Şimdi Ara

yetersiz psu sorunu için çözüm önerileri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

shuttle kullanıcısıyım. üniversite zamanımda toplamıştım kasayı hala işimi görüyor. oyuna artık vaktim yok sadece internet, film, fotoğraf ve video amaçlı.. ufak boyutlu olması işime geliyor çünkü philips ambilight lcd televizyona bağladım. uydunun yanında duruyor, konsolun içine de sığdı çok güzel oldu.

giriş faslından sonra sorunuma geliyorum. psu 250watt olduğu için yetersiz geliyor artık. ipod, harici disk ve fotoğraf makinesi bağladığımda disk çalışmayabiliyor veya dvd yazdırırken güç problemleri oluşabiliyor. yeni bir bilgisayar almayı düşünmüyorum. bir tane psu alıp kasanın yanına koysam nasıl olur diye size danışmak istedim. mesela highpower element veya coolmax serisinden 350,400 veya 450 watt uygun bir ikinci el alıp kasanın yanına koyup bu power problemini çözebilir miyim veya psu.nun dışarıda kalmasının sakıncaları var mıdır?

kısaca sistemimi de yazayım watt olarak da öneri yapabilmeniz açısından..
    intel p4 3.0 lga775
    shuttle barebone kendi anakartı
    2x 1 gb ram
    500gb wd ide hdd
    ati hd 4670 ekran kartı
    dvd rw
    microsoft wireless klavye mouse
    usb olarak da bluetooth, printer, kart okuyucu bağlı
    yeri geldikçe ipod, harici disk ve fotoğraf makinesi de bağlıyorum
    gücü etkiliyordur sanırım, sürekli lcd tv.ye bağlı olarak kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 16 Ekim 2011; 6:44:32 >

• eğer alacağın psu güç olarak yeterse bir sorun olmaz psunun dışarıda ya da içeride olması hiç bir şey değiştirmez sadece kablo bağlantısı vs olarak sana sorun yaratabilir. hatta psu dışarıda kalacağı diğer parçaları ısı olarak etkilemez dışarıda temiz hava alır ısısını direk dışarı verir.
  • teşekkürler sonzombi.. forumu biraz karıştırdım güç hesaplamaları vardı. benim sistem tahmini 330watt güce ihtiyaç duyuyor garanti olsun diye 450watt almam yeterli olur herhalde. çünkü bu sisteme artık daha fazla yüklenmek ayıp olur zaten kaç senedir kahrımı çekiyor :) oyun da oynamıyorum ekran kartım da yeterli geliyor.. dışarıdan bağlamak problem değilse o zaman bu işe girişeyim ben herhalde güç problemimi bu şekilde aşarım
  • www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp420.(12)r3-xilence-xp420-420w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3-aktif-pfc/productdetails.aspx?I_ID=38708

xp420 gibi bir psu rahatlıkla yeterli gelir eğer 330W ise
  • bunların benim kasaya uymaması gibi bir problem olmaz değil mi. barebone sistem ya o yüzden soruyorum farklılık var mıdır acaba..
    bu benim kasanın aynısından iştehttp://forum.donanimhaber.com/m_22622440/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 17 Ekim 2011; 0:21:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

eğer alacağın psu güç olarak yeterse bir sorun olmaz psunun dışarıda ya da içeride olması hiç bir şey değiştirmez sadece kablo bağlantısı vs olarak sana sorun yaratabilir. hatta psu dışarıda kalacağı diğer parçaları ısı olarak etkilemez dışarıda temiz hava alır ısısını direk dışarı verir.

psu sorununu cianni adlı arkadaştan alacağım 550w lc power ile çözeceğim

http://forum.donanimhaber.com/m_52811436/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53742878
  • quote:

Orijinalden alıntı: fundin

www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp420.(12)r3-xilence-xp420-420w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3-aktif-pfc/productdetails.aspx?I_ID=38708

xp420 gibi bir psu rahatlıkla yeterli gelir eğer 330W ise

psu sorununu cianni adlı arkadaştan alacağım 550w lc power ile çözeceğim

ürün bu ==>http://forum.donanimhaber.com/m_52811436/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53742878

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Port Yok Sorunu için öneriler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sorun benım ıcın bır muamma

nasıl bulunuyor bır psu nun bır pc ıcın yetıp yetmedıgı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeSRiSeL

bu sorun benım ıcın bır muamma

nasıl bulunuyor bır psu nun bır pc ıcın yetıp yetmedıgı ?

sana bir site önereyimhttp://www.cizgi-rma.com/calculator.aspx

buraya gerekli donanım bilgilerini girersen tahmini bir gereksinim sonucu ortaya çıkıyor. sen garanti olsun çıkan sonuçtan fazla değerde bir psu alabilirsin. psu marka olarak da çok önemli çünkü hepsi üzerinde yazan değerleri veremiyormuş. forum sağolsun bayağı bir şeyler öğrendim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.