Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
72.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Giriş Yapmak İçin Kullanıcı Adı Ve Parolanızı Giriniz!
    07 Nisan 2011

--------------------------------------------------------------------------------
    Telaşlı bir gün'e uyandınız.Mutlaka kaygılısınız üstelik kaygı sahibi olmak sizi rahatsız etmekten çok motive ediyor.Bugünün sabahına gelinceye değin yarın ki günlerin hayallerini kurdunuz.Babanız doktor olmanızı istiyordu siz başka meslek düşlerindeydiniz,aileniz aynı şehirde bir yer kazanmanızı istiyordu siz başka şehirler hayal ediyordunuz.Nitekim bu hayallerle çalışıldı o sabah'a,bu hayalleri gerçek kılmak adına adımlandı okul yollarında.Gittiniz,geldiniz,düştünüz,kalktınız...

Fakat birşeyi unutmuş olmalısınız ; bu ülkede hayal kurmak da ne münasebet!Burada hayal ettikleriniz ve arzu ettikleriniz değil ''alnınıza ne yazıldıysa o'' olmaktadır,burası sizden önce sizin hayatınız adına çoktan karar verilmiş olan bir ülkedir.Sizde bilirsiniz bebeklerin borç ile doğmakta olduğu bir ülkedir bu ülke.Yani diyeceğim düşler ile uyandığınız o sabah'da olacağı olan düşleri çoktan birileri kurup,tasarlamıştı bile.

Planlanan taslak ve adımlamalara göre önce ''bizimkiler'' dedikleri geçecekti.Doğruya yaklaşıp da etrafta görülmeye başlayanlara sessizce ve çaktırmadan fısıldayarak sorulacaktı ; parola parola diye.Parolayı biliyorsanız sizin için hazırlanan hesaba giriş yapabilirsiniz demektir şayet bilmiyorsanız ; ''böyle bir kullanıcı hesabı bulunmamaktadır'' açıklamasıyla karşılaşacaksınızdır.

Sizde biliyorsunuz ki bu ne ilk ne de son.Bundan aylar evvel bir başka günün emeklemelerinde uyanıp KPSS macerasının sonunda elinde tuttuğu öğretmenlik diplomasının hakkını vermek istemişti pek çokları.Onlar belkide çocuk yaşlarında öğretmen olmayı hayal etmişlerdi,çocuk yaşlarında ileride eğtimci olmaya karar vermişlerdi.Sadece karar vermekle kalmamış bunun için onlarca yıl emek vermiş,üniversite diplomasını bile eline almışlardı.Fakat gelin görün ki bu ülke onların arasından yine ; parola parola diye fısıldadığı zaman kendisine doğru yanıt verenlere yardımcı olmuştu.

Ne oldu sonra?Unuttuk gitti...İki üç hafta televizyon ekranlarından bu skandalı konuştuk daha sonra yataklara çekildiğimizde ; o parolaya doğru cevap veren pek çok insan öğretmen olarak atandı ve de şu an yeni nesillerin eğitimlerinden sorumlular.Zaman geçecek gündüzler eksilip,geceler artacak ; biz yine uyumaya gideceğiz.O vakit YGS'de parola'yı bilenler kampüslerin müdavimleri olacaklar.Okulları bittiğinde de siyah deri koltukların ve hatta bizim vergilerimizin,emeğimizin müdavimi olacaklar!

Bu ülkede böyle ; parolayı biliyor musun bakalım arkadaş?Yok öyle elini kolunu sallaya,sallaya cennet kapısından geçip ; bab-i ali'de gazel okumak.Parola'yı biliyorsan ; öğretmen sensin,polis sensin,doktor sensin,gazeteci sensin,asker sensin,üniversiteli sensin!Yok efendim parolayı bilmiyorsan kusura bakma canım kardeşim ; böyle bir kullanıcı hesabı bulunmamaktadır...

