Şimdi Ara

‘YETİM HAKKI VAR’ deyip uçağı terk etmemiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşen uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Özer’in ‘uçağı terk et’ uyarısına ‘Bu uçakta yetim hakkı var’ diyerek uymadığı anlaşıldı

Konya’da eğitim uçuşu yaparken salı günü düşen Türk Yıldızları’na ait uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in, kuleyle yaptığı son konuşmada “uçağı terk et” uyarısına karşı, “Bu uçakta yetim hakkı var” diyerek uçağı kurtarmaya çalıştığı ortaya çıktı. Habertürk’ün haberine göre uçağın düşmesinden hemen önce kuleden pilota, “Uçağı hemen terk et, atla” talimatı verildiği ancak Özer’in buna “kurtarabilirim” yanıtı verdiği öğrenildi.
    Konya 3. Ana Jet Üssü’nden havalandıktan sonra F5 tipi eğitim uçağıyla üsse yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir traktör fabrikasının arazisine düşen Özer’in, kazadan hemen önce kule ile yaptığı son konuşma şöyle:

KULE: “Uçağı hemen terk et! Atla!”
    ÖZER: “Yapamam. Uçağı kurtarmayı deneyeceğim. Bunu yapabilirim. Bu uçakta yetim hakkı var.”
    Harita mühendisi Serenay Özer ile 4 yıl önce evlenen Özer’in oğlu Canberk, kazadan 17 gün önce dünyaya gelmişti.

Kaynak:Milliyet

• Keske terketseymisCocuguda yeni dunyaya gelmis. Allah rahmet eylesin
  • Aptallık etmiş.
    Senin çocuğun yeni doğmuş be adam, sen evli barklı birisin terketsene uçağı, boşver para elbet yerine gelir.
  • aynı buna benzer bir durum anadolu kartalları filminde var eğer asparagas haber değilse delikanlı adammış helal olsun.
  • Ben onun yerinde olsam uçağı terkederdim sonuçta daha yeni bebeği olmuş şimdi o çocuk babasız büyüyecek
  • Haber sallamasyon büyük ihtimal. Doğruysa da pilot kendi sonunu hazırlamış.
  • Arkadaşlar bence yetim hakkı var diyerek uçağı terk etmemek mantıksız bir yaklaşım. Sonuçta pilot maaşını devletten alıyor, bu durumda onun yetişmesine de yetim hakkı var ve gelecekte başka değerler katabilirdi bu ülkeye. bir uçak uğruna yaşamından vazgeçmek... yazık olmuş bana kalırsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle bir şey eskiden de yaşanmıştı.
    Bizim pilotlarımız, son saniyeye kadar uçağı kurtarabilirim düşüncesinden hiç vazgeçmezler

• Bizim askerlerimiz çok onurlu ve cesur askerler hiç bi ülkede böyle askerler yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slychs

Bizim askerlerimiz çok onurlu ve cesur askerler hiç bi ülkede böyle askerler yoktur.

Onlara aptal diyenler oldukça bunun hic önemi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

Orijinalden alıntı: slychs

Bizim askerlerimiz çok onurlu ve cesur askerler hiç bi ülkede böyle askerler yoktur.

Onlara aptal diyenler oldukça bunun hic önemi yok.

bana kalırsa gerçekten yapabilceni düşünüyosa kurtarması gerekirdiki. kulede zaten bırak demiş bırakmadı ve kurtaramadı.
    ailesinin yerinde olsam eger aptallıktan başka birşey degil 17 gün önce cocugun dogmuş karın var ailen var ne güzel sen git uçak kurtarma şeyi ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkhoff -- 19 Mart 2012; 6:51:47 >
  • böyle yüzbaşı böyle binbaşı böyle albay böyle asker lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: O403

böyle yüzbaşı böyle binbaşı böyle albay böyle asker lazım

merak etme hepsi böyle
  • Delikanlı adammış, hakkını vermek lazım. Ama bilmiyorum yani, 17 günlük bebeği varmış. O bebek olmasa helal de, babasız büyüyecek şimdi. Ama şehit oğlu olduğu için ve babası böyle bir davranış sergilediği için büyüyünce gurur duyması lazım.
  • Pilotlara verilen eğitim soruşturulmalı. Kıymetli ve deneyimli bir pilot düşen uçaktan atlamak yerine bu sözü söyleyip canından oluyorsa o pilota verilen eğitimde bir sorun olmalı.
  • jet pilotlarımız da konumuza teşrif etmişler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ares -- 19 Mart 2012; 8:29:00 >
  • E şimdi şehit askerin çocuğu da yetim kalmadı mı ?
  • Kimse kusura bakmasında uçağı kurtarıcam diye can feda etmek Cesaret değil Aptallıktır. Kimisi gaza gelip " helal olsun tosunuma" gibisinden yorumlar yapmış da kendi çocuğunu eşini arkada bırakıp " uçakta yetim hakkı var " diyen yüzbaşı olacağını da sanmıyorum. Uçak arızalı ve düşüyorsa düşer. Senin görevin o uçaktan sağlam çıkıp devlete hizmetine devam etmektir. Uçağı kurtarıcam diye hayatını riske atmak değil.

Haberin doğruluğu ise tartışılır. Habertürk ün askeri bir uçaktaki konuşmalara ulaşacağı ihtimali ne kadar yüksek orası bile tartışılır. Askeriye bu tür şeyleri dışarıyla kolay kolay paylaşmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Kimse kusura bakmasında uçağı kurtarıcam diye can feda etmek Cesaret değil Aptallıktır. Kimisi gaza gelip " helal olsun tosunuma" gibisinden yorumlar yapmış da kendi çocuğunu eşini arkada bırakıp " uçakta yetim hakkı var " diyen yüzbaşı olacağını da sanmıyorum. Uçak arızalı ve düşüyorsa düşer. Senin görevin o uçaktan sağlam çıkıp devlete hizmetine devam etmektir. Uçağı kurtarıcam diye hayatını riske atmak değil.

Haberin doğruluğu ise tartışılır. Habertürk ün askeri bir uçaktaki konuşmalara ulaşacağı ihtimali ne kadar yüksek orası bile tartışılır. Askeriye bu tür şeyleri dışarıyla kolay kolay paylaşmaz.

Genelkurmay başkanının gizli görüşmeleri bile anında internette yayımlanan bir ordu...

• İşte tamda bu yüzden bizden bi bok olmaz. Duygularımızla hareket etmemeyi öğrenemedik gitti.Yetim hakkı koruyacağım diye kendi çocuğunu yetim bırakmak haa.Kusura bakmayın bunun bir açıklaması yok !!!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.