nirvana kardeşim az bile yazmışsın isyanını anlıyorum 9 senedir yurt dışuna gider gelirim cıkmıyanlar bilmez kapılarda geçerken ipsiz sapsız butun ulke vatnadaşları geçer sen turk pasaportunu gosterirsin surda bekle derler gel de isyan etme daha surda 2 ay oldu eskiden yalakalık yapan romanya bile avrupa birliğine girecek diye havalara girmiş kapıda 2 saat beklettiler birde 100 dolar avanta verdimde ancak girdim benim gibi butun turklere aynı muameleyi yapıyorlar dışişleri bak.sayfasında bile yazmışlar zorluk cıkartıyorlar diye gelde isyan etme surda turklerin kardeş ulkesi diyorlar azerbeycan ve turkmenistana bir gidin de gorun nasıl zorluk cıkartıyorlar bana kimse vatandaşını adam yerine koymıyan bir devleti savunmasın insanın daha bu kadar değersiz olduğu bir ülke zor bulursunuz niye mi 1-dunyanın en yuksek vergileri burda 2-bu sayede dunyada en pahalı arabay biz biniyoruz 3-en pahalı benzini biz kullanıyoruz 4-en pahalı ve en kalitesiz internetide biz kullanıyoruz vs.vs biraz uzun olacak ama başımda gecen bir olayı anlatıyım sene 1994 almanyadan 2 araba aldım biri 1992 bmw,bir de 1988 mersedes ben bmw yle geliyorum arkamdada sofur o kadar dikkat ettiğim halde sofyada arabayı gözümün önünden alıp gittiler gidiş o gidiş pasaport para esyalar bir esortmanla kaldım zar zor cıkış belgesi aldım kons. luktan kapıkuleden girdim ,ne mi oldu elimde arabayı caldırdığıma dair kağıtlar varken terorist olabilirim diye tam 36 saat emniyette kaldım ,vatandaşına guvenmeyen bir devlet yapısı var hem kazıklanıyoruz hem de guvenilmiyoruz .soruyorum dışarda 5 paralık itibarımız yok insan olarak doğduğumuz buyuduğumuz ulkede de adam yerine konmuyoruz biz isyan etmiyelim de kim etsin
peugeot206WRC kardesim , imzamla soylediklerim cakisiyo diyosun , ben 3D Mark adli programi 1 kez kullandim ve sistemimi test ettim , puanimi gordum.Hicbir sekilde puan arttirmak icin upgrade yapmadim,ugrasmadim bunu unutma.bastaki yazimda puan attirmak icin kicini yirtanlardan bahsettim yoksa 3dmark i kullanmiyorum demedim. aptal program dediysem bu upgrade merakcilari icin dedim....
Nirvana
atarum +1
yazılan uzun yazıları okuyacak kadar zamanım yok. hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum. bence kendimize sormamız gereken bir soru var: "BU ŞİKAYET ETTİĞİMİZ DURUMLARDAN KURTULMAK İÇİN YETERİNCE ÇALIŞTIK MI ?" bu sorunun cevabını vicdanınızın sesi ile verin arkadaşlar, geçmiş yaşantılarınızı düşünerek...
HUKUMETLERİN HATALARINI TURKLERE İNSANLARA MAL EDEMEZSİNİZ..TURKİYEYİ 60 YILDIR AYNI BEYİNLER YONETİYOR... SAVAS KONUSUNA GELİNCE BİR HİKAYE: DUSUNUN APARTMANDA BİR KIZ VAR...BABASI KIZIM COK BORCUMUZ VAR SENİ YAN KATA TASINAN KABADAYI KILIKLI ADAMA VERECEM DİYOR... KIZ DİYOR BABA NASIL YAPARSIN BENİM NAMUSUM ONURUM GELECEGİM NE OLACAK... BABASI DİYOR:KIZIM NAMUSU ONURU BIRAK,SEN ADAMA BİR VER..BORCLARIMIZI SİLSİN,YOKSA ADAM YAN KATA TASINIR.ORAYIDA ALIR..BİZE TAKILIP DURUR..ADAM SERSERİ BEN ONLA UGRASAMAM..SEN NAMUSUNU HERSEYİNİ ONA VER...
