Şimdi Ara

YGS Kaydım Dikey Geçiş Hakkımı Etkiler Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle. Ben Sezer. Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.

Ben meslek lisesi öğrencisiyim. Bilişim Teknolojileri/Teknik Servis dalı 12. Sınıf öğrencisiyim. Malum YGS sınavı kayıtları başladı ve bildiğiniz üzre sınavsız geçiş hakkımda var 2 yıllık. Ben direk 2 yıllık hakkımı kullanmak yerine YGS'ye girip okulun vereceği puanla 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliğine yerleşmek istiyorum. Yine kendi bölümüm üzerinden devam edeceğim. NKÜ üniversitesi 300 puan istiyor 4 yıllığı için. YGS'ye girip o puana yaklaşık bir puan yapıp + okulun bana verdiği puanı kullanarak üniversiteye girmeyi planlıyorum. Sorularım şöyle;

- YGS'ye girersem 2 yıllık hakkımı kaybeder miyim?
    - YGS'ye girersem okulun ek puanını kullanabilir miyim yoksa iptal mi olur?
    - Meslek lisesi olduğum için LYS'ye girmeden yerleşirim sanıyorum NKÜ Bil. Müh. bölümüne. Yanlış mı biliyorum?

NKÜ'de okumayı planlayanlar ve muhtemelen oraya gideceklerle iletişim kurarsam iyi olur :) Okuyanlarda biraz okul hakkında bilgi verirse sevinirim. (Araştırdım ama farklı bilgiler bulurum belki)
    NKÜ yerine başka okul tavsiyelerinede açığım. (Puanı NKÜ ye yakın olmalı)

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Konu ikinci kez açıldı. Diğerini yanlış yere açtım taşıyamadım. Kayıtlar için fazla vaktim yok diğer konu çok altlara düştü yanıt alamayacaktım. Özür dilerim ama bunu açmalıydım. Diğer konuyu silerseniz sevinirim.

• Bilgisayar Mühendisliği MF4 ile alıyor. LYS'ye de girmelisin.

YGS'ye girersen 2 yıllık hakkını kaybetmezsin. Sınavsız da geçiş yapsan tercih listesi ortak. Yani birinci tercihe Bilgisayar Müh. yazıp ikinci tercihine mesleğinden 2 yıllık bölüm yazabilirsin.

Eğer bu sene yerleşemezsen seneye Bilgisayar Müh. için çalışayım dersen 2 yıllık bölüme girmen zorlaşır. Çünkü 2 yıllıklara önce son sınıfları sonra mezunları yerleştiriyorlar.
  • Bir arkadaşım sadece ygs ye girip kendi alanından olan bölümün 4 yıllığına girdi? LYS ye girmemişti. Ben zaten bilgisayar okuyorum. Sadece ygs puanı + okul puanıyla 4 yıllığa giremiyormuyum yani? Peki arkadaşım nasıl girdi o zaman? Yanlış anlaşılmasın emin olmak için soruyorum.
  • Ben 4 yıllık bölüme ygs ile girilemez demedim. 4 yıllık bölüme ygs ile girilebiliyor ama Bilgisayar Mühendisliği bunlardan biri değil. Kılavuza bak orada Ygs ile alan bölümleri görürsün.
  • Anladım. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
  •  YGS Kaydım Dikey Geçiş Hakkımı Etkiler Mi?

Burdan anladığım kadarıyla meslek lisesi olduğum için bilgisayar mühendisliğine girebiliyorum. Yanlış anlamışta olabilirim. Yada doğru anladımda sistem değişmiş olabilir. Sizide yoruyorum ama açıklayabilirmisiniz?
  • Bu tablo eski olabilir. Ben şimdi kılavuzu inceledim MF4 puanıyla alıyor M.T.O.K. dahil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hıc sansım yok demekkı sagol yardımların ıcın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekteselli T kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende Meslek lisesinden geçen sene mezun oldum kendi alanımda 2 yıllık sınavsız olan 2 okul tercih ettim fakat yerleşemedim peki ben bu sene 2 yıllık hakkımı kaybetmişmi oluyorum yoksa her hangi bi kendi bölümümle alakalı 2 yıllığa ygs ye girmeden tercih yapsam gidebilirmiyim ?
  • İlk sene tercih ettiğin bölümler 2014 lise mezunları ile dolmuş demektir. Ygs puanına göre sıralama yapılmıştır oradan sıra gelmemiştir sana. Sınavsız geçişte bu yıl önce 2015 mezunları yerleşecek yer kalırsa 2014 mezunlarına bakacaklar. Şansın geçen yıla göre azalsa da son sınıfların doldurmadığı 2 yıllıklara sınavsız geçiş yapabilirsin bu yıl da.
  • Sınavsız geçiş hakkın hiçbir zaman kaybolmaz.
    Tamam kardeşim sağol
    Kardeşim birde ben şimdi hem ygs ye gircem hemde sınavsız hakkımı kullanmak istiyorum Ygs girmek 50 Tl sınavsız sistem 15 Tl yani ben 65 Tl mi yatrıcam yoksa 50 Tl yeterlimi
  • 50 tl yetiyor ben az önce yatırdım. YGS ye girer kazanamazsan sınavsız hakkın devam ediyor. YGS yi kazanamazsan yani o verdiğin 50 tl yetiyor sınavsız hakkın için 15 lira vermene gerek yok. o 50 lira kapsıyor sınavsızıda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.