Şimdi Ara

YILBAŞI KUTLARKEN NEDEN NOEL ŞAPKASI TAKIYORUZ ? [EDİTLENDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni yılda pişirilip ailecek yenen hindi hristiyanların şükran gününün taklidi. Noel şapkası, çam ağacı noel. Ekmeğin kutsallığı tek tanrılı dinlerin de gerisinde inka zamanlarından kalma bir inanç. Pirincin tek tanesinin bile kalmadan yenmesi Japonların shinto inancından geliyor. Bir elinle diğer kolunu dirsekten tutarak yapılan kol hareketi (hakaret olan) İtalyanların hareketi. Tüm parmaklarınızı avucunuzun üstünde birleştirerek yaptığınız "Lezzetli" işareti de İtalyan özlü.

Saysak daha neler neler taklit.

Ha derdimiz noel şapkasıysa kendi adıma konuşayım, hoşuma giden, eğlenceli ve benimsenmesi hoş olan bir gelenek. Şapkayı takmak beni hristiyan yapmıyor. Kiliseye girdin diye hristiyan, camiye girdin diye müslüman olmuyorsun. Hiçbir insanın inancını sorgulamaya hiçbir insanın hakkı yok. O yüzden bırakın insanlar şu dandik ötesi senede eğlenecek bir şeylere sorgulanmadan sahip olabilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: arsızdentist

üstte konu sahibi direk yazmış;

SADECE ŞUNU SRUYORUM.

NOEL VE YILBAŞI FARKLI ŞEYLER

NEDEN YILBAŞINI NOELİ KUTLAR GİBİ NOEL AĞACI VE NOEL ŞAPKASIYLA KUTLUYORUZ ????

SORUM BU!!

DİNİ BİR SORU DEĞİL

ALLAH AŞKINA GÖTÜNÜZDEN ANLAMAIN BİŞEYİ DE YA ALAHALLAAAA ÇEMKİRMEYE YER ARIYOSUNUZ

islam hater'lığının buralardaki yaygınlığını da biliyoruz, kimsenin kimseye karışma hakkı zaten yok ve yüksek iq değerinizi başka konularda kullanın burada işlemediğini görüyorum çünkü, dine karşı öfke öyle bi noktaya gelmiş ki dinci gerici kesimden pek farkı yok bunun. forumda insanların yaptığı böyle birşeyi sormak tacize girmez kafayı sanırım gece olmadan önce yaşamaya başladınız? ayrıca taciz hissi yaşıyosanız engelleyin bloklayın napıyosanız yapın zorla gelip yazmadığınızı düşünüyorum

Alıntıları Göster

Artık boğazımıza kadar siyasal islam ile batırıldığımızın ve buna tahammülümüzün kalmadığı açıkça ortada, insanlar özgürlüğü özledi, ulaşılabilirliği özledi. Artık kısıtlayıcı baskılayıcı sorulardan herkes bıktı usandı, bu da böyle cevaplar almasına sebep oluyor. Ayrıca başlığa ayrıntı bile girmeden dümdüz sormuş adam, tabi ki de herkes artniyetli düşünecek, kaldı ki soru hala saçma. Akıllı bir birey iki saniye düşünerek insanların yılbaşında neden çam ağacı süslediğini veya şapka taktığını anlayabilir. Kimsenin amacı dini bir ritüel gerçekleştirmek değil, ülkemizi bırak yurtdışında ki insanların dahi noel kutlama amacı tamamen eğlenme amaçlı, kimse artık bu yüzyılda dini olayları önemsemiyor. Ha sorunun saçmalığına gelince, ister dini amaçlı noel kutluyordur o yüzden şapka takar, ister eğlenme amaçlı takar, ister özeniyordur o yüzden takar, bunun bir çok cevabı vardır, fakat herkesin sinirlerinin gergin olduğu bir dönemde, özellikle başımızda seküler toplumun zevklerini baskılayan fakat kendi geleneklerini virüs olmasına rağmen umursamadan sürdürmeye devam eden bir diktatör ve insanların ne yaptığına karışan yobaz bir toplum varken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Noel kutlamalarında kullanılan ağaçları, süslemeleri, şapkaları vs. artık Hristiyan olmayanlar da kullanılıyor. Evrensel oldular. Yani evinde yılbaşında bir yılbaşı ağacı bulundurmak, odanı süslemek, Noel şapkası takmak vs. Noel kutladığını göstermiyor. Biz yeni yılı kutluyoruz ve Dünya'daki diğer ülkeler yeni yılı kutlarken ne tür süslemer kullanıyorlarsa, ne tür şapkalar takıyorlarsa biz de onları kullanıyoruz.

Ha, sen bu tür süslemeleri, şapkaları bir din sembolü olarak görüyorsan takmamak senin elinde tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shraw657 -- 31 Aralık 2020; 17:36:15 >
  • https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turklerde-nardugan-bayrami-nedir-ayaz-ata-kimdir-hayat-agaci-nedir-322575h.htm

uzun uzun açıklanmış eski Türk'lerden gelen nardugan ile yılbaşı bağlantısını yani bizim geleneğimiz zaten bu aslında.

