Şimdi Ara

YILAN HİKAYESİ (0 Araç alımı 55.000-60.000TL)- C Sınıfı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2014 Ekim gibi başlayan araç alım macerasını sizlerle paylaşmak istedim.(Aşağıda anlattıklarım kronolojik sıraya göre gitmekte olup toplamda 4 aylık bir süreci kapsamaktadır.) Beklentilerim aracın donanımlı olması ve yakıt açısından üzmemesiydi. Lafı uzatmadan başlayayım.

RENAULT: Öncelikle Megane 3 1.5 DCI bakıldı. Touch donanım seviyesiydi baktığımız araç. 57.000 TL'den aşağı inmediler.(1.5 DCI 90) Yakıt olarak memnun edeceğinden şüphem yoktu fakat Touch donanım beni tatmin etmemişti. Manuel klima, ESP'nin olmayışı gibi eksileri vardı aracın. O yüzden bana pek mantıklı gelmiyordu.

VW: VW bayisine uğradım. Makyajlı Jetta lafları dolanıyordu forumda. İnternetten araştırdığım kadarıyla araç hoşuma gitmişti. (Donanım olarak Comfortline) Comfortline Golf'ten artıları çoktu. 1.2 TSI Jetta Comfortline Manuel sorduğumda istediğim kombinasyonda aracın 3 ay sonra gelebileceği söylendi. Daha sonra Jetta'daki motorun 1.2 TSI 8V (Yani eski nesil) olduğunu öğrenince Jetta dan vazgeçip, Golf'e yöneldim. 1.4 TSI Comfortline+Sürüş konfor paketli araç için 61.000 gibi bir fiyat aldım. Bu seçenek hoşuma gitmişti, düşüneyim deyip ayrıldım.

SKODA: Öncelikle Yüce Oto'ya (Doğuş Oto'ya) Octavia'yı 1.2 TSI Elegance donanım seçeneğiyle Manuel şanzımanı kombine edip getirmediği için en içten selamlarımı yolluyorum (!) Jettadaki motorun eski nesil olması münasebetiyle Octavia'ya yöneldim. 1.2 TSI Manuel'i en yüksek Optimal donanım seçeneğiyle alabiliyormuşuz. Optimal seçeneği de beni tatmin etmedi.(Hız sabitleyici ve birkaç donanım eksiği vardı.) Elegance alalım dedik. Fiyat oldu 67 küsür. Niye böyle olduğunu sorunca da DSG şanzımanla geliyor denildi. "DSG istemiyorum, sorunlu bir şanzıman olduğunu biliyorum" demeye kalmadan, satış temsilcisinden "Sorunlu olsaydı şu an serviste kuyruk olurdu." gibi bir cevap aldım. Teşekkür edip çıktım.

FORD: Ford Focus Sedan 1.6 TDCI 115 Style'a yoğunlaşmıştım. Aracın dış tasarımı gayet iyi. Style donanımda bir iki donanım eksiği olsa da aklıma yattı araç. Tabi bahsi geçen araç makyajsız Focus'tu. Keza herşeyi alt üst eden şey ise aracın iç hacmiydi. Daha doğrusu hacimsizliğiydi. Bir de araç çok basık geldi bana. Ön koltuğu kendime göre ayarladım. Arka koltuğa geçince hiç rahat etmedim. Diz mesafesi falan kalmamıştı. Üstüne bir de makyajlı Focus'un iç tasarımını vs görünce makyajsız Focus defteri de kapandı.

HYUNDAİ: Aklımda hiç yokken bayiye uğradım. I30 1.6 CRDI Manuel Elite donanım açısından çok iyiydi. Ama fiyatı yüksek kalıyordu. Style donanımı ise 62.000 gibi bir fiyata bırakabileceklerini söylediler. Tabi buradaki araç da makyajsız..

HONDA: Önceki araç LPG'li ve atmosferik olduğu için Honda bayisine giderken ayaklarım geri geri gidiyordu aslında... 1.6 Civic Elegance ECO OTM + LPG için 65.000 gibi bir fiyat aldım. Donanım olarak en beğendiğim araç bu olmuştu. Ama 65.000 gibi bir para verip LPG ve atmosferik ikilisini kullanmak aklıma yatmıyordu. (65.000 biraz bütçeyi de aşıyordu tabi...)

