Bildirim
@yılda 16-17 bin km yapana dizelmi@
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ben yılda 25 bin falan yapıyorum ve benzinli kullanıyorum
dizele hiç eğilimim olmadı
belkide dizel almalıyım.
ama 15 bin km için herhalde hiç düşünmezdim.
birde bu kaç yıl kullanacağınada bağlı
2 sene kadar kullanmayıp hedefliyorsan paranda yetmiyorsa dizele gerek yok bence. -
yılda 15-20 bin km yapsanda bence dizel almalısın.benim gibi 500 km de bir benzinliğin yolunu tutman piskolojini bozmasın. -
ALmışken dizel al -
dizel bir otomobil benzinliye göre marka model farklılığı olmasına ragmen en az 3.000 - 4.000 ytl farkeder oda motor hacmi değişmiyorsa (1,6 dan 1,9 a gibi)
dizel araç benzinliden daha sık bakıma girer biri 10.000 km diğeri 15.000 km gibi
dizel aracın bakım maliyetleri benzinli araca göre daha fazladır 100-120 benzinli 150-230 dizel gibi
dizel araba kullanmak alışkanlık ister yüksek devirle kullanma zorunluluğu ve daha gürültülü olmak gibi
sonuç olarak senede 40.000 km altında kilometreler yapıyorsanız dizel araç gereksizdir.
Not: eğer alacağınız ticari araç ise bişey diyemem ama gerçekler böyledir. -
en az 45-50 bin yapman lazım yılda.dizel alabilmen için -
birde şu var dizeller gerçekten pahallı özellikle vw serisinde... -
Vw aşırı abartı Jetta dizel 53 milyar gibi bişi sınıfını çok çok aşıyor
quote:
Orjinalden alıntı: serkes
birde şu var dizeller gerçekten pahallı özellikle vw serisinde...
-
evet dizel araç alırken 3 - 4 bin ytl fazla veriyosun ama satarkende ona göre bi artısı olur heralde diye düşünüyorum şahsen geçen ay başı eşim için yeni bir araba aldık senede yapacağı km 5 - 10 bini bulmaz yinede dizel aldım araca ilk yakıtı aldığımızda 693 km 46.7 lt*2480=115.8 ytl olunca iyiki dizel almışız diye düşündüm benzinli olsaydı ne kadar olurdu yani az km yapsanda dizel ayrı bir zevk diye düşünüyorum herkeze saygılar -
bende sonunda kafayı yiyeceğim bi tarafta doğru olna bakım masrafları ilk alışta 3-4 milyar fazla vermek gibi eksiler bi tarafta bi depo ile benzinliye göre çok farklı fiyata yol gime imkanı nasıl karar vereceğim çözemedim sanırım şöyle yapacağım
ilk olarak alacağım marka modeli belirleyip dizel ve benzinli arasındaki 5 yıla göre maliyet hesabı yapıp ona göre karar vermek daha mantıklı olacak sanırım -
valla bu aracı alıp kullanıcınağınız zaman göre değişir. sıfır alıp 5 sene kullanırım yılda 17 bin km yaparım..diye bir hesap yapalırsa kabaca..
dizel araç ortalam 150 ykr yaksa 150*17000km=2550 ytl yakıt 1 yılda
benzinli araç 230 ykr yaksa ortalama=230*17000km=4250 yakıt.1 yılda.
bakım ücretleri 17bin km boyunca dizel için 450 benzin için 250 diyelim..şimdi 4250-2550=1700 bundan bakım farkınıda çıkalım.=1500 ytl yakıt ve bakım masrafları düşüldüğünde 17000 bin km boyunca yapacağın tassarruf.yılda.budur.5 yıl kullansan 5*1500=7500 ytl..5 yılda kar edersin..
ancak dizel alırken 4000 ytl yi fazladan peşin vericeğini düşünürsen kalır.3500 ytl..hadi dizel olduğu için benzinliden daha fazlaya sattın.2000 ytl de öle kuratardın diyelim .. 5 senede 5000 ytl kar edersin.. oda 17 bin yaparsan gerçekten..
değermi bence değmez bu oratalama maxsimum rakamdır .. yılda 30 bin üstü yapanlar için dizel karlı olur..birde arabayı 5 senden önce elden çıkarmak istersen külliyen zarar edersin..
