Şimdi Ara

Yığılma nasıl giderilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • YKS Yığılma Ne Demek? YKS Yığılma Nedir? Üniversite Adaylarından Tepki Geldi!
    YKS sınav sonuçlarının belli olmasının ardından üniversite adayları "YKS yığılma ne demek" sorusunu araştırıyor. Bu sene YKS sınavında milyonlarca öğrenci AYT, TYT ve YDT sınav türlerine girdi. Sonuçlar ise 2 gün önceden belli oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencileri tercih heyecanını sararken yığılma konusuna tepki gösterildi. Peki YKS yığılma nedir, YKS yığılma ne demek? İşte detaylar...
    Twitter'da gündeme gelen yığılma etiketinin ardından YKS yığılma konusu araştırılıyor. Öğrenciler ise bu konudan oldukça muzdarip. Peki uzun senelerdir ÖSYM'nin uyguladığı yığılma sistemi tam olarak nedir ve nasıl işler? Bu konudaki tüm belirsizlikleri sizler için gideriyoruz. İşte YKS yığılma nedir sorusunun en net cevabı...
    YKS YIĞILMA NE DEMEK?
    YKS sınavında yığılma aslında öğrencilerin en çok problem yaşadığı konuların başında gelmektedir. YKS yığılma, ilgili bölüme puanın yetmesine rağmen sıralamanın yetmemesidir. Örneğin hukuk bölümü Galatasaray Üniversitesi'nde 400 (tahmini) puan. Galatasaray Üniversitesi'nde okumak isteyen bir öğrencide 400 puanı YKS sınavında elde etmiş. Fakat Galatasaray Üniversitesi belli bir sayıda kontenjan açtığı için puanı tutan öğrenci sıralamaya takılıyor ve Galatasaray Üniversitesi'ne giremiyor. İşte bu durum tam olarak yığılma olarak adlanırılıyor
    YKS YIĞILMA NEDİR?
    Yükseköğretim Kurumları Sınavı sınavının sonuçlarının belli olmasıyla birlikte öğrencileri de yığılma korkusu sardı. En basit anlatımıyla YKS yığılma, puanın yettiği üniversite bölümüne sıralama nedeniyle girememesi durumudur. Konu ile alakalı özellikle Twitter hesabında öğrenciler büyük tepki gösteriyor. İşte gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

Geçen yıl yaptığı netlerle 50 k ya giren adam bu sene daha daha iyi netlerle daha kötü 100 k sıralamaya girmiş pardon nasıl oluyor, ya bu nasıl sistem?
    Her önüne gelen sınava girdi sıralamaları uçurdular...
    Sıralamalar geçen yıla göre en basit haliyle 200-300 bin kişi kaymış.
    Bu zamana kadar olan çabama üzüldüm demek istemiyorum. ama bu türkiyenin gençlerine gerçekten yazık. ben bu çelişkiden nefret ettim. emeğimizin karşılığını böyle almamalıydık. Yığılma nedeniyle hevesimiz kursağımızda kaldı.
    Koçluk yaptığım öğrencilerle beraber sınava ben de girmiştim. Şu puanla bu sıralama geliyorsa gençlere yazık cidden yığılma olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quarterbat Q kullanıcısına yanıt
    aynen böyle olmalı + olarak 2021 tyt feni de olsa ne güzel sınav olurdu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Autghust34 kullanıcısına yanıt

Fende standart yakaladıkları için spesifik olarak bir yıl belirtmedim ama doğrudur, 2021 feni hem soru dağılımı hem de soru nitelikleri ile güzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyt 21 ayarında 165dk ayt mat 21 fen 22

• Mat zor olunca yığılma alt taraflarda oluyor yani yerini değiştiriyorsunuz sadece. yığılmanın engellenmesinin tek yolu soru sayısını arttırmak.

• olm kim kandırdı bunları yığılma böyle bir şey diye

• YIĞILMA HER GEÇEN SENE ARTACAK 2028 DE 100K KİŞİ AYT FULLEYECEK

• tyt 135 dk olmalı.ayt lys sistemine dönmeli.soru sayısı artmalı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.