Şimdi Ara

YGS Türkçe +35 Net

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
4
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YGS Türkçe testinde +35 net yapmak için nasıl çalışılmalı?Bu sene Türkçe zorluk bakımından nasıldı?

• Gecen yil 34-1 bu yil 30 net cikarmis biri olarak konusuyorum.

Paragraflari sakat biraz. Cozduklerimize benzemiyor. Kabak gibi ortada olan anlamlari cikarmani beklemiyorlar. Ornegin guzel diyip siklarda en guzel falan diyebiliyor. Cok dikkatli ve antrenmanli olman gerek.

Paragraflarda ilk cumle ozet cumle son cumle iliskisi onemli. Aldiklari yerler genellikle makale vs. Gibi metinler oldugundan kilit noktalari belli gibi.

Fazla paragraf cozmek yerine fazla kaynaktan cozmen senin icin daha faydali olacaktir.

Kitap okumanin bu konuda etkisi fazla degil. Kitaplarla ic ice degilsen kitapla hazirlanmanin bir faydasi olmayacaktir. Kitap okurken yuzeysel ve hizli okuruz. Paragraflarda durum tam tersi. Detaylarla sevismemiz gerek.

Paragraf sorularinda soruyu okumasan bile metinden neyi soracagini tahmin edebilecek duzeye geldigin zaman hazirsin demektir.

Dilbilgisinde bilgilerini taze kaynaklardan edinmen gerek, tdk her yil degisiklik yapiyor. Sakata gelme.

Mantigi iyi kavraman ve adim adim ilerlemen gerek. Birbirleriyle iliskilerini cozmen gerek. Fiilimsilerin eklerini bile unutsan cumledeki gorevinden ne oldugunu cikarabilir duzeye geleceksin boylece.

Paragraflari sakin kafayla cozun, heyecanla cozmeyin. Heyecanli biriyseniz turkceden baslamananizi onermem. Aksi halde en mantikli baslangic dinc kafayla paragraflar olacaktir.

Sorulariniz varsa alintilayin.

Ekleme: Sorunun sonuna geldiginde basini unutuyorsaniz hizli okumak icin anlamadan okumussunuz demektir. Okuduklariniz karisiyorsa anahtar kelimeleri yuvarlak icine alin. soru basina 30-40sn hedefiniz olsun. Sinavda tutmayacaktir ama turkceye 50dk dan fazla ayirmak sinavi cope atmaktir kanaatimce.

Akisi bozma sorularinda cumlelerle konusun. Sen bana ne anlatiyorsun diyin. Baska bi sey anlatan haindir, alin kellesini.
  • Kardeşim bu seneki türkçe zor değil, saçmaydı. Özensiz hazırlanmıştı. Türkiye birincisinin 3 yanlışı var. İstersen türkçeyi yala yut bu sene iyi yapanın şans yanındaydı. 2016 böyle olursa 35+ için öneri veremem Allaha kalmış. Adam gibi soracaklarını düşünürsek dil bilgisinden çok uç yerlere kaçmana gerek yok. Öz bilgi soruyorlar. Paragraflar önemli. Çıkmış soruları iyi analiz et. Yargı yayınevinin kpss türkçesi vardı onu önerebilirim. (Evet kpss ama ygs sorularına benzerdi). Biz türkçeden mağdur olduk. İnşalla şans sizinle olur. Kolay gelsin. Çok kasma çabuk sıkılırsın. Emin ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

• Hazır konusuyken soruyum. Mezuna kaldım. Türkçe soru bankası olarak ales türkçe soru bankası almayı düşünüyorum. Sizce daha mı yararlı olur. Çünkü artık ösym ales tarzı soruyo. Ygsde son 10 soru fenaydı hatırlarsanız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemelerde 32-34 arası yapardım dedim tamam 30+ yaptım sınavda ama öyle olmadı işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 17 Haziran 2015; 23:48:24 >
  • erotikbrokoli kullanıcısına yanıt
    Ösym niyeti bozmazsa yine evet

