Şimdi Ara

YGS NOTLARIM(BEYİN FİRTİNASİ YAPALİM BUYRUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
36
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su gunlerde herkesin ihtiyaci olan onemli olan ince ayrintilara deginmek istiyorum siz de akliniza gelenleri yazarsaniz cok faydali olur diye dusunuyorum ders farketmez,
    basliyorum ben;
    -tum bakterilerde hucre duvari bulunmaz(istisnai bakteriler vardir hucre duvari yerine baska yapilar gelismistir)
    -kromozomlarda protein bulunur(orn:kinetekor),monosakkarit bulunur
    -ribozomlar cekirdekcikte olusur ama cekirdekte protein sentezlemezler(yani cekirdekte ribozoma rastlanabilir,cekirdekcik hucre cekirdeginde bir bolge olarak kabul edilir)
    - enzimlerin tumu gorev yaptiklari hucrede sentezlenirler
    -enzimin yapisina vitamin katilirsa koenzim,mineral katilirsa kofaktor adini alir
    -bilesik enzimde asil isi yapan kisim koenzimdir
    -sindirim enzimleri tersinir calismaz
    -tum ototroflar co2 kullanirlar
    -tum canlilarda hucre zari,ribozom,yapim ve yikim olaylari,atp kullanimi ve uretimi,tepki ve hareket(aktif veya pasif olabilir)enzim kullanimi,vs ortak olarak gorulur
    -siyanobakteriler fotosentez+havanin serbest azotunu topraga baglayabilirler
    -evrimde sirayla ribozom>mitokondri>kloroplast olusmustur
    -genel olarak;
    >dış dunyayla iletisimi saglayan yapilar EKTODERM de,
    >dolasim,bosaltim,ureme,hareket gibi sistemlerle alakali olanlar MEZODERM de
    >Sindirimle alakali kisimlarin cogunlugu[agizla anus arasinda kalanlar]>ENDODERM tabakalarindan olusur
    -benzen ve turevleri katilma tepkimesi vermez,yer degistirme verir
    -Bilesikte dallanma arttikca kaynama noktasi duser
    -etil alkol fermantasyonunda asetaldehit son e alicidir.Hidrojeni alir ve etil alkole donusur
    EVRİM: A türü>MUTASYON>VARYASYON>DOGAL SECİLİM>ADAPTASYON>B türü sirasi ile gerceklesir
    viruslerde LİTİK dongude patlatarak disari cikma olurken LİZOGENİK dongude beklemede kalir uygun firsati buldugunda litik donguye gecer
    -Transkripsiyon(yazma)>DNA>mRNA ya
    -Translasyon[okuma]>mRNA>ribozom
    -replikasyon,transkripsiyon,translasyon olaylarinda kalitsal cesitlilik olmaz
    -safra sivisi,sindirim enzimleri kana verilmez!
    -metalik ozellik ayni grupta yukardan asagi dogru artar
    -metal oksitler bazik,ametal oksitler asidiktir
    -NO,N2O gibi bilesikler notrdur
    -sivilar kaynarken buhar basinci dis basinca esittir
    -bazlar sadece amfoter metallerle(Zn,Al,Cr,Sn,Pb) tepkime verir
    -VERİM=YAPİLAN İS / HARCANAN ENERJİ x 100
    -kimya sembollerde 7 kodu: diğer
    -AİDS virusunun tedavi edilmesinin zorlugu lenfosit hucrelerini konak olarak kullanmasidir
    -normal degerin altindaki ve ustundeki sicaklik metabolizma hizini artirir
    -PLEİTROPİ: Bir genin birden fazla karakter uzerinde etkiye sahip olmasidir
    -Eterler su ile H bagi olustururlar
    -Misirin patlamasi FİZİKSEL dir
    -Kanin pihtilasmasi KİMYASAL dir
    -atomik halde serbest radikaller deyince ametaller gelmeli aklimiza
    -Merhem: buyuk oranda yag bazlidir
    -Krem: merheme gore daha az yaglidir yani su orani daha fazladir diyebiliriz
    -Losyon : buyuk orands su bazlidir
    -Teizm:tek Tanricilik,Tanri her seyi yaratan ,yonetendir,ateizmin karsitidir
    - AGNOSTİSİZM: Bilinmezcilik, Tanri'nin varliginin evrenin nerden geldigini bilinemeyecegini ileri suren gorustur
    -PANTEİZM(Tum tanricilik): Tanri'nin doga ve evrenle ayni oldugunu dusunen gorustur
    -DEİZM: Tanri'ya inanmakla beraber belli bir dinin ilkelerini benimsemezler,Tanri evreni yaratip kendi basina birakmistir,artik mudahale etmez,gorusunu savunurlar
    arkadaslar daha aklima geldikce yazmaya caliscam sizler de akliniza gelenleri yazarsaniz cok iyi olur sinava kadar detaylari tekrar etmis oluruz
    Şimdiden basarilar hepinize sinavda umarim istedigimiz gibi olur her sey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Thanks bro

