Şimdi Ara

Yıl 2017 ve Güzel Ülkemin Son Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -Bu konu siyasi parti tartışma konusu değil durum değerlendirme konusudur.-

Olumsuzluklarla başlayalım bakalım.
    -Mültecilere erzak ve giyim yardımı çok fazla.
    -Ben de dahil olmak üzere binlerce genç iyi bir yerlere gelip ülkesine bişeyler katabilmek için güzel bir üniversite okumak istiyor. Ama gel gelelim ki sınava girdiğimiz anda sürekli müfredat dışı öğrenilmemiş konulardan soru çıkıyor sınavlarda sorular çalınıyor. Biz gençler olarak 1 sene hatta kimimiz 2-3 senemizi verip aralıksız çalışıyoruz bu sınava sırf okuyabilmek için. Durum böyle olunca öğrencinin psikolojisi bozuluyo baskı altında kaldığını hisseden öğrenci malesef ki intihar ediyor.
    Ve üzülerek belirtmeliyim ki SURİYELİLERE SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKI VAR.
    -ÖTV oranlarından dolayı bir araç almak isteyen vatandaş aracın maliyetinin 2.5 katını vergi olarak ödüyor.
    -Benzin 5 lirayı geçmiş
    -Konut almak isteyen birisi cebinde para olsa bile süründürülüyor.
    -Siz isterseniz 15 kurşun yemiş olun unutmayın hastanede MÜLTECİLERE ÖZEL GEÇİŞ HAKKI VAR.
    -Artık mahallemizde dolaşamaz olduk. Ulan bakkala giriyoruz etrafta afgan suriyeli göçmenden geçilmiyor. Bizimde anamız bacımız var. Sokağa çıkamaz oldular lafla taciz mi dersiniz takip mi dersiniz bu şerefsizlerde herşey var. Hatta antalyada manisada cinayet işledikleri kayıda bile geçmiştir.
    -Ülkemin sanatçıları sanatçılığı olumsuz kullanmaya iyice alıştı artık teröristliği savunmayı ve bundan prim yapmayı iyi öğrendiler.
    -Ülkemin sadece kendini aydın olarak gördüğü bir kısım var. Emin olun alayı görgüsüz öküz bunların. Medeniyetlerini ve anadolu ruhlarını kaybetmiş asimile kişilikler malesef.
    -Metropolde yaşam imkansız hale geldi. İstanbulda yaşayanlar bilir. Ataşehirde oturan birisinin üniversiteye okumaya gitmesi toplu taşımayla en iyi ihtimal 2.5 saat sürüyor.
    -1.400 lira alan bir işçinin evlenip çoluk çocuk sahibi olması artık imkansız.
    -Malesef üzülerek söylüyorum ki chplinin mhpliye akplinin chpliye vs. saygısı kalmamış. İnanın sadece insani vasıflarıyla bu insanları aynı masaya oturtup çay içirseniz siyasi görüşlerini öğrenince yumruk yumruğa kavgaya girişiyorlar.
    -Ülkemin zengin varlıklı kesimi vergiden kurtulmak için heryere okullar üniversiteler dikiyor. Ama baktığınız zaman okumak sadece okulla olmaz. Bu gençlerin kitaba ve kütüphaneye de ihtiyacı var. Evime en yakın kütüphane 1 araçla 40 dk uzaklıkta.
    -Meslek algısı kendini yürütmeye devam ediyor. İnsanların hayalleri ve hedefleri kalmamış. Şu çok meşhur oldu "oğlum sağlıkçı ol bak heryere hastane yapılacakmış iyi para kazanırsın" Ulan 5 sene önce böyle bir algı oluştu şimdi iki kişiden biri sağlık lisesi mezunu.
    -Eğitim sistemine girmeden duramıyorum yine. Adamın kafası teknik bilgiye basmıyor ama pratikte çok iyi. Mesela Oto tamircileri. Adam gerçekten fiziği kağıtta bilmiyor ama icraatta on numaradır. Bakın herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil tabiki liseyi bitirip belli bir görgü ve medeniyet seviyesine ulaşmalı. Ama özellikle meslek liselerinin okulla alakası yok.
    -Mahallelerde çok fazla torba dolaşmaya başladı polislerin müdahalesi yok. Gençlerin eriyişini izliyoruz her gün parklarda.
    -Elhamdülillah biz de müslümanız fakat bazı insanlar sesimizi çıkarmadıkça bu algının üzerinden çok fazla yürümeye başladı.
    -Çiftçiye destek yok. Dünyanın sayılı tarım ülkeleri arasındayız ama bakliyatı israilden vs. alıyoruz. Salak gibi kaliteli bakliyatımızı başka ülkelere satıyoruz.
    -Kazanç eşitsizliğinden dolayı anadolu boş kaldı istanbulun nüfusu 20 milyon sınırında.
    -Üzülerek söylüyorum toplum olarak ahlakımızı yitirdik.
    -Muhabbetlere dikkat edin 20 kelimelik bir konuşmanın 6-7 kelimesi küfür. Yazık.
    -Tübitak diye bir kurum varmış ama bu zamana kadar varlığını hissedemedik. Ne cevherler var bu ülkede. Destek veren olmayınca adamlar el mahkum gidiyor elin avrupalısına veriyor.
    -Tekrar altını çizerek söylüyorum bakın ben de müslümanım bu ülkenin %90ı müslüman. Ama şimdi ülkemden birisi çıkıp "ben dokuların kendi kendini yenileyebilmesi için çok ucuz maliyetsiz bir icat yaptım." "ben görüş alanı çok geniş ve insansız komuta edilebilen radara takılmayan bir silah geliştirdim." dese kabul edilmiyor fakat "ben hu çeken semazen yaptım" diyen kardeşimin icadına ödüller yağıyor el üstünde tutuluyor.
    -Kültür seviyesinin artması adına hiçbir çalışma yok.
    -Ya kardeşim sen avrupalıyı sevme. Zorla sevdirecek olan yok. Ama bak işin piri olmuş adamlar. Kap ondan üç beş numara. Bilimi sanatı öğren. Diplomatik ilişkiler kur halkının yurtdışını gezmesine olanak sağla. Sana sev diyen yok ama yap bunları.
    -Yurtdışı internet alışverişlerinden de vergi alınmaya hazırlanıyor artık.
    -Duble yollar yapılıyor iyi güzel de bu yolları yapan mühendislere yabancı firmalara milyarlarca borcumuz var. Alınan bu vergiler nereye gidiyor?
    -Oy toplama adına mültecilere vatandaşlık verilmeye hazırlanıyor.
    -En üzücü olanı malesef ki her gün şehit veriyoruz. Bunca şehide rağmen milli bilinç hala oluşmuş değil. Karaktersiz insanlar televizyona çıkıp kendini alkışlattırıyor sahneye çıkıp göbek atıyor üstüne birisi bu konuya hatırlatınca adamı çok güzel azarlıyolar.
    -Bu forum da dahil olmak üzere birçok sosyal platformda islamofobi var ulan burası donanımhaber. ateistforum değil din tartışmayın artık şurada.
    -Elin avrupalısı o kadar zeki ki elindekini pazarlamayı çok iyi biliyor. Abi gidin bi yurtdışına afedersiniz bok kokan kanallara bile turist çekiyorlar milli miras diye. İstanbul boğazı gibi bir güzellik var mı dünyada? Nemrut dağı var mı başka bir yerde? Sümela Manastırı kadar güzel bir uçurum var mı başka ülkede? Mardin evlerini gördü mü elin avrupalısı? Biz neden pazarlamayı ve tarihimizi göstermeye bilmiyoruz?

