Şimdi Ara

Yetkili servis bildiğin para tuzağı (konu vw içerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: DAMİR KARA

zaten vw karşıtı kişilerin oluşmasının sebeplerinden birisi . 4 temel sebepten birisi servis pahalılığı, 2.si doğuş otonun aylarca bekletmesi,3.sü bu araçlara binen kişilerin yarısının arabalarını premium diye övünmesi , 4.sü kendi rakiplerine göre çok pahalı olması ve o paranın değerini vermiyor olması.

Volkswagen markasına karşı olmayıp belli modellerine sempati duyan biri olarak 4. madde hariç aynen katılıyorum.
    Ford opel gibi markaların modelleri de gayet pahalı.

ford ,opel,toyota vs. bunlar genelde c ve b sınıfında pahalı d sınıfında mesela ucuz . hani 0 olarak pahalı olsa dahi 2. elde yine vw'ne göre çok düşüyor . ama vw'nin neredeyse her modeli 0 kmde 2. elde olsa çok pahalı. ben çok bindim passata , jettaya ama bi esprisini göremedim açıkçası . zaten şuanda bir çok marka birbirine kalite olarak çok yaklaştı çok çok ince nüanslar var sadece .

• quote:

zaten vw karşıtı kişilerin oluşmasının sebeplerinden birisi . 4 temel sebepten birisi servis pahalılığı, 2.si doğuş otonun aylarca bekletmesi,3.sü bu araçlara binen kişilerin yarısının arabalarını premium diye övünmesi , 4.sü kendi rakiplerine göre çok pahalı olması ve o paranın değerini vermiyor olması.

Kıytırık İ20 nin 60.000 bakımına 600 tl isteyen Hyundai mi alalım konuyu açan arkadaşın zaten aracında arıza yok sadece serviste uçuk rakamlara yapılacak işlemi dışarıda ucuza getirmiş hangi firmanın servisi ucuzda vw'ye laf atıyosunuz adamlar zaten araç satışından değil bu serviş işinden parayı kaldırıyor
  • Jettayı ben de eleştirdim ama passata söyleyecek sözüm yok sınıfının krallarından biri her zaman söylerim.
    D segmentinde sizin de söylediğiniz gibi gerçekten kaliteli üretimler var.
    İnsanlar passata o parayı sadece ikinci eli için vermiyor.
    Yılların getirdiği bir imajı var kimse inkar edemez bunu.
  • quote:

4.maddeye katılmıyorum hocam

bakım konusunda tabi diğer parçalar hariç
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Jettayı ben de eleştirdim ama passata söyleyecek sözüm yok sınıfının krallarından biri her zaman söylerim.
    D segmentinde sizin de söylediğiniz gibi gerçekten kaliteli üretimler var.
    İnsanlar passata o parayı sadece ikinci eli için vermiyor.
    Yılların getirdiği bir imajı var kimse inkar edemez bunu.

yanlış yere yazdın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

quote:

Kıytırık İ20 nin 60.000 bakımına 600 tl isteyen Hyundai mi alalım konuyu açan arkadaşın zaten aracında arıza yok sadece serviste uçuk rakamlara yapılacak işlemi dışarıda ucuza getirmiş hangi firmanın servisi ucuzda vw'ye laf atıyosunuz adamlar zaten araç satışından değil bu serviş işinden parayı kaldırıyor

farkındaysan diğer yorumlarımda bende servis fiyatlarından yakınıyorum. amacım vw'ne laf atmak filan değil marka veya model fanatikliği de yapmam ki yapana gıcık olurum .

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

ben çok cazip fiyat almadıkça ilk bakıma bile götürmeyi düşünmüyorum.

garantisi ne olacak

ne olursa olsun. ne faydasını gördün şimdiye kadar.
  • quote:

quote:

quote:

garantisi ne olacak

Komple şanzıman değişimi ve aracın garantisi bittikten 5 yıl sonra ücretsiz gösterge değişimi
  • kuzenin golf 5 için 3 sileceğe 152 TL almışlardı (faturada görmesem inanmazdım, komple değiştirmişler, sadece fırçası değil)

o gün bugün değil yetkili vw servisine araç götürmek yakınından geçsem en uzak şeride geçiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

vw bukadar cok arıza yaparken hala vw alıp devamlı kazıklanma hikayeleri dinlemekten yemin ediyorum ben bıktım bu millet vw alıp tamirhanelerde vakit geçirip para harcamaktan bıkmadı.

