Şimdi Ara

YGS-LYS sistemi hakkındaki sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,10.sınıfa geçmiş olmama rağmen sınav sistemi hakkında pek fazla bir bilgim yok,yani pek anlamış değilim sistemi.O yüzden soracağım sorular var.İnternetten araştırdım ama aradığım soruların cevabını bulamadım.

1-YGS'de belli bir barajı geçince LYS'lerden birine girmeye hak mı kazanılıyor?

2-Üniversite'ye girileceği zaman YGS+LYS ortalaması mı alınıyor?

3-Ben normalde dilciyim ama okulumuzda dil bölümü açılmadı.Ben de eşit ağırlık seçtim.Matematiğim kötüdür,özel ders alırsam ve sınavdan önceki 1 haftada çok sıkı çalışsam bile en fazla 65 alabildim.YGS'de matematik yapmadan istediğim bölümü kazanabilmem mümkün müdür?Hedefim mütercim tercümanlık.

Edit: Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hetfield -- 13 Eylül 2012; 20:02:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Hetfield

Merhaba arkadaşlar,10.sınıfa geçmiş olmama rağmen sınav sistemi hakkında pek fazla bir bilgim yok,yani pek anlamış değilim sistemi.O yüzden soracağım sorular var.İnternetten araştırdım ama aradığım soruların cevabını bulamadım.

1-YGS'de belli bir barajı geçince LYS'lerden birine girmeye hak mı kazanılıyor?

2-Üniversite'ye girileceği zaman YGS+LYS ortalaması mı alınıyor?

3-Ben normalde dilciyim ama okulumuzda dil bölümü açılmadı.Ben de eşit ağırlık seçtim.Matematiğim kötüdür,özel ders alırsam ve sınavdan önceki 1 haftada çok sıkı çalışsam bile en fazla 65 alabildim.YGS'de matematik yapmadan istediğim bölümü kazanabilmem mümkün müdür?Hedefim mütercim tercümanlık.

Edit: Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisiyim.

1- LYS içerisinde dallara ayrılmış olan sınavlardan istediğin kadarına girmeye hak kazanıyorsun. Baraj 200 puan.

2- Eğer giriş için lys isteyen bir bölüme başvuruda bulunacaksın. LYS ağırlığı daha fazla olmak üzere puan hesaplanıyor(%60 lysden %40 ygsden).

3- Bu konuda yardımcı olamayacağım ama sosyal ile türkçe'yi yüksek tutarsan matematikte de en azından yeterli bir net yaparsan istediğin yeri tutturmamana imkan yok sanırım.

• Sen sınava girecğinde %99 sınav sistemi değişecektir bu yüzden sınav sistemini bir kenera bırak yapamam dediğin derslere yavaştan başla matematik mi yapamıyorsun ben yaptıysam hepiniz yaparsınız matematiği emin olabilirsin istemek yeter matematik yapmadan zor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: meSutPiskin

Sen sınava girecğinde %99 sınav sistemi değişecektir bu yüzden sınav sistemini bir kenera bırak yapamam dediğin derslere yavaştan başla matematik mi yapamıyorsun ben yaptıysam hepiniz yaparsınız matematiği emin olabilirsin istemek yeter matematik yapmadan zor .

matematigini nasil duzelltin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yukadzeh

quote:

Sen sınava girecğinde %99 sınav sistemi değişecektir bu yüzden sınav sistemini bir kenera bırak yapamam dediğin derslere yavaştan başla matematik mi yapamıyorsun ben yaptıysam hepiniz yaparsınız matematiği emin olabilirsin istemek yeter matematik yapmadan zor .

+1 Fonksiyonlar ile köklü sayıları hiç anlayamıyorum.Oysa ilköğretimde matematikte sınıf 1.si idim.Liseye geçince işler değişti

• up

• quote:

Orijinalden alıntı: yukadzeh

quote:

Ekolhoca ve körfezvideo dan konu anlatımları çalıştım fem ve zirve soru bankaları ilede konuları pekiştirdim sonrası geliyor zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.