Şimdi Ara

'Yıdızdan Fazla Gezegen Var!'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilimadamları Samanyolu'nda gezegenlerin sayıca yıldızlardan fazla olduğunu düşünüyor.

''Başka dünya'' arayışlarını sürdüren astronomlar, daha kalabalık ve muazzam evreni keşfediyor. Gökbilimciler, insanoğlunun yaşadığı galaksi olan Samanyolu'nda gezegenlerin sayıca yıldızlardan fazla olduğunu düşünüyor ve onları saymaya devam ediyor.

Güneş Sistemi dışında 10 yıl önce kuramsal olarak sadece 50-60'la sınırlı olan Samanyolu'ndaki gezegen sayısı bugün 700'e dayandı ve rakamın binlere gidebileceği tahmin ediliyor. Bu görüşe dayanak olarak da Samanyolu'nun en az 100 milyar yıldızı, yani güneşi barındırması gösteriliyor.

Nature dergisi ve Amerikan Astronomi Derneği konferanslarında açıklanan üç araştırmadan biri, Samanyolu'nda birçok yıldızın gezegeninin olduğunu ortaya koyarken, bu da yaşanan galakside çok sayıda yıldız olduğu için (100 milyar) çok sayıda da gezegen olduğu anlamına geliyor.

Harvard Üniversitesi astronomu Lisa Kaltenegger, ''17 yıl öncesine kadar Güneş Sistemi dışında gezegen olduğunu bilmiyorduk (saptayamamıştık)'' diyor

Astronomlar 3 farklı teknik kullanarak, uzaydan ve yeryüzünden teleskoplarla izleyerek diğer gezegenleri buluyor.

Sadece Samanyolu'nda 100 milyar yıldızın belki yarım trilyona yakın gezegeni bile olabileceği tahmin ediliyor. Kainatta 300 milyar gökada (galaksi) olabileceği belirtiliyor.

Adını Alman gökbilim uzmanı, fizikçi, matematikçi Johannes Kepler'den (1571-1630) alan ABD-Ulusal Havacılık-Uzay Dairesi NASA'nın Kepler Teleskopu, Samanyolu gezegenlerinin saptanmasında kullanılıyor.

Berkeley-California Üniversitesi'nden olası başka uygarlık araştırmalarının uzmanı Dan Werthimer, ''Şimdi teleskoplarımızla rahatlıkla saptayabildiğimiz çok uzak yeni gezegenlerin var olması harikulade'' ifadesini kullanıyor.

San Diego Eyalet Üniversitesi'nin astronomi profesörü William Welsh de Nature (Doğa) dergisinde, ''Kepler teleskopunun saptadığı çift yıldızlı gezegenlerin tabiatın zor koşullarda hakettiği gökcisimleri olduğundan'' söz ediyor.

Eliptik sarmal Samanyolu'nun dar çapı 60 bin, uzun çapı 100 bin ışıkyılı genişlikte (bir ışıkyılı 10 trilyon kilometre).

NASA'nın California-Pasadena'daki 80 yıllık ordu kurumu Jet Motorları Araştırma-Geliştirme Merkezi'nin yönettiği (Jet Propulsion Laboratory) Kepler Teleskopu 2009 Aralık'ta yörüngeye gönderildi.

Aralık 2011'de Kepler, Samanyolu'nda Dünya'ya benzeyen 207 gezegen, Dünya'dan çok büyük 680, Neptün boyutunda bin 181 dev gezegen, 203 Jüpiter azametinde gezegen, 55 de Jüpiter'den büyük gezegen tespit etti.

3,5 yıl görev süreli Güneş merkezli dışa açılan art yörüngelere sahip Kepler, 48 gezegen adayı saptarken, ''muazzam'' buluşlar kapsamında yıldızların yüzde 5,4'ünün Dünya benzeri gezegen taşıdığını (dolandırdığını), yüzde 17 oranında yıldızın (güneşin) de birden çok gezegeni olduğunu gösterdi.

Yine Aralık 2011'de Kepler, iki Dünya benzeri gezegen Kepler-20e ve Kepler-20f'nin Güneş'e benzeyen yıldızların uydusu olduğunu kanıtladı.

Alıntı ve Kaynak : Akşam Gazetesi

Paylaşmak istedim.

