Şimdi Ara

Ygs zor lys zor aobp kalktı KAÇ PUAN DÜŞER :D (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
7.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _LeBron_

quote:

Orijinalden alıntı: boor

2011de bile 20 puan düştüyse bu sene de bir 20 oynar diyorum ben. (Okul puanlarının max. 60'a düşürülmesini katmadım).

Haklisin umarim siralamalar duser biraz da kontenjan acilir

Sıralama da düşecektir beraberinde.
  • marmara işletme i.ö. Gecen sene Tm 1 375 tabanla kapatmış bu durumda 355 lere mi gerileyecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: durmusic

marmara işletme i.ö. Gecen sene Tm 1 375 tabanla kapatmış bu durumda 355 lere mi gerileyecek ?

aynen öyle,belki daha aşağı düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: durmusic

marmara işletme i.ö. Gecen sene Tm 1 375 tabanla kapatmış bu durumda 355 lere mi gerileyecek ?

puan gerilese de sıralaması önemli be kardeşim hala puan diyorsun,bu yıl 355 puan yapan geçen sene 355 puan yapanla aynı sıralamada olmayacak atıyorum bu dediğin bölüm 100 bin ile almışsa geçen sene 375 puan o sıralamaya denk gelmiştir bu yıl 350 puan da 100 bin olabilir 370 puan da onu bilemeyiz,sen elinden geleni yap bi bakarsın 340 puanın var ama sıralaman tutuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menethil

Sözelciler için kaç puan düşer acaba:D

aynen bende merak ediyorum 385le alan yerler 25-30 puan düşer diye düşünüyorum çünkü geçen sene dil sınavı zordu ve 50 puan birden düşmüştü
  • Okul puanı yüzünden banko 15 puan düşecek,yok herkese düşecek diye düşünmek saçma bence.Çünkü not ortalaması aynı olan adamlar okul farketmeden aynı puanı alacak,15'in yanında sınavın zorluğuna bağlı bi' 5-10 puan +
    oynar diye düşünüyorum ben,sıralama kesinlikle etkilenecek obp dalgası yüzünden.
  • tek tek üniversitelerin kaç sıralamayla aldıklarını gösteren herhangi tablo yok mu ? nereye baksam sadece puan e haliyle biz de puana göre bakıyoruz
  • Bir kere 15 puan garanti düşüyor. Onun dışında da obp olayından 5 puan felan daha düşüyor. Çünkü 55-60 arası getirmek çok çok zor. Benim önceen 69 civarıydı. Şimdi 50 oldu. 19 puan fark etti. O yüzden 20 puan fark sırf okul puanından gidecek diye düşünüyorum. Onun dışında da belli bir sıralamaya göre oynama olur. Şimdi ygs ve lyslerin zor olduğunuda görüyoruz. Geçen senenin de ygsnin epey zor olmasına rağmen bu sene bile sıralamalar oynadı. Geçen sene mat/geo kolay sayılırdı. Bu senekiler de zor gelince bir oynama daha olur. Şimdi gerçi sıralama aralığına göre değişir; ama mesela geçen sene 20k MF-4'de 488 ediyor. Bundan 20 puan düşersek 468 etti. Artı sınavın getirdiği ekstra zorluktan dolayı bu sıralamalada 6-7 puan oynamasını muhtemel görüyorum. 461 gibi bir şey eder diye düşünüyorum.
  • yani kısacası 30 puan düşer diyorsun yüksek yerlerin o kadar düşeceğini sanmam ama 450-400 arası o kadar düşebilir genlede her yer ort 24-25 aralıgında düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Bir kere 15 puan garanti düşüyor. Onun dışında da obp olayından 5 puan felan daha düşüyor. Çünkü 55-60 arası getirmek çok çok zor. Benim önceen 69 civarıydı. Şimdi 50 oldu. 19 puan fark etti. O yüzden 20 puan fark sırf okul puanından gidecek diye düşünüyorum. Onun dışında da belli bir sıralamaya göre oynama olur. Şimdi ygs ve lyslerin zor olduğunuda görüyoruz. Geçen senenin de ygsnin epey zor olmasına rağmen bu sene bile sıralamalar oynadı. Geçen sene mat/geo kolay sayılırdı. Bu senekiler de zor gelince bir oynama daha olur. Şimdi gerçi sıralama aralığına göre değişir; ama mesela geçen sene 20k MF-4'de 488 ediyor. Bundan 20 puan düşersek 468 etti. Artı sınavın getirdiği ekstra zorluktan dolayı bu sıralamalada 6-7 puan oynamasını muhtemel görüyorum. 461 gibi bir şey eder diye düşünüyorum.

