Şimdi Ara

Ygs-Lys İle Ders Saydırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konuda da belirttiğim gibi ben bu sene üniversite okurken lys ye girip tercih yaparak yeni bir üniversite kazanırsam şimdi aldığım dersleri saydırarak ikinci sınıftan başlayabilir miyim? Konu hakkında bilgisi olan yada böyle bir şey gerçekleştirmiş olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim...

Pdr okurken farklı üniversitede pdr ye geçmek istiyorum şuan ortalama bir üniversitede aldığım dersleri ankara ya da gazi üniversitesinde saydırabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojik danışman 22 -- 1 Mayıs 2016; 12:24:05 >

• Benim de merak ettiğim bir konu.
  • Hangi bölümden hangi bölüme mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir.21D kullanıcısına yanıt
    Konuda belirtmemişim pardon pdr den pdr ye sadece üniversite değiştirmek amaçlı yatay geçiş gibi
  • psikolojik danışman 22 P kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye göre değişir gitmeyi düşündüğünüz üniversitenin öğrenci işleriyle görüşün bence en sağlıklı bilgiyi ordan edinirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.21D

Üniversiteye göre değişir gitmeyi düşündüğünüz üniversitenin öğrenci işleriyle görüşün bence en sağlıklı bilgiyi ordan edinirsiniz

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için iki sorum daha olacaktı cevaplarsanız sevinirim aldığım derslerin adları aynı ve bu derslerin sayılması için şartlar nelerdir birde ankara yada gazi üniversitesi ortalama bir üniversitenin derslerini sayarak ikinci sınıftan başlatma ihtimali nedir
    Ders isim ve içerikleri birebir uyuşuyorsa bence sayarlar derslerinizi 2. Sınıftan başlama ihtimalinizde yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.21D -- 1 Mayıs 2016; 12:58:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.21D

Ders isim ve içerikleri birebir uyuşuyorsa bence sayarlar derslerinizi 2. Sınıftan başlama ihtimalinizde yüksek

Peki ders kredilerinin aynı olması gerekiyor mu benim aldığım bazı derslerin kredisi ankara ya da gazinin kredisinden yüksek bunun bir sakıncası olur mu? Çok teşekkür ederim cevaplarınız için...
    o konuda pek bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem dediğim gibi üniversitelere göre değişen durumlar öğrenci işleri daha net bilgi verebilir
  • Arkadaşın konusunu baltalamak gibi olmasın ama ben 2 yıllık aöf mezunuyum ygs/lys den 4 yıllık bir bölüm kazansam ders sayımı+3.sınıf dan başlatırlar mı ?
  • Yanlış bilgilendirmeyim ama kendi soruma cevap ararken aöf ile ilgili ders saydırmanın olabileceğini okumuştum ama çok dikkat etmemiştim siz kendinizde dikkatlice bakarsanız belki daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. Birde ders saydırmak için aradan geçen süre sınırı varmış sanırım mesela 2 yıl geçtikten sonra sayılmıyor gibi tabi bu süre üniversiteye göre değişebilir umarım her şey gönlünüzce olur...
  • @psikolojik danışman 22 hocam neler yaptıınız ne dediler öğrenci işleri ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matematkcı

@psikolojik danışman 22 hocam neler yaptıınız ne dediler öğrenci işleri ?

Daha bir şey yapmadım önce bir sınavlara girmeyi bekliyorum sınav durumuna göre gidip tam bilgiyi almayı düşünüyorum şuan hiç bir şey belirli olmadan gitmek tuhaf geliyor inşallah olumlu cevap alırım...
  • @psikolojik danışman 22 inş hocam,bir de hangi ünidesiniz ?
  • Kusura bakmayın uzun süredir girmiyordum cevap veremedim üniversite ismi vermeyeyim şimdi anadoluda ki orta derecreli bir üniversite diyelim ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay veya dikey geçişle saydırırsın ama ygs/lys ile kazanırsan kendi üniversiteni terk ediyorsun ve orda okuduğun derslerin hiçbir geçerliliği olmuyor yani saymazlar diye biliyorum çünkü öyle olsaydı Üniversite okuyanların büyük bir çoğunluğu bir ihtimal daha iyi yer kazanırım hemde yıl kaybı olmaz diye kazandığı bir üniversitede zaten okurken birde gidip ygs/lys ye tekrar girer daha üst yer için çabalardı 2. Yıla kalmak aptallık olurdu bu durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: -Sky

