Biliyorsunuz , dizilerde falan arkaplanı kesmek için yeşil perde kullanıyorlar. Neden yeşil ?
mavi de olur mesela senin üstünde arkaplan rengine benzer bi renk varsa senin kıyafetin de kesilir
Biliyorum mavi de olur ama özel bir sebebi var mı ? Hani fazla kullanılmayan renkler diyeceğim, o da değil.Daha kullanılmayan renkler de var? Sebebini bilen yok mu ?
Biliyorum o olayı ama sebebini tam olarak bilmiyorum bi arkadaşımla cs sunucusuna giriş programı yazarken programın grafiklerini ben yapmıştım resimleri jpeg olarak kaydetmemi istedi fakat programın temasında aradan masa üstünün göründüğü yerler vardı o bölgelerin beyaz olarak çıkmaması için png yada gif olarak falan kalması gerekiyodu sonradan arkadaş araştırdı bişeyler buldu resimler jpeg olarak kaldı fakat o arkası gözükmesi gereken yerleri özel bi yeşil tonuyla yapmıştık ve transparan olmuştu o bölgeler
fosforlu renkler..diğer renklerden daha kolay ayrılıyorda ondan..etrafınfa hiç bu renklerden gördün mü, bence çok çok nadir hatta hiç..işte bu yüzden
insan teninede en uzak renk oldugunu düşünüyorum ondan olabilir yani kolay ayrışan bir renk oldugu içinde olabilir ama o yeşil perde olayını istediğin renktede yapabilirsin ama yeşil ve ya mavi kadar sağlıklı olmaz diye düşünüyorum ama benim fikrim bu sallıyorda olabilirim