Şimdi Ara

YGS Türkçe Sıkıntısı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ana kadar en büyük sıkıntım Türkçe'de. Denemelere giriyorum 20. soruya gelince takılıyorum. Bir türlü kafam çalışmıyor. 20 ya da 21'inci soruyu okuyunca kafam çok kötü oluyor ve sorulardan hiç bir şey anlayamıyorum. Sonra Matematik ya da Sosyal yapıyorum . En son Türkçeye girince genelde sınavın bitmesine 20 - 30 dk. kalıyor uydura kaydıra bir şeyler yapıyorum. Bir türlü 20 - 25 netin üzerine çıkamadım şu dersten. YGS de hedefim 30 net . Dil bilgisinde Yazım kuralları, Noktalama işaretleri, Ses bilgisi falan bitti. Sınavda yapabiliyorum. Karma dil bilgisini ve Anlatım bozuklarını yapamıyorum zaten. Cümlede ve Sözcükte anlam soruları genellikle ilk 20 sorunun içerisinde olduğu için çok kolay bir şekilde yapıyorum.

Paragraf sorularında sıkıntım var. Özellikle paragraftan sonuç çıkarmada ve ana düşüncesini bulmada ve paragrafın başına, ortasına ve sonuna cümle getirmede sorunum var. Paragrafı ikiye ayırmayı ve yardımcı düşünceyi yapabiliyorum. Şu sınava kadar nasıl hallederim bu sorunu ? Sosyalde ki sıkıntım bitti bir Türkçe kaldı. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThreeArrow -- 16 Mart 2014; 16:03:45 >

• Ne kadar da yardımcı bir site. 25 Kişi bakıyor cevap vermeden çıkıyor. Harika...
  • Türkçeyi bölmemen en iyisi ama kafam almıyor diyorsan paragraf ve diğer sorular olarak ikiye böl. 25 paragraf sorusunu zorla kendini ve bitir kafan rahat olsun. Çünkü sınavın sonunda paragraf sorularına kafa yormak çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalan sürede bol bol paragraf çöz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aérosmith

Türkçeyi bölmemen en iyisi ama kafam almıyor diyorsan paragraf ve diğer sorular olarak ikiye böl. 25 paragraf sorusunu zorla kendini ve bitir kafan rahat olsun. Çünkü sınavın sonunda paragraf sorularına kafa yormak çok zor.

Peki hocam bol bol paragraf çözmekle 30 neti görebilir miyim ?
  • Hocam resmen kendini şartlamışsın 20. soruya. Şu 5 soruyu daha yapayım öyle öbür bölüme geçeyim diye diye Türkçeyi tek seferde bitirmeye çalış ya da en azından en sona bırakma Türkçeyi, arada bir yerde çöz.

• Enterighi kullanıcısına yanıt
    Hocam önceden açıkçası böyle bir şey yoktu. Matematik ve Sosyal konularını bitirdikten sonra böyle oldu. Her zaman Türkçe ile başlıyorum soru çözdükçe Matematik , Sosyal sorularını merak ediyorum sonra takılıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ygs 2014 Türkçe eser sorusu
    11 yıl önce açıldı
    Tyt Türkçe deneme önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3_ok

Hocam önceden açıkçası böyle bir şey yoktu. Matematik ve Sosyal konularını bitirdikten sonra böyle oldu. Her zaman Türkçe ile başlıyorum soru çözdükçe Matematik , Sosyal sorularını merak ediyorum sonra takılıyorum.

İlginçmiş hocam sizinkisi
    Sanırsam türkçeye konsantre olmaktan başka çareniz yok. Sınavda da Türkçeyi bitirdiğiniz andaki rahatlığı düşünün sınav sırasında kendinizi motive amaçlı. Daha iyi bir şey gelmiyor aklıma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enterighi

quote:

İlginçmiş hocam sizinkisi
    Sanırsam türkçeye konsantre olmaktan başka çareniz yok. Sınavda da Türkçeyi bitirdiğiniz andaki rahatlığı düşünün sınav sırasında kendinizi motive amaçlı. Daha iyi bir şey gelmiyor aklıma.

Teşekkürler hocam. Yarın ki denemeyi bu biçimde yapayım bakam.