TEKRAR VW: B8 Passat gelmeden B7'lerde güzel indirimler yapıldığını duydum. Ama yakıt açısından pek iyi şeyler söylenmediği için vazgeçtim. Ayrıca B7'ler de kapış kapış gitmiş. (64'e falan verdiler diye biliyorum.)

*Opel Astra 1.3 CDTI çok hantal kalıyordu. 1.6 CDTI da pahalı olduğu için düşünmedim. Toyota'yı ise atmosferik olduğu ve dizellerin sorunlu olduğunu düşündüğüm için, ayrıca da fiyat olarak da yukarda bulunduğu için eledim. (E Civic de atmosferikti diyen olursa, Civic'in donanımları cezbettiği ve garanti bozulmadığı için düşündüm)

........................................

Renault sayfasında dolanırken Touch Plus adı altında bir donanım olduğunu farkettim.Touch donanımın ismini değiştirip milleti kandıracaklar deyip tam sövecekken donanım sayfası açıldı. İncelemeye koyulmuştum tabi. Touch'a ilave olarak başta ESP olmak üzere Dijital Klima+Far sensörü+Yağmur sensörü+Led Gündüz farları+Alüminyum alaşımlı jantlar ve hatırlayamadığım bir kaç donanım daha eklenmişti. İşin ilginç yanı ise bu donanımların hepsi Touch donanıma ilave 500 TL farkla sunuluyordu.

Ertesi günlerde başka şehirden bir arkadaşım aradı ve Golf 1.2 TSI Comfortline+Tungsten gri için güzel bir fiyat aldığını söyledi.

Son viraja girilmişti artık...

Golf'ün artıları: Marka algısı, malzeme kalitesi, Auto Hold, elektrikli park freni, stop/start, ambiyans aydınlatma, vs... Sürüş konfor paketi bulunmuyordu. Dolayısıyla Hız sabitleyici, Park sensörü yoktu. USB-Bluetooth falan zaten Comfortline'da yoktu.

Megane'ın artıları: Öncelikle dizel motor, hız sabitleyici-sınırlandırıcı, anahtarsız giriş ve çalıştırma, USB-Bluetooth, (SD kart girişi yok sanırım), arka park sensörü, yağmur sensörü, far sensörü vs. Eksileri ise Golf'e göre malzeme kalitesi, yokuş kalkış destek sistemi, mekanik el freni...

Sonuç mu?

Megane 1.5 DCI Touch Plus 90 bg Manuel alındı... (Araçla ilgili izlenimlerimi, görselleri daha sonra ekleyeceğim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 29 Nisan 2015; 1:14:13 >

• hayırlı olsun, mantıklı bir tercih. değer kaybı olmaz gibi. kısa süre kullanılıp satılmayacaksa golf ile aynı oranda değer kaybeder. ancak kısa vadede golf daha az değer kaybediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Nisan 2015; 0:47:44 >
  • Çok guzel hazırlanmış bir yazı olmuş, elinize sağlık. Aracınız hayırlı olsun, guzel secim bir ara bizde siyah megane için niyetlendil kapora da verdik sonra vazgectik nasip büyümüş tekrar hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim takıldığım nokta esp kanunen zorunlu olmamışmıydı meganede nasıl esp yok.

• Ya skodayı hiç sevmezdim de. Bugun gidip baktık bizde yeti. Beyaz içi bej octavia falan çok güzel araçlar. Ama doğuş vwnin önünü kesceği için böyle şark kurnazlıkları yapmış. Yoksa ciddi anlamda güzel araçlar.
    Sizle aynı zamanda araç aramaya başlamıştık bende geçen ay dizel polo aldım. Baba baskısıyla. Yoksa leon tdi alacaktım kesinlikle. Led paket falan. Spor ayakkabı gibi araba.