http://www.guncelgundem.net/index.php?sayfa=yazaryazi&id=15

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Bu kadın kim ya hala sesini kesemediler CIA'in içinden biri mi acaba diye düşünmüyor değilim niye öldürmüyorlar bu kadını hala ...

quote:

Orijinalden alıntı: Gabri3L

Körlere gelsin.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=158764007513513

Öldürürlerse kadın efsane olur , söylediklerini onaylamıs olurlar bir nevi.daha basit bir yöntem olan ergenekoncu etiketini basmayı kullanıyorlar ve böylece itibarsızlaştırıyorlar , yakın zamanda onuda ergenekondan alırlarsa şaşırmayın.imamın ordusunu indirip elinde bulunduran herkesi terörist ilan ettiler ,siz daha durun daha neler yapacaklar

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Benimki aksine çok kötü geçti ancak en azından iyi geçenlerin puanlarına yazık olmasın.)

Hakkı yenen milyonlarca ögrenciye yazık degilmmi? dershanesiydi hocasıydı deyip cocuklarını okutmak icin servet döken ailelere yazık degilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seylem

quote:

Benimki aksine çok kötü geçti ancak en azından iyi geçenlerin puanlarına yazık olmasın.)

Hakkı yenen milyonlarca ögrenciye yazık degilmmi? dershanesiydi hocasıydı deyip cocuklarını okutmak icin servet döken ailelere yazık degilmi?

Hocam doğru söylüyorsunuz ancak iptal edilmesi demek bu öğrenciler (ben de dahil) tekrardan bir ygs stresine girmesi ve bu sefer lys'ye çalışamaması demek. LYS'den alınacak olan not ygs'ye göre çok daha önemli. Hakkı yenen milyonlarca öğrenciyede çok yazık bununda farkındayım. Ancak bir ara yolu yok gibi görünüyor. Ya iptal edilecek, ya tekrarlanacak ya da etkisi azaltılacak. Etkisinin azaltılması en azından bir miktar da olsa haklarını tekrar geri veriyor, 2. sınavda o çalışmadan şifreyle soru çözen kişileri eleme şansını tanıyor. Suçluların bulunmasından yanayım ben de tabiki ancak ygs nin iptali herkesin en az 6 ayının çöpe gitmesi demek. Çoğu kişi o stresi tekrar kaldıramayacakları için 2. bir sene tekrar hazırlanmak zorunda kalacaklar hatta belki hiçbiri giremeyecek bir daha o sınava ve hayatı boyunca istemediği bir işi yapmaya mahkum olacak. İptal edilmesi hakkı yenen milyonlarca öğrencinin hakkının verilmesi gibi görünsede aslında tam tersi binlerce öğrencininde hakkının elinden alınması demektir.

• Şu odtülü kriptoloji uzmanının anlattıklarını duyunca iyice anladım eğer sıralıysa neden en küçük şık doğru ? sorusunun cevabını

Master kitapçıkta başlangıçta küçükten büyüğe dizilmiş ve cevap hep A o yüzden basına bunu veremiyorlar ellerindeki algoritmayla dizip unique bir kitapçık yaptık diyip veriyorlar. Bu da rezalet bir sonuç veriyor bu sonucu bir de deniyorlar öğrenciler arasında zorluk yaratmıyor falan diye birileri görüyor bunları kim acaba onlar bu soruyu da yazdım bir kenara... bu durumda türkçe ve diğer tüm sınavlarda geçerli olması lazım... Peki bilgisayar büyüğü küçüğü nasıl ayırıyor ? Alfabetik sıra ile değil mi ? Tümünde geçerli olması lazım hepsi böyle karıldıysa ...

