Şimdi Ara

YGS LYS de OBP KALDIRILSIN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba son yıllarda gerek temel liselerin açılması gerek bazı liseler arasındaki sınav zorluk düzeyi farklılıkları nedeniyle birçok üniversiteye hazırlanan öğrencinin korkulu rüyası haline gelen OBP'nin kaldırılmasını istiyoruz.Her lisenin kendi içinde yaptığı sınavlar bir değil bu da tam anlamıyla bir adaletsizliğe yol açıyor.Diploma puanı "90" olan öğrencilerin bile geriye düşmesinden bahsediyoruz. Hemde yüzler bazında değil binler bazında düşmeler yaşanıyor 5-10 bin geriye düşenler var. YÖK ,orta öğretim başarı puanının lys'de alınan puana eklenmesi kuralını kaldırabilir.Böylece daha adil bir koşul sağlanmış olur.

Birlik olursak sesimizi duyurabiliriz linki whatsapp gruplarında paylaşalım ve bu adaletsizliğe son verelim !

https://www.change.org/p/y%C3%B6k-%C3%BCniversite-s%C4%B1nav%C4%B1nda-al%C4%B1nan-puana-okul-puan%C4%B1-eklenmesin

• OBP asla kalkmamalı ama özel okullardaki şişirilmiş puanlar kalkmalı diyenler +lasın.
  • Obp kesinlikle kalkmalı büyük bir adaletsizlik sebebi diyenler +lasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.ayri ayri 500 kampanya olacagina 1 tane kampanyada birlesin.

2.sacma sapan is yapmayin. 4 sene ders kasan okul sinavlarina calisan adamlarin emegini hic sayiyorsunuz. O haksizliksa bu da haksizlik. Sonrada egitim sistemi neden kotu dersiniz. Obp kaldirilsa okuldaki dersleri kim takar bunu hic dusunmuyormusunuz.

Not= 4 sene boyunca yan gelip yattim lisede her sene zar zor sinifi gectim. 55 ortalamam var.

• bu dediklerin kifayetsiz... otur çalış diyenler +lasın asıl
    not: benimkinin çok yüksek olduğu filan yok adamlar böyle anketleri ciddiyete alır mı yapmayın allaşkınıza.
  • İyi hoş da. Bunlar dikkate alınmayacak. İmamhatiplere puanları dayamak varken neden bizim lehimize çevrilsin.

Obp kesinlikle adaletsizlik kimse yok ben yatmadım çalışdım edebiyatı yapmasın fen liseleri dağıtılmadan taban puanlar kalkmadan önce girseydiniz görürdünüz hanyayı konyayı. Türkiyede ilk yüz yapan adamın 20lik sınavları vardı biz ölek mi

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

1.ayri ayri 500 kampanya olacagina 1 tane kampanyada birlesin.

2.sacma sapan is yapmayin. 4 sene ders kasan okul sinavlarina calisan adamlarin emegini hic sayiyorsunuz. O haksizliksa bu da haksizlik. Sonrada egitim sistemi neden kotu dersiniz. Obp kaldirilsa okuldaki dersleri kim takar bunu hic dusunmuyormusunuz.

Not= 4 sene boyunca yan gelip yattim lisede her sene zar zor sinifi gectim. 55 ortalamam var.

4sene kasanlar emeğinin karsılıgını alıp ilk yıldan boğaziçi ODTÜ'yü itü ye giriyor. Biz 2.kez hazırlanıyoruz belki bu yılda yetmeyecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 sene ders çalışan insan başarılıysa,o başarıyı ortaöğretim başarı puanı olmadan da gösterebilir söylemeye çalıştığımız şişirme puanlarla obpsi yüksek olan öğrenciler ve haksız yere puanlarının yükselmesi. OBP kalktığı takdirde her öğrenci farklı ek puan almaksızın sadece tek bir sistem üzerinden değerlendirilir yani ygs ve lys üzerinden. Ki şayet ortaöğretim başarı puanı yüksek olanların bile sıralaması düşebiliyor

• Lan adaletsiz olmadıgını savunan arkadaşlarım

Size adaletsizlik nerde soyleyeyim mı? Hiçbirimiz aynı okullarda okumadık fen lisesi mezunu da olsak lisede hayvan gibi çalısmis da olsak fen liseleri arasında da fark her türlü var. Benim okulumdaki hocanın sorduğu sorunun zorluğu ile baska okuldaki hocanın zorluğu bir mı ya Allah askına biraz mantık biraz vicdan

Ayrıca bu açılan temel lise zimbirtisindan hic bahsetmiyorum. Ya boyle bir sey olabilir mı? O kadar adalet diyorsunuz madem diyelim ben hayvan gibi çalışarak 90 obp yaptım adam parasını vererek yaptı hani emek?