Seçiminize gelince. Harika bir motor. Dolu araç. Kullanıcıyı tatmin eder. Kazasız belasız sürüşler

• Hayirli olsun üstad kaça ve nereden aldınız oyak kampanyası araçları malum siteye düşmüş oradan mi aldınız acaba.bende 90 lik kangoo vardı resmen araba gitmiyordu amma velakin çok sağlam motoru vardı arabaya resmen ayçiçek yağıyla calistiriyordum

''Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür".
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22.000 TL'ye Dizel Araç Tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dCi yüzünüzü güldürsün, aracınız hayırlı uğurlu olsun,

Kazasız sürüşler.

2015 VW Golf 1.2Tsi Comfortline - Saf Beyaz
    2017 VW Passat 1.4Tsi Comfortline - Beyaz
    2018 VW Polo 1.0Tsi Highline - Beyaz

• hayırlı olsun

> > < <
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ben de Oyak kampanyasından touch plus benzinli cvt şanzımanlı megane III bakıyordum ama perde hava yastıkları olmadığından vazgeçmiştim

Megané II ilk çıktığında hepsinde 6 hava yastığı standarttı, sonradan authentique business diye bir donanım çıkardılar 2 hava yastığıyla megane III ve fluence'da direkt perde hava yastıklarını çaldılar

Güvenlik donanımları en alt donanım paketinde bile standart olmalı artık

Ayrıca lastik basınç sensörü ve esp artık zorunlu
  • hayırlı olsun güle güle kullanın.
    aracı tam olarak ne zaman ve ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyim.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Vwnin ne marka algisi var yapmayin gozunuzu seveyim ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@tibet41 Teşekkür ederim..

@nurum3858 Bahsettiğim zaman diliminde Megane'da ESP standart değildi. Yeni gelen Touch Plus donanımla birlikte standart oldu. Eklemeyi unuttum, lastik basınç sensörü de donanım listesinde yazmamasına rağmen ekli geldi. Kısacası şu an satılan tüm Megane'larda ESP standart.

@Yigit48 Skoda'yı gerçekten beğeniyorum, ama işte VW'nin stratejileri yüzünden vazgeçtik. Sizin de aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

@mumenu Teşekkür ederim, hepimize kazasız sürüşler.

@mr.big Şu an 6lt civarında, ileride daha da güldürür umarım. Hepimize hocam.

@DrMobile 55.000 gibi bir fiyattı sanırım.

@ogameci Teşekkür ederim.

@otomobilci_x Teşekkür ederim. Ocak gibi teslim alındı. (2014 model 57.500)

@gokberks Bence de yok fakat, piyasamız ve insanımızın algısı malum.

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

@tupacamaru Oyak kampanyasıyla alınmadı. 2014 modeldi araç. 57.5 gibi bir rakama denk geldi.

@mumenu Teşekkür ederim, hepimize kazasız sürüşler.

@mr.big Şu an 6lt civarında, ileride daha da güldürür umarım. Hepimize hocam.

@DrMobile 55.000 gibi bir fiyattı sanırım.

@ogameci Teşekkür ederim.

Hangi bayiiden teklif almış öğrenebilir misiniz rica etsem ?
    Bende şu aralar satın alacağım .

2015 VW Golf 1.2Tsi Comfortline - Saf Beyaz
    2017 VW Passat 1.4Tsi Comfortline - Beyaz
    2018 VW Polo 1.0Tsi Highline - Beyaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Hayırlı olsun ben de Oyak kampanyasından touch plus benzinli cvt şanzımanlı megane III bakıyordum ama perde hava yastıkları olmadığından vazgeçmiştim

Megané II ilk çıktığında hepsinde 6 hava yastığı standarttı, sonradan authentique business diye bir donanım çıkardılar 2 hava yastığıyla megane III ve fluence'da direkt perde hava yastıklarını çaldılar

Güvenlik donanımları en alt donanım paketinde bile standart olmalı artık

Ayrıca lastik basınç sensörü ve esp artık zorunlu

Megane III'lerde hava yastığının eksiltmesi olayı 2011 senesinde oldu. Ben aracı alırken 3 donanım paketi vardı; authentique, expression, (Dynamic-Privilege) ve hepsinde 6 hava yastığı standart idi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Merak ettiğim nokta,boyunuz kaç?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.