Şimdi bilgisayar için sayılar özellikle 0 en küçük sayı... Sayılar bitince sıralama noluyo bi bakalım

ASCII (Bilgisayar dilinde karakterler)

010 0000 040 32 20 ␠
    010 0001 041 33 21 !
    010 0010 042 34 22 "
    010 0011 043 35 23 #
    010 0100 044 36 24 $
    010 0101 045 37 25 %
    010 0110 046 38 26 &
    010 0111 047 39 27 '
    010 1000 050 40 28 (
    010 1001 051 41 29 )
    010 1010 052 42 2A *
    010 1011 053 43 2B +

010 1100 054 44 2C ,
    010 1101 055 45 2D -
    010 1110 056 46 2E .
    010 1111 057 47 2F /

Şimdi benim burdan söyleyebileceğim "(" en küçük sonra ")" sonra * işlemi geliyor ama şıklarda bu pek kullanılmamakta...

Şimdi burda çarpma işlemi var ya "." olan ... + ve - den sonra geliyor en son da / (bölü) ...

O zaman bunların arasında şöyle bir ilişki var :

"(" < ")"< "+" < "-" < "."

yani x+2 bilgisayara göre x-2 den küçük (arkadaşlar anlamayan varsa saçmalıyo gibi görünebilir ama excel e x-2 ve x+2 ve x.2 falan yazıp sıralarsanız böyle olduğunu görürsünüz...)

Yukarda dediğim gibi şıkları incelerseniz Yalnız I Yalnız II.... gibi şeyler her zaman > I ve II (çünkü bilgisayara göre büyük ı'dır)

011 1100 074 60 3C <
    011 1101 075 61 3D =
    011 1110 076 62 3E >

Bu şekilde mi yaparak 70 tane buldunuz mesela bunlar çok önemli ayrıntılar tamamı doğru çıkabilir eğer böyle yapılırsa ...

quote:

Orijinalden alıntı: dr.hulk

Arkadaşlar ülkedeki onbinlerce bilim adamının, matematikçinin yapamadığını siz yapıyorsunuz, kafa patlatıyorsunuz, uğraşıyorsunuz yeni yeni şeyler buluyorsunuz. Öncelikle söylemem gerekir ki şifre sadece sayılarda olan bir durum değil. Binlerce yorum, düşünce yazılıyor internette, bu konuda yetkililerden açıklamalar duyuyorsunuz. Bunların hepsi bir veri. Bazen bu açıklamalarla mevcut durumu yan yana getirdiğinizde şimdiye kadar daha önce kimsenin bulamadığı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Ekşi sözlükteydi sanırım, bir arkadaş yazmış. ÖSYM Başkanı ilk açıklamasında, şıkların küçükten büyüğe yerine, karışık olarak sıralanmasının, öğrencilerin performanslarını etkileyip etkilemeyeceği konusunda örnek deneme sınavları yaptıklarını ve herhangi olumsuz bir duruma rastlamadıklarını söylüyordu. İşte bu arkadaş da bir şifre çözmüş olabilir belki. Haklı olarak soruyordu. Bu deneme sınavları nerelerde yapıldı, bu soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını gören öğrenciler kimdi. Başlarında kimler vardı. Muhtemelen bu sınavlarda da şıkların yerlerinin değişimi için aynı algoritma kullanılmıştı. Bu sınavlara giren öğrenciler ya da başlarında bulunanlar, sınavın ÖSYM tarafından bir örnek sınav amacıyla yapıldığını bildiklerinden soru ve cevapları ayrıntılı olarak incelemişler ve şıkların her kitapçıkta kaydırıldığını farketmiş olabilirlerdi. Tüm bu mod medyan nedir hikayesi de burdan çıkmış olabilir. Bu konunun da üzerini gidilmeli o örnek sınavlar da masaya yatırılmalı bence. Çok önemli çünkü.

Bu sınav konusunda arkadaşlar emin olamıyorum. Kasıtlı olarak birilerine avantaj sağlanması için mi bir algoritma oluşturuldu yoksa işinin ehli olmayan insanların hatası sonucu mu durum oluştu karar veremiyorum. Şu üç sorunun yanıtı da net olarak verilmedikçe de şahsen ben karar veremeyeceğim.