.
    .
    .
    Aklıma geldikçe konuyu devam ettireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuskkurt -- 13 Haziran 2017; 13:36:46 >

• olumlu oluşumlar yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz006

olumlu oluşumlar yokmu

Hocam düşündüm de az ya aklıma gelirse yazıcam
  • Kurtuluş Savaşı dönemindeki duruma neredeyse girmek üzereyiz yani. Bir isyan çıkmadığı kaldı. O da olunca hah Kurtuluş Savaşı yakındır diyeceğim. Tabi sonunda gene tarih tekerrür edecek, istiklal mahkemeleri, eğitim ve üretim alanında yenilikler, (yeniden) modernleşme çalışmalarından sonra ilk savaş uçağımızı yeniden üreteceğiz. Umarım gene demokrat parti kurulmaz ve uçak üretimimizi iptal etmez. Umarım demokrat parti kurulmaz da köy enstitülerini kapattırmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 13 Haziran 2017; 13:30:41 >
  • Daha dün açıklandı %5 büyümüşüz. Bahsettiğiniz şeyler var tabide çok fazla değil. Çok fazla olsa zaten ülkede istikrar olmaz, %5'te büyünmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreug

Daha dün açıklandı %5 büyümüşüz. Bahsettiğiniz şeyler var tabide çok fazla değil. Çok fazla olsa zaten ülkede istikrar olmaz, %5'te büyünmez.

Buna hepimiz canı gönülden inanıyoruz
  • quote:

Daha dün açıklandı %5 büyümüşüz. Bahsettiğiniz şeyler var tabide çok fazla değil. Çok fazla olsa zaten ülkede istikrar olmaz, %5'te büyünmez.

Merhaba,

Aciklamayi okuduysaniz eger 2009 yilina gore %5 buyumusuz. 2009 yilinda da kriz bizi teget gectigi icin %4.7 kuculmustuk.
    Butun dunya buyumeyi bir onceki yila gore karsilastirirken ve gecen yila kadar Turkiye de boyle yaparken bu sene hesaplamanin degismesini mantikli buluyorsaniz bu buyumeyi de mantikli bulmaniz normal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sosyal yaşam ve psikoloji aşırı berbat olduktan sonra sana etki dahi etmeyen ekonomi büyüse ne olur ? Nerelerden helikopterlerle getirilen şeylerle büyüdüğünü bilmiyoruz ...
  • Sayin erdoganin basarilarini gosterin bir kere de nankorsunuz nankor.
  • quote:

Yabancı tüm para birimlerinin, ev fiyatlarının, araba fiyatlarının,yakıtın, elektronik ürün fiyatlarının, altının, etin sebzenin meyvenin fiyatının en az %20 arttığı bir tabloda ekonomik buyume.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 14 Haziran 2017; 8:51:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.