BU HİKAYEDE KIZ TURKİYE BABADA TAYYİP TİR...KABADAYIDA SERSERİDE AMERİKADIR...
TURKİYENİN BARISTAN YANA ONURLU TUTUMUNU KİMSENİN SATMAYA HAKKI YOKTUR HELE HELE DAHA SECİLMEMİS BİRİNİN HİİÇ YOKTUR..
donanim konusunda su ana kadar hep yardimlariniz aldim ama biraz da ben size yardim edeyim...aksma kadar donanim tartismak bazilarinizin beynini sulandirdi herhadeki kalkip sovenizm yapioyrsunuz..yok git istediigin bayrakta yasa...versen yasarim...ama gene de amacim bu ulkeyi terketemek degil bu ukeyi daha iyi yerlerde gormektir...her bakimdan...ister kabullenin ister etmeyin ama artik turkluk sokmuoyr, adamlar sizi istedikleri gibi kullaniyorlar...bize git bilmem kimin bayraginda yasa diyenler emperyalist amerikanin bayragini coktan kabul etmisler...yeter bu aptal sovenizme, yeter bu masturbasyona! yasasin demokrasi, halklarin kardesligi, kahrolsun sovenizm... boyle iste....
ryilmazz arkadaşımız konuya farklı ve can alıcı noktadan yaklaşmış sürekli şikayet etmekteyiz ne için dünyada bizim kadar yatan bi millet varmı? bizim kadar işin kolayına kaçan bi millet varmı? bizim kadar taklit yapan millet varmı? vs.vs bunları söylerken tartışmanın diğer boyutu olan Türklüğümle gurur duyuyorum bu ne yaman çelişki o zaman diyecek arkadaşlar aynı duyguları yaşamaktayız..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Ayak</i> <br />ryilmazz arkadaşımız konuya farklı ve can alıcı noktadan yaklaşmış sürekli şikayet etmekteyiz ne için dünyada bizim kadar yatan bi millet varmı? bizim kadar işin kolayına kaçan bi millet varmı? bizim kadar taklit yapan millet varmı? vs.vs bunları söylerken tartışmanın diğer boyutu olan Türklüğümle gurur duyuyorum bu ne yaman çelişki o zaman diyecek arkadaşlar aynı duyguları yaşamaktayız.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>+1 ayak arkadasıma katılıyorum sürekli yorum yapıyoruz ama söylediklerimiz le yaptıklarımız bir birleriyle asla bağdaşmıyor
biz niye üretime geçmiyoruz ben anlamış değilim. üretime geçtiğimiz bütün ürünlerde dünyada ilk sıraları alırken bu kadar başarılı olurken niye üretim yapmıyoruz.ben bunu anlayamıyorum.hem de bu kadar çok kaynağımız varken.
ayrıca şu internet konusunda e-mail atarak bir eylem yapamazmıyız. forumdaki herkes e-mail ile türk telekom ve diğer ilgili kuruluşları protesto etse ve bu eylemi yaygınlaştırsak bir faydası olur mu?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hitman009</i> <br />biz niye üretime geçmiyoruz ben anlamış değilim. üretime geçtiğimiz bütün ürünlerde dünyada ilk sıraları alırken bu kadar başarılı olurken niye üretim yapmıyoruz.ben bunu anlayamıyorum.hem de bu kadar çok kaynağımız varken.
