Şimdi Ara

##Ygs'den önceki son gece ve Ygs sabahı için tavsiyeler+Motivasyon##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle 1 yıllık zorlu ve yorucu bir süreçten sonra artık emeklerinizin karşılığını alma vakti geldi çattı, herkese yarınki sınavda üstün başarılar diliyorum, çalışanların emeğinin karşılığını alabileceği bir sınav olmasını umut ediyorum. Tabiki iyi bir sınav geçirmek aylarca çalışmaktan öte bazen son geceye ve belki de sınav sabahına bağlı olabiliyor. Değişken ruh hali, stres, heyecan ve buna benzer birçok psikolojik unsur, sınavınızı doğrudan etkileyebiliyor. O yüzden çok dikkatli olmalısınız. Öncelikle sınav gecesi 11'i geçmeden yatmanızı tavsiye ediyorum ve sakın ama sakın sınavı ya da geleceğinizi düşünmeyin. Uyuma aşaması biraz sancılı geçecektir ama maksimum 1 saatte uykuya dalarsınız. Ayrıca son gece yağlı yemeklerden kaçınmalısınız ertesi sabah heyecana bağlı olarak mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Uykuya dalmanızı kolaylaştırabilmek için bir adet Salep, Sıcak Çikolata tarzı içecekler size yardımcı olacaktır. Güzel bir şekilde uykunuzu aldıktan sonra 7.30-8 dolaylarında kalkmalısınız. Gözlerinizi açar açmaz, derin bir nefes alın, sanki 3 saat sonra bir ölüm ya da kalım olacakmış gibi değil de normal bir günmüş gibi davranmaya çalışın. Eskiler der ya bazen sırf hayata gıcıklık olsun diye uçurumun kenarında bile gülümseyin diye.. İşte bu kritik sabahta aklınıza bunu getirin. Sonuç ne olursa olsun, hayat olağan akışında devam edecektir. İdam fermanınız elinizde olmayacak bilakis artık önünüzü çok daha rahat görebileceksiniz. Bu bilinçle doğal gıdalarla sağlam bir kahvaltı yapmalısınız. Yumurta, peynir, zeytin gibi klasik bir Türk kahvaltısı işinizi görecektir. Aman ne eksik bir kahvaltı yapın ne de fazla.. Her ikisinde de zararlı çıkarsınız. Dengeli bir kahvaltıya çok dikkat edin ve mutlaka bir avuç ceviz tüketin. Cevizin faydaları saymakla bitmez, emin olun katkısını göreceksiniz. Ardından süreyi fazla riske atmadan erkenden çıkın. Tekrarlıyorum, gülümsemeye çalışın, bu sınav hayat memat meselesi değil, baskıyı üzerinizden atın, rahat olun. Saraçoğlunda şampiyonluk maçına çıkacak Galatasaray değilsiniz, o sınava girecek, bir yıl boyunca çalıştıklarınızı optik forma dökecek ve hayallerinize kavuşacaksınız. Başarının sırrı soğukkanlı olmaktır. İnancınızı bilmiyorum fakat Müslümansanız bu hayırlı iş için Besmeleyle başlamayı unutmayınız. Bakın YGS bir eleme sınavıdır, bunu aklınızdan çıkarmayınız, ÖSYM mutlaka bir alanda sizleri zorlayacaktır, geçen yıl Türkçe olmuştu, bu yıl Mat olur Sosyal olur belki yine Türkçe olur lakin zor olan hangisi olursa olsun aman bu zor moduna girip tüm sınavınızı heba etmeyiniz. Çünkü insan psikolojisinde şu var, bir işe başladığında zorlukla başlarsa devamının da zor geleceğini düşünerek 1-0 geride başlar. Halbuki sınavdan çıktıktan sonra dönüp sorulara bakıldığında ulan Mat aslında kolaymış denilir. Eğer Türkçe'nin zorluğuna kendini kaptırmasaydı belki Sosyal ve Mat ile durumu toparlayıp başarıya ulaşacaktı. Aman siz siz olun ÖSYM'nin bu tuzağına düşmeyin.

Son olarak siz siz olun, bu sınavı kendinizden değerli görmeyin, insan istedikten sonra koyduğu her hedefe ulaşır. Belki 1 yıl daha çalışırsınız ama o hedefe mutlaka ulaşırsınız. Hepinize üstün başarılar diliyorum, Allah sizleri muvaffak eylesin, sizler DH ahalisisiniz sizler başarırsınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 12 Mart 2016; 1:33:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam rez, sabah okucam iyi geceler.

• Okumadım. Tavsiyem ise zaten uyuyamayacaksınız hep bi notlara falan bakcaksınız kalkıp kalkıp, ama korkmayın sınavda dinç oluyosunuz

• O değil de Saraçoğluna şampiyonluk maçına çıktığımız o gün neydi be öyle hayatımda o maç kadar gerilimli bir heyecan yaşamadım hele son dakikaları gol yiyeceğiz diye nefesim kesildi, hakemin düdüğü çaldığı o an hele... Her hatırladığımda elim ayağım titrer heyecandan, Neyseki ygs o heyecanın binde biri bile değil şimdilik, belki sınav anı ellide birine inebilir fakat asla yaklaşamaz

Not küfürlü

• Hatırlatma, hiç unutamıyorum Ah be nerde o günler

• Saraçoğlunda şampiyonluk maçına çıkacak Galatasaray değilsiniz.. Aga çıkacak olsakta sorun yok gider alırız ASLANLAR gibi kupamızı saraçoğlundan daha önce aldığımız gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.