Yemişim ben boyle isi. Lisede hayvan gibi çalısmis olan alnından opulesi insana saygım sonsuzdur asla onun emegine bir sey demem ama o da emeginin karşılığını zaten sınavda beni geçerek fazlası ile alır.

• Son sene arkadaşım kendi dediğine göre temel lisede bir sınava bile girmeden ortalaması 100 dü yalan olmasın bir biyoloji sınavına 99 yazmışlardı heralde.Benimde obp 77 Allah bilir kaç k geri atcak.Ha yalan yok pek çalışmazdım emek verenler var ona lafım yok ama temel liselerin çoğunluğu puanı dayıyor yapacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biqbanq6

quote:

Orijinalden alıntı: 742793

1.ayri ayri 500 kampanya olacagina 1 tane kampanyada birlesin.

4sene kasanlar emeğinin karsılıgını alıp ilk yıldan boğaziçi ODTÜ'yü itü ye giriyor. Biz 2.kez hazırlanıyoruz belki bu yılda yetmeyecek.

Iyide kardes adam calismis hakkini almis sen calismamissin anladigim kadariyla. Simdi ozelde okuyan adamla devlette okuyan adam bir degil zaten bunu bende biliyorum. En azindan obp varken bu calisanlar 1 adim onde oluyor. Ha para verip istedigi notu alanlar da var tabi iste asil kampanya olucaksa bunun icin olmali. Adam istedigi notu parayla satin aliyor, yada malum okullarda ogrencilere sisirme notlar veriliyor bunun onune gecilmesi gerek. Egitimde ozellesmeye karsiyim zaten. Egitim devletin elinde olmali yada kontrollu izin vermeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şurdanbiöğrenciabi

Lan adaletsiz olmadıgını savunan arkadaşlarım

Size adaletsizlik nerde soyleyeyim mı? Hiçbirimiz aynı okullarda okumadık fen lisesi mezunu da olsak lisede hayvan gibi çalısmis da olsak fen liseleri arasında da fark her türlü var. Benim okulumdaki hocanın sorduğu sorunun zorluğu ile baska okuldaki hocanın zorluğu bir mı ya Allah askına biraz mantık biraz vicdan

Ayrıca bu açılan temel lise zimbirtisindan hic bahsetmiyorum. Ya boyle bir sey olabilir mı? O kadar adalet diyorsunuz madem diyelim ben hayvan gibi çalışarak 90 obp yaptım adam parasını vererek yaptı hani emek?

Yemişim ben boyle isi. Lisede hayvan gibi çalısmis olan alnından opulesi insana saygım sonsuzdur asla onun emegine bir sey demem ama o da emeginin karşılığını zaten sınavda beni geçerek fazlası ile alır.

Zaten olay burda kopuyor. Herkes hakettigini alsaydi kimse bu konuyu tartismazdi. Obpnin kalkmasi sacma olur. Devletin bu adam kayirmalara el atmasi gerek ama zannetmiyorum onuda.

• Obp kalkmamalı şişirilmiş notlar kalkmalı, şişirme not dışındakiler içinse diyorumki senin 3 yıl yatmanla adamın her gün çalışıp diploma notunu yüksek tutmasının bir olmaması gerek, o adam için yani lise boyu çalışan adam için kaldırılması tamamen saçmalık ve emeğe saygısızlık olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokyuzukusu -- 19 Ocak 2017; 20:4:50 >
  • Obp kaldırılamaz, kaldırılırsa çocukların lise 123 de yazılılar umrunda bile olmaz, konuları doğru düzgün öğrenmez; okula önem vermezler. Son sene yaparım nasıl olsa derler. O yazılılae boşuna yapılmış olur kimse umursamaz. Bu sebeple obp kesinlikle kalkmamalı ve kalkmayacak. Yapılması gereken ortak yazılı. Herkes aynı anda aynı yazılı olmalı.

Ama maalesef bu da inek türk toplumumuzda ters teper. Ortak olunca öğrencilerin büyük bi kısmı son sınıf gibi yazılılara çalışmaya kalkar bi rekabet ortamı oluşur 4 sene zehir olur herkese.

Keşke yazılılar ortak ve aynı anda olsa ama çok önemli algısı olmasa, deliler gibi çalışılmasa, normal lise 123 nasılsa öyle olsa. En güzelsistem bu.

Özetle obp kaldırılsın gibi bir istek komiklikten öte değil. Ha bu kadar adaletsizliğe sebep olması da ayrı bi komik.

