Bilgisi olan var mı, YGS VE LYS AOBPleri farklı farklı mı hesaplanacak?
"YGS ve LYS AOBP'leri" derken ne demek istediğini anlamadım.
Bütün puan türlerinin bir ham puanı vardır, bir de hamın üstüne okul puanı (Okul Puanı = AOBP * Katsayı [0,15 ve 0,13]) eklenerek elde edilen toplam yerleştirme puanı vardır. YGS sonucu alınacak 6 puan türünde de, girdiğin LYS'ler sonucu alacağın tüm puan türlerinde de bu böyle.
quote:
Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
"YGS ve LYS AOBP'leri" derken ne demek istediğini anlamadım.
Bütün puan türlerinin bir ham puanı vardır, bir de hamın üstüne okul puanı (Okul Puanı = AOBP * Katsayı [0,15 ve 0,13]) eklenerek elde edilen toplam yerleştirme puanı vardır. YGS sonucu alınacak 6 puan türünde de, girdiğin LYS'ler sonucu alacağın tüm puan türlerinde de bu böyle.
Öyle ama AOBP de her okuliçin farklı farklı hesaplanıyor ya.Mesela başarısız birokulun(eski adıyla öss sınavı için başarı durumundan bahsediyorum) birincisi +75 alıyo sonuncusu +15 alıyor.Başarılı bir okulun birincisi yine +75 alıyo ama sonuncusu +15 almıyo daha fazla birpuan alıyo hatta +65 alan var sonuncusu bile.Bu tamamen o sınavdaki(öss) okulun başarısına göre çok yüksek olursa okul ortalaması herkesin obp si yüksek oluyor. Benim sorum şu mesela bizim okulun lys ham puan oralamsı 375 ama ygs ham puan ortalaması 450.Bu iki sınav için bana gelecek puan farklıfarkı olacak mı?