-
artık araba işi yatırım olmaktan çıktı şimdi yatırıpta 4 sene sonra alacağım hesabı yapacağına zaten fazla kilometre yapmıyosun al benzinli kalan paraylarada al bi güzel plazma tv bide ses sistemi olmadı oturma odanın mobilyalarını deyiş olmadı güzel bi tatile çık yani bi acil ihtiyacını yap hayat standartını yükselt biraz zorunun adı nedir azıcık kendini düşün zaten doğru dürüst araba kullanmıyosun kullandığın zamanda niye dizel dırdırı çekesin -
Arkadaşın birisi eline sağlık oturup hesabını yapmış. Fakat unuttuğu bir madde daha var: Yıllık vergileri. Orta sınıf araçlar için (307, Jetta, Megane, Focus vs... ve daha üstü), 1.6 motor benzinli bulabilirsin ama dizel dersen 1.6'nın üstüne çıkıyorsun ve bu da yıllık vergide ortalama 1000 YTL fazla ödemek demek.
Fazla söze gerek yok. Yılda 30.000 km altında kullanıyorsan kesinlikle benzinli alacaksın... Ama yok, ben WC'ye bile otomobilimle gidiyorum dersen tabii ki dizel. -
Aslında belli markalar hariç diğer markalarda artık binek dizellerde 1.6'nın üzerine çıkmamaya başladı. Vergi konusu alacağın araca göre değişebilir. Ama gerçekten senede 30.000 üstü için dizel gereksiz. Gerçekten 30.000'den fazla yapmayacaksan vereceğin farkla opsiyon eklettirebilirsin. -
quote:
Orjinalden alıntı: Orcunsau
Aslında belli markalar hariç diğer markalarda artık binek dizellerde 1.6'nın üzerine çıkmamaya başladı. Vergi konusu alacağın araca göre değişebilir. Ama gerçekten senede 30.000 üstü için dizel gereksiz. Gerçekten 30.000'den fazla yapmayacaksan vereceğin farkla opsiyon eklettirebilirsin.
Özür dileyerek:
30.000 altı olacaktı her halde... -
Şöle bir yanılgı da var arkadaşlar.
Bu arkadaşımız benzinli de alsa dizel de alsa aynı km yapmazzz
Adam gider benzinli alır. Çok yaktığını hissettiği zaman zaten fazla km yapmaz.
Ancak dizel aldığı zaman az yakacağını bilir, gezer tozar piknik yapar bilmemne yapar...ve çok km yapar...
Sonuç olarak:
(değerler tamamiyle sallamasyondur)
Benzinli alsa: 15.000 km yapar
Dizel alsa :25.000 km yapar
Bu da var yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 28 Ağustos 2006; 23:45:59 > -
Öyle diyorsunuz da, valla ben hiç bir şekilde kesinti yapmam ve yılda 15-17 binden fazla kullanamam. Böylesi de var yani
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Ancak dizel aldığı zaman az yakacağını bilir, gezer tozar piknik yapar bilmemne yapar...ve çok km yapar...
Sonuç olarak:
Bu da var yani
-
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Sonuç olarak:
Bu da var yani
kesinlikle doğru -
focus 1.6 tdci kullanıorum eğer bu arabanın benzinlisini almış olsaydım 5.000 ytl fazla para vercektim...
benzinli focus 8.7 litre yakıo benimki 6.5 litre yakıo( fabrika verisi 6.2)
8.7 x 2.88 = 25,056 (95 oktan)
6.5 x 2.5 =16.25 (euro disel)
yani her 100 km de 25-16=9 ytl kardayım...
10.000 km de 900 ytl yapar bu...
Benimkinin bakımı her 15.000 km de bir oluo, yanımıosam benzinli focus da öyle.
15.000 km bakımı için 190 milyon yada 170 milyon gibi bi şe ödemiştim. benzinli de bundan 50 ytl daha ucuz olsun...
motor hacimlerinden dolayı vergileri de aynı...