En iyi çözüm ygs lys daha zor olsun, obp nin etksisi zayıflasın

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Orda falan kopmuyor olay sadece özel okul meselesi değil o diğer bi boyut sadece. Hayır bunu anlamanın nesi bu kadar zor ki obp diye bir sey olması yine herkes cok çalışacaktı istediği yeri kazanabilmek için. Çalışan her türlü çalışıp emeginin karşılığını alacaktı ama ben lisede çalışmadım yıllar sonra sınava giriyorum ve hedefim iyi mesela. Şimdi ben de 2 yıldır cok iyi calisiyorum özellikle bu sene sıkı calisiyorum ve bi derecem olursa en az 1k kisi geri atacak beni. O zaman benim emegime de haksızlık madem? Lisede çalışan da iyi çalıştı ben de iyi calistim şu an ne olacak?

• quote:

Orda falan kopmuyor olay sadece özel okul meselesi değil o diğer bi boyut sadece. Hayır bunu anlamanın nesi bu kadar zor ki obp diye bir sey olması yine herkes cok çalışacaktı istediği yeri kazanabilmek için. Çalışan her türlü çalışıp emeginin karşılığını alacaktı ama ben lisede çalışmadım yıllar sonra sınava giriyorum ve hedefim iyi mesela. Şimdi ben de 2 yıldır cok iyi calisiyorum özellikle bu sene sıkı calisiyorum ve bi derecem olursa en az 1k kisi geri atacak beni. O zaman benim emegime de haksızlık madem? Lisede çalışan da iyi çalıştı ben de iyi calistim şu an ne olacak?

Arkadasim sen lisede derslerini kastin adam gibi calistiysan zaten sorun yok. Ama yan gelip yatan adamla derslerini gunu gunune calisan adami ne hakla ayni kefeye koymaya kalkiyorsun?

Madem lisede calismadin simdi cok iyi calisiyorsun obp ile geriye atacak seni , o zaman sende calissaydin lisede ?

Senin emegin 2 senelik adamin emegi 4 senelik bu daha buyuk haksizlik degil mi ?

Kardes kusura bakma da bos konuşuyorsun.

1.si ben yan gelip yatmadım açıkcası iyi bir lisede okudum bu yuzden calismak zorunda kaldım. Ama cok cok sıkı çalıştığımı söyleyemem hedefime uygun çalışmadım ayrıca hocalar da bizi asırı zorluyordu okul 1.sinin 88 küsürdü ortalaması benim 84. Sonraki mezunların ortalamalarında 90larda olanlar var ve hocalarimla samimiyimdir kendileri de hep söylerler "sizden sonrakileri pek zorlamadık siz çalışıyordunuz o yuzden boyle oldu" diye.

2.si ben 2 yıldır çalışmıyorum bunun oncesi de var sınava 4. Kez giriyorum ama orda fark ettiysen "cok sıkı çalısmaya" diye bir sey dedim. Şu an not kasan ortalama bi lise öğrencisinden daha sıkı çalıştığım bile söylenebilir. Kesinlikle hakkimın yenildiğini düşünüyorum konu kilit

• quote:

Kardes kusura bakma da bos konuşuyorsun.

1.si ben yan gelip yatmadım açıkcası iyi bir lisede okudum bu yuzden calismak zorunda kaldım. Ama cok cok sıkı çalıştığımı söyleyemem hedefime uygun çalışmadım ayrıca hocalar da bizi asırı zorluyordu okul 1.sinin 88 küsürdü ortalaması benim 84. Sonraki mezunların ortalamalarında 90larda olanlar var ve hocalarimla samimiyimdir kendileri de hep söylerler "sizden sonrakileri pek zorlamadık siz çalışıyordunuz o yuzden boyle oldu" diye.

2.si ben 2 yıldır çalışmıyorum bunun oncesi de var sınava 4. Kez giriyorum ama orda fark ettiysen "cok sıkı çalısmaya" diye bir sey dedim. Şu an not kasan ortalama bi lise öğrencisinden daha sıkı çalıştığım bile söylenebilir. Kesinlikle hakkimın yenildiğini düşünüyorum konu kilit

Ben de 3.kez giriyorum sinava ,verdigin ornekler uzerinden cevap verdim mantigini anlaman gerekirdi. Neyin mucadelesini verdiginide anlamadim. Ortalaman iyi iste arkadasim neyin pesindesin? 4 sene boyunca kari kiz kesmis hap coco kullanmis kitap acmamis adamlarla ayni kefeye mi konulmak istiyorsun ?

Ben sadece kendimi düşünerek söylemiyorum ki genel bi adaletsizlikten bahsediyorum. O söylediğin kesimle aynı kefeye koyulmak bana koymaz çalıştıysa beni gectiyse hakkıdır

• Okul bazında olmalı. Her okulun başarısı kendi içinde degerlendirilmeli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.