden çok kaliteli deniyor. aynı şey bu yeni çıkan model için de geçerli mi?
    technomax modeli bazı markalardaki obd'li kitlerde iddia edildiği gibi gereksiz yere arıza lambası yanmamasını sağlar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: v.fırat

    prinsin yeni çıkan technomax modeli ile silverline'ı kıyaslarsak hangisi tercih edilmeli?
    prinsin kitleri keihin enjektör kullanıyor, o yüzden çok kaliteli deniyor. aynı şey bu yeni çıkan model için de geçerli mi?
    technomax modeli bazı markalardaki obd'li kitlerde iddia edildiği gibi gereksiz yere arıza lambası yanmamasını sağlar mı

    technomax kiti silverline ve vsı 2 gibi hollanda menşeili değil italyan menşeilidir . tabiki iki ürün ile bu ürünü bir tutmak doğru olmaz .ama diğer italyan kitler ile kıyas içine girilebilir .
  • 1) 2015 toyota corolla 1.6 mds aracım arızalandı. 15 km aracı kullandıktan sonra farklı zamanlarda araç iki defa vuruntu yaptı. 5 km sonra ışıklara 100m kala araç stop etti. hızım 50 civrında idi. Allahtan yol sakindi de aracı sağa yola çektim. durduktan sonra aracı çalıştırmayı denedim ama çalışmadı. 5 dakika sonra çalıştı ve 250 m yavaşça gittim ve araç yine stop etti. 15 dk bekledim ve yine çalıştırıp 500 m gittim.yine stop etti. bir süre bekledikten sona aracı çalıştırabildim ama bu sefer yerinden kalkmadı.ve yol daraldığı için artık orada bekledim. her çalışmadan sonra motor arıza ışığı yanıyordu. sönmesini bekledikten sonra yola koyuluyordum. son çalıştırmada arıza ışığı sönmemişti.
    aracıma haziran ayında prins silverline lpg sistemini taktırmıştım. 2 yıl lpg sistemi ve motor Garantisi var. ilk önce lpg firmasını aradım. çünkü yetkili servisler lpg sistemi takıldığında motor arızalarını garanti kapsamı dışına alıyorlar. lpg firması aracı çekici ile getirmemi istedi. gittiğimizde aracı bilgisayara bağladılar. beynin 1047 nolu hata verdiğini belittiler ve hata kodunu sildiler. araç kontrol edildiğinde bi sıkıntı yok dediler. usta 10 dk teste çıktı. sorun yok dedi. ben de 15 dk sanayide dolaştım. araçta sıkıntı yoktu. servise döndüğümde usta bazı tanıdık toyota ustaları ile görüştüğünü ve hata kodunun EKSANTRİK MİL KONUM HATASI olduğunu söyledi. yapacakları bi şey olmadığını toyota yetkili servisine götürmemi söylediler. sabah TOYAN yetkili servisine aracı bıraktım. bakalım ne diyecekler.
    internette hata kodu ile ilgili sorun yaşayanlar var .lpg den dolayı yetkili servis topu lpg firmasına atıyor. lpg firması servise atıyor.
    aracı alırken bu ikilem beni de korkutuyordu. insanın korktuğu başına gelir derler ya. hayırlısı.
    2) servis raporu : "Araçta lpg mevcut. araç test cihazına bağlandı. arıza kodu görülmedi. check modda kullanıldı. seyir halinde stop etme görülmedi. tekrar aynı arıza görülürse aracın subap kapağı - külbütör kapağı sökülecek. iticiler kontrol edilecek walfmatik ve walfmatic gövde grubu kontrol edilecek. araç lpg takılmış. güç kaybından da bu aızayı yapmış olabilir. lpg ayarlarının kontrol edilmesinde fayda var." şeklinde açıklanmış. inşallah aynı sorunla bir daha karşılaşmam. şu an aracı korkarak kullanıyorum. şu an yapacak bir şey olmadığını aynı sıkıntıyı yaparsa bu sefer toyota yol yardımını çağırmamı söylediler.
    sönmez hocam yardımcı olursanız sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkafkas

    1) 2015 toyota corolla 1.6 mds aracım arızalandı. 15 km aracı kullandıktan sonra farklı zamanlarda araç iki defa vuruntu yaptı. 5 km sonra ışıklara 100m kala araç stop etti. hızım 50 civrında idi. Allahtan yol sakindi de aracı sağa yola çektim. durduktan sonra aracı çalıştırmayı denedim ama çalışmadı. 5 dakika sonra çalıştı ve 250 m yavaşça gittim ve araç yine stop etti. 15 dk bekledim ve yine çalıştırıp 500 m gittim.yine stop etti. bir süre bekledikten sona aracı çalıştırabildim ama bu sefer yerinden kalkmadı.ve yol daraldığı için artık orada bekledim. her çalışmadan sonra motor arıza ışığı yanıyordu. sönmesini bekledikten sonra yola koyuluyordum. son çalıştırmada arıza ışığı sönmemişti.
    aracıma haziran ayında prins silverline lpg sistemini taktırmıştım. 2 yıl lpg sistemi ve motor Garantisi var. ilk önce lpg firmasını aradım. çünkü yetkili servisler lpg sistemi takıldığında motor arızalarını garanti kapsamı dışına alıyorlar. lpg firması aracı çekici ile getirmemi istedi. gittiğimizde aracı bilgisayara bağladılar. beynin 1047 nolu hata verdiğini belittiler ve hata kodunu sildiler. araç kontrol edildiğinde bi sıkıntı yok dediler. usta 10 dk teste çıktı. sorun yok dedi. ben de 15 dk sanayide dolaştım. araçta sıkıntı yoktu. servise döndüğümde usta bazı tanıdık toyota ustaları ile görüştüğünü ve hata kodunun EKSANTRİK MİL KONUM HATASI olduğunu söyledi. yapacakları bi şey olmadığını toyota yetkili servisine götürmemi söylediler. sabah TOYAN yetkili servisine aracı bıraktım. bakalım ne diyecekler.
    internette hata kodu ile ilgili sorun yaşayanlar var .lpg den dolayı yetkili servis topu lpg firmasına atıyor. lpg firması servise atıyor.
    aracı alırken bu ikilem beni de korkutuyordu. insanın korktuğu başına gelir derler ya. hayırlısı.
    2) servis raporu : "Araçta lpg mevcut. araç test cihazına bağlandı. arıza kodu görülmedi. check modda kullanıldı. seyir halinde stop etme görülmedi. tekrar aynı arıza görülürse aracın subap kapağı - külbütör kapağı sökülecek. iticiler kontrol edilecek walfmatik ve walfmatic gövde grubu kontrol edilecek. araç lpg takılmış. güç kaybından da bu aızayı yapmış olabilir. lpg ayarlarının kontrol edilmesinde fayda var." şeklinde açıklanmış. inşallah aynı sorunla bir daha karşılaşmam. şu an aracı korkarak kullanıyorum. şu an yapacak bir şey olmadığını aynı sıkıntıyı yaparsa bu sefer toyota yol yardımını çağırmamı söylediler.
    sönmez hocam yardımcı olursanız sevinirim.