ayrıca şu internet konusunda e-mail atarak bir eylem yapamazmıyız. forumdaki herkes e-mail ile türk telekom ve diğer ilgili kuruluşları protesto etse ve bu eylemi yaygınlaştırsak bir faydası olur mu? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
evet hitman009 benimde demek istedigim sey bu. hekes teekoma 10 tane e mail atsa adamlarin dikkatini cekebiliriz belki. yada 20 tane:)
SOVENİZMLE BENİ SUCLAYANLAR; sovenizm yapıyosunuz diye diye ulkenizi unuttunuz...BAYRAGA ÜLKEYE TURKLUGE SÖVULMEDİGİ MÜDDETCE BEN BU KONULARI ORTAYA ATMAM.. GEREK VARKİ ORTAYA ATIYORUM..BUNU KAFANIZ BASMIYORMU... KIBRISI VER AMERİKAN KÖPEGİ OL..BORCA BAT...BUKADAR DÜSMANIMIZ VARKEN... İNSAF BE KARDESİM İNSAF....2-3 AYLIGINA TÜRKLÜGÜ- TURKİYENİN TEK VUCUT BİRLİGİNİ SAVUNUN... EGER BÖYLE GİDERSENİZ.KIBRISI SATAN KIBRISTAKİ SEREFSİZ NAMUSSUZ VATAN HAİNLERİ GİBİ OLURSUNUZ..YUNANLILARLA KARDESİZ BERABER YASIYALIM DERSİNİZ...SONRADA KIBRISTA OLDUGU GİBİ COCUKLARINIZIN CESETİNİ KÜVETLERDEN TOPLADIKLARINDA TÜRK KARDESLERİM NERDESİNİZ DERSİNİZ... SİZ SAVAS YAPMADINIZ..BİLMEZSİNİZ CEKİLEN EZİYETLERİ..RUM KESİMİ DELİ GİBİ VATANINI SAVUNSUN...SİZ VATANINIZI PESKES CEKİN MİLLETE... VATANSIZLAR... BEN BU KADAR YIL HİCBİR ZAMAN TURKLUGU ÖN PLANA CIKARTARAK KONUSMALAR YAPMADIM..ÖNEMLİ GÖRMEDİM..FAKAT ZAMAN BİRLİK ZAMANI SİZ HALA ULKE DUSMANLIGI..YABANCI SİZİN ELİNİZDEN UGRUNA OLDUGUNUZ KIBRISI ALSIN..SİZİ BORC BATAGINA SOKSUN..SİZ HALA ATATÜRKÜN TÜRKİYESİNİ KARALAYIN DURUN.. CANAKKALEDE ÖLENLERİN KEMİKLERİ SIZLAR..FAKAT SİZİN YÜZÜNÜZ KIZARMIYOR.. HALA SÖVENİZM DİYORSUNUZ... **SANA BASKA ULKENİN BAYRAGI ALTINDA YASA DİYORLAR DEMEK** SEN O ÜLKEYİDE SAVUNMAZSIN..ORAYIDA KÖTÜLERSİN..ASAGILIK KOMPLEKSİNE GİRMİSSİNİZ HER SUÇU TURKLERE BULUYOSUNUZ... SİZ MUTLULUGU KOKAİNİN EROİNİN DORUKTA OLDUGU HER TURLU REZİLLİGİ YAPMANIN NORMAL GÖRÜNDÜGÜ CÜRÜMÜS TOPLUMLARDA VE ULKELERDE ARAYIN.. BEN YİNE SÖVENİZM YAPTIM DEGİLMİ... DERDİM SOV YAPMAK DEGİL..ÜLKEMİN VATANIMIN KÖTÜLENMESİNİ KALDIRAMADIM.. SEN KALDIRIRSIN.. ALLAH SENİ VE SENİN GİBİ BİR AVUÇ VATANSIZI İNSALLAH DOGRU YOLA GETİRİRDE..GERCEK VATAN SEVERLER BU ÜLKEYİ DÜZELTİR...
Arkadaşlar ve yöneticiler. Buranın <b>Donanım Genel</b> kısmı olduğunun farkında mısınız???