Aynen kardesim alt taraf icinde konusursak orada daha cok dusmeler olacaktir yani 390 400 puanli yer 360 civarina dusebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi yerler çok düşecek.Çünkü bu iyi yerlere girenler genelde iyi anadolu lisesinden mezun olanlardır.Bir anadolu lisesinden mezun olanın puanı 15 değil 20-25 düşer.Kendimden örnek verim İstanbulda bir anadolu lisesinden mezun oldum gecen sene 75üzerinden 60,5puan geldi okul puanı olarak bu sene 60 üzerinde48 beklerken okul puanlarının etkisinin kalktığı öğrendiğimde birgünde 8 puan düştüm suan 40 puan bekliyorum. Misal İtü endüstriye bir tane düzden öğrenci girmişmidir? en kötüsü orta düzey bir anadolu lisesinden mezun olmuştur. sonrasında sınavlarda zordu gecen yılın ygs yığınsal tablosuna bakın sizinle aynı puanı yapan kaç bininciymiş ona bakın.Missal benimle aynı puanı alan adamlar gecen sene 9kdaymış ben ise 6,7k ya girdim.Ygsden sonra yapılan lys 1 sınavı da gerek cevremden aldıgım duyum gerek se uzmanların hocalrın görüsü öncekş yıllara göre sınavın biraz daha zor olduğu kanaatindeydi. Belki kendimi avutuyorumdur ama ben böyle düşümüyorum.

• geçen yıl 420 ile alan yer 395 civarına iner mi sizce?
  • Tarih ve coğrafya ne kadar düşer acaba

2010 Kocaeli-Tarih 415 Puan 32 bin.
    2011 Kocaeli-Tarih 390 Puan 45 bin.

?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 19 Haziran 2012; 13:19:32 >
  • Arkadaşlar puanlara göre neden tahmin yapıyorsunuzki? Sıralamaya bakın derim ben, sonuçta sıralama her sene birbirine çok yakındır.Puan çok değişken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

geçen yıl 420 ile alan yer 395 civarına iner mi sizce?

Sayısalda sanmıyorum ama eşit ağırlık'da bu durum olabilir. Örneğin ege iktisat 2010 da 413 ken,2011 de 393 e indi,sayısal puan türünde de geçen sene düşmeler oldu ama tm deki kadar değildi,sanırsam maks 10-12 puan falandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

quote:

Sayısalda sanmıyorum ama eşit ağırlık'da bu durum olabilir. Örneğin ege iktisat 2010 da 413 ken,2011 de 393 e indi,sayısal puan türünde de geçen sene düşmeler oldu ama tm deki kadar değildi,sanırsam maks 10-12 puan falandı.

tm1 için söylüyorum hocam..düşebilir diyorsun yani ?
  • Beyler geçen sene tm2 de 417 ile alan yer bu sene kaça düser sizce .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

En az 20 puan düşeceğini sanıyorum ama bu dediklerim istanbul,gazi,hacettepe,ege,marmara gibi üniversiteler için geçerli,mesela boğaziçinde maksimum 5-10 düşer gibi,gene odtü'de de aynı şekilde fakat şu aobp kalktı,durumlar çok karışacak,sıralamaları beklemeliyiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

En az 20 puan düşeceğini sanıyorum ama bu dediklerim istanbul,gazi,hacettepe,ege,marmara gibi üniversiteler için geçerli,mesela boğaziçinde maksimum 5-10 düşer gibi,gene odtü'de de aynı şekilde fakat şu aobp kalktı,durumlar çok karışacak,sıralamaları beklemeliyiz.

şimdi hocam bize yeni sıralamaların olcağı bişey mi verilcek yoksa geçen sene yerleşenlerin sıralamalarıyla mı tercihi yapcaz

• yeni açılan üniversiteler de var.

+1-2 daha ekleyin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.