• Yalniz bakterilerin hepsine hucre duvari var diye kabul ediliyo ya benim bildigim. Birkac denemede cikmisti bakterilerde hucre duvari ortak kabul etmisler

• güzel notlar teşekkürler umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur

5N1K ( bir haber yazısı tüm bunlara cevap vermeli)
    kim
    ne
    nerede
    ne zaman
    nasıl
    niçin
  • Çok karmasik bi durum o ya karekok denemesinde "her bakteride hucre duvari bulunmayabilir'' onculunu dogru kabul ederken gur yayinlari denemesinde "her bakteride hucre duvari vardir" dogru kabul edilmis

• kocamanman K kullanıcısına yanıt
    Kidada da hepsinde var diye kabul etmis. Sinavda cikarsa hepsinde var diye kabul edicem ben

• Her bakteride hücre duvarı vardır.
    Kromozomda monosakkarit yoktur bulunmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bakır kablodan elektrik iletimi fiziksel mı kimyasal mı

• quote:

Orijinalden alıntı: MyGraumen

Beyler bakır kablodan elektrik iletimi fiziksel mı kimyasal mı

bence fiziksel bro. bakır kablo yine bakır kablo değişmiyor ki. Tepkime de oluşmuyor.Sadece iletiliyor.
  • Meb kitabinda ne diyor bakmak lazim

• Faydalı

• MyGraumen M kullanıcısına yanıt
    Metallerin iletmesi fizikseldir ama tuzlu su iletirse iyonlari sayesinde ileteceginden kimyasal

• kardesim nasil kromozomda monosakkarit bulunmaz dna daki deoksiriboz sekeri monosakkarit degil mi?

Ayrica tabi ki bakterilerde hucre duvari bulunur ama bazi bakteri turlerinde hucre duvari yerine baska yapilar vardir arastirabilirsiniz osym olan biseyi sormaz.ayrica oyle dusunuyorum sorarsa da kesinlik olarak sorar ya da olabilirli sorar soruyu ama sanmiyorum bu kadar detay soracagini

• kocamanman K kullanıcısına yanıt
    kardesim olaya aciklik getireyim mufredatta bakteriler hucre duvarina sahiptir olarak gorduk dogru zaten ama hucre duvari olmayan bakteriler de var bilimsel bir gercek bu ben de cozdum karekokteki o soruyu hangisinde hucre duvari olmayabilir diyordu o soru da ve sorunun gelisinden belli ediyordu yani kendini sonuc olarak soruda belli ediyorlar yani boyle kesinlik sorusu degilse aliriz zaten hucre duvarinin oldugunu ama gur yayinlari ayip etmis tum bakterilerde hucre duvari vardir diyerek

• Çoğunda yanlış bilgi var benden söylemesi alınma ama.
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    niye alinim kardesim mesela hangilerinde yanlis var varsa duzelteyim

• NOT: Buraya yazdigim hic bi bilgiyi kendi kafamdan uydurmadim arkadaslar hepsi hocalarimla saglam kaynaklardan tuttugum notlar inanmadiginiz varsa arastirabilirsiniz,mesela bi cogunuz bazi bakterilerde hucre duvari yoktur notuma karsi cikmis ama oyle degil iste arastirin biraz ben de sasirmistim ilk duydugumda

• cCcWalterWhitecCc kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 2 Mart 2017; 0:44:26 >
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    yanlis anlasilmasin dediklerim ben bakterilerde hucre duvsri olmaz demiyorum sadece bazi bakteri turlerinde ve arkelerde hucre duvari yoktur diyorum bunu da ben demiyorum bilim diyor kardesim ispatlanmis kanitlanmis bise bu ribozom kismini da daha bugun hocamla konustum onun soyledigini yazdim cekirdekte ribozom gorulebilir dedi cunku orda uretildigi icin ama cekirdekte protein uretmez orda uretildikten sonra sitoplazmaya gecer sonra uretir dedi ve son olarak benzen ve turevleri katilma tepkimesi vermez yer degistirme tepkimesi verir soylediklerinde hata oldugunu dusunmuyorum bro

• cCcWalterWhitecCc kullanıcısına yanıt
    Benzen katılma tepkimesi verir demedim yüksek sıcaklıklarda açılabiliyorlar demek istedim. Bence herkes doğru bildiğini yapsın paylaşmışsın yararlı konu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.