• Kitap oku bol test coz. Cozum basit. Ve sinavdan baska hicbirsey dusunme. Yazim hatalari icin ozur dilerim mobildeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 16 Mart 2014; 17:44:31 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aérosmith

Türkçeyi bölmemen en iyisi ama kafam almıyor diyorsan paragraf ve diğer sorular olarak ikiye böl. 25 paragraf sorusunu zorla kendini ve bitir kafan rahat olsun. Çünkü sınavın sonunda paragraf sorularına kafa yormak çok zor.

Peki hocam bol bol paragraf çözmekle 30 neti görebilir miyim ?

Toplamda 30 neti kastediyorsan rahat görürsün. 25 paragraf sorusunun 20 tanesini bile doğru cevaplaman yetecektir çok zor bir şey değil emin olabilirsin. Her şey odaklanmana bağlı paragraf sorularında.

• Sınavın ilk basında konsantre oluyorsan sınava sondan başla. Öyle çok faydalı olur sonra matematiğe geç sonra tekrar türkçe ilk soruları yap şahsen ben ilk başlarda hep uzun zor görünen soruları çözüyorum.
  • çoğu zaman bende öyle oluyorum. ama 20 değilde 25e kadar zorlamaya çalış kendini, ondan sonra geri kalanı da en yoğun odaklandığın zaman çöz. son 15 dk'de 20 paragraf çözdüğümü biliyorum hemde hiç yanlışsız sadece uygun anı bulman lazım. ben matematikten sonra tercih ediyorum çünkü matematikte kendimi kaptırmış sınava odaklanmış oluyorum türkçede aradan çıkıyor
  • Yav aklım almıyor arkadaşlar. Bana bile dışarıdan kolay gözükürdü Türkçe derdim şu konuları halledersem 30 - 35 net garanti diye. Dil bilgisinin bazıları ve Anlatım bozuklukları hariç konuları bitirdim ama yine 20 - 25 Neti geçemiyorum. Yazık :(

Sınava kadar 30 neti görür müyüm beyler ? yoksa şimdiden bırakayım mı ?
  • Benimde olumsuz soru köklerinde sıkıntım var, işkence gibi gibi geliyor o soruları çözmek
  • Hocam bak ben 17 netlerden türkçede 31.5 lara çıktım.Olay basit sakin olacaksın ve hızlı ama anlayarak okuyacaksın.Bir kere sana tavsiyem altını çizerek oku.Hem böylelikle hızlı okuyacaksın hemde anlayacaksın ikisi eşit gibi bir şey oluyor. Panik yapma rahat oku yapamadıgında diğer soruya geç sonradan döndüğünde zaten halledeceksin ben 50 dk da bitriyorum en az 28 29 çıkıyor şuan.Hadi kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: CherokeeTunç

Hocam bak ben 17 netlerden türkçede 31.5 lara çıktım.Olay basit sakin olacaksın ve hızlı ama anlayarak okuyacaksın.Bir kere sana tavsiyem altını çizerek oku.Hem böylelikle hızlı okuyacaksın hemde anlayacaksın ikisi eşit gibi bir şey oluyor. Panik yapma rahat oku yapamadıgında diğer soruya geç sonradan döndüğünde zaten halledeceksin ben 50 dk da bitriyorum en az 28 29 çıkıyor şuan.Hadi kolay gelsin

Hocam ben altını çizerek çözüyordum ama çevremde ki herkes altını çizerek çözülmesi vakit kaybı diyor. Çünkü dikkatimiz dağılıyormuş. Bu sınav altını çizmeyerek denesem'de 20 net geldi yine :( Sosyal ile Matematik tamam ama şu lanet Türkçe'ye bi çare bulamadım. Bu gidişle maalesef dil bilgisini bitireceğim galiba

• Halledersin kardesim sabırlı ol zamanın gidecek diye soruyu tam anlamadn işaretleme yapma tekrar oku.Cevap ya sonda ya başta oluyor genellikle bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CherokeeTunç

Halledersin kardesim sabırlı ol zamanın gidecek diye soruyu tam anlamadn işaretleme yapma tekrar oku.Cevap ya sonda ya başta oluyor genellikle bak.

Bunu genellikle çoğu arkadaşımda diyor.

Mesela Ana düşüncesini sorduğunda neresine bakayım ? ya da vurgulanmak istenilende ?
  • Dostum dedim ya ya baş ya son hani belli olmuyor.Ama en güzeli metni dogru ve hızlı okumak o zaman baş son filan düşünmeye gerek kalmıyor.Birazda senin stratejin bu iş :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.