Yatay veya dikey geçişle saydırırsın ama ygs/lys ile kazanırsan kendi üniversiteni terk ediyorsun ve orda okuduğun derslerin hiçbir geçerliliği olmuyor yani saymazlar diye biliyorum çünkü öyle olsaydı Üniversite okuyanların büyük bir çoğunluğu bir ihtimal daha iyi yer kazanırım hemde yıl kaybı olmaz diye kazandığı bir üniversitede zaten okurken birde gidip ygs/lys ye tekrar girer daha üst yer için çabalardı 2. Yıla kalmak aptallık olurdu bu durumda

Ben sadece olur mu ya da yapabilen var mı diye bilgi almak istedim öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim mezuna kalmak aptallık olur dediğiniz kısma gelince bence mezuna kalmak eğer istenilen bölüm olmuyorsa aptallık değil akıllılıktır çünkü üniversiteye yerleşmiş olduğunuz ilk sene okul puanının düşmesi gibi bir saçmalık var ve bu da sıralamalarda çok büyük oynamalar yapabilmekte bundan dolayı da üniversite okurken sınava hazırlanmak ya da iyi bir yer kazanmak mezuna kalmaya göre çok daha zor... Yorumunuz için tekrar teşekkürler...

• Up

• quote:

Yatay veya dikey geçişle saydırırsın ama ygs/lys ile kazanırsan kendi üniversiteni terk ediyorsun ve orda okuduğun derslerin hiçbir geçerliliği olmuyor yani saymazlar diye biliyorum çünkü öyle olsaydı Üniversite okuyanların büyük bir çoğunluğu bir ihtimal daha iyi yer kazanırım hemde yıl kaybı olmaz diye kazandığı bir üniversitede zaten okurken birde gidip ygs/lys ye tekrar girer daha üst yer için çabalardı 2. Yıla kalmak aptallık olurdu bu durumda

Yanlış bilgi. Yatay, dikey, af, ygs-lys vs. vs. hiçbir farkı yok. Yeni gidilen üniversiteye, eski üniversitedeki derslerin sayılması için dilekçe verilebilir. Eğer reddedilirse bunun sebebi eski okuldan ayrılma sebebi değil, söz konusu dersin içeriğinin ve/veya kredisinin tutmamasıdır.
    Bizzat ben yaptım. Marmara üniversitesini LYS ile kazandım. Gazi üniversitesini terk ettim. Transkript verdim ve kaldığım yerden devam ettim. Saymadıkları ders oldu tabi. Ama saymamalarının sebebi gaziyi terk etmem değil kredilerinin yetmiyor olmasıydı.(aynı bölüm)

Uzun zaman önce bir istisna duydum. Bir üniversiteye muafiyet başvurusunda bulunurken son 5 yılda alınan derslerin dikkate alındığı, daha öncesindeki derslerin zaman aşımına uğradığı ve tekrar alınması gerektiği idi. Ancak bunun doğruluğunu bilmiyorum. Benim okulun yönetmeliğindede böyle bir ibare yok. Yinede gidilecek okulun yönetmeliğinde böyle birşey var mı yok mu bakmak gerekir.

Her ünitersitenin eğitim öğretim yönetmeliğinde buna benzer bir madde vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 2 Nisan 2017; 0:29:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

quote:

Yanlış bilgi. Yatay, dikey, af, ygs-lys vs. vs. hiçbir farkı yok. Yeni gidilen üniversiteye, eski üniversitedeki derslerin sayılması için dilekçe verilebilir. Eğer reddedilirse bunun sebebi eski okuldan ayrılma sebebi değil, söz konusu dersin içeriğinin ve/veya kredisinin tutmamasıdır.
    Bizzat ben yaptım. Marmara üniversitesini LYS ile kazandım. Gazi üniversitesini terk ettim. Transkript verdim ve kaldığım yerden devam ettim. Saymadıkları ders oldu tabi. Ama saymamalarının sebebi gaziyi terk etmem değil kredilerinin yetmiyor olmasıydı.(aynı bölüm)

Uzun zaman önce bir istisna duydum. Bir üniversiteye muafiyet başvurusunda bulunurken son 5 yılda alınan derslerin dikkate alındığı, daha öncesindeki derslerin zaman aşımına uğradığı ve tekrar alınması gerektiği idi. Ancak bunun doğruluğunu bilmiyorum. Benim okulun yönetmeliğindede böyle bir ibare yok. Yinede gidilecek okulun yönetmeliğinde böyle birşey var mı yok mu bakmak gerekir.

Her ünitersitenin eğitim öğretim yönetmeliğinde buna benzer bir madde vardır.

Hocam peki derslerin kredileri eşit mi olmalı yoksa yüksek olsa da kabul mu geçen yıl yatay geçişi hepsi eşit olmalı benim krediler geçemek istediğim yerden fazla diye yapmadım da fazla olanlarda sayılıyor mu merak ettim şimdi..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.