    merhaba

    öncelikle geçmiş olsun .yaşadığınız sorun kesinlikle karşılaştığım bir sorun değil bunun yanı sıra sorunun lpg kaynaklı oldugunuda düşünmüyorum . egzantrik konum sensörünün kendi sorunu kaynaklı görünüyor .dediğim gibi gibi sorun lpg bağlantılı değil .eğer devir sinyali bu sensörden alınmış ise devir kaynağınıın yerini her ihtimale karşı değiştirmenizde fayda var .bu konu ile ilgili dönüşüm yaptığınız lpg servisi ile görüşün .




  • teşekkürler. bu arada bugün yine yolda giderken motor arıza ışığı ve kaygan yol uyarı ışığı birlikte yandı. kenara çektim ve aracı stop ettirip tekrar çalıştırdım. yine uyarı ışıkları sönmedi. ama önceki yaşadığım duruma göre araç yola devam edebiliyordu. aracı durdurdum ve bu sefer toyota yol yardımını aradım. 1 saat sonra ekip geldi ve aracı bilgisayara bağladı. ilk dediği bu durum kesin lpg den kaynaklı dedi. bilgisayarın p107 hata kodunu gösterdiğini ve bunun manifoldlarla ilgili olduğunu, lpg servisinden yardım istememi belirtti. hata kodunu sildikten sonra aracı 3 dk benzinde sonrada 3 dk lpg de test etti. lpg de boşta iken aralıklarla baya bi gaza bastı ve şu an kullanabileceğimi belirtti. lpg servisini aradım ama ulaşamadım. bayram tatilinde olabilirler diye düşünüyorum. toyota ekibi aynı durum yaşandığında aracı lpg servisine götürmemi istedi. bana form vermelerini istedim ama gezici servisler form vermiyorlarmış. aracın durumunu sisteme kayıt ediyorlarmış. geçen sefer ki hata kodu ile şimdiki hata kodunun farklı olması moralimi de bozdu.




  • Merhaba;

    2006 model golf 1.6 Fsi otomatik aracıma lpg taktırmak istiyorum, bir ara fsi de lpg sıkıntılı diyorlardı şu an son durum nedir ? tasarruf oranı % kaçtır ? fiyat olarak ne kadara mal oluyor ? ayrıca fsi araçlarına lpg taktırmış olan arkadaşlar var ise yorumlarını alabilirmiyim, desteklerinizden ötürü teşekkür ederim.
  • tkafkas T kullanıcısına yanıt
    yine üzerine basa basa söylüyorum bu sorunlar pg den çok uzak sorunların aracın manifolt basın sensörü ve bu sensörün elektrik tessatı detalı olarak kontrol edilmeli .bu tarz sorunları hiç yaşmadım .ama yetkili toyota servsinin çok basit bir sorunu çözemdiğine de şahit olmuş biri olarak söylüyorum .özel ve işinin ehli bir ustdadn yardım almanı tavsiye ederim .cihaza bağla konu lpg işl ealakalı de tama de ama çözüm üreten bir açıklma yap sebep sonuç ilişkisini göster anlıyayım .bu arıza kodunun lpg ile ne alkası var onu bir açıklasalar başım gözüm üstüne ....AMA BAŞTAN SAVMA BİR SERVSİS HİZMETİ VERİLMİŞ !!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seamadankara

    Merhaba;

    2006 model golf 1.6 Fsi otomatik aracıma lpg taktırmak istiyorum, bir ara fsi de lpg sıkıntılı diyorlardı şu an son durum nedir ? tasarruf oranı % kaçtır ? fiyat olarak ne kadara mal oluyor ? ayrıca fsi araçlarına lpg taktırmış olan arkadaşlar var ise yorumlarını alabilirmiyim, desteklerinizden ötürü teşekkür ederim.


    ilk dönüşümünü yaptığımız fsı passat 4. yılında ve sorunsuz kullanıyor :) % 30 tasarrufunuz olur .binici kullanıcılar için mantıklı .
  • 2013 MODEL VOLKSWAGEN JETTA 1.4 TSI (MOTOR KODU CAXD)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sönmez usta-yıldız otogaz -- 7 Ekim 2015; 15:56:26 >




  • 1.4 TSI volkswagen jetta




  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.