Şimdi Ara

Yıl Sonu Alınan Sıfır Araçlarda Vergi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, başlıkta belirttiğim üzere bu günlerde bir araç almak istiyorum.

Ford Fiesta 1.4 96 PS Titanium X Paket 38000 TL ye anlaştım. Ruhsat, trafik ve sigorta işlemlerinden doğan masraflar yetkili satıcı tarafından karşılanırken, daha önce sıfır araç almadığım için, motorlu taşıt vergisi kafama takıldı. Aracı bir iki gün içinde almayı planlıyorum. Yani Kasım veya Aralık ayında trafikte yerini alacak. DH'den uzun zamandır elektronik eşyalar hakkında fikir sahibi oluyorum o yüzden ilk buraya sorma gereği duydum.

Yılın son iki ayı içerisinde alacağım bu araç vergiye tabi tutuluyor mu? Eğer tutuluyorsa miktarı hakkında, nasıl ve ne şekilde detaylı bilgisi olan arkadaşlardan konuya dahil olmalarını rica ediyorum.

Ayrıca aracın vergisinin yanı sıra satın alacağım fiyat hakkında ufak bir görüş bildirirseniz sevinirim, teşekkürler.

• Merhaba,

Alınca veriyorsun, ocak olunca bir daha vereceksin(mtv). (Genel bir de not devlet her türlü vergisini alır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcadirci

Merhaba,

Alınca veriyorsun, ocak olunca bir daha vereceksin(mtv). (Genel bir de not devlet her türlü vergisini alır)

Evet, bildiğim kadarıyla aracı alınca taşıt alım vergisi ödüyoruz. Fakat bu yetkili satıcının belirttiği fiyata dahil değil. Ocak ayında motorlu taşıt vergisi ödeyeceğiz.

Motorlu taşıt vergisinde sıkıntı yok zaten devlet açıkça belirtiyor fakat alım vergisi konusunda sıfır araç almadığım için bir fikrim yok. Miktar olarak bir bilginiz var mı? Ya da tahmini olarak yukarıdaki araca göre ne kadar olabilir sizce? Bütçem kısıtlı olduğu için oralarda rezil olmak istemem.
  • Hocam tekrar merhaba,

Aracın anahtar teslim fiyatını cebinize koyun, bu paranın yarısına yakını devlete gidiyor zaten, başka ilk alımda vergi yok. Daha aracınızı aldıktan sonra mtv 'yi bir ara yatırıyorsunuz (ne kadar zaman içinde yapılması gerek bilmiyorum)

Çıkacak masraflar:
    Kasko (ilk defa yapıyorsanız 1400 civarı tutar)
    Boya koruma
    Cam filmi
    Kaput filmi

Ben alırken bunlara masraf etmiştim. Aracı alacağınız yerden incik cincik herşeyi sorun yardımcı olmaları lazım diye düşünüyorum.

İyi akşamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.