• Bence o anki durumuna bağlı biraz da şans dilbilgisi cok az geldi bu sene diger senelere göre o yüzden paragraf bütününü o an için çok iyi anlaman gerekiyor özellikle bulabiliyorsan bilmiyorum öyle kitaplar var mı git anlaması zor paragraflı sorular çöz bir de ales türkce sorularını da öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayt Matematik 15 Net İçin
    4 yıl önce açıldı
    TYT Türkçe 25 Net
    4 yıl önce açıldı
    tyt 65 net için
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O anki durumuna kesinlikle bağlı evet ancak geliştirmek için çok paragraf sorusu çözmelisin, böyle karmaşık uzun ve zorlayıcı paragraf soruları çözersen yazdam başlayarak belli bir tempoda sınav zorda gelse kolay da gelse iyi birşey yaparsın, mfciysen eğer yazın sosyale de kesinlikle çalış çok büyük katkısı oluyor

• Gecen yil 34-1 bu yil 30 net cikarmis biri olarak konusuyorum.

Paragraflari sakat biraz. Cozduklerimize benzemiyor. Kabak gibi ortada olan anlamlari cikarmani beklemiyorlar. Ornegin guzel diyip siklarda en guzel falan diyebiliyor. Cok dikkatli ve antrenmanli olman gerek.

Paragraflarda ilk cumle ozet cumle son cumle iliskisi onemli. Aldiklari yerler genellikle makale vs. Gibi metinler oldugundan kilit noktalari belli gibi.

Fazla paragraf cozmek yerine fazla kaynaktan cozmen senin icin daha faydali olacaktir.

Kitap okumanin bu konuda etkisi fazla degil. Kitaplarla ic ice degilsen kitapla hazirlanmanin bir faydasi olmayacaktir. Kitap okurken yuzeysel ve hizli okuruz. Paragraflarda durum tam tersi. Detaylarla sevismemiz gerek.

Paragraf sorularinda soruyu okumasan bile metinden neyi soracagini tahmin edebilecek duzeye geldigin zaman hazirsin demektir.

Dilbilgisinde bilgilerini taze kaynaklardan edinmen gerek, tdk her yil degisiklik yapiyor. Sakata gelme.

Mantigi iyi kavraman ve adim adim ilerlemen gerek. Birbirleriyle iliskilerini cozmen gerek. Fiilimsilerin eklerini bile unutsan cumledeki gorevinden ne oldugunu cikarabilir duzeye geleceksin boylece.

Paragraflari sakin kafayla cozun, heyecanla cozmeyin. Heyecanli biriyseniz turkceden baslamananizi onermem. Aksi halde en mantikli baslangic dinc kafayla paragraflar olacaktir.

Sorulariniz varsa alintilayin.

Ekleme: Sorunun sonuna geldiginde basini unutuyorsaniz hizli okumak icin anlamadan okumussunuz demektir. Okuduklariniz karisiyorsa anahtar kelimeleri yuvarlak icine alin. soru basina 30-40sn hedefiniz olsun. Sinavda tutmayacaktir ama turkceye 50dk dan fazla ayirmak sinavi cope atmaktir kanaatimce.

Akisi bozma sorularinda cumlelerle konusun. Sen bana ne anlatiyorsun diyin. Baska bi sey anlatan haindir, alin kellesini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esyarun06 -- 18 Haziran 2015; 0:10:58 >

• Ygs den önceki son denemelerde hep full çektim ama sınavda gel gör ki 11 yanlış çıktı. O yüzden ne yaparsan yap olmuyor.

• İlk olarak ben 11 de 32-7-1 yanlışlar (paso dil bilgisi arada paragraf )gibi netler bazen 28 net bile gelirdi yapan ygs den 1 hafta önceki deneme netlerim ;

38-2 , 37-3 en kötü 36-4
    Ygs 2015 34-5 geldi emin olamadıüım için bi boşum var işaretlesem dığru olcaktı ama hayırlısı olsun