+1 nirvana sonuna kadar haklısın.bence bu maille felan olcak iş değil.bunu bu bilince sahip insanların yapması lazım.mesela hepimiz birleşsek de bu altyapıyı kursak.ama altyapı derken tabi biraz çalışcaz ha demeyle olacak iş değil.telekoma kalsa bu işi önce dial-up 3-4 milyon olacak biz de zorunlu olark girecez.98'de ii hatırlıyorum ist. dayımla birlikti 100000'e giriyodum nete yaa.hadi arkadaşlar bişeyler yapmamız lazım böle durmakla protesto etmekle olacak bişey yok.ya fransa'daki gib, bir ihtilal çıkartacaz yani bu protesto'dn başlkası işe yaramıyor.ya da üreticez diğer şirketlere muhtaç olmadan.bir düşünün pc'nizin içinde hiç türk üretimi mal var mı.yok.neden biz de üretmiyoruz.bence bu işe işlemci üretmekle bşlayalım derim.kar amacıyla değ.il.gönüllü olan katılsın araştırma vs. herşey gönüllüolarak yapılsın amd xp 1700+'yı 50 dolara astıyosa biz mliyetin 2 katı yaklaşık(20-30)dolara satalım.tabii bir de anakart lazım.markamızın ismi de TÜRKİYE olsun.önce ülkemizde sonra tüm dünyada satışlara bşlansın intel gibi 15-20 dolarlık işlemciyi 250 dolara değil 30-40 dolara satalım.e tabii biraz karımız olacak tabii bu işten zaten tasarımı bir kere yapıp kağıda döktüğümüz zaman gerisini üretmek kolay olur.10-20 derken daha fazla elemanımız olur.daha fazla üretim(bu üretim maalesef elde olacak/fabrikamız yok çünkü inşallah ilerde o da olur).daha fazla tüketim.karımızı da bu işe yatırım olarak ayarlarız.daha geniş özellikli anakartlar.daha yüksek oc potansiyelli anakartlar.biraz eğitim,sabır ve azim ile başaramaz mıyız bunu.ne dersiniz yanlış mı düşünüyorum.sonra buna bir web sitesi yaparızreklam için.zaten tüm donanimhaber forumu bizi destekleyecektir.denemek için 3d mark testleri yaparız civile police magic'e phenone'a işlemcileri deneme amaçlı göndeririz.benim şahsi 60 dolarım var şu an.=3 işlemci parası daha çok eleman tabii biraz cepten yemei normal.beni destekleyenler ve gönüllü olarak işe atılmak isteyen(pc ve elektronik veya bu konular hakkıında bilgisi olan herkez)ler bana mail atsın
ülkyi suclamadanda bayraga küfretmedende mail atılırdı ben onu soylemek istedim..bu ******lere bırakmayalım telekomu diye... tabii anlayana.... tabiki mail atalım..bir degil 50 tane atarım....yeterki herkes atsın....
ben atarım sorun değil ama işe yarayacağını sanmıyorum
nirvana herkesin ortok sorununu dile getirmişsin teşekkürler, hemfikiriz.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mertkaraca52</i> <br />+1 nirvana sonuna kadar haklısın.bence bu maille felan olcak iş değil.bunu bu bilince sahip insanların yapması lazım.mesela hepimiz birleşsek de bu altyapıyı kursak.ama altyapı derken tabi biraz çalışcaz ha demeyle olacak iş değil.telekoma kalsa bu işi önce dial-up 3-4 milyon olacak biz de zorunlu olark girecez.98'de ii hatırlıyorum ist. dayımla birlikti 100000'e giriyodum nete yaa.hadi arkadaşlar bişeyler yapmamız lazım böle durmakla protesto etmekle olacak bişey yok.ya fransa'daki gib, bir ihtilal çıkartacaz yani bu protesto'dn başlkası işe yaramıyor.ya da üreticez diğer şirketlere muhtaç olmadan.bir düşünün pc'nizin içinde hiç türk üretimi mal var mı.yok.neden biz de üretmiyoruz.bence bu işe işlemci üretmekle bşlayalım derim.kar amacıyla değ.il.gönüllü olan katılsın araştırma vs. herşey gönüllüolarak yapılsın amd xp 1700+'yı 50 dolara astıyosa biz mliyetin 2 katı yaklaşık(20-30)dolara satalım.tabii bir de anakart lazım.markamızın ismi de TÜRKİYE olsun.