• Pikelenjelo kullanıcısına yanıt
    Bimden 2.5 liraya aldım hocam takılır
  • Batıya özenmek istemiyorsan Batı'nın bulmuş olduğu bir çok teknolojiden uzak durman lazım yorumlara taklitçilik yazmanın sebebini anlamadım senin hayatın taklitle geçecek bu ülkede
  • Bu hızla gidersek ilerde noelide kutlarız. Dizilerde ağaç süslüyorlar. Marketler bütün hindi satar. Yutubırlar zaten ayrı bir dünya.

Al meyveni çerezini içkini yılbaşını kutla. Nedir bu özenti.

• Sadece başlığı okuyup yorum yazanlar olmasa aslında sorduğum sorunun cevabını alıcam da adam başlığı okuyup sinirlenip gelip bana sayıp sövüyo

• quote:

Orijinalden alıntı: hynque

Batıya özenmek istemiyorsan Batı'nın bulmuş olduğu bir çok teknolojiden uzak durman lazım yorumlara taklitçilik yazmanın sebebini anlamadım senin hayatın taklitle geçecek bu ülkede

Bırak bu osmanlı kafasını (matbaanın geç gelişi) İyileri al gereksizleri alma.

Gerçi bunları üretip satanlarda para kazanıyor. Herşey tüketim toplumu olmamız için...

• Evine noel ağacı dikenler yüzünden dünyada çam ağacı kalmadı. Küresel ısınmayı bu adamlar arttırdı.

• Noel baba dediğin babadan zengin olan bir elemanın fakir halk'a babasının hayrına yardım ettiği bir insan. Daha sonra hristiyanlar bu elemanı ölüyü diriltiyor paylaştığı yiyecekler tekrar çoğalıyor falan filan diyerek adına kilise yaptırıyorlar.

Noel baba şapkası veya kostümü diye bir şey yok. Satış yapan insanların bayram'ı temsil etmesi için bol keseden kırmızı giydirilmiş ak sakallı şişko bir adam var.

Misal aşşağıda ki resimde noel şapkası dediğin bildiğin rus gelinlerin giydiği şapka.

YILBAŞI KUTLARKEN NEDEN NOEL ŞAPKASI TAKIYORUZ ? [EDİTLENDİ]

rus Düğün şapkası

Aşşağıda ki de senin noel şapkası dediğin halbuki herhangi bir dinle alakası olmayan kapitalizm markalaştırması bir şapka.

Aşşağıdaki de senin noel şapkasız versiyonun.

Alıntı

metni:
    noel şapkası noel ağacı gibi şeyler yılbaşı değil noelde kulanılacak şeyler.

noel'de kullanılacak şeyler= fetöcülerin bir taraflarından uydurduğu kutlu doğum haftasına vs attırmaya çalışarak propaganda yapması.

Neymiş efendim," hesap kitap yapmışlar peygamber efendimiz şu hafta içinde doğmuş olabilir miş. Bu hafta bilmem kaç salavat getirenin duaları kabul oluyormuş."

Noel ağacı diye bir şey de yok. Almanlar kafasına göre ağaç süslüyor bundan 150 yıl önce ingiltereye götürüyorlar. Kralin eşi bunu çok beğenip sağa sola dekor niyetine yaptırmaya başlayınca diğer zenginler görüp özeniyor. Malum büyükçe yer kaplayan süs eşyasının zaten kullanabileceği bayram sayısı iki tane. birisi noel diğeri cadılar bayramı. Cadılar bayramının mantığına uygun olmadığı için bu süs eşyası sadece noel'de çıkarılabildiği için ile özdeşleşmiş.

Özet:200 yıl öncesine bu kostümlerin/ağaçların hiçbiri piyasada yoktu. Tüketim toplumlarının oluşup kudurmasıyla beraber...

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

La sana demedim. Yukarda bi arap bozması var ona diyorum. Alıntı yapamadım

özentilik yapma! kendi değerlerine sahip çık!

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Alıntıları Göster

Hristiyanın bulduğu elektriği kullanma, interneti kullanma, tv yi izleme, bilgisayarı kullanma, hristiyanın yaptığı arabaya binme. Otur mağaranda elinle ateş yak, hristiyanın çakmağını kullanma, özenti olma değerine sahip çık!

• izayoi kullanıcısına yanıt
    B L O K !
  • yılbaşı putperestlerin bayramı hristiyanların arasına sokulmuş bir bidat ayın nazar boncuğu gibi hristiyanlıkta bile yok january janusdan gelir yani siz aklınız sıra yalandan hz isanın doğum günün kutluyorum diyorsunuz ama janus putunun doğumunu kutluyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Alıntıları Göster

peki..noel babanın turkiyede doğduğunu biliyor muydun?

kendi değerine sahip çık deyip fantasik arap masalları anlatıyorsun bize.

önce sana verdiğim yanıta cevap verecek yüzün olsun

• Keşke baban prezervatif taksaydi bu sorunların olmaz dı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.