2. el focuslara baktıımda benzinli focusun en pahalısıyla dizel fcusun en ucuzu arasında 2500 ytl fark var...
arabam 23.000 km de ( 11 ay oldu alalı) yani bu durumda yukardaki km hesabından 900 x 2.3=2.070 ytl karım var benzinli focusa göre... 50 ytl de serviste zarar ettim 2070-50=2020 ytl
şimdi arabamı satsam 480 ytl zarar etmiş oluorum( en ucuz dizelle en pahalı benzinliyi karşılaştırdığımı unutmayın arkadaşlar)
ama 5000 km sonra satarsam (10000 km de 900 ytl kar yapıosam 5000 ytl de 450 ytl kar yaparım, böylece 480 ytl lik kaybımı da gideririm),ki bu yaklaşık 3 ay sonrası demek, bu da arabayı aldıımdan 14 ay sonrası oluyo, hiç zarar etmemiş olcam.
yani arabayı aldıımdan 1.16 yıl sonra direk kar etmeye başlıyorum....
siz 17000 km yol yapcam demişsiniz yani bu durumda 28000 km(23.000+5000) de bu dizel arabanın kara geçmeye başlıyacağını bildiğimize göre sizde 19,67. ayda kar etmeye başlıycaksınız. Bu da 1,58 yıl demek
yani kabaca 1.5 yıl sonra arabaya bindiğiniz her km de kara geçiyosunuz...
peki sorun çıkarma olayını düşünelim. Biliyosunuz ki budizellerde turbo var sorun çıkardığında 4000-5000 ytl niz gitcek. onun da çözümü var arkadaşlar. eğer gerçekten korkuyorsanız bundan;
bu focuslarda ( butun fordlarda hatta) yıllık garantinizi 330 ytl karşılığında arttırabiliyosunuz. Yani 3 sene daha arttıriim deseniz ki zaten kendi garantisi 2 yıl oluo; 990 ytl fazladan para ödersiniz. arabanız 5 yıl garantili olur. Bu da size fazladan bi 10000 km yapmanız demek kar için...Frod kullandığım için bu örneği verdim diğer firmalar ne yapıo bu konuda bilmiyorummm...
açıkca anlatmaya çalıştım dizel benzinli farkını. Gözden geçirmemiz gereken başka bi dizel masrafı varsa onu da ekleriz sorun değil
dizel focusla benzinli focusun(ghia1.6 115 bg) performanslarının hemen hemen aynı olduğu söylememe gerek yok sanırım...
Bu hesapları böle dizel benzinli karşılaştırması yapan topiclerde TrCapital arkadaşımız yapardı ama şimdi o yok galiba yerini doldurmaya çalıştım kendimceonu da sevgiyle anıyor ve hepinize iyi geceler diliyorummm
-
kardeş yadıklarının çoğuna katılıyorum
fakat dizel arabayı yüksek devirde kullanmak gerekir demişsin.
benim aracım dizel.
çoğu zaman 2000 devirin altında kullanırım eğer sakin kullanımda isem.
fakat arac sollayacak falan olursam gaza hafif basmam yetiyor.
torku sayesinde hemen topluyor.
bi çelişki yok mu sence?
saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: mozdemir555
dizel bir otomobil benzinliye göre marka model farklılığı olmasına ragmen en az 3.000 - 4.000 ytl farkeder oda motor hacmi değişmiyorsa (1,6 dan 1,9 a gibi)
dizel araç benzinliden daha sık bakıma girer biri 10.000 km diğeri 15.000 km gibi
dizel aracın bakım maliyetleri benzinli araca göre daha fazladır 100-120 benzinli 150-230 dizel gibi
dizel araba kullanmak alışkanlık ister yüksek devirle kullanma zorunluluğu ve daha gürültülü olmak gibi
sonuç olarak senede 40.000 km altında kilometreler yapıyorsanız dizel araç gereksizdir.
Not: eğer alacağınız ticari araç ise bişey diyemem ama gerçekler böyledir.
Benzer içerikler
- hyundai fiyat listesi
- saf su antifriz karışımı
- enjektör temizleyici nasıl kullanılır
- egzozdan yağ gelmesi
- motor yağını üstten çekmek
- suzuki jimny 5 kapı fiyat
- akü markaları
- ami buggy
- toyota corolla cross 1.8 hybrid kullanıcı yorumları
- ssangyong actyon
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X