Şimdi Ara

YGS-LYS sisteminde sayısalların TM sıralaması hesaplanıyor muydu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yks sisteminde aday edsos1 çözmese bile TM puanı hesaplanıyor. Sayısal öğrenciler tyt ve mat2 testlerinden aldıkları puanlarla çoğu TM öğrencisinin önüne geçebiliyor. YGS-LYS sisteminde böyle bir uygulama var mıydı? Puan hesaplama sistemi hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avukat2020 -- 2 Ağustos 2020; 13:7:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alanın her iki dersinden de 0.5 net şartı vardı
  • Edebiyat-sos1 sınavına girmeyen birinin eşit ağırlığı hesaplanmıyordu ama şu geldiğimiz noktada herkesin sınavı hesaplandığı için fikir değiştirip hukuk tercih eden sayısalcı fazla oluyor.
  • Ben fkb çözmemiştim tm idim MF1 puan türüm hesaplanmıştı. Hatta 107bin falandım.
    Aynı şekilde çözmeden hesaplandığı oluyor ama tercih yapılamıyordu. Mesela bir çok sayısalında tm1i hesaplanır edebiyat yapmadıkları halde.

• Burtazan kullanıcısına yanıt
    Erzincan hukuk 2017'de 29k ile almış. 2018 ve 2019'da sıralaması 42k ve 40k olmuş. Bunun sebebi öne geçen 10k civarındaki sayısal öğrencisi gibi görünüyor. Ve TM öğrencileri tyt net sayılarını +90-95k seviyesine çıkarmadıkları sürece bu 10k sayısal öğrencisi her zaman TM öğrencilerinin önünde olacak gibi duruyor. Bu durumda sıralamalar oturmuş denebilir. Üstelik kontenjan artışları da oluyor. Örneğin Bu yıl 1500 kontenjan artışı olmuş. Ve bu 10k sayısal öğrencisi yine TM sıralarına yerleşmiş durumda. Son zamanlarda sıralamalar ilerleyecek tezi çökmüş olmuyor mu, yoksa yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avukat2020 -- 2 Ağustos 2020; 13:17:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avukat2020

Erzincan hukuk 2017'de 29k ile almış. 2018 ve 2019'da sıralaması 42k ve 40k olmuş. Bunun sebebi öne geçen 10k civarındaki sayısal öğrencisi gibi görünüyor. Ve TM öğrencileri tyt net sayılarını +90-95k seviyesine çıkarmadıkları sürece bu 10k sayısal öğrencisi her zaman TM öğrencilerinin önünde olacak gibi duruyor. Bu durumda sıralamalar oturmuş denebilir. Üstelik kontenjan artışları da oluyor. Örneğin Bu yıl 1500 kontenjan artışı olmuş. Ve bu 10k sayısal öğrencisi yine TM sıralarına yerleşmiş durumda. Son zamanlarda sıralamalar ilerleyecek tezi çökmüş olmuyor mu, yoksa yanlış mı düşünüyorum?
    Çok haklısın kardeşim. Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum.

• Eğer dediğiniz gibi 10bin sayısal öğrencisi eşitağırlık öğrencisinin önüne bu yıl da geçmişse sıralamalar fazla oynamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benbeberuhi -- 2 Ağustos 2020; 13:31:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT MATEMATİK KAYNAK SIRALAMASI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir haftadir anlatmak istedigim bu hocam insanlar anlamak istemiyor ama 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gidip bu senenin kontenjanina bakip onumde sayisalci yok cok one cekcek cok diyorlar. 2017de kontenjan sanki 10k icinde 100bindi bunu dusunemiyorlar ahxhwh

• Kesinlikle cogu unide kemik bir siralama var 2010 yilina kadar geri gidip siralamalari inceleyin genelde ayni bantta oluyorlar, sistemin degistigi yillari artan siralamalardan anliyorsun zaten sonraki seneler yine ayni bantlara geliyor genellikle .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.