• dünya üzerinde bir kasabada yaşıyorsunuz, hayatınızda kasabanın dışına çıkmamışsın, bu kasabanın dışında hayat yoktur, diye düşünüyoruz,
    günümüzdeki durumda budur,Bütün evren yaşamla dolu, ama biz inatla bakmıyoruz.
  • Çok uzaklar ama...
  • " Yıldızdan fazla gezegen var! "

" Güneş Sistemi dışında 10 yıl önce kuramsal olarak sadece 50-60'la sınırlı olan Samanyolu'ndaki gezegen sayısı bugün 700'e dayandı ve rakamın binlere gidebileceği tahmin ediliyor. Bu görüşe dayanak olarak da Samanyolu'nun en az 100 milyar yıldızı, yani güneşi barındırması gösteriliyor. "

şimdi yıldızdan fazla gezegen var deniyor ama sonraki satırbaşında yanlış bir cümle kuruluyor. samanyolunda en 100 milyar yıldız var deniyorsa, samanyolundaki gezegen sayısının binlere değil de ne diyelim on katını alsak mesela 1 trilyona gidebileceği tahmini yapılması gerekmezmiydi? yanlış hesap bağdatdan mı dönüyordu neydi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

" Yıldızdan fazla gezegen var! "

" Güneş Sistemi dışında 10 yıl önce kuramsal olarak sadece 50-60'la sınırlı olan Samanyolu'ndaki gezegen sayısı bugün 700'e dayandı ve rakamın binlere gidebileceği tahmin ediliyor. Bu görüşe dayanak olarak da Samanyolu'nun en az 100 milyar yıldızı, yani güneşi barındırması gösteriliyor. "

şimdi yıldızdan fazla gezegen var deniyor ama sonraki satırbaşında yanlış bir cümle kuruluyor. samanyolunda en 100 milyar yıldız var deniyorsa, samanyolundaki gezegen sayısının binlere değil de ne diyelim on katını alsak mesela 1 trilyona gidebileceği tahmini yapılması gerekmezmiydi? yanlış hesap bağdatdan mı dönüyordu neydi..

Burada verilen sayı keşfedilen gezegenlere ait.

• Bağdattan dönen yok o zaman
  • 100 milyar yıldıza karşılık 700 adet gezegen tespiti çok az yani. ayrıca esas konu rakamın binleri bulacağının tahmin edilmesi. ben de diyorum ki bu habere istinaden yani ben demiyorum haber diyor, gezegen sayısı binlere değil de bir trilyon adete ulaşmasının beklentisinde olunması gerekir. yani bi öyle bi böyle olmaz.. haberin kendi içerisinde tutarsızlık var. neyse yani yavaş yavaş tırmanıyoruz merdivenleri denmek isteniyor. bu arada bağdat caddesinden dönüyordu galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 13 Ocak 2012; 13:35:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mantıken doğru zaten.güneşin etrafında bile 8,5 gezegen var.her yıldızın yanında 1-2 tane olsa gezegen yıldızdan daha fazla olur.bu tabi öngörü,doğrusunu bilmemize imkan yok.
  • quote:

100 milyar yıldıza karşılık 700 adet gezegen tespiti çok az yani. ayrıca esas konu rakamın binleri bulacağının tahmin edilmesi. ben de diyorum ki bu habere istinaden yani ben demiyorum haber diyor, gezegen sayısı binlere değil de bir trilyon adete ulaşmasının beklentisinde olunması gerekir. yani bi öyle bi böyle olmaz.. haberin kendi içerisinde tutarsızlık var. neyse yani yavaş yavaş tırmanıyoruz merdivenleri denmek isteniyor. bu arada bağdat caddesinden dönüyordu galiba..

hocam şöyle düşün yıldızlar ışık saçıyor ben buradayım diye bağırıyor gezegenler ise o yıldızın önünden geçerken ışıktaki kırılma yada ışığı yansıtmasına göre belli oluyor ki bunu tespit için gezegenin yıldızla bizim aramızda olması lazım biz oraya bakarken arkada kalırsa onu bulamayız bunun yanında birde kendi yıldız sisteminden kopup bağımsız hareket eden yıldızlarda var bunlara denk gelmek zaten imkansıza yakın

• Bu bilginin ne kadar doğru olduğu tartışılır, ama bir gerçek var ki o da evrende asla yalnız olmadığımızdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

Bu bilginin ne kadar doğru olduğu tartışılır, ama bir gerçek var ki o da evrende asla yalnız olmadığımızdır..

yalnzı değilsin, ben varım en azından ve senin mesajına cevap vererek bunu ispatlamış oluyorum.