1. Küçükten büyüğe sıralamanın olduğu ilk kitapçıkta (master kitapçık demiyorum) 6 soruda neden cevaplar a şıkkı yani en küçük rakamsal ifade.
    2. Birden çok tek çakışma halinde rakamsal olarak büyük ifadenin seçilmesi neden işe yarıyor? (ilk mesajda da yazıyor zaten)
    3. Master kitapçığında doğru cevapların yeri neden korundu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 7 Nisan 2011; 1:54:58 >

• Süper yazmışsın. Bencede artık iptal felan etmesinler %40 lik etkiyi olabildiğince minimuma çeksinler. En mantikli seçenek budur bence.
  • bugün ösym başkanı gazetecileri ankarada toplamış ve onlara bişeyler anlatmış. ben bugün dikkat ettim çoğu kanal bu haber ile ilgili basbas bağırırrken bugün o kanallardan ses çıkmıyordu. ne oldu yani konuşmayla? birilerinin ağzı ambargoya alındı yada birilerine haber yapmasınlar diye para verdiler? dün 30 tv kanalı program yapıyyordu bugün 4 e indi yarın hiç gündemde olmayacak. sonra bu tepkisizleştirilen toplum ve paara için haberleri bile çarpıtan medya da bunları hatırlamayacak. olan gene cemaatçilerin yanına kar kalacak, sen ben gibi insan ise sesini duyurmak için bir tarafını yırtacak ama ne çare...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seylem

quote:

Hocam doğru söylüyorsunuz ancak iptal edilmesi demek bu öğrenciler (ben de dahil) tekrardan bir ygs stresine girmesi ve bu sefer lys'ye çalışamaması demek. LYS'den alınacak olan not ygs'ye göre çok daha önemli. Hakkı yenen milyonlarca öğrenciyede çok yazık bununda farkındayım. Ancak bir ara yolu yok gibi görünüyor. Ya iptal edilecek, ya tekrarlanacak ya da etkisi azaltılacak. Etkisinin azaltılması en azından bir miktar da olsa haklarını tekrar geri veriyor, 2. sınavda o çalışmadan şifreyle soru çözen kişileri eleme şansını tanıyor. Suçluların bulunmasından yanayım ben de tabiki ancak ygs nin iptali herkesin en az 6 ayının çöpe gitmesi demek. Çoğu kişi o stresi tekrar kaldıramayacakları için 2. bir sene tekrar hazırlanmak zorunda kalacaklar hatta belki hiçbiri giremeyecek bir daha o sınava ve hayatı boyunca istemediği bir işi yapmaya mahkum olacak. İptal edilmesi hakkı yenen milyonlarca öğrencinin hakkının verilmesi gibi görünsede aslında tam tersi binlerce öğrencininde hakkının elinden alınması demektir.

Olay sudur kardesim sen bu haksızlıgı ,şerefsizliği sineye cekersen ,susarsan ,onlar dahada cesaretlenecek dahada çirkefleşecek ve buna benzer bir haltı muhakkak LYS de yiyeceklerdir, tepkini göstermezsen Lys de de hakkın yine yenecek seneye yine yenecek senden sonra senin kardesinin ve ondan sonra gelecek milyonlarcası hakkıda yenmeye devam edilecek , bir atasözü vardır biraz agır ama dogru "Eşek olana semer vuran çok olur" Burda herşey size bağlı eşek olmaya devammı edeceksiniz yoksa size eşek muamelesi yapanlara hadlerinimi bildireceksiniz? seçim sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 7 Nisan 2011; 1:11:28 >

• sayın yetkililer; yok böyle bişey, unutun ve dağılın artık dedikçe sanki daha bir kıllanası geliyor insanın. ''yahu bi bakalım nooluyor; savcı bi araştırsın görelim sonuçları'' diyen bile yok.

sadece buna dikkat çekmek istemiştim, silindi. tekrar bu şekilde yazıyorum, umarım sorun olmaz.

