Şimdi Ara

Yetkili Servis Aracımla Kaza Yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2001 Fiat brava aracımda, 1000 devrin altında ve rölantide yağ lambası yakma sorunu başladı. Sanayide kurcalatmak istemedim fiat yetkili servisine gittim. Yaklaşık 2 saatlik bekleyişin ardından sıra bana geldi, usta arabayı çalıştırdı ve motor soğuk olduğundan yağ lambası yanmadı.Dedim ki abi 10-15 dk gidiyorum motor ısınıyor öyle başlıyor yanmaya. Tamam dedi o zaman tur atalım ısıtalım motoru. Eyvallah dedim verdim anahtarı yan koltuğa oturdum. 5 metre gittik servisin otoparkında manevra yapan bir araç bize sağ çamurluktan vurdu.

    Dedim yapıcak birşey yok geçmiş olsun tutunak tutalım. Servis müdür sağolsun evrakları ayarlarız biz dedi ancak benim ehliyetimide istedi. Dedim aracı ben kullanmıyordum senin personelin kullanıyordu niye benden ehliyet istiyorsun?
    İşte ekspertizde sorun çıkar vs. bahaneler söyledi amacım gerginlik çıkartmak değildi. Karşı şofür ben çarptım sorun değil benim sigortam öder deyince bende zorluk çıkartmadım kazayı ben yapmışım gibi tutanak tuttuk.Adamla helalleştik adam gitti.

    Benim arabanın yağ lambasıda tesadüf o sırada başladı yanmaya tekrar hangara çektiler aracı. 2 saat kadar daha bekledim danışmadaki bey geldi ve arabamın çalışmadığını söyledi. Sorunu gidermek için bir işlem yapmışlar ve şuan motor çalışmıyormuş araç 2 gün kadar durması gerekiyormuş. O sinirle ne işlem yaptınız hangi parçayı kurcaladınız diye bile sormadım. Daha ne yapacaksınız ki abi dedim arabayı vurdunuz motoru bozdunuz alın dedim ya arabayı sinirlerim bozuldu çıktım.

    Şimdi 2 gün sonra benden gidipte kendi hatalarının parasını isterlerse çirkinleşme niyetim var. Önceden böyle bir olay tecrübe edenler yardımcı olursa sevinirim. Eğer üste çıkmaya çalışırlarsa polis çağırıp mala zarar tutanağı tutturup dava açma niyetim var.

    EDIT: Bugün aracımı teslim aldım. Ateşleme sensörü ve yağ müşiri değişmiş toplam 150 liraya mal oldu. Kaza sebebiyle de sağ ön çamurluğu değiştirelim demiş eksper. Ucuz atlattık gibi duruyor, ilginç bir servis macerası yaşadım destek olan arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acrofurki1 -- 24 Ağustos 2016; 15:19:10 >







  • Kaza konusunda servisin bir kusuru yok gibi. Şansınıza başka bir araç gelip vurmuş, o sırada da siz direksiyonda değilmişsiniz. Yan koltukta oturuyor olmasaydınızda başkasının gelip vurduğuna inanmazdınız. (ben de inanmazdım) Diğer konuda da servisin kusurlu olduğunu düşünmüyorum (şimdilik). 2 gün sonra aracı tamir edemezlerse o zaman suçlu olurlar. Bence aracın servis fiyatından indirim isteyin siz yinede.

    Edit: Bence belirli bir yaşın altındaki araçları yetkili servise götürmeyin. O araçlar genelde sanayi gördüğü için, servisin ustaları o araçları unutmuş oluyor. O araçların her detayını bilen adamlarda genelde sanayilerde oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imisoglu -- 22 Ağustos 2016; 23:18:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, bakalım onların olaya yaklaşımı nasıl olacak onu merak ediyorum. Dediğiniz gibi kaza konusunda servisi suçlamam doğru değil olacağı vardı fakat diğer konuda otomobilin motorunda en ufak bir güçten düşme, tekleme, ses değişikliği gibi sorunlar yoktu. Hatta servis biraz şehir dışında giderken yolda 2010 model jettası olan bir arkadaşımla ışıklarda kalkışta kapıştık araya 2 araçlık boy farkı açtım ibre 140a gelince ayağımı çektim. Ve bu araç 2001 brava 1.6 100 bg. Şimdi servisin faal olan motoru çalışamaz hale getirmesi komik bir durum.
  • acrofurki1 A kullanıcısına yanıt
    Evet. Araç servise götürdüğünüzde çalışıyormuş ve sizi eve araçsız göndermişler. Fakat yapılan işlemler bitirilememiş olabilir. Fakat biz bunu çalıştıramadık demeleri de komik olmuş. Baştan size 2 gün sürebilir bu işlem deselerdi, belki aracınızı bırakmayacaktınız. O konuda acemilik yapmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servis size kağıt imzalatmalı idi... Adamlarda hata...
  • Eski araclarda olsun eski elektronik parcalarda olsun şu kural gecerlidir; calisiyorsa elleme...

    Eskiden bilgisayarlarda cok yasardik boyle sorunlari, mesela rami cikarirdik tekrar takinca hata verirdi sonra ugras babam ugras. Serviste miyadi dolmus bir parcayimi kurcaladi acaba ya da soketlerin birine tozmu kacirdi acaba, boyle seylerden suphelendim simdi. Basit birseyde yatabilir altinda sök takta duzeltebilir gibi duruyor. Insallah basit birseydir kardes , gecmis olsun ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bence serviste ne yaptığını çözemedi. Şimdi tamir katalogundan sorunu çözmeye çalışacaklar yada başka biyerden yardım alacaklar başka türlü işin içinden çıkamazlar yukarıda belirtildiği gibi güncel motor ve kasaların belirli kronik arızalarında deneyimlidirler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon ettim az önce söyledikleri üst devir sensörünün bozulduğu.Muhtemelen krank mili sensörünü kastediyor o parçayı bekliyorlarmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marea ve bravalardaki kronik sorun, mareada 3 kere degiştirmiştim 1 yilda. 2 kerede yolda kalmiştim, geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün aracımı teslim aldım. Ateşleme sensörü ve yağ müşiri değişmiş toplam 150 liraya mal oldu. Kaza sebebiyle de sağ ön çamurluğu değiştirelim demiş eksper. Ucuz atlattık gibi duruyor, ilginç bir servis macerası yaşadım destek olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acrofurki1

    Bugün aracımı teslim aldım. Ateşleme sensörü ve yağ müşiri değişmiş toplam 150 liraya mal oldu. Kaza sebebiyle de sağ ön çamurluğu değiştirelim demiş eksper. Ucuz atlattık gibi duruyor, ilginç bir servis macerası yaşadım destek olan arkadaşlara teşekkür ederim.



    150 tl yetkili servis için uygun bir fiyat. geçmiş olsun, ufak bir kaza olmuş. Allah beterinden saklasın.
  • Geçmiş olsun çok bir masraf çıkmamış şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.