pm' ye bakmışsındır.. şimdi bakara suresi 30. ayet ve fatiha suresinin ilk ayetini okuyan biri zaten bu koskoca evren içinde yalnızız demez, diyemez. ama malum proteini dünyaya olsa olsa uzaylılar indirmiştir diyen biri çıktı. çok detaya inmeye gerek yok, kb' nin ana konusu oldu lakin bu aralar ses seda çıkmaz oldu. kb' nin sessizliği de bundan kaynaklanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 16 Ocak 2012; 1:21:55 >

• quote:

quote:

Bu bilginin ne kadar doğru olduğu tartışılır, ama bir gerçek var ki o da evrende asla yalnız olmadığımızdır..

yalnzı değilsin, ben varım en azından ve senin mesajına cevap vererek bunu ispatlamış oluyorum.

Benim gibi düşünmene sevindim hocam.. Dünya Dışı Zeki Canlı Formları (ben uzaylılar demyi sevmiyorum) küçüklüğümden beri ilgimi çekmiştir..
  • quote:

quote:

quote:

Benim gibi düşünmene sevindim hocam.. Dünya Dışı Zeki Canlı Formları (ben uzaylılar demyi sevmiyorum) küçüklüğümden beri ilgimi çekmiştir..

pm geldi di mi..

şimdi pm' de belirttiğim konu, fatiha suresinin ilk ayeti ile bakara suresinin 30. ayeti. ayrıca kıyamete kadar da islam inancıma göre uzaylı konusuna bakış açımı da belirttim. bu bakara suresinin 30. ayetini okuyan biri zaten bu evrende yalnızız diyemez. ayrıca uzaylı aramak ya da başka bir canlı varlık aramak yerine insan kendi yaratıcısını aramalıdır. herkesin ilk önce bunu yapması gerekir. uzaylı aramak çok basit bir hedef. bakar kör olmak konusu var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 16 Ocak 2012; 1:28:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

pm geldi di mi..

Evet geldi ve okudum, Haktan Akdoğan'ı bilmem bilir misin.. Şahsen çok sevdiğim, Dünya Dışı Varlıklara kafayı fazlaca takmış birisidir.. Söylediklerinin hemen hemen aynısını o da söylüyor.. Kıyamet konusu çok ayrı ve derin bir mevzu, ona başka konuda değinmek daha doğru olur..

• quote:

quote:

quote:

quote:

pm geldi di mi..

şimdi pm' de belirttiğim konu, fatiha suresinin ilk ayeti ile bakara suresinin 30. ayeti. ayrıca kıyamete kadar da islam inancıma göre uzaylı konusuna bakış açımı da belirttim. bu bakara suresinin 30. ayetini okuyan biri zaten bu evrende yalnızız diyemez. ayrıca uzaylı aramak ya da başka bir canlı varlık aramak yerine insan kendi yaratıcısını aramalıdır. herkesin ilk önce bunu yapması gerekir. uzaylı aramak çok basit bir hedef. bakar kör olmak konusu var..

Hımm enteresan, peki uzaylılar varsa namaz kılarken onlarda kabeyemi dönüyorlar ?

• materyalist yani darwinist anlayışına hakim olan biri ancak böyle bir soru sorabilir. yaratılış inancında olan biri için her yer kabedir. yüzünü nereye dönersen dön ne yaparsan yap izleniyorsundur. bu nasıl olabilir, en basitinden şöyle düşün: örneğin gözlüklerini çıkardığın anda bedeninden sıyrılıyorsun. buna bilimsel olarak idrak ettiğin andan itibaren, senin kullandığın gözlüklerin de arkasında başka gözlerin olduğunu akıl etmeye başlarsın. bunu akıl edemediğin için uzaydayken kabeyi aramak gibi bir hataya düşüyorsun. önemli olan secdeyi yapabilmektir. yoksa kabe' yi uzayda aramak soru mu bu şimdi? lakin mteryalizm işte böyle birşey. Allah' ı aramaz, ama uzaylıyı arar. darwinin torunu gibi. protein nerden geldi deniyor ki bir protein için başka bir proteine ihtiyaç var. en sonunda kızardı bozardı dedi ki; uzaydan gelmiştir uzaylılar göndermiştir..

• quote:

materyalist yani darwinist anlayışına hakim olan biri ancak böyle bir soru sorabilir. yaratılış inancında olan biri için her yer kabedir.

Benim bildiğim yaratılış inancında olanlarda uzun bir süre kabeyi bulamamış, kudüse doğru namaz kılmışlar, neyseki yahudiler inanmayınca doğru yol bulunmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.