not: bütün gelişmelere rağmen forum adminleri donanım habere uyar güzellikte çalışmalarını sürdürüyor sanırsam. :) aynı hassaslıkla hareket edip, mesaj silme sebeplerini bildirseler keşke.
  • Yakında tüm sorular çözülebilir bekleyin biraz daha ... Hala basında diğer kitapçıklarda olmadığı falan tartışılıyor anlamıyor ki hiçbiri 2 ten fazla sayı söyleyince kafası karışan kişiye gazeteci deniyor ... Ondan sonra ne söylense inanıyorlar anlamadıkları konuda da yorum yapmak istemiyorlar biri çıkıp canlı yayında soruları çözmeli...

quote:

Orijinalden alıntı: subnoise

sayın yetkililer; yok böyle bişey, unutun ve dağılın artık dedikçe sanki daha bir kıllanası geliyor insanın. ''yahu bi bakalım nooluyor; savcı bi araştırsın görelim sonuçları'' diyen bile yok.

sadece buna dikkat çekmek istemiştim, silindi. tekrar bu şekilde yazıyorum, umarım sorun olmaz.

not: bütün gelişmelere rağmen forum adminleri donanım habere uyar güzellikte çalışmalarını sürdürüyor sanırsam. :) aynı hassaslıkla hareket edip, mesaj silme sebeplerini bildirseler keşke.

• quote:

Az önce ergenekoncu ilan edildik arkadaşlar gece 4 gibi gelip alcaklar temiz çamaşır ve diş fırçası almayı unutmayın

"Kimse tereddüt etmesin demiş bi de" Şüphesiz ki dememiş iyi ki ...

http://www.habervaktim.com/yazar/36366/universite_ogrencileri_uzerinden_darbe_girisimi.html

az sonra pc mi camdan aşağı atıyorum hayır kendilerini ele veriyorlar.demekki her karşıt görüşü ergenekoncu yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: interesting_

quote:

Az önce ergenekoncu ilan edildik arkadaşlar gece 4 gibi gelip alcaklar temiz çamaşır ve diş fırçası almayı unutmayın

"Kimse tereddüt etmesin demiş bi de" Şüphesiz ki dememiş iyi ki ...

http://www.habervaktim.com/yazar/36366/universite_ogrencileri_uzerinden_darbe_girisimi.html

az sonra pc mi camdan aşağı atıyorum hayır kendilerini ele veriyorlar.demekki her karşıt görüşü ergenekoncu yapıyorlar

yahu arkadaşlar; bizler bu forum ortamında bile bişey yazacakken iki kere düşünüp yazmaya çalışıyoruz. adamlar oralarda bunun çeyreği kadar düşünmeye ihtiyaç hissetmiyorlar, yukarlardan estikçe yazıyorlar; ne gerçek arayışı var, ne utanma, ne de bir kontrol edenleri var. ne denir ki bu kafada olabilme yetersizliğini gösteren birine..?

• lys de değiştirirlermi acaba şifreyi yav , denesekmi başka türlü iyi sonuç alamayacağız sanırım sınavdan , tecrübe de fayda etmiyor
  • pazar günü hakkımızı arayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Ülkede dönenlerden bi haber olan, cemaatleri savunan körlere gelsin:

POLİS OKULU SINAV SORULARI CEMAATE Mİ VERİLDİ?
    http://www.odatv.com/n.php?n=polis-okulu-sinav-sorulari-cemaate-mi-verildi-1609091200

İŞTE POLİS SINAVININ CEMAATE SIZDIRILDIĞINA DAİR KANIT
    http://www.odatv.com/n.php?n=iste-polis-sinavinin-cemaate-sizdirildigina-dair-kanit-1809091200

İŞTE OLAY YARATAN O FOTOĞRAFLAR
    http://www.odatv.com/n.php?n=iste-olay-yaratan-o-fotograflar-2109091200

POLİS OKULU SINAV SORULARI MECLİS GÜNDEMİ’NDE
    http://www.odatv.com/n.php?n=polis-okulu-sinav-sorulari-meclis-gundeminde-2309091200

