|
Bildirim
|
Gecen yil 34-1 bu yil 30 net cikarmis biri olarak konusuyorum.
Paragraflari sakat biraz. Cozduklerimize benzemiyor. Kabak gibi ortada olan anlamlari cikarmani beklemiyorlar. Ornegin guzel diyip siklarda en guzel falan diyebiliyor. Cok dikkatli ve antrenmanli olman gerek. Paragraflarda ilk cumle ozet cumle son cumle iliskisi onemli. Aldiklari yerler genellikle makale vs. Gibi metinler oldugundan kilit noktalari belli gibi. Fazla paragraf cozmek yerine fazla kaynaktan cozmen senin icin daha faydali olacaktir. Kitap okumanin bu konuda etkisi fazla degil. Kitaplarla ic ice degilsen kitapla hazirlanmanin bir faydasi olmayacaktir. Kitap okurken yuzeysel ve hizli okuruz. Paragraflarda durum tam tersi. Detaylarla sevismemiz gerek. Paragraf sorularinda soruyu okumasan bile metinden neyi soracagini tahmin edebilecek duzeye geldigin zaman hazirsin demektir. Dilbilgisinde bilgilerini taze kaynaklardan edinmen gerek, tdk her yil degisiklik yapiyor. Sakata gelme. Mantigi iyi kavraman ve adim adim ilerlemen gerek. Birbirleriyle iliskilerini cozmen gerek. Fiilimsilerin eklerini bile unutsan cumledeki gorevinden ne oldugunu cikarabilir duzeye geleceksin boylece. Paragraflari sakin kafayla cozun, heyecanla cozmeyin. Heyecanli biriyseniz turkceden baslamananizi onermem. Aksi halde en mantikli baslangic dinc kafayla paragraflar olacaktir. Sorulariniz varsa alintilayin. Ekleme: Sorunun sonuna geldiginde basini unutuyorsaniz hizli okumak icin anlamadan okumussunuz demektir. Okuduklariniz karisiyorsa anahtar kelimeleri yuvarlak icine alin. soru basina 30-40sn hedefiniz olsun. Sinavda tutmayacaktir ama turkceye 50dk dan fazla ayirmak sinavi cope atmaktir kanaatimce. Akisi bozma sorularinda cumlelerle konusun. Sen bana ne anlatiyorsun diyin. Baska bi sey anlatan haindir, alin kellesini. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 17 Haziran 2015; 23:48:24 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esyarun06 -- 18 Haziran 2015; 0:10:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The DarKnight -- 18 Haziran 2015; 1:13:54 > |
|