Otomatik şanzıman yağı da aynı motor yağı gibi belli aralıklarla değiştirilmesi gereken bir şeydir. Araçta bir arıza söz konusu değil.

Yetkili servislerin alayı kazık. Ama lastik sökme ücreti olarak 109. bilmemkaç TL + KDV alan Antalya Hastalya Mercedes servisi bu konuda favorimdir.
  • Bu şanzıman yağ işini abartıyorsunuz arkadaşlar.450 bin km yapıyoruz ticari taksilerde bir kere bile değişmedik.Bir kere bile sorun çıkmadı.(3 sene için bu arada).Hatta bana sorarsanız eksik ise tamamlayın.
  • quote:

quote:

quote:

garantisi ne olacak

öyle deme coşkun araba işi şans işi hiç beklemediğin anda bir problem yaşayabilirsin
  • Bizim kendine ait servisi olan abi bir tane B sınıfı dizel araç aldı. 15000 km hemen oldu bakım fiyatını sorunca direk kalsın dedi aracımı garantiden çıkartıyorum herşeyini ben yapıcam.

Adamlar garanti bitene kadar ne tutturursa.
  • şartlar ne olursa olsun ben garanti bitene kadar yetili servise gidilmesi taraftarıyım
  • Ben ilk bakımdan sonra LPG taktırıp yetkili servisten uzak durmayı düşünüyorum. Bitek VW değil Opel servisleri de çok pahalı. Mazdada liste fiyatları çok uygundu ama gerçekte nasıl bilmiyorum.
  • Tam 1 ay sonra (26 Mayıs 2012 Cumartesi) MITSUBISHI Yetkili Servise gidiyorum, eşimin (kilometre rekoru kırdığı ve) bugün itibariyle 8100 km'ye giren ASX aracının PERİYODİK BAKIMI var.

1. Bana 48.500 TL'ye MITSUBISH ASX değil de 15 TL'ye 1,5 Adana Kebap Dürüm Paket satar gibi araç teslim eden;
    2. Evrak, belge, dosya, doküman, kağıt namına hiçbirşey vermeden ve tamponda 4 mm çizik yaratıp özür dilemeyen;
    3. Verdiği tenzilatlı fiyatı aracı sipariş ederken değiştiren, 200 TL'lik kauçuk paspasların faturasını halen göndermeyen;
    4. Memnuniyetimi sormayan, (bizden almadığın) "LPG takarsan garanti dışı kalır" diyip BRC marka LPG takinca tebrik eden;
    5. Satışı OLDU-BİTTİ'ye getiren, satıştan sonra bir daha hiç aramayan, kasko ve sigortanın yenilemesini de hatırlatmayan;

bir markanın Adana yetkili bayi ve servisi olan ve aynı zamanda birkaç marka daha satan bir acentada PERİYODİK BAKIM yaptıracağım... Bakalım ne olacak. İnşallah FIAT Adana İli Yüreğir İlçesi Bayi MIÇILAR gibi berbat etmezler bakımı, arabayı ve faturayı!

• quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Bütün servisler böyle malesef yapabılecegımız pek bırsey yok

Yeni yurtdısından geldım gece gece ferahlarken sızede dınleteyım unutalım dertlerımızı.

Bravo. Anne-Marie David'e yetisememisler icin kendisini de gostereyim istedim. Makyajsiz, duru bir guzellik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue rondo -- 25 Nisan 2012; 9:11:53 >

• Şanzıman yağı ne zaman değişir tahmini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Şanzıman yağı ne zaman değişir tahmini?

Manuel araclarda baski balata degisirken
    Otomatik araclarda trigel degisirken
    Vwde ise 5 yil yada 90.000 km hangisi once dolarsa

Ama omurluk oldugunu soyleyende var ben 5 yilda bir degisse iyi olur diye dusunuyorum yag ozelligini kaybediyor belirli bir km sonra
  • eğer orjınal parca takıyorsanız yetkılı ıle özel arasında sadece ıscılık farkı vardır.o da bırakında olsun.yetkılı mılyon dolarlar vererek servıs acarken 1-2 mılyar kıra vererek özel servıs acan ıle masrafları bır olacak değildir.

yetkılının en cok kızdıgım nokta ıvır zıvır yok atık parası yok test parası,vs.gıbı seylerden ufak ama alt alta toplayınca cok ıs varsa aracta baya tutuyor.

ben hep yetkılıye gıdıyorum.en azından deısen parcanın garantısı oluyor.standart bakımda 100-200 tl arası fark olur en fazla...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.