POLİS OKULU SINAVLARI İPTAL EDİLDİ
    http://www.odatv.com/n.php?n=polis-okulu-sinavlari-iptal-edildi-0110091200

odatv mi? ergenekoncular ne zaman gerçeği yazmış bir

ikincisi biraz duygusal cevap vereceğim ama yapmışlarsada çok iyi yapmışlar, bu ülkede bilmem hatırlarmısınız millet sırf solcu olduğu için öğrentmen olabiliyordu, saçma sapan kısa bi eğitim çıkarıldı alayı solcu olarak dolduruldu a yı b yi bilmeyen insanlar, sağcılar eğitime gitmek istediğinde bırak alınmayı dayakla geri yollanıyordu

yazdıklarınız okadar iğneleyici laf sokma aşağılama çabasındaki insanları olumsuz şeyleri bile savundurtmaya zorluyosunuz

üçüncüsü bana neden gelmedi sorular? yada yakın akrabalarıma? burda deniliyorlarya sorular kendi etraflarına dağıtılmış falan fistan, gelmesi gereken kişiler içersinde ygs sınavına giren yakın akrabalarım var ama olaydan bile haberdar değiller neden?

• 6 okulun tamamını kız öğrencilerden oluşturan ösym başkanı bana mektup atmak yerine gelip evime ziyarette bulunsa bile inanmam artık (tabi eve girebilirse). biz öğrencileri gerizekalı mı zannediyorlar? sadece basın kitapçığında mı var o algoritmik şifre? herkes birkaç kitapçık indirip denediğinde aynı şeyleri gördüğü için tepkili.

bugün buna tepki vermeyenler yarın oy pusulalarının sayımı sırasında elektirikler kesilirse ne diyecek?

bu ösym bir kere bulaştı pisliğe şimdi de o pisliği basına, öğrencilere, matbaa ya, işgüzar programcılara bulaştırarak kendini aklamaya çalışıyor. halen farkında değilmisiniz?

quote:

bugün ösym başkanı gazetecileri ankarada toplamış ve onlara bişeyler anlatmış. ben bugün dikkat ettim çoğu kanal bu haber ile ilgili basbas bağırırrken bugün o kanallardan ses çıkmıyordu. ne oldu yani konuşmayla? birilerinin ağzı ambargoya alındı yada birilerine haber yapmasınlar diye para verdiler? dün 30 tv kanalı program yapıyyordu bugün 4 e indi yarın hiç gündemde olmayacak. sonra bu tepkisizleştirilen toplum ve paara için haberleri bile çarpıtan medya da bunları hatırlamayacak. olan gene cemaatçilerin yanına kar kalacak, sen ben gibi insan ise sesini duyurmak için bir tarafını yırtacak ama ne çare...

• Sınavdan önce en çok aranan kelime mod ve medyan...haliyle sınavdan önce birilerinin haberi olduğu iddiasını güçlendiren bir husus bu. Dolayısıyla da sınav iptal edilmeli.

Ayrıca neden farklı farklı kitapçıklar dağıtıldı? böyle bir durum da kişiye özel kitapçık iddiasını doğurmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran
    Sınavdan önce en çok aranan kelime mod ve medyan...haliyle sınavdan önce birilerinin haberi olduğu iddiasını güçlendiren bir husus bu. Dolayısıyla da sınav iptal edilmeli.

Ayrıca neden farklı farklı kitapçıklar dağıtıldı? böyle bir durum da kişiye özel kitapçık iddiasını doğurmaktadır.

demek ki sınava giren hic bir ogrenci esit gorulmuyor,

adamına gore muaamele soz konusu,

taraf / ber-i-taraf soz konusu,

yazık bu ulkenin, gencligine, geleceginee =( =( ,

ahhh ATA-TURK AHH ! ........
  • Herkesi anladımda Sayın n.çubukcu hemen zırt diye nasıl tatmin oldu onu pek anlayamadım.. bence kesinlikle açıklamalı ...
  • bu sınav iptal olacak merak etmeyin çünkü haksız yere 1 kişinin bile 1 doğru fazla almasını istemeyiz
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.