Şimdi Ara

YGS FİZİK AYRINTILAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
6
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neredeyse tüm derslerin konusu açıldı.Şimdi kimyasınıda görünce farkettim ki bir tek fizik açılmadı.Çıkma ihtimali olan formüller bilgiler soru tiplerini paylaşırsak hepimiz için yararlı olur diye düşünüyorum.
    Mesela forumda bir yerde gördüğümü hatırlıyorum.Geçen gün kapsüldede gördüm.Kuvvet kazancı hangi basit makinelerde vardır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayatın Anlamı

Neredeyse tüm derslerin konusu açıldı.Şimdi kimyasınıda görünce farkettim ki bir tek fizik açılmadı.Çıkma ihtimali olan formüller bilgiler soru tiplerini paylaşırsak hepimiz için yararlı olur diye düşünüyorum.
    Mesela forumda bir yerde gördüğümü hatırlıyorum.Geçen gün kapsüldede gördüm.Kuvvet kazancı hangi basit makinelerde vardır?

kuvvet kazancı varsa yoldan kayıp vardır.en basitinden kaldıraç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit makinalarda yoldan kazanç olmaz bir de kesinlikle, hep yoldan kayıp vardır.

Bence ya biri yapılmış olan pdf varsa versin ya da bildiğimiz şeyleri yazalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

Basit makinalarda yoldan kazanç olmaz bir de kesinlikle, hep yoldan kayıp vardır.

uplayalım o zaman
  • quote:

Basit makinalarda yoldan kazanç olmaz bir de kesinlikle, hep yoldan kayıp vardır.

Böyle bir kural yok, Cımbız da bir basit makinadır ve yoldan kazanç kuvvetten kayıp vardır.
  • quote:

quote:

uplayalım o zaman

+1

Dalgalarda genlik ile ne doğru orantılıydı?

@Cloudmark: Kuvvetten nasıl kayıp oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 22 Mart 2013; 21:30:33 >
  • Sınava 1 gün kala yardımcı olalım birbirimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayatın Anlamı -- 22 Mart 2013; 21:30:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    345 AYT Fizik vs 3D AYT Fizik
    2 yıl önce açıldı
    kimya ve geometri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

uplayalım o zaman

+1

Sesin şiddeti artarsa genlik artar.

• quote:

quote:

quote:

uplayalım o zaman

+1

YGS FİZİK AYRINTILAR

Kuvvetten kayıp demek normalden daha fazla kuvvet uygulamak demektir, Yoldan kayıp ise normalde 1 metre ile dengelerken 10 metre ile dengelemektir,

cımbızda normalden fazla kuvvet uygularsın, kuvvet kolu daha yakın olduğu için. Fakat parmağın cisimden daha geride olduğu için yoldan kazanç sağlarsın, yol tasarrufu bir nevi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloudmark

quote:

quote:

quote:

uplayalım o zaman

+1

YGS FİZİK AYRINTILAR

Kuvvetten kayıp demek normalden daha fazla kuvvet uygulamak demektir, Yoldan kayıp ise normalde 1 metre ile dengelerken 10 metre ile dengelemektir,

cımbızda normalden fazla kuvvet uygularsın, kuvvet kolu daha yakın olduğu için. Fakat parmağın cisimden daha geride olduğu için yoldan kazanç sağlarsın, yol tasarrufu bir nevi

Anladım şimdi, teşekkürler. Kuvvet kazancı yük/kuvvet bağıntısıyla mı bulunuyordu peki?

@rapper: yay dalgalarında nasıl oluyor peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 22 Mart 2013; 21:39:42 >

• up
  • UP
  • Cisim dalgaları: P(primer/birincil-düz) ve S(sekonder/ikincil-çapraz)
    * P S'den daha hızlı.
    Yüzey dalgaları: Love ve Rayleigh
    * Love diğerinden daha hızlı.
  • ARKADAŞ ŞU TERMOMETRELER ARASINDAKİ DÖNÜŞÜMÜ NASIL EZBERLEYECEĞİM FAHRENAYT KELVİN FALAN FİLAN ÇALIŞCAM ÇALIŞCAM UNUTUYORUM BİRİ YAZSIN HAYRINA YATMADAN ÖĞRENEYİM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VetH.

Cisim dalgaları: P(primer/birincil-düz) ve S(sekonder/ikincil-çapraz)
    * P S'den daha hızlı.

Love ve Rayleigh dalgaları yıkıcı etkiye sahip değil mi? Primer ve Sekonder -P ve S- 'ye göre love ve rayleigh daha güçlü?
  • Beyler van depremiyle ilgili soru gelebilir. Siddeti su kadardir su kadar olsa yikici etkisi kac kat artardi tarzi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

* P S'den daha hızlı.

Love ve Rayleigh dalgaları yıkıcı etkiye sahip değil mi? Primer ve Sekonder -P ve S- 'ye göre love ve rayleigh daha güçlü?

Evet yüzey dalgaları daha güçlü ama ben kendi gruplarında ayrım yaptım. Cisim dalgaları içinde P, Sden, yüzey dalgaları içinde ise Love, Rayleighten daha hızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VetH. -- 23 Mart 2013; 1:31:55 >
  • Öncüllü enerji soruları sıkıntı oluyo ya.2011 ve 2012'de çıkmış mesela.Yok kinetiği azalır potansiyeli artar ivmesi azalır vs...
    Onlar sıkıntılı.
  • quote:

quote:

quote:

* P S'den daha hızlı.

Evet yüzey dalgaları daha güçlü ama ben kendi gruplarında ayrım yaptım. Cisim dalgaları içinde P, Sden, yüzey dalgaları içinde ise Love, Rayleighten daha güçlü.

Anladım, teşekkürler bilgi için. Şu deprem şiddetini sorarlar mı ya? 4 ya da 5 şiddetinde deprem oluyorsa frekansı nedir?

@godili: cismi belli bir yükseklikten bırakılan sorulardan mı bahsediyorsun? ilk başta ilk hızı yoksa sadece potansiyeli oluyor, potansiyelden ne kadar azalırsa kinetik enerji artıyor. Potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşüyor.

İvme F=m x a'dan geliyor. a yı çekince a = F/m geliyor. Kütleyi ya da kuvvet değişmediği sürece ivme değişmez. Enerjiyle alakası yok, kinetik enerkji artarsa kütle artacağından ivme azalabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 23 Mart 2013; 1:07:34 >

• En yıkıcı etkiye sahip olan rayleigh diye biliyordum ben yanlış mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.