önce ülkemizde sonra tüm dünyada satışlara bşlansın intel gibi 15-20 dolarlık işlemciyi 250 dolara değil 30-40 dolara satalım.e tabii biraz karımız olacak tabii bu işten zaten tasarımı bir kere yapıp kağıda döktüğümüz zaman gerisini üretmek kolay olur.10-20 derken daha fazla elemanımız olur.daha fazla üretim(bu üretim maalesef elde olacak/fabrikamız yok çünkü inşallah ilerde o da olur).daha fazla tüketim.karımızı da bu işe yatırım olarak ayarlarız.daha geniş özellikli anakartlar.daha yüksek oc potansiyelli anakartlar.biraz eğitim,sabır ve azim ile başaramaz mıyız bunu.ne dersiniz yanlış mı düşünüyorum.sonra buna bir web sitesi yaparızreklam için.zaten tüm donanimhaber forumu bizi destekleyecektir.denemek için 3d mark testleri yaparız civile police magic'e phenone'a işlemcileri deneme amaçlı göndeririz.benim şahsi 60 dolarım var şu an.=3 işlemci parası daha çok eleman tabii biraz cepten yemei normal.beni destekleyenler ve gönüllü olarak işe atılmak isteyen(pc ve elektronik veya bu konular hakkıında bilgisi olan herkez)ler bana mail atsın
mertkaraca52@mynet.com(mailim ve ayrıca msn adresi) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
mertkaraca52 işlemci üretelimdemişsin ama o işlemciler öyle elde yapılacak iş değil. içinde mikron boyutunda yapılar var. fabrika malı olmadan olmaz. ayrıca bunun araştırması geliştirmesi falan filan var.sen işin en zorunu söylemişsin,en zor işlemci üretmektir.
biz şöyle önce bi ethernet başlayalım
ayrıca kendimiz bir internet projesi oluşturabiliriz. ben buna katılıyorum da çorumdan nasıl destek verebilirim ki ayrıca bunun tüm türkiye ye yayılması. bizim boyumuzu açacak kadar para gerektirir.
yani bu bir iki kişiyle yapılacak iş değil. en iyisi biz protesto mesajı atalım eninde sonunda bıkarlar nasıl olsa da interneti ucuzlatırlar
Arkadaslar herkes 50 mail atsa bu is cozulur bence. forumda kac tane uye var arkadaslar? 100 tane uye var dielim 5000 mail eder. bence bu telekomndakiğ s.erefsizlerin dikkatini ceker ve birseyler olur.
bide bisey sorcam. bu cift yonlu uydu modem parasi 2100 dolar ya yurtdisindada aynimi? yoksa turklere kazikmi atiolar?
mertkaraca arkadasim hitman in dedigi dogru biz en ii si ethernetten hatta klavyden fln baslayalim. Cpu uretmek en zor istir isadamlarinin yada devletin seni desteklemesi gerekir. tubitak mi ne bole bisey yapmaya kalkmis ama kaynak bulamamis. anladinmi? yapmak isteyen kurumlar var adam destekleyen yok. bizim ******** is adamlari nerden anlasin cpu nedir die:) devleti hic dusunme ztn.......
ayrica Turkiye Cpu yapimina kalkarsa Amerkidan cok buyuk tehtid alir . IMF bi yasa cikarttirir Cpu uretimini durdurur. sadece cpu deil gpu vs... Ole kolay diil. ama cpu fln uzun vadeli isler. bizim su anda Internet Problemini cozmemiz gerekiyor.
Arkadaslar artik bilgisayarlari yuzde 30 yuzde 40 sirf internet icin kullaniyoruyz. sisteminiz isterse 5000 mhz olsun dial up a baglanmisiz. Bilgisayari acinca artik zevk alamiyorum.
dedigim gibi bumail atma isi bence iyi olur. en azindan dikkatlerini cekeriz. yoksa beklersek bole kimsenin bisey yapacagi yok.
dusunun arkadaslar ne yapabiliriz?....
ryilmazz +1 selam creative +1 Nirvana internet icin feryadina katiliyorum, ama sakin TURK'luge Bayraga laf etme sakin