Bu seneki sınavda belirleyici güzel sorular Türkçe ve Coğrafyadan geldi türkçe için en iyi tavsiyem 11 sin muhtemelen sağlam dil bilgisi ve özgünlüğe sahip kitaplar oku (fantastik ve para tuzağı saçma kitaplar okuma) bu kitaplar senin paragraf anlama kapasiteni arttırır
    1-) ygs dönemeinde adam akıllı 2 paragraf kitap veya test kitabından tüm bölümü bitir cart curt çizerek değil bi strateji belirle ona bağlı sakince çöz.
    2-) ben baya kitap okuyan biriyim paragrafım haliyle iyi gelelim dil dilgisine 2 gün konu tekrarı yap ama ek kök osu busu inciklere değil yapısına göre nedir yüklemine göre nedir vs va bunları kavra sıfat nedir zarfla farkı zaten basit dil bilgisi kuralları herkesde var soruları çözmek için uygulama yapman lazım bunları öğrendikten sonra kolay bi kaynaktan soru çöz ösym dil bilgisini pek zorlamıyor (çıkmış sorulara bakınca) son 1 ay çıkmış soruları 2 sindende bitir Türkçede faydası olur özgüvende kazanırsın bu seneye kadar sorular kelepirdi ben 37-38 hedefleyerek girdim sonunda heralde 30-31 gelecek dedim...
    3-) panik yapma 2 oaragraf sorusu ağır gelirse panikleme emin olduğun şıkları ele boş bırak zaman kaybetme zaman kaybetmeden geçersen dönmeye vaktin olur daha faydalı yorumlar yaparsın

Aklıma gelenler bunlar dediğim gibi türkçeden 36 net hayal değil çok basit olabilir....

• çözmediğim deneme kalmamıştı hep 34-35 yapardım sınav 26.25 :)) ne yaparsan yap olmazsa olmaz her şey sınav anı sonuçta 37 soru okuduğunu anlama

• Benim denemelerde hep 6-7 yanlışım olurdu. Gerçek sınavda 35 net yaptım. 4 yanlışım vardı. Yaptığım tek şey Ales çıkmış soruları çözmek. Ayrıyetten dershanenin verdiği kitaptan bayrama kadar dilbilgisini bitirmiştim.

• Soğuk kanlılık-Okuduğunu hızlı anlama ve yorumlama-ŞANS

-dil bilgisi çalışmana gerek yok zaten çok temel şeyler çıkıyor (bu sene 3 tane sordular 1i hatalıydı iptal oldu)
    -paragraflar için bol deneme-süre tutarak(30 dk da bitirmeye çalış yoksa sınavda sıkıntı çıkar ben 30 dk da falan çözüyordum sınavda 45 dk sürdü)
    -ales mutlaka çöz mutlaka!
    (30 yaptım)

not:soru bankasına gerek yok almadım ve çözmedim deneme çöz ama çok çöz

edit: türkçeyi bitirdiğimde 10 boş vardı boş bırakmayı öğren ki diğer derslerde vakit sıkıntın olmasın sonra döndüm hepsini yaptım hangileri yanlış hangileri doğru bilmiyorum toplam 8y 0b tu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The DarKnight -- 18 Haziran 2015; 1:13:54 >
  • Bu sene gibi aktarsalar garantisi yok.
    Zamanlarda dalgasına çözdüğüm bas ağrısıyla çözdüğüm Türkçe'lerde bile 34 35 altı gelmezdi . Sınavda 27.5 net çıkardım (isin garibi son 2-2-3 şeklindeki toplu soruların hepsini dogru yaptım 15-29. Sorular arasında 8 yanlışım var)

Sana tavsiyem bu seneki paragraflara yakın olarak en iyi kaynak ALES soruları.piyasa kaynağı olarak palme de boyle sacma sapan paragraflara doluydu hatta forumda birçok kisi olarak saçmalığından Sınavı'n boyle gelmeyeceğini söylerdik ama ters kose olduk.
    Dil bilgisini hizlicana bitir sonra deneme aban ve ALES sorularını çöz
    Tavsiye kaynak karekok palme ALES soruları bunlari yap gerisi artık sansa kalmış 38 de gelebilir 28 de gelebilir sınav ani şansı Dediğimiz sey yuzunden

• Öncelikle YGS Türkçe zor değil aşırı derecede saçmaydı.Önceki yıllarla alakası yoktu.Dil bilgisi konularını bitirdikten sonra eğer biraz okumaya ve okuduğunu anlamaya meyilliysen sınava kadar çözeceğin denemelerde gittikçe belirli bir soru mantalitenin oluştuğunu hissedersin. Gerisi sınav anına ve sınava kalmış.
    Yıl boyu +37lerden düşmeyip 40 hedefiyle girip 30.25 yapmak koymuştu şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: HistorianOfAdiga

YGS Türkçe testinde +35 net yapmak için nasıl çalışılmalı?Bu sene Türkçe zorluk bakımından nasıldı?

Mattan fenden +35 yapmaya bak

• Geçen sene 35 yapanları buraya alalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.