Şimdi Ara

YGS YETİŞTİRME STRATEJİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
4.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gerçek sınava girince bir dersten zorluyacakları kesin ve bunun fen olabileceği yönünde tahminler var.
    Aynı zamanda türkçedende yine uzun paragraflar koyacaklar gibi duruyor.
    Şİmdi biz bunları göz önüne alark nasıl bir strateji ile soruları çözmeliyiz ki sınav yetişsin.
    Ben matematikte çok zaman kaybediyorum ancak gerçek ygs de feminki kadar uğraştırıcı matematik çıkar mı bilmem.

Şİmdi benim izlediğim yol şöyle
    1) fen:35 dk 2) Türk:45 dk 3) Mat: 55 dk sos:25 dk
    Ancak bu zamanları uydurmakta zorlanıyorum bazı sınavlarda feni 30 dk de çözerken bazen 45 dkyi bulabiliyor.
    Türkçeyi ilk sıraya koymama nedenim ise sınav başlayınca bir heyecan olacağı için paragrafla anlaşılamaya bilinir ve zaman kaybına yol açar.

Bir de bu saatleri nereden bakacaz duvarda saat falan var mı?

sizin stratejileriniz ve önerileriniz nelerdir?

(bu konuyu açma nedenim fem ygs 2 yetiştiremeyip sosdan hiç soru çözmemdir)

• ÖSYM'nin yaptığı her sınavda her noktadan görülebilecek bir duvarın üstünde illaki saat vardır ve bunun üstünde ÖSYM amblemi ile "ÖSYM" yazısı vardır. Sınava gözetmen olarak giren bir hocamız "saatin arkasında ayarlamak için kurucu yok kendinden ayarlı" demişti ama ne kadar doğrudur bilemem. Kargo ile geliyormuş salonların kapısına asılan kağıtlar, gözetmenlerin okuyacağı kağıtlar, yoklama kağıtları, ÖSYM görevlilerinin dolduracağı kağıtlar vb.

Ek olarak bende o sınavda Sosyal'i 25 dakikada çözdüm batırdım. Çok kolay soruları kaçırmışım. O anki çabucak bitirme hedefiyle okuduğunu anlaman zor oluyor.

Benim stratejim çözemediğim bir soru üzerinde fazla durmamak. Sonra dönüp baktığında aklına gelebiliyor sorunun çözümü.(Matematik ve felsefedeki terimler)

Tabi stratejiler deneyerek öğreniliyor.

• t-m-f-s gidiyorum ben.

turkcede isimiz Allaha kalmis. 40 dkyi uygun goruyorum.

matematikte hem dikkatli olup hem de hizli cozmemiz lazim. bunun icin de kolay zor demeden cok soru bankasi bitirmek gerekiyor galiba. deneme aninda karisik gibi gorunen, ilk anda cozum yolu uretilemeyen sorulari direk atlamak lazim bir de. matematik icin de 40 dk muthis olur.

fende ise fizik cok zaman harcar.

kimya,biyoloji,sosyal bolumune gelince bir heyecan basar ama bu heyecan ise yarar aslinda bu 3 kisimi cok hizli cozebiliriz bu panik sayesinde.

ben genelde tam tamina yetiriyorum, bos sorulara da bakabiliyorum ama gel gor ki emin olmayip isaretledigim, tekrar donmem gereken sorular hep kaliyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesdincer

Gerçek sınava girince bir dersten zorluyacakları kesin ve bunun fen olabileceği yönünde tahminler var.
    Aynı zamanda türkçedende yine uzun paragraflar koyacaklar gibi duruyor.
    Şİmdi biz bunları göz önüne alark nasıl bir strateji ile soruları çözmeliyiz ki sınav yetişsin.
    Ben matematikte çok zaman kaybediyorum ancak gerçek ygs de feminki kadar uğraştırıcı matematik çıkar mı bilmem.

Şİmdi benim izlediğim yol şöyle
    1) fen:35 dk 2) Türk:45 dk 3) Mat: 55 dk sos:25 dk
    Ancak bu zamanları uydurmakta zorlanıyorum bazı sınavlarda feni 30 dk de çözerken bazen 45 dkyi bulabiliyor.
    Türkçeyi ilk sıraya koymama nedenim ise sınav başlayınca bir heyecan olacağı için paragrafla anlaşılamaya bilinir ve zaman kaybına yol açar.

Bir de bu saatleri nereden bakacaz duvarda saat falan var mı?

sizin stratejileriniz ve önerileriniz nelerdir?

(bu konuyu açma nedenim fem ygs 2 yetiştiremeyip sosdan hiç soru çözmemdir)

Bence fenin zor olması pek mantıklı değil.Sayısalcılara yumruk atıp EA'cılara gel kolay kolay çöz yavrum demezler diye düşünüyorum.

• Valla yetiştirme olayı çok sıkıntılı özellikle son iki senedir değişen türkçe formatıyla birlikte.Ben de ortalama 35 40 dk türkçe bitirip diğer bölümleri de genelde hızlı çözüp 25 30 dk artırıyordum final sınavlarında.Buna rağmen Ygsde mat + türkçe 2 saat sürmüştü.Allahtan fen kolaydı sosyalde ise tarihte uzun birkaç soruyu sallamıştım.Gerçek sınavın sonlarında yaşadığım panik havasını bir tek güvender sınavında yaşamıştım.Keşke daha önce de son dk bitirdiğim daha çok sınav olsaydı diyip dersaneye biraz sövmüştüm.Ne kadar sakin olsan da o panik havası sonlarda biraz yaşanıyor.Bazıları da daha sınava girmeden bu havada.Sakın diyorum rahat olmak önemli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fen ve sosyal hiçbir zaman zor olmaz ortak alan daha zorlar bende sizin gibi fende zorlandıgım icin baslarda fen zor olacak demistim sonucta 1 yanlısım vardı
  • Fenin zor olcağını sanmam ancak ösym hiçbir zaman ya feni zorlarsak tm'ciler basit basit çözecek diye de düşünmez ösym mantıklı düşünmez hiçbir zaman, ösym hiçbir zaman öğrenciyi düşünmez. ÖSYM ters köşe nerden vururum diye düşünür, ösym nasıl şekilde öğrencileri düşürebilirim diye düşünür bir yandan da doğru öğrencileri nasıl seçerim diye düşünür. Geçen sene de türkçe ortak alan şu ana dek hiç zorlanmamış dediler gördük ne olduğunu. Sosyal bilgiler içinde de her bölümün zor olduğu yıllar var mesela felsefe iki yıldır şahsen zor. 2010'da tarih zordu. Coğrafya 2012'de zordu bence yani ne biliyim değişikti alışılmışın dışındaydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.